_sanja_*
|
Živjo... Pa se vam javljam tudi jaz. Mi smo super. Pridno spimo, jemo, na teži pridobiamo več, kot je treba (podnevi se dojiva, ponoči pa dodajava), s krčki na srečo še nimamo težav. V glavnem... LEPO JE! Evo, še slikica mojega lepotca... Prilepim še porodno zgodbo... Torej... V soboto, 13.12. mi je okrog 12.30 odtekla voda. Ležala sem na postelji, ko je kar naenkrat sunkovito počilo v trebuhu (slišala sem zvok in krepko začutila). Pa rečem Mihatu: "Ravnokar me je izjemno močno brcnil ali pa mi bo vsak trenutek odtekla voda...". Čez par sekund sem začutila tekočino, hitro vstala iz postelje, potem pa se je vlilo... No, vlilo se je še parkrat Potem sem dala Mihatu še zadnje napotke, še enkrat sva preverila torbo, pa smo šli proti P. Ravno, ko sem se spravljala v avto, sem začutila prvi popadek. In kmalu vse nadaljnje, kajti takoj so se začeli na 5 minut. V P smo prišli okrog 13.30, kjer so me najprej poslali stuširat, nato pa priključili na CTG. Priključena sem bila od 13.40 do 14.50. Mislim, da je bil ta del najhujši... Bila sem sama, v bližini nikogar, Miha seveda ni smel še zraven, babica je šla nekam,... tako da sem bila popolnoma sama, popadki pa tako močni, da sem mislila, da bom med njimi bruhala, tiščalo me je že na pritiskanje,... Na 1-3 min! No, potem končno prideta babica in zdravnica. Takrat se mi je kamen odvalil od srca, hkrati pa sem si želela samo, da bi rekla da sem vsaj že kakšen cm odprta. Pa sem bila že 5 cm! Super, poslala me je v porodno sobo, kamor sem prišla ob 15.05. Popadki so bili izredno močni, babica mi je dala injekcijo proti bolečinam, ki pa ni popolnoma nič pomagala, razen to, da sem bila v trenutku "pijana", da sem začela kar škilit Potem sva z Mihatom malo dihala... Ob 15.20 pa rečem babici, da res moram pritiskat. Pregleda me - odprta sem bila 10 cm! Joj, kako sem se razveselila Ampak babica je rekla, da še ne bomo pritiskali ker je otrok še visoko in se še ni spustil... No, ob 15.40 se me je usmilila in lahko sem začela pritiskat. To pa je resnično pravo olajšanje. In ob 15.52 je prijokal Nal Nisem se raztrgala, niso me rezali Ati je prerezal popkovino, potem pa smo se že lahko cartali…
|