mama11
|
Sonchek, Uggice še niso prišle, ampak je šele en teden odkar sem jih naročila. Javim takoj, ko dobim, mislim pa, da je varno, ker se plačuje preko PayPala - kot na ebayu. Nana Liza, preveri, če ni kak zobek - Tamara je imela od avgusta par "slabih nočnih obdobij", pa se je vedno izkazalo, da je na plan pririnil kak zob. Pač čez dan se je dogajalo in se je zamotila, ponoči jo je pa motila bolečina, ali srbenje, ali kakršen koli že je občutek, ko mlečni rinejo ven. Tanayya, upam, da se kmalu pocajtaš . O katerem cepljenju govoriš - zase ali za Taja? Mene, zdaj 3x trkam, že nekaj let ni ornk položilo - ali sem noseča, ali pa dojim in očitno to pomaga, kljub prikrajšanosti zaradi spanja. Tole vstajanje na 2-3 ure pri Juliji me tudi že zdeluje, pri njej ne bom čakala do 6. meseca, da pričnemo z GH. Sem se kar odločila, da novembra začnemo. Enkrat sem ji za večerjo dala za probat Tamarino kašico in je bila ful navdušena, tako da mislim, da tudi z njo ne bo težav. Dobra stran nočnih vstajanj - že en čas sem na stari vagi, kar pomeni na -4kg odkar sem zanosila s Tamaro. Mamuška - od ukrepov je bilo najstrožje za prvih 10 dni - opazovanje, če bi bila pretirano zaspana, mlahava, se ne bi dobro odzivala. Za 3 tedne nobenih prevalov, toboganov ipd., sicer pa življenje kot običajno, nevrokirurg je rekel, da je sicer imela ful srečo, ampak da glede na to, da se obnaša in reagira povsem normalno, po 10 dneh lahko gre tudi v vrtec - in je šla. Spraševala sem ga o posledicah in je rekel, da jih očitno ni - če bi kaj bilo, bi bilo po možganski krvavitvi, ki je HB ni imela. Sicer pa naj bi se kost ustrezno pocelila v 3 tednih, razpoka naj bi bila z rentgenom vidna tudi še po 2 letih, ampak možgani naj bi bili povsem zaščiteni. Sicer pa so nam za en mesec odsvetovali gledanje televizije (ki je Tamara sploh ne obrajta, tudi risank ne, je prevelik živček, da bi sedela pri miru) in močno sonce (dobro, da je jesen). Glede denarja - ja, otroci stanejo, včasih veliko več, kot bi računal. Dejansko sem šele zdaj pomislila, kakšno srečo imamo, da nima nobena alergij, in kako drugačno bi naše življenje moralo biti, če bi jih imele. Je pa definitivno tako, da si z dvema privoščim manj kot sem si, ko nisva imela otrok - pa ne gre vedno zaradi denarja, pogosto tudi zaradi časa - časa, da bi šla tako pogosto kot sem včasih h frizerju, na pedikuro, ali v nakupovanje zase enostavno ni več. Ampak se ne pritožujem, mi je vseeno lepše kot je bilo. Manca - ja, kdaj pa boš sploh imela čas iti rodit . Ampak resno, , da se Maja hitro postavi na noge. Tintin, samo, da ni nič hudega. Jaz bom odslej razne padce jemala veliko bolj resno, kot sem jih. Glede odvajanja od plenic, pa je povsem normalno, da vas bodo v naslednjih tednih spremljale lužice. Morajo ugotoviti, da je potrebno zadrževati. Predlagam ti, da si na kavč ali naslanjač, če rad sedi na njem, pogrneš deko, spodaj pa daš tiste podloge za previjanje za enkratno uporabo. Pa seveda za ven vedno spakiraj 2 kompleta hlač in spodnjih hlač. Žirafa, moj je definitivno večji hrček kot jaz, ima še vedno spravljene hlače in srajco iz vojske (beri 15 let in kakšnih 5-10 kg minusa), ki jih nikakor ne zavrže za ime, sta pa ekspresna... midva sva pri Tamari še imela kolikor toliko lahko delo, pri Juliji sva se pa v porodni, kakšno uro po porodu pogovarjala in rekla, da bi bil pa že čas, da sporočiva rojstvo in da bi bilo dobro odločiti se glede imena . IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76 se mi zdi, ko pogledaš zvečer svoje otroke, ki sladko in mirno spijo v svoji postelji, da je ves trud in odrekanje poplačano.....ostane le še neizmerna ljubezen in ponos, da je nekaj tako dragocenega Tvoje.... Tole je pa ful lepo in tako resnično. Sonchek - samo en nasvet - MultiMam komprese. Pa čakaj, da pridejo še zobje, mene kdaj Julija tako ugrizne (predvsem, ko ji ponudim, ona pa noče jesti), da še par sekund vidim zvezde. Manca, zdaj bi bilo pa že fino videti to tvojo princesko... čeprav, jaz mislim, da boš čakala do petka - vsak drugi na našem seznamu doslej, je rojen na okrogel datum . SEZNAMČEK NOSEČK srečka PDP pričakujemo prihod ime mama11 20.05.09 21.5. (3.730, 53) Julija mamathea 30.05.09 30.5. (4.020, 53) Leja ninočka 11.07.09 21.6. (3.150, 51) Lian Neo barika 02.09.09 20.9. (3.700, 51) Tomaž sonchek 27.09.09 27.9. (2.920, 48) Tilen manca 26.10.09 zirafa76 15.02.10 Dominik soni 25.03.10 tintin 23.04.10
|