|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
5.5.2009 9:20:25   
go_ta
Dobro jutro, souser posted image !
Joob, najprej user posted image user posted image  za pregled pa mehur, samo da je vse okej!! Poopsie, upam, da je tud s tabo vse v redu pa z user posted image !
Jst sm danes tud zgodj vstala, čeprav ne delam, ampak bo pa dan toliko daljšiuser posted image  Sem pospravla celo stanovanje, zdaj sem popacala, mal srfam po netu, pol grem pa na en sprehod, da se mal pretegnem pa nadiham. Pol bom pa pomoje kr dol padla, ker sem bla preveč aktivnauser posted image
Flora, jaz nimam pojma, kaj bom uporabljala za dojenčka, katero kozmetiko ... Upam, da bojo v MŠ povedal, kaj sploh rabmo, ker jst nimam pojmauser posted image  madona bom jst dobra mamica, bom sam v zapiske morala gledatuser posted image
Aprilčica, jaz sem se itak zmenila z mami, da bova šle midva v šoping za cunjice, ker mi moj user posted image  čist zaupa in se bo z veseljem odpovedal temu 'mučenju'user posted image  Z moškimi je res user posted image  he he.

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
5.5.2009 9:23:43   
Anonimen
punce, kako bojo vasi dedci izrabli ocetovski dopust???
meni se zdi tuki priloznost za mal € dobit, ke kakor vem jim pripada 90 dni.
in teh 90 dni placuje stroske drzava, in ve moz dela kje pri privatniku, bi se dalo zmenit, da ta cas dela kao na crno...kaj pa vem...preberite si:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/ocetovskiDopust.asp

(odgovor članu go_ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 4152
5.5.2009 9:24:35   
Anonimen
mislim tko, da bi pol sef, namesto drzavi, daj kar vasim mozem.....hmmm. to je vredno mal prestudiratuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4153
5.5.2009 9:45:19   
aprilčica07
miska mccute: moj bo doma 15 dni, tako kot je bil v prvo, ma itak je mogel vmes prekinit, ker je bla nuja na šihtu in je mogel it delat.. se pa lahko kr nekako sproti dogovori z šefom kako in kaj, tako, da mislim, da ne bo panike, da ga bojo kr na miru pustiliuser posted image so ga pa vprašali le to, če bo koristil kaj več, recimo  da bi šel namesto mene na porodniški, pa itak, da ne bo šel....
flora: glede kozmetike.. nevem mustelo kupiš le v lekarnah, je pa kr draga, vsaj za moje pojme... jst še za jakoba kr nekako kombiniram, neki imam od welede, neki kr iz dm-a, neki tudi od nivee, je odvisno kolko občutljivo kožo ima otroček.. naš je nima sploh občutljive, tako, da ni neke panike..  za ritko imam pa pasto fisan iz italije, ki jo je tudi moja mama imela zame in brate.. je še zmeri ta bolša proti vsem tem novodobnim izzumomuser posted image   

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
5.5.2009 9:47:10   
Anonimen
ne ne aprilcica....jst mam u mislih, da bi bil on uradno na dopustu 90 dni, ampak da bi hodil vseeno delat, da se potegne kak € vec. razumes kaj mislim povedat?

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 4155
5.5.2009 9:50:58   
duska hruska
Živjo!

