|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
29.12.2008 9:38:07   
PikicaStonoga
Dobro jutro!

Tud jaz vam kuham kavico! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No valla super samo da je boljše, čeprav jaz si še vedno ne predstavljam, kakšna bi se zbujala, če bi se moja tako pogosto dojila - bi bla kot zombi!

Že od nekdaj potrebujem dosti spanja in hvala bogu imam doma večinoma zaspanko. Se spomnim da se je večkrat naredilo, da sem ob desetih samo še posteljo vidla in nisem mogla več! - Tijana pa oči kot sokol! In ker je bila previta in sita, sva ugasnila luč in šla spat  - pa po mojem sva midva dost prej zaspala kot onauser posted image  probajte ..če so otroci previti in siti in ne jočejo ...pejte spat mogoče bo pa palilo, da jih ne nosite po rokah in čakate, da zaspijo! 

Drugače pa imam v nekaj dneh namen rešit uganko, zakaj Tijana pri mojih starših najboljše spi, pri nama doma srednje, pri tašči in tastu pa najslabše spi. Saj v primerjavi z tistimi, ki imate težave ponoči, je moja v vsakem primeru PRIDNA, ker tud pri tašči, kjer "najslabše" spi, spi v prvi rundi tud 4 ure, pa potem 2-3 ure naprej.  AMPAK če je VEDNO ko smo pi mojih sposobna spat v prvem kosu 7-8 ur in v drugem 3-4, in to VEDNO kadar smo tam, npr. zdaj med prazniki vse 4 noči je tkao spala, to pomeni, da ji tam nekaj super ustreza.

Prej nisme nikol pomislila na razne dejavnike spanja, ampk ker med tednom spimo doma, potem vsak vikend izmenično pri starših in Tijana različno spi, sem pomilsila na temperaturo in ležišče!

MAMICE, PREDLAGAM VAM, DA STE ZELO POZORNE NA TEMPERATURO V SPLANICI IN LEŽIŠČE.

Npr. pri mojih spi v košari od vozička (voziček je nov in v njem je taka pena z luknjicami, ki sva jo, kupila original za v voziček), spalnica je dosti hladnejša kot pri nama doma ali pri tašči.

Pri tašči spi v zibki na peni, mogoče ji pena ne ustreza in na njej švica in je topleje (tudi meni je vroče)

Pri nama doma meni osebno temperatura ustreza, spi pa v košarci, košeku na enem starem jogiju ki je tud že čsit zguban (bomo čez kak mesec košek odnesli ker bo premahjen in prinesli posteljico in mamo čist nov jogi) :)

Hmmm uganka torej ...sem naročila atiju, da doma meri temperaturo, ponoči obm pa tud probala doma jo dat v voziček spat pa da vidmo ;) ni user posted image  da ugotovim, kaj ji najbolj ustreza pa da potem povsod spi v kosu 7-8 ur hehe kaj bi dala ...al je pa samo Savinjski luft, pa ležišče in temperatura nima nič s tem? user posted image  Mah, ne bi rekla ...user posted image

Pa lep dan, grem jaz pojest zajtrk, ker Tijana spi!

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
29.12.2008 10:15:14   
timnala
Oj mamice!

Vidim, da se imate pestro.
Pr nas je lustno - mali je taka faca in vsak dan pogrunta kaj novega, da se cudimo ali smejimo user posted image  Ceblja pa, ko je dobre volje ful in se je prav lustno "pogovarjat" z njim.

Glede hranjenja pa opazam, da se samo moj in Vallin poba zahtevata tako pogosto hranjenje. Nace se doji se vedno na 2 uri cez cel dan - v vozicku mogoce malo potegne, ampak vseeno to se vedno pomeni 10 - 12 podojev na dan. Sam jst sm se ze od zacetka navadla takega tempa, tak da mi ni tezko. Bom pa seveda presrecna, ko bo malcek potegnil razmake med hranjenji. NIKOLI se ni potegil razmaka na vec kot 3 urce, ce ze.

Glede spanja pa takole. Nas miskolin hodi spat ob 8h in ta ura je ze zelo v njem, ker postane tako zaspan, da ga zadnjic niti skopat nisva mogla, ker je bil cist fertik tak cas. Potem pa spi od 20h - 7h. Vmes se pac doji na 2 uri, ampak takoj trdno zaspi nazaj, tako da glede tega sem pa res vesela. Potem pa ce gremo ven, spi v vozicku - tam pa vedno. Cez dan pa ima pol urne spance okoli 10h, 13h, 15h, 18h.

