ada2
|
dobro jutro! Miha je spal 10 ur v kosu , od 8 zvečer, do 6 zjutraj. bubi - dojenčico ima pri sebi v bolnici. zdaj vas pa še za mnenje prosim... Adam ima očitno zelo močno ravito domišljijo in to s pridom uporablja pri igri. saj sem vam že pravila o božičku, ne? no, zdaj je pa že nekaj časa on dedek smrk in o tem skoz govori, pa če mu rečemo adam on reče jaz nisem adam, jaz sem dedek smrk. na sprehodu si vedno poišče palico in hodi z njo, pa doma ima brado (plenico). zadnjič je sosedovim otrokom obrazložil, da je on dedek smrk in ker drugače ti otroci živijo na koroškem, pa je tam bolj navada, da dedkom rečejo deda, ga je deklica klicala deda smrk, pa jo je vztrajno popravljal, da ne deda, ampak dedek smrk (pa čeprav je moj ati za njega tudi deda in ne dedek ). skratka pri vsem tem je zelo natančen in popolnoma se je vklopil v vlogo dedka smrka. mene to ni motilo, mi je celo luštno ko se tako zaigra, s tem, da sem ga opozarjala, da je zraven tega, da je on zdaj dedek smrk, pa še vseeno tudi adam in da če ga kdo pokliče po imenu mora vseeno reagirati in se odzvati. no, včeraj pa pride tašča in mu začne praviti, da ga nima več rada, ker je on dedek smrk, da ona ima rada samo adama in da ne sme več biti dedek smrk, pa nama z andrejem je še rekla, da mu ne smeva pustiti, da se tako igra. adam je bil ves zbegan in žalosten... ko sem mu zvečer rekla kdo je mamain lubček me je samo žalostno pogledal in rekel no prav, sem pa adam... kaj ve mislite? ali mu naj res dokončno prepovemo igranje različnih pravljičnih vlog ali naj ga pustim? saj, če ga odvrnemo od dedka smrka bo kmalu našel kaj drugega. navsezadnje je bil prej 3 mesece božiček jaz mislim, da ni slabo, če ima tako razvito domišljijo, saj je še mali otrok. celo menim, da je to dobro...