kakor jaz vem, očka dobi plačanih tistih 15 dni dopusta, preostale tri mesece pa ne, to je neplačan dopust, ki ga lahko koristi, če želi, edino država mu samo prispevke plača, tko da si še vedno v delovnem razmerju, da ti teče dolovna doba (zavarovanje, pokojninsko  in ostale prispevke plača država), dinarčkov pa tule na račun ne bo (razen če imaš tko fajn delodajalca, da ti da plačo, čeprav ne delaš, ampak mislim, da ga ni junaka).
No, tko piše:
Za 15 dni očetovskega dopusta, ki jih oče izrabi do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti, mu država zagotavlja očetovsko nadomestilo, za druge dni očetovskega dopusta, ki jih lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, pa mu država zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
5.5.2009 9:53:47   
eee35
Aprilčica: če bi vedla, kok me bo udesilo, bi spila dvojno dozo vseh teh svinjarijuser posted image , ne glede na to, ali mi je bilo slabo, ali ne...Inhalacijo si bom naredila danes parkrat, ponoči pa nisem imela moči zato.user posted image se mi zdi, da spi, celo noč je skakal skupaj z mano, bogi malček...
Glede službe - jaz tam nekje konec leta grem nazaj, pa mojuser posted image bo z otrokom doma. Ne, da bi se mi dalo, ampak bom morala...
Za kozmetiko to je tako, kot za kozmetiko za te, Miška - ena stvar paše, druga ne, odvisno, kok je koža občutljiva, če so kakšne alergije itd. Po moje je treba preizkusit različno, ampak res ni treba glih od najdražje začetuser posted image . Za ritke je dober tudi sudocrem. Zelo dobra zadeva.

Neposredna povezava do sporočila: 4157
5.5.2009 9:55:57   
Anonimen
ne ne....se zmer me ne razumete.....
da bi bil moj dragi teh 90 dni doma. in z njem delodajalec ne bi imel stroskov....
bi pa vseeno hodil delat, in bi mu delodajalec plačal tolko vec na uro, ker nima stroskov z njem.....sef je pa super, tko da bi se dalo zmenit...

(odgovor članu duska hruska)
  Neposredna povezava do sporočila: 4158
5.5.2009 10:08:34   
Flora2
Cene za Mustelo pa res nisem gledala, bom preverila, če je prav draga in če je ne bomo nujno potrebovali potem bomo pogledali še kaj drugega, to sigurno. Se pa strinjam Aprilčica da so nekatere stare znamke krem še vedno ene izmed najboljših, kolegica pravi da ji najbolj odgovarja ribodermin, ki pa je tudi na trgu že od kar pomnim.
Do takrat ko bomo kupovale kozmetiko je še nekaj časa, zato bo sigurno še kar nekaj predlogov kaj uporabljat.

Neposredna povezava do sporočila: 4159
5.5.2009 10:14:36   
Anonimen
bom kr tuki skopirala, kar sem na nek drug foru napisala:

sem mislila tko....recimo da ima zdaj 1000€ plače(o, ko bi bilo tako hahahah)
in sef mu da 1000€, potem pa ima poleg tega se 300€ stroskov za drzavo(ti prispevki, ki jih plača drzava na ocetovskem dopustu)
in namesto, da da teh 300 € (al korkolkoli pac) drzavi, jih da mojemu!
madona sem brihta ko gre za €

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4160
5.5.2009 10:25:49   
aprilčica07
miska mccute: jst zastopim kaj češ povedat, ampak moj tega ne more narest. smo zaposleni v takih službah, kjer se tega ne da delat... ampak nič za to.... kot je zdaj smo hvaležni, da imamo sploh kam it delatuser posted image
flora: ja, kozmetike na trgu kolkor češ, malo je treba provat pa vidiš kaj detetu paše in kaj ne...
eee35: a boš ti šla delat? ja, ni kaj, včasih je pač treba malo pokombinirat... ampak nič hudega..tudi tatiji poskrbijo enako dobro za dojenčke...

Ma jst sem danes tako lena, da opisat ne morem.. joj, gorje meni, kdaj bom končale reči?? Uffffffffffa......

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
5.5.2009 10:37:38   
eee35
Evo, mami sem napisala, da sem prehlajena, pa je bil odgovor: sigurno si pojedla preveč sladoledauser posted image Kruto! Pa mi je rekla, da naj grem mleko segret, pa česen noter zmečkan, malo masla pa medu...Jooooj kok bom jaz bruhala danes!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4162
5.5.2009 11:15:49   
Flora2
eee35 user posted image mamina izjava glede saldoleda je pa user posted image user posted image , ampak jaz te razumem.
Se pa splača potrudit pa poit te zvarke, ker meni ponavadi pomaga.

