petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka IZVIRNO SPOROČILO: petruscha IZVIRNO SPOROČILO: martka IZVIRNO SPOROČILO: nadya Martka: naš ma potrjeno nekakšen dermatitis, mi je pa dermatolog rekel, da ga lahko izzove tudi alergija na kakšno stvar. Zgleda pa tko kot en velik, rdeč suh lišaj. Včasih malo zgine pa se spet pojavi. Najprej ga je imel na levem ličku, potem pa se mu je pojavilo še za ušesi, na čelu...taki rdeči suhi flekci so to. No ta na lici je kar konkreten flek. Nam je dal dermatolog neke žavbe, ampak sem mal brala o tem in ugotovila, da je treba najdet neko čimbolj naravno kremco, ki mu bo odgovarjala. Je pa rekel, da ne pretiravamo z umivanjem (tudi samo voda suši kožo) in ne uporabljamo kzmetičnih izdelkov. Kopat otroka enkrat na teden v vodi, lahko s kapljico olja (npr. olivnega), tudi umivanje je enkrat na dan čist dost (razn rokic). No to je to, tko bolj na hitro. Vidm da sem pisala brez repa in glave gaja nima nobenih lišajev. ima točno take mozoljčke kot pri čišči, le da jih še vedno ima. lahko je -alergija -preobčutljivost -čišča (ki naj bi pri deklicah lahko trajala 4mesece in čez) jaz pa boga brez jajčnih izdelkov in brez mlečnih.... posvetovalnica pa šele 24.4. in do takrat se čistim! Naš ima tudi na obeh ličkih rdeče lišaje- malce rdeča, pa suha kožica,....in mi je včeraj pediatrinja rekla, da naj kar mažem z bepantenom in riboderminom in da bo že izginilo. Mi ni nič rekla, da bi bila lahko kakšna alergija na mleko, mlečne izdelke, jajca,....tako, da lahko vse jem . Če bi bila jaz na takčni dijeti, kot je Martka pol bi pomoje tolk shirala, da niti stat ne bi mogla več , pač sem gurmanka in rada jem, pa še dobro da se mi pri vsej tej hrani ne pozna toliko . ja, saj meni je tudi rekla, da naj jo s fino mastno kremo mažem. in da to verjetno ni alergija, da naj pa poskusim 1mesec zdržat brez ... lej, jokala sem, ko sem prebrala česa ne smem! a za gajo vse. pa zdaj niti ni tako hudo. 1m bo hitro okoli! jaz pa zdaj sumim, da je čokolada povzročitelj tega, ker je prej imel čist lepa lička (ko nisem jedla čokolade), tako da sem jaz tudi na dieti- brez čokolade. Bom poročala, če je to to!!
|