misar
|
noč solidna, 3x budnica, kljub temu, da nam zobek fejst nagaja v spanju jamra: joooj,joooj! če je ne bi bolelo, bi se smejala, čist tko odraslo je slišat to jamranje včeraj je bil en lušten dan, dopoldne cartanje, popoldan kosilo pri svakinji, ki smo ga potem skurili na doolgem sprehodu. po moje edina, ki je ni zeblo je bila naša prinčipeska , zavita v kombinezon, debelo kapico, rokavičke, potem je še zaspala v nahrbtniku, tko, da je imela sam eno lice mal hladno, ker smo ji pod glavico povštrček dal ...jaz je nič nisem namazala po obrazku , men je patronažna rekla, še takrat, ko je bila novorojenček, da naj jo sam s hladilnim mazilom namažem da je čist dovolj in ok. ampak res nisem nič razmišljla o kremici dolenjka a tara ti je padla s kavča? no jaz sem zmeraj mislila, da mora bit človek res štorast, da mu doječek pade na tla. pa se je men pred cca 14 dnevi zgodilo isto.ker nimamo v kopalnici placa za previjalno mizo, pa da tamalo po kopanju ne vlačiva v otroško, jo na hitro obriševa kar v kopalnici. na wc školjko in koš za perilo dava desko, ki se jo da fino fiksirat, da ne drsi. da je v kopalnici še bolj toplo prižgeva kalorifer, ki ga ugasnem po tem, ko je tamla obrisana. no vzamem princesko iz banje, jo položim na desko, obrišem in v tistem želim za ritjo ugasnit kalorifer. valjda držim med tem tamalo. ampak kalorifer se ne ugasne,vrtim tist knof, kalorifer pa še kar dela ...jaz koza se obrnem, čist totalno za sekundo pozabim na tamalo in gledam kaorifer, kaj je narobe. v tistem valjda tamala zgrmi na tla , je padla na bok, se ulovila z roko in potem se še zvali na hrbet in malo udari z glavo v ploščice na steni. ni imela niti buške, jaz sem se pa tresla ko šiba, pa menda bolj jokala ko tamala. ona je bolj pojokcala, ker sva midva oba skočila , tist večer sem šla šele spat ob 1h zjutraj in sem se celo noč zbujala na 30 minut in čekirala, če je vse v redu. kot nalašč je to noč tamala spala ful dobr ...počutila sem se katastrofalno slabo, prepričana, da ni slabše mame od mene. uf sem cel roman napisala nič grem zdaj, ker sta mojadva že pozajtrkovala