|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske nosečke
9.12.2008 20:46:39   
nmag
Vsi moji otroci so se rodili težki čez 4 kile in tudi ta ne bo zaostajala,
prvi je bil 4 kile in 58 velik,drugi 4500 in 56 velik,tretja 4200 in 53 velika,četrti 4250 in 54 velik,peti ????.
Pikatara kam voziš strižt psa,jaz hodim k Anastasiji v Polju.

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 151
10.12.2008 16:21:02   
meridaub
hvala rea za odgovor. Ja vem, kako pestro postane sčasoma, samo pri meni je že zdaj - torej v 16 tednu pestro zaradi slabosti. V prvi nosečnosti mi ni bilo tako zelo slabo. Ti pričakuješ prvega otročka?

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 152
11.12.2008 11:22:24   
pikatara
Nmag Taro vozimo k Koštrunu v Moste odkar je odprt. Prej sem jo pa na Fužine vozila, ker je ena doma strigla, vendar sem jo mogla držat, pol me je pa vse od dlak srbelo. Meni je šlo najbolj na živce, ker kamorkoli sem klicala, so rekli da jo moram za par mesecev naprej naročit. Še sebe ne. Všeč mi je Koštrun, ker je vedno fraj, jo peljem tja in jo grem pol iskat. Je tako najbolj pridna. Pa ful so prijazni. Komaj čakam na sonček in na sprehode, pa bo cel teden sam dež. Karolinca je pa res velika, moja dva sta bila v 21. tednu težka le 250 gramov. Bosta že še zdrastla, če ne prej pa ko se rodita. Sigurno bosta rada papala tako kot mami in oči. Js sem tud mele le 1,1 kg ko sem se rodila s sedmimi meseci, pa sem zrastla.

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 153
11.12.2008 12:16:15   
nmag
Ti nosiš dva in to se normalno pozna,kaka bi pa bila,če bi oba že sedaj tehtala toliko.
Tudi jaz čakam po več mesecev na striženje,vendar ko sem tam se vedno že kar za naprej naročim pa je,drug petek jo peljem strižt je že taka,da že skoraj nič ne vidi,čopka pa noče met,pa lih zarad tega sem hotla šicuja,ker so mi bili tako srčkani s čopkom na vrh glave,pa kaj čem.
Tole vreme je pa pod kritiko še malo pa bomouser posted image ,mi gre že pošteno na živce,greš samo v štacuno pa si čist moker user posted image .

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 154
11.12.2008 14:42:56   
Pat74
Pikatara je čist normalno, da sta z manjšo težo, če sta pa dva. Midve s sestro sva se tudi rodili pri 7 mesecih, ena 1650g in druga 1700g. Ampak danes nama nič ne fali, sploh pa ne kilogrami!

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 155
12.12.2008 12:01:29   
ronja
ja ja Ronja tvoj čas se približuje... si že kej nestrpna???

Ma, premalo! NImam še nič zrihtano, sploh ne jemljem resno, da je lahko tudi prej (Ronja je zamujala) in sem se odločila, da bo januarja, pa konec. Samo se mal bojim, da se mala ne bi strinjala... Ker danes sem bila na pregledu in sem 2 centi odprta... No, držite mi pesti! ker nočem, da gre revček 1 leto prej v šolo! S 5imi leti, saj so nori!!!

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 156
12.12.2008 23:07:42   
ledenka
a se bomo zmenle za kak čajček na stojnicah? user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 157
13.12.2008 10:31:22   
april09
Ronja, no drzimo pesti, da vas kaj ne prehiti (kwa se rima user posted image ) Jaz ko sem rodit nisem bila tok odprta user posted image  Sem bila odprta en prst, mala se kao visoko - pa smo jo kar zbezali ven user posted image   Svakinja je imela podobno situacijo, malirojen konec jan. V vrtcu je bil z letikom starejsih, pol ga pa ni hotla dat v solo z njimi, ceprav bi kao lahko sel. Pa ji je bilo malo zal, je v pol leta tok odrastel, da bi se komot kosal s starejsimi. saj devetletka je zdaj malo bolj humana, ne zacnejo takoj s 5 urami sedenja v klopi, roke za hrbet in tisina. Ampak res pa je, da je fino, da je otrok cim dlje otrok user posted image  Kaj so mi lustni, ko jih gledam, se cist brez skrbi, vse kar jim hodi poglavi so igranje in vragolije user posted image

