mama11
|
Pozdravljene punce, se ful dolgo nisem javila ne... ja, tisti padec se je izkazal za "ne tako nedolžnega". Naslednji dan mi je ful jamrala, da jo boli glava, po opoldanskem spancu ji je pa še zatekla na tisti strani, kjer boli, tako da smo šibali k zdravniku. Na urgenci so ji naredili rentgen glave (ful prijazni in otročke vzamejo naprej, pa še 24 ur po dogodku ne rabite napotnice od zdravnika - čeprav smo mi najprej šli ponjo na Metelkovo - iskreno upam, da teh informacij nikoli ne boste potrebovale!). Skratka, prej so se vsi hecali z njo in ji dajali štempiljke z živalicami po rokicah, ko pa so nas poklicali noter po slikanju, mi je takoj postalo jasno, da nekaj ne štima, ker sta dve sestri stali pri vratih in naju gledali. Zdravnik je dal slike na tisto tablo z lučko in ko sem pogledala gor mi je postalo tako slabo od strahu - čez celo dolžino navpična razpoka nekje za ušesom. Diagnoza počena lobanja, zdravnik jo je pregledal in kar ni mogel verjeti, da jo je tako dobro odnesla - vse je namreč lepo povedala, vsega se je spomnila, kako je ime mamici in očiju, kako je padla itn. Takoj so jo sprejeli na novi pediatrični na opazovanje do torka zvečer (3 dni). Moj je bil ponoči in dopoldne z njo, opoldne sva dežurstvo prevzele midve z Julijo. Noči so bile baje grozne, ker so jo zbujali na eno uro, ji svetili z lučko v zenice, merili temperaturo in pritisk. Sem brala njen popisni list in skoraj jokala, ker so notri bodisi zapisali podatke o meritvah ali pa "joka, ne pusti pregleda". Tiste tri dni sem bila kot avtomat... skratka, imela je ful srečo, da ni nobenih posledic, še posebej, ker ravno čez ta predel poteka ena pomembna žila. Stopnišče bomo zdaj povsem zaprli, da bo stena na obeh straneh - čeprav vem, da je še milijon drugih krajev, kjer se lahko zgodi kaj podobnega, mi je ta trenutno najbolj grozen. Nova pediatrična je sicer lepa, imajo krasno igralnico z več igračami, kot jih ima cel Tamarin vrtec. V torek zvečer sva jo potem komaj prepričala, da je šla z nama domov . Otročki tam notri so nekateri ful revčki... prisežem, da so bili v sosednji sobi nekateri pikci in pikice tako majhni, kot moji dve nista bili niti ko sta se rodili. Ena velika žalost so stranišča - v sobah za starejše otroke imajo lastne kopalnice, v Tamarini (notri je bil še en 16-mesečni fantek) je ni bilo. Ko sem prosila za kahlico, so mi prinesli tisto nizko kovinsko, na kateri Tamara niti pod točko razno ne bi sedela; plastične so baje "izgubili" ob selitvi. Nastavkov za stranišče tudi nimajo, pa še stranišče je lahko uporabljala le v eni veliki rumpel kamri, kjer so imeli sicer naprave za vodne terapije. Nastavek za stranišče smo tako prinesli zdoma... mi je pa ful šlo po glavi, da imajo v igralnici igrač in knjigic za več tisoč evrov, enega plastičnega nastavka ali kahlice za 5-10 evrov pa ne Zdaj pa še k dobrim novicam: 1. Od tega torka je nazaj v vrtcu brez kakršnekoli krize. 2. Ful je pridna za lulat in kakat, zdaj že ne pomnim, kdaj se je nazadnje polulala ne da bi povedala. Dejansko je ne lovim več, ker vedno pove sama. 3. Duda - to poglavje je šlo mimo skoraj neopazno. Tisti petek pred sobotnim padcem so jo doma čakala darila, ki jih je prinesla muca (piškoti, knjiga, igrača), ki je prišla k njej na obisk in ji pojedla dudo. Celo popoldne sva ji lajnala, kakšna lepa darila ji je prinesla muca, ki je pojedla dudo. Zvečer je prosila za dudo in ji je ponovil, da jo je pojedla muca - se je ulegla in brez problema zaspala. Ob 5h zjutraj jo je zopet zahtevala, pa jo je umiril v cca. 15 minutah. Po tistem ni bilo več težav - se še kdaj spomni nanjo, ampak ji poveva, da jo je muca pojedla in da je namesto nje dobila darilo. Julijine še niti 1x ni vzela in je dala v usta (je pa res, da ima Julija dudo od Mum, Tamarina je bila pa Nukova). To je to - sploh ne morem verjeti, da je šlo mimo tako zlahka. Očitno smo ujeli ravno pravi trenutek. 