|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
2.4.2009 15:26:39   
baby blue
barbyD me veseli da je teko lepo in gladko... in da je sedaj obrnjen in pripravljen da se pokaže svetu user posted image user posted image

držim pesti da tudi CTG pokaže vse normalno in da greš kmalu domov...user posted image user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 551
2.4.2009 15:56:51   
anny1
Zdravo
barbyD- suuuuuuppppppeeeeerrrrruser posted image user posted image user posted image  no upam da je ctg ok in da nav zdej kakih komplikaci in da prideš kmal domov user posted image user posted image user posted image
no vidim da nisem sama sam 1h še kar nekako gre user posted image  jaz pa najmen 2h čakam user posted image  mi reče ob 7h in sem na vrsti ob 10huser posted image  če bi čakala 1h bi še nekako pretrpela sej sem tko poznana po user posted image user posted image  tko da se kaj hit zamotiš za tisto urco sam pol pa tista k zno user posted image  gre not k je naročena takrat k ti, ti pa še kar čakaš in čakaš in....user posted image  no ja sej upam da se bom lohka do drugič z drugim G zmenila k vem da nam 2-3h čakalauser posted image  
Punce en nasvet prosim meni se že user posted image  od bolečin jemlem boscopan in magnesol 3* dnevno pa nič ni bolše vse me že boli in nevem kje mam glavo user posted image user posted image  kaj naj naredim, če počivam boli če hodim boli, skratka skoz boliuser posted image user posted image  kaj mi svetujete????
lp 

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 552
2.4.2009 16:06:04   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD

Živjo punceuser posted image

No men so že obrnili otročkauser posted image user posted image blo je čist neboleče pa zelo hitro
user posted image Zdej čakam da bo mela popoldan še en CTG da vidjo kako je s popadki, pa če bo vse ok pol jutr dam user posted image user posted image je pa mali čist mirn tko da upam da je vse okuser posted image

Juhu, bravo!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 553
2.4.2009 18:02:17   
Tira
Ojla!

Iiiii, super Barby user posted image . Torej gremo drug teden že na kafe user posted image user posted image  Me veseli, da te ni bolelo... k men je ena kolegica rekla (sicer še ni bila nikol user posted image ), da to ful boli, da je enkrat gledala na netu, kuko to izgleda. Tko, da sem prov vesela, da vsaj ena stvar k ne boli user posted image  Upam, da bo vse vredu in boš čim prej doma user posted image

Anny res ne vem kaj bi ti svetovala, ker sama še nisem nikoli to doživela... počasi pa tud jaz ugotavljam, da ne vem kuko nej se sploh namestim .... pa sem brez popadkov ... jao kaj bo šele potem user posted image  Aja zdej sem v 30. tednu, rok imam 11.6. Glede na to, da praviš da skoz boli kakor koli si... jaz bi šla sigurno nazaj k G in mu težila, da to ni normalnouser posted image  Drugega ne vem.
No jaz sem ravno dobr od svoje zdravnice in mi je dala bolniško do 15. 4. user posted image user posted image  potem imam pa kontrolo. Pa itak jo pol rabim samo še za en teden, pol pa mal dopusta, pol pa že porodniška user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 554
2.4.2009 19:58:48   
simonae
BarbyD super! Upam, daje sedaj vse ok. (Moja soseda je dala to skoz in je bilo vse ok)user posted image

Anny upam, da se držiš nasvet pa imam le tak, kot ti ga je dala že ena pred mano - G povej.

IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

Tiste ki so vam možje masirali križ, kaj to res tolk pomaga, da omili bolečino, ker jaz svojega nisem imela zraven, je zamudu user posted image user posted image   

Ja meni je res pomagalo! Vsak popadek (ko so bili močnejši), ki mi ga je premasiral, je v trenutku izgubil ostrino in postal tako "majhen" kot so bili tisti prvi, ko še nisem vedela, ali je to to.