Ledenka ... user posted image user posted image user posted image  jaz sem za kuhanca user posted image  sicer zadnjic celega nisem zmogla spit, ampak je pa pasala una polovicka user posted image  Pol pa cajcek cez user posted image

In ostale lublancake, kako ste kaj? celo ne dezuje zunaj, to je tud ze nekaj a ne user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 158
13.12.2008 11:49:50   
ana**
živjoooouser posted image

ronja držimo pesti,da še tvoja princeska malo počakauser posted image user posted image user posted image

april
a ti zdj punčko pričakuješ?user posted image

Jz mam fuuul občutek,da bom fantka melauser posted image Pa tut z možem se skoz neki o fantku pogovajama... O punčkah pa skor nčuser posted image

Ja bejbe....dajmo se mal dobit! Se mi je prav zaluštalo mal kuhancauser posted image Ga že zlo dolgo nism pilauser posted image Pa dejmo naslednji tedn en dan rečt,da malo počvekamouser posted image

Jz hočeeem sneguser posted image Pa ga očitno nebo! Morm neki nardit,da me bo vreme začelo bolj ubogatuser posted image

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 159
13.12.2008 17:43:05   
pikatara
Ronja držimo pesti. Ne bo se rodil prej. Kar naj počaka na januar, pa še eno leto mlajši bo.

Ledenka js sem za kakšno srečanje na stojnicah na kuhančku seveda.

Danes sem se pa lotila pa sem smrekco postavila, da bo vsaj malo decembrskega vzdušja, če že snega ni. A ste slišale, da ga je na Kaninu že 5,5 metra. Ga je rekordno zapadlo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 160
14.12.2008 10:49:14   
Nastija
Ronja, tudi jaz upam da bo prišla januarja. Držimo pesti zatein za user posted image .

Za vse nosečke imam vprašanje, sama sem noseča 14 tednov, me pa full zanima kdaj začnejo brcati in kakšen občutek je. To je moja prva nosečnost in nimam pojma kakšen občutek je to. A se zelo čuti? user posted image Kaj boli?

Želim vam čimlepše okraševanje smrečice user posted image .

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 161
14.12.2008 10:52:55   
Blueeyes
pozdravljena Nastja... user posted image  user posted image   z sem dons točno v 20 tednu, pa vsake tok čutim kako brcne... ne niti najmanj ne boli... pa tud če bi, bi že nekako preživeli - ko ga začutiš si kr vse odmisliš.. mene občasno boli samo ko mi zatrdi trebušček in me zateguje... drugo je vsa malenkost

pikatara kaj 5,5m??? ste za da se gremo sankat?? user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 162
14.12.2008 11:01:09   
Nastija
Živjo, hvala za tvoj odgovor.user posted image Kako pa veš kdaj začne brcati? Slišala sem, da v prvi nosečnosti mamice dostikrat ne vedo, ker ne poznajo tega občutka. Moja mama pravi da je občutek kot bi imela v trebuhu mehurčke, ki bi pokali user posted image . Vendar sumim da je že malce pozabila, saj je od tega že 20 let user posted image .

