teja*
|
Živjo punce. Da še jaz mal povem svoje dogodivščine z malo Niko. Je pa tako, da sicer pridobiva na teži (jo je babca vagala), sam mene je vseen strah, ker sploh tolk ne poje, da ni kej bolna. Ima podbradek, tko da mož prav, da se nimam kej sekirat. V bolnici so mi rekl, da jo morm zbujat na 2 do 3 ure in jo nahranit, ker na začetku nisem imela mleka. Sam pri Niki je tako, da ko ona zaspi je ne morem zbudit nikakor, pa se včas zbudi šele čez 5 ur, pa še takrat čist mal poje na eni dojki, vmes pa še dremlje, tko da jo moram ves čas pod bradico s prstom zbujat. A je pri kateri od vas tud tok zaspan otroček, da ga date na dojko, pa po največ 5 minutah že dremlje? Tako da ji včas dam še flaško, v katero si načrpam mlek vmes med dojenjem, da vem, da je vsaj 40 al pa 50 ml pojedla. Jutr bo stara 3 tedne. Kolk pa naj bi v tej starosti otrok pojedel? Potem jo pa še krčki dajejo. Ponoč pa različno spimo, okrog 20 ali 20.30 jo umijem, previjem in podojim, preden zaspi zarad krčkov, je ura 21.30 približno, okrog 23. se začne prebujat, tak da jo včas že podojim, če ne dremlje, ker ob 0.00 pa jo previjem in potem do jutra ne previjam. Potem pa spet do kakšne 1 ali 1.30 jo nosiva in masirava po trebuščku, potem zaspi, če imava srečo, okrog 3 imam uro naštimano, da jo spet zbudim, največkrat je ne morem, tako da čakam da se sama zbudi in spet kakšno uro do uro in pol traja, da zaspi. Tako, da na noč max 4 ure spimo, čez dan pa več. Kar zgleda, da je tud noč za dan zamenjala. Bo že, sam da bi blo vse vredu z njo. Me pa še zanima, al ve frišno sadje jeste al ne, npr.: jabolka, marelice, breskve, ananas, banane, grozdje, pa limona za čaj, mandarine, pomaranče itd? Jaz se ful stvari izogibam ravno zato, ker jo tolk krčki dajejo. Na sprehodu pa smo bili samo zadnjič 2 dni zaporedoma za 10 min, ko je blo mal sončka, od takrat pa že vsaj 10 dni nič. Upam, da bo jutri kej sončka, da bomo lahko šli mal na sprehod. Hvala vam za odgovore in lepo se cartajte s svojimi sončki. Teja
|