Tira glede tega, da te je strah, da ti ne bodo dali kaj proti bolečinam - pozanimaj se npr. v šoli, če še nisi mimo, sicer pa pri G ali kakšni babici (lahko kličeš kar na materinsko šolo - če drugam ne, lahko v Lubljano, preverjeno) do kdaj je smiselno, da ti kaj dajo, posebej, če imaš točno določeno sredstvo v mislih. Verjamem da, če ti to razložijo in poveš že na začetku poroda babici, da razmišljaš o tem sredstvu proti bolečinam, da ti bo tudi ona razložila, kdaj ti ga lahko da in to upoštevala.

LP

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 555
3.4.2009 8:23:44   
mojgal
BarbyD ful fino da si jo odnesla brez bolečin in da je vse v redu smo držali pesti, upam da greš že danes domov ker doma je najlepšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 556
3.4.2009 10:19:33   
manca
BarbyD super da je obrat uspel...kdo ti ga je pa delal?

Tole sem pa našla danes na netu: http://www.luen.si/URSKA%20%20NOVI.htm
Imajo pa hlače in majčke za nosečnice in če katero zanima naj si ogleda to stran...pa cene so tudi primerne.

(odgovor članu mojgal)
Neposredna povezava do sporočila: 557
3.4.2009 10:59:15   
anny1
Zdravo
BarbyD-kako si,kaj je novega???? Si doma ?? A je vse ok??? No upam da je vse ok in si reš že doma sam da maš tok za  postorit k te tolk časa ni blouser posted image  no javi se ko boš lahko.....
Tira in simonae- ja sej sem G povedala in vse ve pa...user posted image  ja no in zato jaz nevem več kaj naj in kaj ne....
mojmu sem včeri tok težila k sem bla že čist na konc da sem mu rekla k je reku da naj se probam pomirit da naj kar v P pokliče in jim pove da se ženi "meša" od bolečin in nemore več in da naj ukrepajo pa ni hotuuser posted image  tko da... do 26t sem imela dovolen voltaren 2* na dan po eno tableto zdej pa zarad user posted image  nesmem k je lohka kej  z user posted image  narobe, lohk se mu glavna vena zamaši in dobi šum na srcu lahko pa tudi plodovnico načne kar pa sper ni ok in zato je vse še tolk huje, k bolečine so user posted image  nič mi pa nemorjo-nočjo datuser posted image  
tko da če ma kaka kak domač recept za bolečine se priporočam....
kako ste ostale user posted image  ???
Tira- user posted image  za bolniško in ja kot sem ti rekla pol je pa komisija in je ??? če dajo če maš zlo dobre razloge pol dobiš drugač pa je ful težko jih kar zavračajo, ko domine k padajo  če eno zrušiš, jih je blo tok user posted image  na bolniški pa jim ni blo nič da so zdej od user posted image  zarad tegauser posted image  no upam da ti bo dr. mislim G dr. dober napisu in boš dobla še tiste par dni bolniške drugač pa lohka vzameš mal dopusta pa greš pol spet nazaj na bolniško sam nevem kolk dni je k more bit od ene do druge bolniške da ne greš na komisijo in ti dr. odobri ponovno tistih 30 dni,...
no srečno
lp

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 558
3.4.2009 12:20:27   
Tira
No jaz odštevam svoje zadnje ure na šihtu user posted image user posted image
Jeeeuser posted image
Anny veš itak rabim bolniško samo za slab mesec, do konca aprila, potem pa itak ostanem doma (mal dopusta in porodniška)user posted image  
Danes se mi prov ne ljubi na fax in se tolažim s tem, da bom šla jutri. Pa mam tolk slabo vestuser posted image  Sam res me bolijo noge in se mi ne da po službi še v Lj vozit in tam bit do 19h. A mam samo jaz te probleme s faxam a jih ima še kera? A mate ve tud pol tolk slabo vest, če ne greste? user posted image  Jaz jo mam, sploh k se primerjam z user posted image  k je ful priden in gre res na vsa predavanja.

Anny veš jaz bi šla pa vseen še v Kr v P in povedala kuko je kolk časa me že boli, pa da ne zdržiš več... ziher je kakšna rešitev. Sej ti si bla v Lj pri G ane?.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 559
3.4.2009 12:24:17   
Februarka08
Dan.

