opatija
|
Ojla ! Jaz sem se ravnokar napokala da komaj diham, sedaj pa se spravljam delat. Trenutno sem še zelo na izzy, čeprav me zna vsak čas zasuti Danes sem nekam zaspana, pa vedno bolj me boli sramna kost in kite med nogami, še posebno ponoči, ko spim na boku (česar ne razumem najbolj ) Če bo šlo tako naprej, bom na koncu hodila kot raca. Trebušček imam že tako velik, da me vsi sprašujejo kdaj bo, ko pa jim povem pa kar debelo gledajo Če odmislim neusmiljeno zgago (na katero sem se že itak navadila) se počutim super in maksimalno uživam v nosečnosti. Občutki, ko moj fantiček telovadi, so res božanski Glede materinske šole: najprej nisem imela namena iti, ker sem bila pred dobrima dvema letoma, sedaj pa sem se vseeno odločila da grem, vsaj na nekatera predavanja. Prepričala me je prijateljica, ki je sedaj drugič hodila in mi je rekla, da povsem drugače poslušaš, ker že ogromno stvari veš in da se splača. Bomo videli, če mi bo dolgčas lahko tudi neham. Hodila pa bom kar v zdravstveni dom, kjer imam G, ker se mi ne ljubi motovilit okrog Lj. porodnišnice. Najbolj me namreč zanima, kako oblečti novorojenčka rojenega avgusta, ko bo najbrž čez 30 stopinj. Nik je bil rojen konec marca, pa je bil doma (pri 24 stopinjah) le v bodiju in bombažnih žabicah, na nogicah pa je imel nogavičke in je bil vedno lepo topel. Kapce doma nisem uporabljala nikoli, zato mi je čudno odnesti iz porodnišnice v vročini, v segret avto, v dveh majčkah, s kapico in copatki, po možnosti še pokritega z odejico???! Po moje je bolj logično da so oblečeni čim manj in zaradi občutka varnosti pokriti s tanko bombažno odejico ali kar s tetra pleničko. Se bom natančno pozanimala Še moj nasvet, ko pakirate za v porodnišnico: ne pozabite natikačev za pod tuš. Precej ogabno je namreč bos stopati v tuš kabino, kjer se tuširajo/mo porodnice od katerih odteka čišča... Toplo priporočam tudi nežen deodorant (vonj ne sme motiti ). Meni je bilo marca vroče za po p...., ker so sobe slabo zračene, tiste bolnišnične halje pa so se meni zdele termo. Punce, ki so rodile poleti so mi rekle, da je v porodnišnici (vsaj Lj.) noro vroče. Glede na to, da nam bo odtekala čišča, da nam bo špricalo mleko, je fajn če si vsaj ne bomo smrdele Lepo se imejte in uživajte s trebuščki!
|