Takle mamo user posted image

PikicaStonoga, vasa Tijana lahko, da lepo spi, zaradi lege lezisca. Sama sem namrec ful obcutljiva na radioaktivno lezisce in tam zelo nemirno spim. In kot mala sem doma ponoci jokala in se zbujala, pri teti, ki me je pa pazila cez teden pa sem spala kot polhec, tako da so se tudi vsi cudili. No in ful let za tem, ko smo pac merili radioaktivnostna sevanja in krize po stanovanju, smo videli, da je bila moja posteljica direkt nad krizem, kar je posledicno motilo moj spanec.

Lepo silvestrovo vam zelim pa da bodo malcki pridni! user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
29.12.2008 11:32:28   
laknerš
Naša Hana prespi celo noč tako da bom opisala naš dan pa mogoče najdete kakšno zanko zaradi katere vaši pikci ne spijo.  Vstane ob 5.00-5.30. Jo nahranim in preoblečem in nesem v dnevno sobo natov ležalniku ali na kavču zaspi za 1-1,5h se zbudi in še naprej mal leži v ležalniku nato malo tečnari da dobi za jest ob 8.00 (poje po novem 210ml). potem je pokonci do naslednjega hranjenja ob 11.00. Po hranjenju in preoblačenju zaspi za (skorajvedno)2-2,5h seveda je po spanju spet lačna. Popoldne je pa skoraj cel pokonci. Spat jo dam v posteljico ob 20.30. Od prejšnjega tedna pa jo moram uspavati da zaspi.
Večerni ritual pa gre nekako takole. Pripravim mleko in medtem ko se hladi jo odvijem pustim da malo pobrca naga (vsak drugi oz tretji dan jo skopam) jo oblečem, spucam nosek in nato v njeno sobico. Prižgem malo lučko in jo nahranim (vedno v sobici) nato podreva kupček, jo uspavam in zaspi v svoji posteljici do 5.30 zjutraj. Mam pa smolo ker jo lahko uspavam samo jaz. Če jo daja spat moj dragi spi eno uro in se zbudi.

Mislim da je zelo pomembno da ima otrok razliko med dnevom in nočjo. Da spi podnevi na ležalniku ali na kavču, da ropota in daima svetlo saj s tem ve da mora čez noč spati dlje pa tudi če se zbudi mogoče zaradi teme zaspi nazaj.

Torej povzetek VEČERNI RITUAL in RAZLIKA MED DNEVOM IN NOČJO sta najpomembnejša dejavnika spanja. Se pa strin jam da je lahko otroku tudi prevroče ali ga zebe pa se zato zbuja. Naša ima oblečeno za čez noč samo žabice in bodi pokrita je pa s tanikm kovterčkom in čez nogice odejo. Lahko pa bebico zavijete zelo na trdo da se počuti bolj varno.

Evo roman je napisan. Najbolje da knjigo izdam ko znam tolk nakladatuser posted image !

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
29.12.2008 14:50:59   
tanja29
Oj oj!

Jolly in Valla - mogoče tudi v našem ritmu najdeta kakšen nasvet...

Manca se zbudi zjutraj okoli šestih ali sedmih. Ko jo preoblečem in umijem, jo grem nahranit. Potem se kako uro igra in čeblja z mano v igralniku. Ko vidim, da postaja zaspana, jo nesem v njeno posteljo in ponavadi zaspi za eno uro. Nikoli do zdaj pa je še nisem jemala ven iz posteljice, če je jokala in sem vedela da je sita in da je suha plenička. Imam stol zraven njene posteljice in jo malo božam po ličku in šepetam da je treba spanjčkat, pa jo zdaj že hitro zmanjka. Na začetku sva rabili 45 min da je zaspala, v enem tednu pa sve prišli na 5-10 min. Sem bila kar malo ihtava in vztrajna.
Ob enajstih dopoldne pa je ponavadi lačna in je flaška v akciji. Vmes med obroki se ponavadi igra sama ali pa se jaz plazim po tleh okoli njenega igralnika.user posted image user posted image user posted image .
Okoli dveh popoldne gre obvezno vsak dan spat in spi 2-3 ure. Zvečer jo skopam okoli šeste ure (vsak drugi dan). Sem opazila, če jo kasneje, ne more zaspat, ker je potem preveč živahna. Prej, ko je bila še pri nama v spalnici, sem jo dajala spat okoli enajstih, pa je po tem ritmu ki ga ima sedaj, tok zaspana že ob pol devetih ta je ful tečka, če gre kasneje spat. Tko da jo dajam spat najkasneje ob devetih. Zdaj spi celo noč - brez hranjenja. Prve tri dni v svoji sobici se je zbujala ob dveh zjutraj, enkrat sem ji pa dudo podtaknila, pa je spala naprej.  Potem pa je tudi ta nočni obrok preskočila.
Tkole imamo pri nas... Seveda pa pridejo tudi dnevi, ko je taka tečka, da se dere cel dan in potem je še mami tečna, pa očka tut ko pride iz službe... Verižna reakcijauser posted image user posted image user posted image user posted image Takrat je pa kriza res. Vas tudi jaz vsaj čisto malo zastopim kako je... Ampak men bi se res že strgal. Kapo dol...
No, zdaj pa grem ker tamala nekaj brunda...
Čao