Tudi jaz občasno začutim bolečine v spodnjem delu trebuha, vendar je to od tega ker se maternica širi, vsaj tako pravijo... Je to tvoja prva nosečnost? Smem prašat iz katerega konca lj. si?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 163
14.12.2008 11:06:53   
Blueeyes
jz nisem bla zelo dolg sigurna... k nisem vedla al me matra prebava, al je to moj utrip al pa dejansko otročiček brca... zdej sem pa zihr da je to on... sicer še ni tko izrazito.... še full mal brca... ma očitno še dovolj prostora da se giblje... sej bo pol vse nadoknadil k bo zrastel in bo skoz brcal user posted image  user posted image

tvoja mama ti je prov povedala... jz sem tud tko čutila

ja moja prva nosečnost je...

maš pa ZS

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 164
14.12.2008 11:33:31   
bjondi
Ma da se še jz pofočkam med Ljubljančankami...tud jz sem mal
spregledala tale forum...spadam pa med junijke...

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 165
14.12.2008 12:06:43   
ronja
Punce, hvala vam lepa, da držite pesti in navijate za najuuser posted image ! Upam, da bo pomagalo, zaenkrat ni še nič, mala lepo brca, jaz se trudim bit pridna, da ne bi kaj izzvala, ampak saj veste, da nisem glih preveč miren tip... Samo še 18 dni naj počaka, pa bom čisto zadovoljna... Če pa še malo dlje, pa še toliko boljše. NO, saj zdaj se sekiram, da ne bi prišla prekmalu, potem pa ven ne bo hotla, tako kot njena starejša sestricauser posted image

natstja
, jaz sem obakrat začutila brce že v 14. tednu, čeprav naj se tako zgodaj še ne bi čutilo. Ampak jaz sem jih  -  res pa ne poznam nobene, ki bi tako zgodaj. Večinoma naj bi začele čutit okoli 20-25 tedna prvorodke, drugorodke pa lahko že kak teden prej. 
Čuti se najprej rahlo, potem pa vedno bolj konkretno. Je pa precej odvisno tudi od tvoje konstitucije - jaz sem na splošno bolj suha (zdaj si glih ne upam tega napisat, mam že 66 kil...) in meni se je recimo v 18. tednu že prav videlo, ko je mala brcnila, tako da je recimo lubi videl, od zunaj! Ene pa takrat šele začutijo prve gibe, tak da je precej individualno. NO, nekak do 25. tedna pa naj bi bolj ali manj vse začutile...
Boli ne, dokler je otročiček tako mali, kasneje pa lahko zaboli, če glih trofne kak tak organ - najbolj boli, če te brcne v jajčnik, to je približno tako kot če bi ti lubija brcnila v jajca... No, pa v mehur tudi ni glih najbolj prijetno... So kar močni tile mali - no, vsaj moji dve... Ampak kljub temu, da te kdaj zvije, je to vsaj meni luštno,ker tako veš, da je s tvojo pikico vse v reduuser posted image
Kako veš? Ma jaz sem kar čutila, kako butne, nobenih ne vem kakih metuljčkov, čisto tak hecen občutek, ampak kot kadar se z zobno ščetko na rahlo žokneš v notranjo stran lica - veš, da nisi bila ti, je pa v tebi... Verjetno na začetku je še premala, da bi prav čutila brco, verjetno pa sem čutila to, da se je odbila iz ene strani maternice na drugo... Res mam pa kar oživčeno maternico, ker me tudi m. hudičevo boli, pa da so moje punčke zelo živahne, to seveda tudi vpliva... Pa meni se zdaj cel trebuh maje sem pa tja, se točno vidi ritko, recimo, včasih prav vidiš nogico, kolrnček,... Seveda je pa to lažje videt, če imaš malo manj izolacijeuser posted image .

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 166
14.12.2008 15:23:53   
Nastija
Ronja hvala za izčrpen odgovor, komaj čakam da bom začutila prve brce user posted image . Upam da se bo jajčnikov in mehurja izogibal user posted image
Tudi jaz sem bolj drobčkana, preden sem zanosila sem imela 52 kil, sedaj pa se že malce nabirajo (tudi sama več jem) in jih je že 55 user posted image . Ful mi je pa fajn gledat trebušček ko raste, sem že morala po nove hlače, ker so mi stare premajhne v pasu.

