ronja
|
Jaz pričakujem konec junija. O, Nastija, lepo, takrat sem jaz pričakovala lani - no, si je vzela čas in prišla začetek julija. Ni pa hotela počakat še en dan na očijev rd... Hoče,da je vse po njeno . No, iz tega si si lahko že zračunala, razlike med njima bo ravno leto in pol - 18 mesecev, če bo Lejla tako dobra, da bo počakala in jaz tako pametna, da ne bom preveč forsirala in kaj sprožila... namreč včeraj sem mela popadke na 5 minut, redne, cca 2 uri...So se hvalabogu umirili, ker res še ni njen čas! Sem pa medtem na hitro vrgla skup torbo za v porodnišnico . Tak da le držite še naprej pesti, prosim! Ronja kaj dosti še ne more razumet, kaj se dogaja, se mi zdi... Pri 17 ih mesecih še niti ne govori, da bi lahko prav izrazila svoje mnenje o tem, pa tudi sicer mislim, da tako mali otroci ne morejo prav dobro razumeti, da bo prišel dojenček in kaj to pomeni - saj še mi, odrasli ne vemo glih dobro . ji je pa strašno zanimiv moj trebušček, zelo rada ga boža, pa tapka, pa boksa, pa skače po njem . lejla se ji navadno rajši umakne, je drug karakter, že zdaj v bušiju... Če jo vprašamo, če bi rada dobila sestrico, sicer prikima, ker se pač midva smejiva in se je verjetno navadila, da je tak odgovor prav , pa tudi če jo ima rada, prikima, ampak saj pravim - po moje nima pojma, kaj jo sprašujeva . Bomo videli, kako bo, ko pride ven. Upam, da ne bo pretiranega ljubosumja, če pa že, bi pa rajši, da je takoj, pa da zrihtamo, ne pa potem, kasneje... hehe, ja, saj ravno ta "porazdelitev" kg me skrbi - če bi bile vse v bušiju - torej da bi bile to Lejla, plodovnica, maternica in te zadeve, ki grejo same nazaj, se niti ne bi nič sekirala... Ampak se bojim, da so se "porazdelile" še kam drugam - beri nižje: na boke in stegna, hehe, kjer pa Lejli nič kaj dosti ne koristijo, meni pa tudi ne . Jah, meni so govorili, da se kao vse vrne v normalo v 6ih tednih - kar se tiče maternice itd... Ampak pri meni ni bilo tako - po 6 tednih sem imela še vedno precej povečano maternico, tako da jo je šla g. še preverit z uz - pa ni bilo nič narobe, samo je bilo še toliko žil, da je pač malo dlje trajalo, da je šla nazaj. Kljub temu pa smo šli 6 tednov po porodu na morje (direkt iz pregleda) in tam ni nihče vedel, da sem rodila - pa sem bila v bikiniju... Tak da tako strašno verjetno ni bilo, čeprav sem imela še kar 58-59 kil, ko smo šli dol. No, na morju sem pa v dobrih dveh tednih izgubila vse dodatne kile, verjetno je bila nekaj maternica, nekaj voda, nekaj pa sem tudi pokurila s polnim dojenjem in malo s plavanjem... Tako da sem domov prišla s 53-54, kar je tudi moja normalna teža. Torej 2,5 meseca po porodu. Ampak jaz pri Ronji nisem veliko dobila - samo 9 kg...
|