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
29.12.2008 19:09:45   
Lovely
Dan vsem skupaj,

jaz sem bila v soboto na enem 30. rojstnem dnevu in sem valda čist izven forme. Posledica je, da danesd šmrkam in hodim po bajti z masko... Sledili smo Pikicistonogi in lekarni naredili veliiiiiko prometa...

Glede dnevnega in nočnega ritma sem pa jaz ugotovila, da je razlika med tednom in ob vikendih, ko je oči doma. Resno.
Med tednom imava ritem: jeva okrog 8h in potem na cca 3 ure. Zadnji obrok je okrog 22h in potem včasih spi do 6h, včasih pa se vmes zbudi ob ene 3h ali 4h za jest. Čez dan praviloma že ob koncu obroka drema in potem takoj po kupčku zaspi. Ko se zbudi se malo poigrava, previjeva in je spet kmalu na vrsti obrok. Med vikendom se nam pa vse poruši in ne vem zakaj. Tudi če ni gužve in akcije. Noče. Enostavno noče vmes čez dan zaspat in je potem zvečer čisto preveč utrujena in tečna tako da težko zaspi. In takrat so tudi krčki močnejši. Zdaj čez praznike sem rekla, da bom probala en dan, da jo imam samo jaz dopodlne in oči nima nobenega dostopa, da vidim če je to fora.

Mi smo še zmeraj malo pod 5kg, na Božič smo bili stari 2 meseca. Dnevno mi poje v povprečju 550ml. Živa neznanka nam je zakaj se tako počasi redi. 23.1. bomo videli kako bo, ko imamo posvetovalnico (in prvo cepljenje), morda bomo zamenjali mleko. Zdaj je Milumil1. Aptamil1  je začela zavračati v bolnici in od takrat ni šans da bi ga pila...

Nič, zdaj ji moram pa it nosek očistit k je oči taka reva ;)

Lovely

(odgovor članu tanja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
29.12.2008 19:46:54   
PikicaStonoga
Lovely, kolk pod 5 kil ste? Midva sva jo kr doma zvagalapred dvema dnevoma pa je imela točno 5 kil ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
29.12.2008 20:39:46   
Lovely
Pikicastonoga, danes dopoldne je imela 4,7 kg.  

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 1407
   [Brisano sporočilo]
29.12.2008 21:12:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lovely)
  Neposredna povezava do sporočila: 1408
30.12.2008 8:33:01   
PikicaStonoga
valla bo treba v tretje po punčko ;)

Drugače pa vsem DOBRO JUTRO!!!!!!!!!

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 1409
   [Brisano sporočilo]
30.12.2008 8:52:31   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1410
30.12.2008 9:06:48   
laknerš
DOBRO JUTRO MAMICE IN MALI NAVIHANČKI!

Kako ste kaj spali? Jest neprestano premišljujem kako pomagat vašim malčkom. Valla če ste danes bolje spali kaj si torej naredila včeraj drugače?

Neposredna povezava do sporočila: 1411
30.12.2008 9:29:38   
Mandek
dobro jutro, drage moje!