Jaz kar bluzim za rač., čeprav bi mogla it ža kaj skuhat in pospravituser posted image ma danes sem bolj user posted image ker mi je spet tamala neki zbolela, pa vam ne bom morila s tem. Upam samo, da bo čimprej bolje.

Saj sem vas hotela samo pozdravit, grem igrače pospravit in za kosilo pripravit.
Vsem lep dan in čim lepši vikenduser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 560
3.4.2009 15:53:49   
simonae
Samo pozdravim vas in letim na sonček, da mi prej ne udide.

Lep vikend, se beremo drug teden!

Neposredna povezava do sporočila: 561
3.4.2009 15:55:38   
BarbyD
Živjo punce user posted image

No pa sem domauser posted image user posted image user posted image no sej sm bla že ob 10 sam sm si prvoščla frizerjauser posted image user posted image

Hvala vsem za podporouser posted image user posted image

Upam da bom vsem odgovorilauser posted image

Bolelo drugače res ni nič, mal je tko zoprn boleče pa sploh ne...trajal je vse skupi par minut, je pa res da morš bit čist sproščena, ker kukr zategenš trebuščka je konc...tko da men je v pravo ratal brez problemauser posted image delal mi je pa Dr. Urh, res super prjaznuser posted image
Zdej morm pa dost počivat pa čimanj sedet, lhko hodim, sedet pa morm tko k en kavbojcuser posted image user posted image čimbloj leže pa noge narazenuser posted image

NO pa da vam še od porodnišnice povem...mene je blo res grozn strah k sm brala un forum kakšni so...zdej sm bla 5 dni gor, vsakič sm mela drugo babico na CTG-ju, ginekologi so se menjal, edin sestre na oddelku so ble več al manj iste (bla sm pa pri otročnicah, se parvi tam kjer si po porodu ) ker je bil ginek čist azseden....in morm rečt da so bli vsi od prvega do zadnejga res prijazni in spoštljivi...nonstop jih je zanimal kako sem, če kaj rabim, če je vse uredu....skratka nimam kej rečt čez nobenga...tud perila sem mela skoz dovolj...sej lahko da bom pr porodu kej drugač, sam js mislm da ni treba met ne vem kakšnega straha...user posted image

Anny1 jooj ti si pa že res prov boga nouser posted image a res ne morjo nč narestuser posted image user posted image js ne vem če bi zdržala doma tkole...bi me pobralo od strahu kaj se dogaja z mano in bebikouser posted image a bi mogoče šla se še kej pokazat? pa nej bojo sitni če hočjo...lažje to prenest kot da se otročku kej nardi

Neposredna povezava do sporočila: 562
3.4.2009 20:20:36   
tadejluka
BarbyD- mene pa zanima kdaj so ti povedal da je narobe obrnjen-pri kolkih tednih?
Ker mene ja včer G čist prestrašu mulo namreč sedi z ritko v por.kanalu, ma pa že zdej okoli 2000g- 30t3dni, sem pa vprašala če obračajo pa je reku, da ne-na Jesenicah, in da se odločajo o vrsti poroda glede na velikost otroka....
Hvala za odgovor

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 563
3.4.2009 20:58:37   
mojsonček
IZVIRNO SPOROČILO: tadejluka

BarbyD- mene pa zanima kdaj so ti povedal da je narobe obrnjen-pri kolkih tednih?
Ker mene ja včer G čist prestrašu mulo namreč sedi z ritko v por.kanalu, ma pa že zdej okoli 2000g- 30t3dni, sem pa vprašala če obračajo pa je reku, da ne-na Jesenicah, in da se odločajo o vrsti poroda glede na velikost otroka....
Hvala za odgovor

TADEJLUKA... vidim, da sva z istega konca pa samo kkšn dan lufta v PDP... a maš G na Jesenicah? Jst sm bla nazadnje pred enim tednom na pregledu (29t) in naša pupa lepo postrani leži user posted image kar je še slabše, kot če je v medenični vstavi, ker pač naravni porod ni možen na noben način in kolikor sem dojela pri taki legi niti obrat ni možen... eh... ampak mi je rekla G, da naj nič ne paničarim, ker je pomembna lega po 36. tednu, da prej se lahko pa še obrača...  jst sicer nisem tko ravnodušna k G sam prou velik mi ne preostane k da čakam in upam, da se bo do naslednjega pregleda pri 33 t nardila kkšn premik...