4. Julija je včeraj dopolnila 5 mesecev in se končno začela trkljati, lenušček mali. Zdaj je ne zaustavi nič več. Sicer je še vedno ful zaspanka - včeraj se je zbudila ob devetih, malo čez deset je že začela jamrat, sem jo še malo animirala, ob pol enajstih je brez problema sama zaspala, spala do pol dveh, pa potem še 2x po pol ure popoldne. Skratka, ful rada spi. Škoda, da vztraja in zahteva 2-3 hranjenji čez noč. Smo imeli pa najlepšo noč doslej tisti torek, ko se je Tamara vrnila iz bolnice - Tamara je itak spala kot ubita celo noč, Julija pa prvič doslej (no, razen takoj po rojstvu, ko je spala skoraj 30 ur) prespala 7 ur v kosu.... ko bi se le to nadaljevalo. No, to so novice od nas, zdaj pa da še malo pogledam, kaj se dogaja sicer: Manca, super, da ti tokrat zdravje ne nagaja in da je detece na urniku . Sem se ful nasmejala, ko si napisala, da si tvojemu označila predale z Majinimi oblačili - meni se pa dozdeva, da se moški ful dobro znajdejo, če je potrebno. Žirafa , vem, kako je s takšnimi dolgimi ločitvami - jaz sem 4 leta delala v tujini in ta čas sva se z mojim videvala približno enkrat (podaljšan vikend) na vsaka 2 meseca. Je bilo težko in hudo, imaš pa vsaj Izabelo, da se crkljata. En zelo pozen "vse najboljše" za malo princesko in še en velik ob misli na vajinega angelčka Sofijo. Aja, glede cunjic - v bistvu imam srečo, ker lahko ogromno stvari porabim od Tamare, ampak najlepša hvala vseeno za ponudbo - tudi ne vem, če bi kaj prišlo prav, ker je Julija majčica, pa še precej velika, saj ji 68 komaj še spravim gor. Če imaš zimski pajacek št. 74 ali več, pa ti ga odkupim - imam enega podarjenega, ki je sicer super ohranjen, ampak bolj fantovski. Čestitke za prvo kakanje na kahlico . To je ena velika prelomnica v otrokovem življenju. Tintin, za NS! Ninočka, upam, da sta Evan in Ruben zdaj že zdrava. Ja, Julija se je pa res začela šele septembra na glas smejat. Sta si s Tamaro ful različni, ta je bila ena res prava smejka, smo vsi mislili, da jo bo v usta zagrabil krč. Julija je bolj resna, nasmehne se le ljudem, ki jih pozna, pa še to ne za prazen nič. Na glas se pa še vedno smeji samo sestrici. Aja - zadnjič, ko sem bila v trgovini na blagajni, jo je ena gospa skoraj minuto poskušala spraviti v smeh - ni šanse, samo resno jo je gledala (kao, zakaj se pa ti tako čudno pačiš in oglašaš ). Govor - Tamara drdra kot strgan dohtar, že poleti tudi s stavki, lepo izgovarja - zadnjič sem ji v hecu rekla, da naj reče dinozaver - in me je na rit vrgla mula mala, ko je to čisto lepo povedala. Najljubše pesmice - Kuža laja, Mi se 'mamo radi, Zajček Zlatko, Čuk se je oženil. Darilo za RD - ful sem vesela, ker sta letos obe babici vprašali, kaj potrebuje - ena bo nabavila zimske škorenjce za v sneg in bundo, druga kolo brez pedalov. Midva pa še nisva čisto zih - verjetno bo dobila zdravniško torbo, ker ji je bila le-ta v bolnišnični igralnici ful všeč, pa za vse inštrumente je vedela, kako se uporabljajo. Pa mogoče še kakšen kavni/čajni servis, ker jo tudi to trenutno ful veseli. Itak bo pa največji aplavz požel tisti, ki ji bo prinesel piškote . Cifre oblekic - smo na 92, tako da v bistvu zdaj kupujem 98, da bo lahko uporabljala naslednjih 6 mesecev (upam). Trma - ja, še vedno, čeprav se ji res veliko stvari že da dopovedati. Kadar pa zatrmari za brezveze, jo pustim, da par minut tuli in se potem sama umiri. Tabi, čestitke za Matica (mimogrede, mi je ful všeč ime, še od časov Sreče na vrvici). Upam, da je z njim vse OK Nicolina, kdaj bodo fotke??? Tanayya - uggice dobiš originalne na tejle strani, pa še poštnine ti ne zaračunajo. Jaz sem za črne štrikane z gumbi ob strani dala 74 evrov - ampak jih še čakam, ker sem jih naročila zadnji vikend. GB - super za fitnes, jaz zdaj že nekaj tednov hodim ob petkih zvečer na trebušni ples in sem ful zadovoljna, da grem s kolegicami malo ven brez mularije in da nekaj malega naredim tudi zase... s kilogrami sem spet na predzanositveni - kar pomeni na -4 kg od prve zanositve. Pojem pa več kot kakšen fizikalec. Nikoli ne zapustim mize brez repete . Aja, pa upam, da ne boš huda, ker bom kopirala tvojo idejo glede torte - Tamara tudi obožuje Hello Kitty. Jooly, ful lepo, da si se oglasila in malo poročala še o svoji mulariji. Vem, da je s časom težko, če je še služba zraven, zato pa je še toliko lepše slišati o novostih vsaj na vsake toliko. Ninočka - s cifro 22-23 žal nimamo kaj početi, Tamara je že od začetka poletja na 24, zimske škornje pa bo dobila št. 25. Praznovanje RD - pišuka sem ful v dilemi, kaj narediti, ker bi imela cca. 25 ljudi, ki jih k nam gor ne morem spraviti... kaj je škoda, da je november že tako hladen, da piknik ni opcija. Lani smo bili pri Jurmanu, kjer imajo notri 3 igralnice in nimam pojma, če je kje še kakšna gostilna, ki ima igralnico notri. Če jo katera pozna in je v bližini LJ, se ful priporočam za info. Nana Liza, Scuba, tudi vaju sem že pogrešala. Scuba, zate še vedno držim pesti, da bo kmalu plusek in da Lana dobi kakšnega luštnega bratca ali sestrico. OK, zdaj pa že dobro uro klofam, bi pa bilo fino, da še kaj postorim, dokler pupa spi. Saj zdaj se bom (upam, upam) spet lahko javljala pogosteje.
|