Ne morem vas brati za nazaj, ker nimam časa in ne vem kdaj ga bom imela. Razlog ni v Zali, ampak v tem, da me nič ni tu, ker nas je tašča že drugič nagnala ven (zadnjič nas je celo njena 18letna vnukinja, ta stara je pa zraven stala in gledala). Tako je dragi v službi, jaz pa bežim stran od tu in se skupaj vrnemo zvečer, da gremo spat.
Življenje je postalo stresno, rahlo sem naveličana in obupana. Imeli smo že nekaj ogledov stanovanj, glavnina pride po 1.1.
Drugače smo v redu. Zala je začela burno reagirati na vsak moj grižljaj, tako, da mislim, da ne smem jesti ničesar več, če jo želim dojiti še naprej. Počasi bo stara tri mesece, mi smo pa zelo bogi in zelo, zelo nas zvija vsaka mamina hrana. Spimo še kar, zaradi napenjanja in zvijanja je vse skupaj pomešano in zbrklano, ampak bo že enkrat, ko bo. Nimamo sicer nobenega reda več, ker smo nonstop nekje drugje in Zala se mi zelo smili, ker si ne zasluži tega, ampak ne vem kaj naj. Včeraj sva se začela kregati z mojim, vam povem, da je katastrofa vse skupaj. zaradi ene stare babe, da ne bom še bolj žaljiva...HB, da je moj na moji strani, ampak dokler moram biti v njeni bližini, ne prenesem nikogar.

Tako, to je vse.
Prazne misli imam in res se mi ne da več.

Vsem skupaj en topel objem, vrečo polno dobrih misli in želj, ki se začnejo z veliko začetnico.

papa

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
30.12.2008 9:37:21   
freha
Valla in Timnala, tud mi se dojimo in hoče jest na 2 ure. sem že mislila da sem edina. včasih mi zna ponoči potegnat tud 3 ali 4 ure, sam pol imam takrat dojke trde kot kamen in že trikrat sem imela zamašen mlečno vod.
stari smo 2, 5 mesca in imamo že 5 kg!

< Sporočilo je popravil freha -- 30.12.2008 9:39:07 >

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
30.12.2008 9:40:11   
laknerš
Mandek kako naj ti pomagamo. Lahko pomagamo iskati. Povej kje približno bi živeli pa bom malo pogledala naokoli po internetu ali časopisih. V naši vasi (cerklje na gorenjskem) je naprodaj en dvojček pa grem lahko vprašat koliko stane. Če ti je pa predaleč pa itak pravijo da tašča ne sme prideti k tebi v copatih.user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
30.12.2008 9:53:48   
evelin
Pozdravljene,
naš ritem pa je tak: zjutraj se zbudi okrog 8-ih, mal pobrca in se stiska v postli z nama (zdej je fajn ko je ata na dopustu), se naje in spi do 12, 13 user posted image . Pol se zrihtamo in gremo ponavadi na sprehod ali kam na obisk, kjer spet spi. Je spet okrog 16, mal bedi (čas krčov-vendar niso hudi) in spet spi do prb.18.30. Pol pa se trudimo da jo ohranjamo budno tam do 20.30, ko se pripravimo na noč, zaspi med hranjenjem al pa pol sama v postlci (včasih se mal upira ampak pol vseeno zaspi sama)user posted image in spi do nekje 2,3. Ker kaka samo enkrat na teden, nekje 6,7 dan, je dva dni predno kaka mal več budna zaradi močnih krčov, pol pa je spet vse po starem.
Zelo smo srečni da imamo tako pridnouser posted image  sem že rekla da me skrbi da drugi ne bo tako priden, al pa tut. Sicer se lahk tut pri Maši kaj spremeni ampak upamo da ne, že trkam na les.
Zaenkrat se še sam dojima in upam da se boma še en čas. Težka je okrog 5300g in velika prb. 58 cm

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
30.12.2008 10:02:47   
PikicaStonoga
laknerš če se ne motim išče MANDEK v Celju ali okolici.

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
30.12.2008 10:07:08   
Urška//
ojoj

da se vam malo javim

ja tudi mi jemo na dve uriuser posted image , no zdaj sem malo podaljšala in ga takrat slečem, da malo brca in pol je ene 20 min do pol urce še miruser posted image , probajte
pa tudi ponoči ful jemo, najprej vsako večer, ga okopam, nahranim v postelji in kr sam zaspi na joški, pa spi prvo rundo do 12-1h, pol pa spet na tri ure, je priden ponoči pač se naje pa takoj zaspi

mi smo tudi ful prehlajeni - bronhitis, takda nas zaj malo to muči

veliki smo pri dveh mesecih 60cm in imamo 5700kg

zaj pa je posračkan, ga grem previt

papa

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
   [Brisano sporočilo]
30.12.2008 10:17:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 1418
30.12.2008 10:38:43   
mbd0411
Mandek,to pa je res grozno.
Kje iščeš stanovanje?