< Sporočilo je popravil mojsonček -- 3.4.2009 20:59:27 >

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 564
3.4.2009 21:57:27   
tadejluka
Ja mam Sredanoviča v bolnici, sej upam, da se še obrne ampak mam kar slab občutek, bom pač probala rodit na vse tri načine (1.naravno, 2.z EA. 3. pa z CR)user posted image . Itak me pa mulo skoz brca v mehur tko da vem kje ma nogice....
Ja sva res blizu...

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 565
4.4.2009 12:50:40   
anny1
Zdravo
barbyD-user posted image user posted image user posted image user posted image  me veseli da je vse ok, no vidiš in CR ni potrebenuser posted image  
ja kar se pa tiče user posted image bolečin user posted image user posted image user posted image  ne vem kaj naj sej je itak, kot prav Puško zdej vse akademskega pomena včeri sem dopolnila 32t in se nebom sekirala več upam sam da se mi sprožjo uni user posted image  popadki in da je za mano k se mi že res meša moja G je pa itak user posted image da ji počasi že kar škodi,... user posted image
No je pa tako da se je user posted image  že skoraj čisto umiril in tudi medenične kosti so me začele 2 dni nazaj user posted image  bolet, kar pomeni-vsaj po moji pretekli izkušnji- da se vse pripravlja na porod, PO je pa tko ali tko že od 22t nulni zdej pa je še MV se skrajšu tko da .... user posted image  no upam da se za user posted image  dober izteče, drugače je pa v 30t user posted image  imel že kar 1500g in 24cm okrogglavce, morem reč da je večji k pa obe user posted image  ki sem jih dozdaj rodila user posted image  
punce lepo uživite na sončku in se kaj beremo
Lp vsem user posted image  

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 566
4.4.2009 13:33:36   
Ploha
meni se je obrnila v 34 tednu, do takrat pa je ležala prečno, nč bat imate še čas user posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 567
4.4.2009 15:30:01   
stuhica
pozdravlene gorenke,

evo še ena tle ki je prepričana da bo rodila konc oktobra in ne začetk novembra pa ne vem zakaj, no mogoče ker sem prvega tud rodila par dni prej... user posted image user posted image

Vidim da vas je kar nekaj z našga konca  fajn bomo lahk našo gorenšno tle šprehale.

Me pa zanima če je ktera mrbit tud ta pocukrana user posted image , ker jaz mam gestacijski diabetes pa bi bila vesela če bi kakšna mal z mano o teh cukrih ki skačejo gor in dol jamrala??

Tolk zaenkrat se še oglasim!

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 568
4.4.2009 16:14:30   
Tira
Ojla bejbe!

Kuko ste? Jaz danes bolj zaspano, sem zelo slabo spala, se nikakor ne morem prov namestit, pa še lulat me je skoz, pa želodec me je bolel in da ne omenjam, da je user posted image  skor pol noči igral nogomet pa še kakšno aerobiko se je šel zraven user posted image  No skratka prijetno ni blo nič. Kr ne morem verjet, da je lahko user posted image  tolk živahen. Se kar bojim, kaj bo to ko pride na svet. user posted image
Anny, jaz sem pa mislila, da je v 30. tednu user posted image  že težji, vsaj sama imam tak občutek user posted image  No bom izvedela drug teden, ko imam G. Anny a pa so ti tvoji popadki uni tapravi ali so ti ta "lažni", k se pojavljajo prej. No verjamem, da kakršni koli so ni prijetno.
Barby user posted image   da si že doma. Verjamem, da si si oddahnila. user posted image  Zdaj pa počivat, pa tko po kavbojsko sedet.

