opatija
|
Ojla ! Z eno dnevno zamudo se oglašam po počitnicah . Šele tri dni po prihodu na Hvar sem si uspela odpočiti, ker je bila do odhoda totalna norišnica. V petek sem namreč delala do 3h zjutraj, vstala ob 7h, spakirala do konca, potem pa na pot. Noge sem imela tako zatečene, da se gležnjev sploh ni videlo, bolel me je hrbet, od neprespanosti pa se mi je že kar bledlo. Na srečo so sprehodi in relaksacija kmalu pomagali Hvar je še vedno sanjsko lep in mi smo super uživali, le proti koncu je Nik začel kuhati in zato smo odšli en dan prej. Zadnjo noč me je ful skrbelo, saj je imel kljub dvema svečkama Paracetamola 40.5 vročine in na otoku brez poznanih zdravnikov nisem upala tvegati, zato sem mu dala še Voltaren svečko, ki se ji sicer vztrajno upiram. Na srečo je od takrat že tri dni brez vročine, jaz pa klub njegovi bolezni (in posledični zaskrbljenosti) ugotavljam, da mi je dopust in sprememba okolja ful koristia, ker sem še vedno spočita. Poopsie me je kar pretresla novica... Upam, in želim ti da bo vse OK in da zdržita skupaj vsaj do 30 tedna Glede otroške kozmetike... v materinski šoli so nam odsvetovali uporabo otroške kozmetike, poleg tega pa mi je prijateljica farmacevtka rekla, da je večina otroške kozmetike zelo nekvalitetna. Nekateri otročki imajo srečo in so neobčutljivi, v primeru reakcij pa so težave lahko zelo neprijetne. Najslabša kozmetika naj bi bila Johnsons! Jaz sem pristaš čim bolj natur kozmetike in od Nikovega rojstva uporabljam še vedno sledeče (za pa bo seveda isto): hladilno mazilo (Gorenjske lekarne imajo zelo dobro saj je brez konzervasov), mandljevo olje za kopanje (nekaj kapljic v vodo in koža je kakor svilca ) in mazanje po potrebi (novorojenčkom se lušči koža za ušeski in v kožnih gubicah in v enem dnevu je pri Niku vse izginilo). Pozimi sem ga namazala tudi po obrazku. Za zelo vneto ritko Bepanten (pri Niku sem ga prvič potrebovala pri enem letu), pediatrinja mi ga je svetovala tudi za zimo za mazanje po obrazku. Krem za sončenje naj do enega leta ne bi uporabljali. Jaz od Nikovega prvega leta uporabljam dr. Hauschka za otroke in jo zelo priporočam. Nik ima krasno polt, pigment se mu lepo razvija in ima lepo barvo, nikoli pa ni bil niti malo rdeč. Je naravna, brez faktorjev, ki lahko povzročijo alergije. Vsebuje minerale, ki odbijajo sončno svetlobo. Zraven je potrebno še trdo milo (fino je medovo, kakšne natur kozmetike) in šampon (naj bo brez konzervansov, čim bolj naravno in neodišavljeno). To je to. Za mazanje bradavic priporočam lanolin mazilo, ki ga ni potrebno izpirati. Nik se je začel dojiti že v porodni sobi in je nadaljeval celo noč in seveda naslednji dan,..., za moje bradavice pa je bil to totalen šok. Iz lastne izkušnje vam poem, da reši dojenje. Čestitke za uspešne preglede!!! Evo, sem se ful razpisala. Za nazaj sem vas prebrala bolj na hitro, ker ste bile zelo pridne, bom še nadoknadila... Lepo se imejte!
|