simonae
|
Pa še glede porodne bolečine. Meni se zdi, da je zelo pomembno, kaj pričakuješ in kako porod poteka - če je vse v redu. Pa seveda kakšna je babica, ali ti sledi, ali pa te pokroviteljsko odpravi, če jo kaj vprašaš. Pa predvsem, kako uporaben je tvoj partner. Jaz sem bila prvič presenečena, ko so mi rekli, sedaj bomo pa rodili - pričakovala sem, da bo veliko huje. Meni je bilo težje prenašati bolečino ob zelo močnih menstruacijah, ko sem ob tem skupaj lezla ipd. Seveda je k temu občutku pripomoglo to, da sem se ob vsaki menstruaciji, ko se mi je to dogajalo, spraševala, kaj mi je tega treba, ko pa sem bila v porordni sobi, pa sem vedela zakaj sem tam. Pa da ne bi katera narobe razumela - saj me je bolelo tudi pri porodu, a z masažo hrbta, mi je mož olajšal vsak hud popadek in s pomočjo dihanja, kjer mi je svetovala super babica, sem zdržala skoraj do konca brez sredstev proti bolečinam - do takrat nisem čutila potrebe po tem. Pa sem sicer med tistimi, ki ne prenašajo bolečino najbolje (da ne govorim o depilaciji). A na koncu, ko sem rekla, da sedaj pa bi nekaj proti bolečini, mi je rekla, da sedaj je pa prepozno, ker bomo vsak čas rodili - te besede, so zmanjšale občutek bolečine na pol. Vseeno pa so mi dali "smejalni plin" za zadnjih nekaj popadkov. Drugič pa sem bila deležna "babice", ki zna najbolje. Me ni informirala o tem, kaj dela, zakaj, ko sem kaj vprašala, nisem dobila odg., ker sva omenila, da mož ob tem, ko vidi kri lahko skupaj zleze, se je več časa ukvarjala z njim, ga skušala mentalno zaposliti, kot pa z mano (prvič ni padel skupaj!). Pa nje nisem pogrešala. A s tem sem izgubila partnerja pri porodu, ki sem ga imela prvič. Bila sem jezna in ko bi me naj masiral sem komaj pozornost vzbudila. Tako sem težje prenašala popadke - pa ne bolečine same, ampak vse skupaj mi je šlo na živce. Na koncu (pri svoji G) pa izvem, da mi je kljub močnim, pogostim popadkom dala sredstvo za pospešitev in nekaj proti bolečinam (sem imela infuzijo, ko sem bila izčrpana - cel dan sem čakala na pregled v P, medtem pa se je porod začel). Toliko za enkrat.
|