A veste kaj me še zanima (ve k ste že bolj izkušene) user posted image  A je res, da rodiš približno tako kot tvoja mama, se pravi glede trajanja poroda in datuma?user posted image  K moja mami je oba rodila 3 tedne prej in oba je ful dolg rojevala. Zato se pa še sama pripravljam na to, da je ne bom odnesla po hitrem postopku user posted image

Lep vikend še naprej.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 569
4.4.2009 16:40:59   
*kinnie*
Tira, po mojem to nima veze, no vsaj pri meni ne drži, moja mami je šla preko roka, jaz sem rodila prej,....
Vem, da se je moja mami kar namučila z mano, jaz sem imela pa hitre in lepe porode, pa so bili moji mulčki vsi večji od mene user posted image

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 570
4.4.2009 16:42:12   
*kinnie*
stuhica, dobrodošlauser posted image

A lahko vprašam iz katerga dela Gorenske si?

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 571
4.4.2009 16:43:03   
*kinnie*
Barby D, super za obratuser posted image user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 572
4.4.2009 22:00:09   
anny1
Hallo
Tira- popadki so malo mešano na žaruuser posted image  enkrat pravi enkrat pa lažni, bolijo pa oboji glih kuser posted image  
    - no glede poroda in mame, jaz sem obakrat okrog grave 40t-eno točno na 40t drugo pa 39t 4/7 moja mami pa dva čez rok in mene 1tpred rokom kolk dojg je pa rojevala pa ne vemuser posted image  jaz vem da sem 1user posted image   12h pol je bil oa CR in 2user posted image  4h pa je kar sama ven skočilauser posted image
   - teža pa je odvisno od vsake user posted image  in vsakega user posted image  posebaj moj je trenutno poskočil na srednjo mejo prej je bil pa na 1/3 meje med spodno in srednjo, in je kar lepo pridobil na kguser posted image  je pa tako da ko pride enkrat čez 1500g ni "več v nevernosti" za preživetje.....
sladkorna user posted image  hvala bogu ne .....
lp vsem user posted image  

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 573
5.4.2009 13:25:28   
BarbyD
Živjo punceuser posted image

Mal sm vas zanemarila odkar sem pršla domov...sem mogla nadoknadid čas user posted image no danes mi je pa dragi ušel na fuzbal in zdele mi je sporoču da ga peljejo v klinični center ker si je zlomu ključnico user posted image user posted image user posted image groza user posted image

Tadejluka pri meni je bil na vsakem UZ obrnjen na ritko, in zadnji UZ ko sem mela se še vedno ni obrnil...tko da nekej da 34 tedna imaš čas...user posted image je pa res ja da na Jesenicah niso lih naklonjeni obratu...ne vem zakaj...samo če bi vseeno rada probala ti naj napiše napotnico za Kranj...ni nič hudega to user posted image

Stuhica dobrodošlauser posted image

Tira niti pri meni niti pri moji sestri ni držalo to da bi isto rojevali kot najina mami...ponavadi niti ena žensa ne rodi dvakrat enako, tako da mislim da so to sam govorice starih mam user posted image nič bat, ti samo optimistično glej na vse skupaj pa podi čimbolj sproščena pa bouser posted image

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 574
5.4.2009 16:09:35   
stuhica
hvala punce za dobrodošlico!

Ja kinnie sem iz Radolške občine (Lesce)!

Drugače pa jaz lahk rečem da je mene moja mama kar precej hitr rodila ( so jo kr razrezal bez da bi jo kej vprašal ) tako da sme bla hit zuni, jaz pa vem da sem imela porod dolg 6,5 ur v knjizco so mi pa napisal kao 5 ur kar sploh verjetn ne drži, ker je sestra narobe seštela no ja kakorkoli že, jaz sem se hudo namatrala in sem tamalga komi ven spravla, so že hotl vakumsko vlečt pa sem se pol še mal namatralla in sem ga spravla ven.
Jaz mislim da je vsaka bojazen da bo isto kot pri tvoji mami čisto popolnoma odveč, smo pa pomoje vsaka zase čsto individualke ker se mi zdi da niti ena nosečnost se ne more primerjat med sabo, prav tako verjetrno noben porod, saj je po vsej verjetrnosti vsak zgodba zase.

Punce lep dan še naprej!

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?