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

Neposredna povezava do sporočila: 1419
30.12.2008 11:43:50   
laknerš

IZVIRNO SPOROČILO: valla.

laknerš, nimam pojma kaj je bilo. Mi smo bli včeraj cel dan pri mojih (120 km stran), tamal je spal na poti do tja, potem še 2x pri meni v slingu po pol urce. Ko je bla ura 7 zvečer (njegova ura za spanje), smo šli domov. Spal je v avtu, potem sem ga doma samo prestavila v posteljico. Zbudil se je ob pol enih, nato pa še ob petih.

mogoče je pa krivo to da ne zaspi dovolj trdno. jest jo nahranim v njeni sobi v naročju potem pa podreva kupček potem jo pa še nekaj časa držim v naročju zavito v odejo v kateri potem spi. velikokrat se mi zgodi da jo tudi po eno uro držim v roki ker gledam tv v sobi in kar pozabim. ker če mi v naročju ne zaspi dovolj in jo postavim v posteljo prekmalu se mi zbuja na eno uro, če pa zaspi trdno ni panike do jutra. mogoče je tebi tako trdno zaspal in potem ni bilo panike. mogoče če bi ga sedaj ko imasta težave uspavala v naročju. ko pa bo dobil eno rutino in mu ne bo več problem zaspati ga boš pa navajala da bo zaspal sam.

Neposredna povezava do sporočila: 1420
30.12.2008 12:03:13   
PikicaStonoga
Hej!

Naša dojenčica je pred nekaj dnevi odkrila, da ima JEZIČEK! Joj, kok je smešna, samo ven ga tiši in ga kaže, pa med dojenjem, da ne omenjam, kolk je preizkušanja, igranja z bradavico, smehca ...

Imam pa eno vprašanje, po tem ko se nahrani in podira kupček, ji včasih mlekec gre ven čez nosek ...a je to OK ...sej vem, da so usta in nos povezana, ampk zaniam me, če se to še kje dogaja ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
30.12.2008 12:23:38   
janja 27
pikicastonoga nič bat za mleko iz noska tud naši gre včsih ven k se prenaje pa najde mleko vse luknjeuser posted image user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

Neposredna povezava do sporočila: 1422
30.12.2008 12:26:08   
janja 27
mandek kaj naj rečem natvoje besedeuser posted image user posted image user posted image user posted image katastofa da obstajajo taki ljudje in mečejo na cesto mamico z otročičkom starim manj k tri meseceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   vse se vrača vse se plača....jaz vedno pravim da bo tud ona tebe potrebovala....upam da najdete čmprej kaj pametnega da se preseliteuser posted image user posted image user posted image   joj ne morem si predstvaljati kaj in kako preživljaš ti in tvoja boga zala sej mogoče nima krčkov sam zaradi hrane ampak tud zato k si ti pod stresomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
30.12.2008 12:30:43   
janja 27
mi smo pa včeraj zboleliuser posted image user posted image user posted image je mela metka vročino 38.5....tko da sem ji dala svečko dvakrat včeraj danes zjutraj tud no sedaj ji je vročina padla..če ne bo bolje jo peljem jutri k zdravniku sem bila že tam včeraj pa je bila taka gužvvvaaa da mi je rekla sestra da naj pridem v sredo če ji vročina ne pade ..kašlja mi ne pa tud diha lepo ,,,jej na tri urce.ponoči mi spi prejšnjo noč se je zbudila ob pol šterih z vročino...danes je pa spala do pol šestih....tko da zaenkrat ne bom še delala panike če bo jutri zjutraj še vročina bom šla potem do zdravnice.....ja je dobila verjetno od mance kje mela vročino prejšnje dneveuser posted image user posted image user posted image

valla  user posted image user posted image user posted image za toolllkkk prespano noč..sej bo sej bo.....še veliko takih nočiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
30.12.2008 12:35:01   
janja 27
tiste k ste z nami že čist od začetka se pravi feb.08 sem videla da je PIKICA 5 k je bila na začetku z nami pa nas je potem zapustila user posted image user posted image user posted image user posted image postala mamica dvem sončkom MAJ IN TAJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.