sams
|
dobro jutro, drage moje! Čeprav je vreme za en k , sem jaz ful vesela. Nosečnost je zakon!!! Tej hormončki delajo 100 na uro! In veste, kaj mi je tudi lepo: ker se mi lasje svetijo kot da bi bila na kakšni reklami za Pantene . Po porodu pa bom jokala, kakšne mastne in odpadajoče lase imam... ah take pač smo . miska_mccute, jaz bom naročila majčko za malega. Ti pošljem na zs. Škoda, ker so ti izbrisali temo, ti pa si hotela še pomagati. Tvoj dragi pa mora biti tak poseben tip, ki ne kaže čustev navzven (ne vem, tako se mi zdi). Seveda to ne pomeni, da je slab ali kaj takega. Aja, meni je najlepše Neža, tudi Loti mi je všeč, se mi zdi, da oseba s takim imenom doseže fuuuul častitljivo starost in ima en kup vnukov in topel dom - vsaj meni ima tako asociacijo. Mi je pravila nekaj časa nazaj ena sodelavka, ki ima 2 sina, da so imeli eno punčko Loti v vrtcu, ki je bila najbolj popularna pupika in cel vrtec je bil nor nanjo. In sta ta 2 sina začela ful moriti to mojo sodelavko, naj naredi še eno punčko Loti . aprilčica, vse naj naj za Jakoba !!! Sem prav razmišljala o tebi, ko sem se vozila v službo in so povedali, da sta na današnji dan bila rojena (in ironično tudi umrla sta na svoj roj. dan) Cervantes in Shakespeare!!! Torej je Jakob v dobri družbi. Ful kratek porod si imela, če je res, da je drugi porod krajši kot 1., si na konju! Ne vem pa, kako ti uspe cel dan biti na sadju. Jaz bi znorela, ker nisem mirna, dokler nimam občutka ful sitosti (v nosečem ali nenosečem stanju) in sadje ali pa solata mene nikoli ne nasitijo Drnula, imam eno novico, ki jo še preverjam, tako da sporočim, če je res. Ampak za vsak slučaj ti povem, mogoče ti pride prav in še kaki. Glede na to, da bomo imeli avgustovčke in tisti, ki bodo šli v vrtec, bodo verjetno začeli septembra, nam se pa izteče porodniška julija naslednje leto. In kam dati ta male tisti 1-2 meseca? Spomnim se, da si tudi ti pravila, da bi raje letošnji dopust koristila naslednje leto. Torej, mi je rekla sodelavka, ki je tako naredila, da obstaja en "trik". Greš na porodniško julija 2009 in potem junija (ali pa maja) 2010 predčasno prekineš porodniško in takoj koristiš dopust, ki ti je ostal od leta 2009 in potem lahko še dopust od 2010. In recimo, da si koristila toliko dopusta, da si poflikala do julija 2010, imaš 2 možnosti: (a) preostali del porodniške koristiš takoj do začetka septembra, ko gre v vrtec ali pa (b) imaš možnost po dnevih koristiti preostali del porodniške do otrokovega 8. leta starosti. Upam, da sem dovolj razumljivo napisala. Kaj ni to super novica????? Kot pravim, preverjam pri naši kadrovski, preveri še ti. Moji sodelavki so to namignili na CSD, ker je rodila januarja in bi ji sicer cel dopust propadel.
|