LP, Nastja

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 167
14.12.2008 20:06:09   
simonaa
Nastija:
Jaz sem brce svoje user posted image  prvič začutila v 20.tednu, sem 1.user posted image  in sem imela pred nosečnostjo 53kg, torej podobno kot ti, je pa to res zelo odvisno, kakšne jih že v 16., ene pa šele v 22.tednu. Tako da nič skrbet!!!

Je pa res, da prve brcike in trebušček čakaš in čakaš in so nekaj najlepšega na svetuuser posted image user posted image user posted image .

Lp, S

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 168
15.12.2008 10:12:22   
ronja
Upam da se bo jajčnikov in mehurja izogibal

Ja, so različni, odvisno, kako je postavljen... mene Ronja v jajčnike ni kaj dostikrat brcnila, zdaj Lejla pa kar pogosto. Ampak je bila pa Ronja sicer precej manj uvidivna - ona bo tako ležala, kot se je ona odločila - je še zdaj taka - pa če mam jaz tam kožo pa trebuh, nima veze... Se je uprla z rokami in nogami v hrbtenico in se raztegnila s hrbtom proti ven - sem mela občutek, ko da mi bo trebuh razparala... No, lejla je bolj prilagodljiva - enako živahna, samo drugače: ona poišče prostor, pa rada me "boža" - gre z rokico ali nogico po steni maternice, tak luškan občutek. Boš videla, kako bo pri tebi.
Smo pa vse približno iste po nenoseči kilaži... No, jaz jih mam zdaj krepko več, že 66, ampak hvalabogu bo kmalu konec tega naraščanja in računam, da gre kakšna (upam, da čimveč, čim hitreje) dol, hehe.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 169
15.12.2008 21:37:18   
PapuaNG
pozdravljene,

da se še jaz pofočkam med ljubljančankami....sem rojena in vzrejena tukaj user posted image Pričakujem tam konec maja, tako da imamo še dobrih 5 mesecev pred sabo, ampak glede na to, kako hitro čas beži, ne bo dolgo, ko bodo brezskrbni in tihi večeri samo še bežen spomin user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 170
16.12.2008 8:30:23   
Anonimen
no pol se pa še jaz pofočkam... Tudi jaz sem srečka nosečka - sicer šele od včeraj ampak ok user posted image user posted image user posted image user posted image

pričakujemo pa po prvih izračunih konec avgusta.....

(odgovor članu PapuaNG)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
16.12.2008 17:18:19   
Nastija
Lepo pozdravljene vse nove in stare nosečke user posted image .
Jaz pričakujem konec junija. Trebušček pa se mi že pozna, sploh če se najem user posted image
Kdaj pa ostale pričakujete?

Ronja, upam da bo moj tudi nežen z mano in me bo bolj božal kot pa brcal user posted image .
Kakšna pa je starostna razlika med punčkama? Kako je Ronja sprejela, da dobi sestrico?
No sej 66 ni toliko, sej se itak porazdelijo user posted image .
Kako hitro se pa ponavadi po porodu zgubi kile, jaz upam da s kakšno telovadbo in primerno prehrano ne bodo dolgo ostale user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 172
17.12.2008 22:36:22   
ronja
Jaz pričakujem konec junija.

O, Nastija, lepo, takrat sem jaz pričakovala lani - no, si je vzela čas in prišla začetek julija. Ni pa hotela počakat še en dan na očijev rd... Hoče,da je vse po njenouser posted image . No, iz tega si si lahko že zračunala, razlike med njima bo ravno leto in pol - 18 mesecev, če bo Lejla tako dobra, da bo počakala in jaz tako pametna, da ne bom preveč forsirala in kaj sprožila... namreč včeraj sem mela popadke na 5 minut, redne, cca 2 uri...So se hvalabogu umirili, ker res še ni njen čas! Sem pa medtem na hitro vrgla skup torbo za v porodnišnicouser posted image . Tak da le držite še naprej pesti, prosim!

