petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 petarda, ko si že v zagonu... v nedeljo nuša praznuje, pa bi rabli eno torto ne vem, če ne bomo še po našo danes v slaščičarno skočili, pa magari razrezano na kose vzeli ....jao, kaj jaz pacam s tema tortama danes ...včeraj sem se odločila, da bi spekla, nabavim vse, še mikser sem novi vzela, ker mi stari šteka, ker mi je enkrat na tla padel ....se spravim zvečer delat jogurtovo sadno... tu seveda spada želatina, jaz pa želatina sva pa dva pojma ....zraven pogruntam, da ima novi mikser čisto zvite kavlje , zjutraj jo dokončam, ker včeraj nisem mogla, ker je bila premehka....grem zamenjat mikser, nabavim še en kup stvari za današnjo sadno...pridem domov, hočem dat tisto včerajšnjo iz modela, da dam danes svežo noter in....se hoče razpast .... očitno še ni bila dovolj dolgo noter...drugega modela nimam....OK, bom pa delala kvadratno, saj ni tak problem....pogruntam, da nimam nobenega malega pekača...OK, bom pač delala iz več jajc.....mešam, mešam....pogruntam, da nimam nobene dovolj velike posode za mešanje...Ok, bom pač delala v dveh posodah ....zdaj se biskvit peče...ampak veste kaj???? Komaj, komaj če bom doštukala dovolj sadja za filo...pa to me še ne skrbi toliko, kot me skrbi, če bo dovolj smetane za okrasitev ...in če se bo sploh stepla, ker včeraj sem eno vzela in je bila sama žalost....POMURSKE mlekarne ...no, in zdaj se mi samo še smeje.....ker tudi če jo naredim, nafilam, okrasim...KJE bom pa podstavek dobila zdaj???? ....edin, če jo bom na plehu nesla .... No, tudi če jo bom na plehu...kako bom pa drugo??? Verjetno se bom zaradi teh ubogih dveh tort morala vsaj 2X peljat 10 km stran, kjer bomo imeli praznovanje...2x sem se pa že, da smo vse drugo speljali... ampak dogaja pa se, dogaja
|