ronja
|
Ve ga že čutite? hehe, mi brce že vidimo skozi bušija . Sicer sem pa jaz obakrat začutila premike že v 14. tednu. Je pa to kot pri majhnem otroku, potrebno mnogo ponavljanja, da si zapomni pravilo in ga upošteva. Potem maš pa mir. Tako da, če ne spreminjaš stvari se ne spremenijo. Potrebno je veliko energije, vztrajnosti in doslednosti. Pa še se ti včasih zdi, da si spet na začetku. hehe, lsica, jaz vedno govorim, da se je z malimi otroci lažje zmenit, pa da bolj upoštevajo kot pa stare gospe in gospodje (beri mame, tašče, skratka babice in dedki ipd...) Ja, res jih je treba "dresirat" in to vztrajno, pa bognedaj popuščat, ker so hujši ko najbolj razvajeni otroci - ponudiš prst, zgrabi roko, pa še tadrugo, pa te celo odvleče Da bi bilo pa po porodu slabše- no way. Mislim da se bom potem iz muce prelevila v levinjo. Toplo priporočam, hehe. Ker dokler mijavkaš, te nekak noben ne jemlje resno... Včasih je treba zarenčat . Jaz sem bila predolgo potrpežljiva in verjela vsem kretenom, ki so mi pravili, da se to že uredi, pa da bo boljše, pa da pretiravam,... in to so mi govorili vsi -in čisto vsi so se motili! Navsezadnje se mi zdi, da ni bil nihče srečen. Tašča je sicer dobila svojo drogo, vendar pa to ni rešitev zato, če imaš sicer probleme... Zdaj ko je bila prisiljena najt nek drug smisel v življenju, se mi zdi, da je tudi ona bolj srečna, mi pa itak... Ampak dokler sem samo lepo nežno govorila, me nekak niso slišali, oz. nihče ni hotel videt, da mi je res tako zelo hudo. Potem, ko je pa lubi to enkrat dojel, se je pa naenkrat znal vse zmenit - itak da ni takoj vse ratalo, ampak je ves čas probaval in je zadnje čase pa ne vem, kaj se je z njo zgodilo, se je čisto spremenila - vsaj upam, da ni to samo faza, če pa je, pa naj traja čim dlje . Sploh ne teži več! Mi vseeno pridemo tja vsaj 1x na teden, če bi mi kdaj prav prišlo varstvo, povem to tako zgodaj, kot se le da (recimo za pregled pri zdravniku) in jima pripeljem tamalo, da mata čim manj sitnosti... Vseeno ji vsaj 1x na teden pustiva tamalo, da jo ima sama zase (oz. si jo deli samo s svojim možem, ki ga pa že ukroti, hehe ), pa večkrat jima kaj spečem, sploh kadar nama delata uslugo in pazita zato, ker bi tudi nama prav prišlo ali če prideta sem dobi tast obvezno sladoledno kupo, ona pa kavico in kake domače kekske. In zdaj se imamo super! Upam, da tako ostane, čeprav se ves čas v mislih pripravljam na krizo, ko se rodi še lejla... malo se sicer tolažim, da bo boljše, ker sta tako zaljubljena v Ronjo, da ju bo čisto okupirala, ampak vseeno pa si puščam malo rezerve v mislih, ker ne bi rada bila še 1x tako razočarana. Vem, da se sliši neumno, ampak meni je bilo takrat res ful hudo, bila sem ful prizadeta, ker sem jo imela res zelo močno in iskreno rada in nisem pričakovala kaj takega od nje... Ma, meni je prav hudo, ker moram dobesedno pazit, da nimam tehle babic preveč rada. ker se boljše razumemo, če od njih ne pričakujem odraslosti in jih obravnavam ko ene otroke - ampak ne moreš met pa potem istega odnosa do njih, valjda... Hehe, pri nas je Miklavž seveda nosil: - lubiju je prinesel slušalke za v službo (ker rad posluša glasbo med delom, to sem ga jaz navadila, zdaj pa ne more brez , pa ker mu ena slušalka ne dela...), pa karto za Bijelo dugme, mandarine, suhe krhlje jabolk in parkeljna iz testa, kekske s črkami, ki so sestavljale OČI in pa njegovo ime in vzdevek, sem se malo igračkala, rada pečem, pa samo parkeljni in miklavži niso bili dovolj;) - jaz sem dobila plišasto pižamo - jupiiii!!! eno, ki mi je končno prav, hehe, pa tudi karto za BD in seveda mandarine, - mala je bila seveda najbolj pridna in je dobila komplet metle, metlice in smetišnice, eno knjigico Živali in pliš pajacka za spat. Pri tašči pa smo dobili: midva eno ogroooomno vrečo sadja, kjer je bil tudi ananas , lubi še nogavice, jaz pa nosečniške žabe (sploh nisem vedela, da to obstaja, hvala taščica ), tamala pa magnetno tablo in od prababice še ene mucke, take mini, bojo še počakale, ker je zdaj še premala zato. pri moji mami sem pa dobila spodnje hlače in spodnje majce, take, ki so mi zdaj prav!!! In me ne zebe več kot cucka . No, miklavžek je pri nas naredil darila tudi za babice in dedke: - Ronjino rokico iz slanega testa - babi (mami) je prinesel šalčko za čaj, cedilce za čaj in zelene čaje in earl gray superior, možička-miklavža in kekse - dediju (oče) je prinesel tudi zelene čaje in parkeljna in kekse - babi in dedatu (tašča in tast) pa je prinesel kavo, angelčka in parkeljna in kekse.
|