Ronja kaj dosti še ne more razumet, kaj se dogaja, se mi zdi... Pri 17 ih mesecih še niti ne govori, da bi lahko prav izrazila svoje mnenje o tem, pa tudi sicer mislim, da tako mali otroci ne morejo prav dobro razumeti, da bo prišel dojenček in kaj to pomeni - saj še mi, odrasli ne vemo glih dobrouser posted image .
ji je pa strašno zanimiv moj trebušček, zelo rada ga boža, pa tapka, pa boksa, pa skače po njemuser posted image . lejla se ji navadno rajši umakne, je drug karakter, že zdaj v bušiju... Če jo vprašamo, če bi rada dobila sestrico, sicer prikima, ker se pač midva smejiva in se je verjetno navadila, da je tak odgovor pravuser posted image , pa tudi če jo ima rada, prikima, ampak saj pravim - po moje nima pojma, kaj jo sprašujevauser posted image . Bomo videli, kako bo, ko pride ven. Upam, da ne bo pretiranega ljubosumja, če pa že, bi pa rajši, da je takoj, pa da zrihtamo, ne pa potem, kasneje...

hehe, ja, saj ravno ta "porazdelitev" kg me skrbi - če bi bile vse v bušiju - torej da bi bile to Lejla, plodovnica, maternica in te zadeve, ki grejo same nazaj, se niti ne bi nič sekirala... Ampak se bojim, da so se "porazdelile" še kam drugam - beri nižje: na boke in stegna, hehe, kjer pa Lejli nič kaj dosti ne koristijo, meni pa tudi neuser posted image .

Jah, meni so govorili, da se kao vse vrne v normalo v 6ih tednih - kar se tiče maternice itd... Ampak pri meni ni bilo tako - po 6 tednih sem imela še vedno precej povečano maternico, tako da jo je šla g. še preverit z uz - pa ni bilo nič narobe, samo je bilo še toliko žil, da je pač malo dlje trajalo, da je šla nazaj. Kljub temu pa smo šli 6 tednov po porodu na morje (direkt iz pregleda) in tam ni nihče vedel, da sem rodila - pa sem bila v bikiniju... Tak da tako strašno verjetno ni bilo, čeprav sem imela še kar 58-59 kil, ko smo šli dol. No, na morju sem pa v dobrih dveh tednih izgubila vse dodatne kile, verjetno je bila nekaj maternica, nekaj voda, nekaj pa sem tudi pokurila s polnim dojenjem in malo s plavanjem... Tako da sem domov prišla s 53-54, kar je tudi moja normalna teža. Torej 2,5 meseca po porodu. Ampak jaz pri Ronji nisem veliko dobila - samo 9 kg...

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 173
18.12.2008 9:09:30   
pikatara
Ronja drži se! Naj še malo počaka, da bo januar.

Nastija jaz imam rok 17. aprila, vendar ker sta dva bomo srečni, če zdržimo do konca marca. Prve metuljče sem začela čutit že v 17. tednu, prve brce pa v 20., zdaj smo v 23. tednu in sta začela malo bolj brcat. je pa zanimivo, da že tri tedne brcata samo v času lune, dva sni ju čutim, pol pa 5 dni nič. Sedaj pa mislim, da bosta počasi začela malo tudi med tednom, sam v času lune je to dosti bolj divje.

Punce kaj pa naš kuhanček? Da ne bo že januar prej in konec kuhančkov.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 174
18.12.2008 11:57:07   
ronja
da že tri tedne brcata samo v času lune, dva sni ju čutim, pol pa 5 dni nič.

Brcata skoz, samo ti ju čutiš takrat, ko si bolj polna vode in so vsa tkiva bolj nabrekla in zato seveda bolj občutljiva, pa še prostora je manj - to bi bila logična razlaga...

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?