Februarka08
|
Evo, sem vas malo prečitala BarbyD, tudi jaz sem v mislih s teboj da bi se vse ok izteklo Ma ste me prav nasmejale o porodu in bolečinah prav zanimivo vas je brat. No, da vam še jaz na hitro opišem moj najlepši dan (to bo predvsem za prvorodke, ki poslušajo takšne in drugačne izkušnje ): moja je potekala bolj tako-tako. Sem bila od 4. mes. naprej na bolniški zaradi prekratkega materničnega vratu... so me strašili da bom splavila, kasneje pa, da bom prehitro rodila vedno sem se tolažila, slab začetek, dober konec in res je blo tako rodila sem točno na 41. teden (no, pa sem donosila bp ), 3x sem imela amnio končno mi je tretja vse pospešila. Mi je rekel dr. Urh na 3., če imam že vsega zadosti in bi šla rodit jaz valjda, da jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa in mi reče, da lahko pri njih ostanem čez noč, lahko grem pa domov in pridem zjutraj ob 6.30, da mi sprožijo porod. Sem rekla, grem raje domov. Hec je pa bil, da bi mi sprožili ravno na 29.2. no, čez dan se je začelo mal odvijat... me je non stop nekaj štokalo, pa nisem vedela da je to to. Z možem sva hodila po trgovinah, vsake toliko sem mogla mal počakat in globok dihat ker drugače ni šlo. Zvečer se stuširam, spet operem glavo v upanju da jo tokrat res zadnjič in grem na kavč. Uf, pa se je začelo... popadki so se začeli okrog 20.30. Moj jih je začel zapisovat ob 21h. Pa so bli nekaj časa redni, pa neredni, pa spet pa spet... no, pol sva rekla, da je itak lažni alarm, da bova mela pa res že jutri štručko v rokah in da greva spat. Ja, on je zaspal, jaz sem se pa zvijala po postelji... sem raje vstala in šla reševat križanke vmes sem pa predihavala. Ob 23.30 so se mi pojavljali lepo na 3 minute zbudim mojega, on ves paničen, če mu mislim v avtu rodit ali kar doma ma sem se mu nasmejala je hitro spil Red bul se oblekel in sva šibala. Še tašči in tastu sva povedala na poti do avtomobila in sem že predihavala. Ob 00.00 sva bila v P. Me je babica pregledala, sem bila odprta mislim da 3 cm. Mi je dala klistir, sem še nakaj časa hodila, potem pa mi je ob kakšne 1.30 rekla, če grem kar na posteljo. Me spet pregleda, odprta 7 cm pa pravim, da sem se odločila za Ultivo. Me pogleda debelo in reče, saj jo ne rabite, samo še 3 cm se morate odpreti in je to to si mislim, a res??? Ok, bom pa probala brez, če sem že te bolečine preživela, jih bom pa še nekaj pride moj oblečen v haljo in smo začeli... najprej mi je babica predrla mehur, je poknil v momentu. Po predrtju mehurja so se pa začele nepopisne bolečine ampak sem imela svoje popadke in sem imela čas med njimi, da sem se malo odpočila. Moj me je božal in bodril. Pa pravi babica naj probam potisnit ob naslednjem popadku ojoj, a že in sem začela.... kmalu pride še druga babica, takrat sem vedela da gre zares. Punce, bilo je par močnih potiskov in ne rečem, tudi bolečine, ki sem mislila, da me bo raztrgala, ampak ob 2.33 se je rodilo moje dete prve besede: punčka je! Moj je preštel prstke jaz sem pa v miru zadihala ni bilo lepšega, ko so mi jo dali na trebuh. Potem pravi babca, da pride še 1 popadek in da bom porodila posteljico. Samo da je rekla, me je močno zvilo in posteljica je spolzela iz mene. Evo, pa je blo konec aja, še najglavnejše NIČ ŠIVANA! Saj vem, da sem pisala na dolgo in široko, ampak na kratko se sploh ne da opisat želela sem povedat, da sem mogla skoraj celo nosečnost preležat, na koncu sem pa rodila 1,2,3 pa še šivana nisem bila No, upam da ste uživale ob branju (če se je sploh katera polotila tole brat ) če pa katero še kaj zanima, naj pa kar vpraša. Aja, mislim, da veliko pri porodu pripomore babica. Jaz sem imela izvrstno Se beremo!