Pa še nekaj me zanima glede kozmetike (ja dons imam dan za razmišljat o temuser posted image ) katero kremo za bradavice ste uporabljale oz. priporočate?

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
5.5.2009 11:25:28   
irency84
Hey bušike,

Uf ste me potolažile z odgovori, hvala vam user posted image . Sem bla took zadovoljna z odgovorom, da sem se šla kuj razvajat k kozmetičarki. :)

Mah k je to moja prva nosečnost, pa niti nisem še tok seznanjena z vsem potekom.

Se pravi se vidimo avgusta v porodnišnici user posted image .

Pozdravček.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
5.5.2009 11:29:06   
Joob
user posted image user posted image user posted image kok ste fajne...še enkrat hvala! In HB za tok fajn forumuser posted image .

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu irency84)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
5.5.2009 11:42:24   
Sanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: eee35

Evo, mami sem napisala, da sem prehlajena, pa je bil odgovor: sigurno si pojedla preveč sladoledauser posted image Kruto! Pa mi je rekla, da naj grem mleko segret, pa česen noter zmečkan, malo masla pa medu...Jooooj kok bom jaz bruhala danes!!!!

OMG meni se je želodec obrnil kaj sem sam prebrala user posted image user posted image
A kaj pomaga?

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
5.5.2009 11:47:31   
eee35
Ni tako ogabno, kot sem mislila, ampak česen v mleku peče kotuser posted image , tako, da med v bistvu malo poboljša okususer posted image . Kaj čem, moram potrpet. Pomaga tudi ful lekadol, samo se ga bojim jemat preveč, pa sploh ne vem, kok bi bilo preveč...pol sem ga zjutraj pojedla, po moje bom pol enkrat ok.kosila...

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
5.5.2009 12:00:13   
šivilja
miska_mccute sem takoj razumela kam pes taco moli, ampak če je mož v javni upravi (javni službi) takih možnosti seveda ni, tako da moramo iti kar po črki zakona, bi blo pa fajn. pri prvem otroku je celo naredil nekaj podobnega, je bil pa drugje v službi, kjer pa je bilo polno drugih slabosti.

flora2 - pri nas porabimo otroške kozmetike tako malo, da bi lahko vsi zaprli tovarne. Takoj po rojstvu smo uporabljali Bubchen milo v kosu (porabili smo po eno milo na otroka) in mandljevo olje, za ritko pa navadno hladilno mazilo iz lekarne (Gorenjske lekarne imajo tako super veliko pakiranje, ki ga nato hraniš v hledilniku in si manjše količine prestaviš v drug lonček) po potrebi pa še Bephanten. Sedaj ko sta večja pa imamo samo eno milo , ki je hkrati tudi šampon on babylove (DM). Mažemo se pa nič ne, oziroma včasih kakšno ritko z Bepanthenom.

Za bradavice (domnevam, da sprašuješ po rojstvu) sem pa uporabljala Bepanthen, ki ga ni treba niti obrista pred dojenjem. Ko je bilo pa najhuje (krvavo razpokane bradavice) pa sem po nasvetu neke stare tete uporabljala ribje mazilo iz lekarne in bradavice zračila na zraku. To mazilo moraš pa pred dojenjem odstranit (ker smrdi). Po mojih izkušnjah pa mažeš itak samo na začetku, če so bradavice boleče in razpokane, ko pa se zadeva ulaufa pa ni več potrebe.

Zdaj sem se spomnila, da mi je patronažne svetovala mazanje bradavic s svojim mlekom kar sem tudi počela (ko ni bilo tako hudo, da bi potrebovala kaj drugega).

Vse pa pride s prakso.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
5.5.2009 12:08:32   
Sanikaa
Mazilo za ritko je meni mami v Zagrebu nabavljala Pavlovićevo mast. Je "zvarek" narejen v lekarnah. Mislim da se ga dobi tudi v Mariborskih lekarnah. Odlična je za vse možne izpuščaje, pike žuželk, celo brazgotine in manjše rane. Vonj je pa specifičen in verjamem da bi se veliko vas spomnilo tega vonja iz otroštva user posted image . Zelo dobre su tudi Weledina z izvlečkom tistega rumenega cveta kaj se mu zdaj nikakor ne morem spomnit imena user posted image  Tudi je krasno rešila suho kožo in srbež. Za joške pa mi je zakon Bepanthen. Pa tudi za celo telo. Ne vem zakaj ampak po porodu in v tistih tisočkrat prepranih številkazavse spalnih srajcah sem dobila taaako suho kožo da sem na komolcih in na kolenih imela odrganine. Zato vsem priporočam da si vzamete za telo nekaj zelo mastnega za mazat v porodnišnici.

Kako je POOpsie..a kdo ve...se  ustavila krvavitev!?
Lp vsem..upam da ste dobro in uživate user posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
5.5.2009 12:10:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja

Zdaj sem se spomnila, da mi je patronažne svetovala mazanje bradavic s svojim mlekom kar sem tudi počela (ko ni bilo tako hudo, da bi potrebovala kaj drugega).

Vse pa pride s prakso.

uuu, tocno ja.....zdaj sem se tudi jst spomnila!

ja moj dragi dela pri nekem prvatniku na bagerju. in se da marsikaj pomeit:)

(odgovor članu šivilja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4170
5.5.2009 12:30:25   
Sanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: šivilja

Vse pa pride s prakso.

uuu, tocno ja.....zdaj sem se tudi jst spomnila!

Ja res je ko končaš dojenje kar mal stisnit iz bradavice in umit bradavice pa pustit na zraku da se posušijo.. pa mal flešat sosede user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
5.5.2009 12:37:54   
logo
POZDRAVLJENE!

Še ena avgustovka se vam pridružuje :) , z PDP 13.08.2009.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
5.5.2009 12:44:19   
Arwen
Helou! Kratko poročilo s pregleda: vse štima, user posted image živahen kot vedno, MV 3,5 cm, kile so malo poskočile, ampak nisem bila preveč kreganauser posted image , naslednji pregled 9.6.  Bom pa naslednjič dobila že papirje za porodniško urejat....uf, kako gre cajt hitro!user posted image

Za bradavice sem pa jaz uporabljala Lanolin Multi-Mam - so ga takrat ful propagirali in meni je pomagal, nisem imela nobenih problemov.

Zdaj pa šibam na pošto oddat vlogo za subvencije stanovanjskega sklada mladim družinam...da dobimo malo penezov za otroško sobico.user posted image Aja, sem jo že naročila, verjetno nam pridejo že čez kak teden montirat, cena je bila pa tudi ugodna. user posted image Ni nič posebnega, ampak za malega razgrajača bo čisto o.k.

aprilčica07 - moram še to pokomentirat. Naš mali je tudi nor na avtomobilčke in imamo doma tudi že celo zbirko.user posted image Potem ima pa tako preprogo kot cesta in se ful pridno igra, jih parkira, pa še prometne znake smo mu kupili, tako da se prav fino zamoti.user posted image  
Nič , šibam zdaj. A.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
5.5.2009 12:55:41   
duska hruska
aha, miska_mmcute, zdaj pa te razumem. Če se pa to da, potem pa ja.
Glede kreme: meni osebno se zdi sudocrem zaenkrat najboljša. V vrtcu v jaslih vidim ogromno vnetih ritk in jih tud najraje mažem s tem. Sam pri tej kremi je tko, da morš čisto čisto na tanko namazat, glih tolk da se še vidi, tko da se en filter čez kožo nardi, drugače je spet vsa maža zaman. Drugače pa , če ritka ni vneta, sploh ne mazat z ničemer. Najboljša preventiva je zračenje ritke, da je suha, jo fino obrisat in pogosto menjavat plenice, tud če je čist mal polulana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
5.5.2009 13:02:14   
opatija
Ojla user posted image !

Z eno dnevno zamudo se oglašam po počitnicahuser posted image . Šele tri dni po prihodu na Hvar sem si uspela odpočiti, ker je bila do odhoda totalna norišnica. V petek sem namreč delala do 3h zjutraj, vstala ob 7h, spakirala do konca, potem pa na pot. Noge sem imela tako zatečene, da se gležnjev sploh ni videlo, bolel me je hrbet, od neprespanosti pa se mi je že kar bledlo. Na srečo so sprehodi in relaksacija kmalu pomagaliuser posted image Hvar je še vedno sanjsko lep in mi smo super uživali, le proti koncu je Nik začel kuhati in zato smo odšli en dan prej. Zadnjo noč me je ful skrbelo, saj je imel kljub dvema svečkama Paracetamola 40.5 vročine in na otoku brez poznanih zdravnikov nisem upala tvegati, zato sem mu dala še Voltaren svečko, ki se ji sicer vztrajno upiram. Na srečo je od takrat že tri dni brez vročine, jaz pa klub njegovi bolezni (in posledični zaskrbljenosti) ugotavljam, da mi je dopust in sprememba okolja ful koristia, ker sem še vedno spočita.

Poopsie me je kar pretresla novica... Upam, in želim ti da bo vse OK in da zdržita skupaj vsaj do 30 tednauser posted image user posted image user posted image

Glede otroške kozmetike... v materinski šoli so nam odsvetovali uporabo otroške kozmetike, poleg tega pa mi je prijateljica farmacevtka rekla, da je večina otroške kozmetike zelo nekvalitetna. Nekateri otročki imajo srečo in so neobčutljivi, v primeru reakcij pa so težave lahko zelo neprijetne. Najslabša kozmetika naj bi bila Johnsons! Jaz sem pristaš čim bolj natur kozmetike in od Nikovega rojstva uporabljam še vedno sledeče (za user posted image pa bo seveda isto): hladilno mazilo (Gorenjske lekarne imajo zelo dobro saj je brez konzervasov), mandljevo olje za kopanje (nekaj kapljic v vodo in koža je kakor svilcauser posted image ) in mazanje po potrebi (novorojenčkom se lušči koža za ušeski in v kožnih gubicah in v enem dnevu je pri Niku vse izginilo). Pozimi sem ga namazala tudi po obrazku. Za zelo vneto ritko Bepanten (pri Niku sem ga prvič potrebovala pri enem letu), pediatrinja mi ga je svetovala tudi za zimo za mazanje po obrazku. Krem za sončenje naj do enega leta ne bi uporabljali. Jaz od Nikovega prvega leta uporabljam dr. Hauschka za otroke in jo zelo priporočam. Nik ima krasno polt, pigment se mu lepo razvija in ima lepo barvo, nikoli pa ni bil niti malo rdeč. Je naravna, brez faktorjev, ki lahko povzročijo alergije. Vsebuje minerale, ki odbijajo sončno svetlobo. Zraven je potrebno še trdo milo (fino je medovo, kakšne natur kozmetike) in šampon (naj bo brez konzervansov, čim bolj naravno in neodišavljeno). To je to. Za mazanje bradavic priporočam lanolin mazilo, ki ga ni potrebno izpirati. Nik se je začel dojiti že v porodni sobi in je nadaljeval celo noč in seveda naslednji dan,..., za moje bradavice pa je bil to totalen šok. Iz lastne izkušnje vam poem, da reši dojenje.

Čestitke za uspešne preglede!!!user posted image user posted image user posted image

Evo, sem se ful razpisala. Za nazaj sem vas prebrala bolj na hitro, ker ste bile zelo pridne, bom še nadoknadila...

Lepo se imejte!

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Naslov pravljice za posvojitev
cathrine

Pozdravljeni, vesela bom bila predlogov za naslov pravljice na temo posvojitev. Več infor: http://katarinatomsic.blogspot.com/2012/09/deklica-ki-jo-je-prineslo-letalo.html

Deklica, ki jo je prineslo letalo (34%)

Deklica, ki jo je prinesla jumbo štorklja (7%)

Otrok 2 src (38%)

Mami, kdo pa je prinesel mene, štorklja ali letalo? (21%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!