Alina_alin
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin šla skopat v kamilcah in rmanu. a veš, kaj pa mene zanima: ti in ostale, ki prakticirate "zeliščarstvo": kaj imate doma, skoz pri roki? Če moj otrok zdajle dobi uroinfekt ga pri najboljši volji ne bi mogla skopat v tej kopeli, ker imama doma samo kamilice , rman je že čista exotika . No, torej, druidinje , kaj se splača imet? Kaj delate iz rastlinja, npr. vršičkov sirup (to je delala moja mami, mi2 s fotrom sva šla pa na sprehod po vršičke) ... pa recepte tud, prosim . Jaz se moram zahvalit moji mami, ki mi nabere, posluši celo zeliščarsko lekarno. Po mojih izkušnjah pa je dobro, če imaš pri roki: kamilice, žajbelj, rman, timijan,trpotec,koprive, bezeg, lipa. To je seveda ožji izbor. Imamo še vedno obvezno med- domači- od čebelarja, ne iz trgovine. Sirup vršičkov, ja je tudi super. Ga sicer nimam, si ga pa želim kje pridobit. Za kopel za vnetje sečil bo pomagala kopel tudi samo iz kamilic. Moja tašča je imela vnetje ful (bila pri zdravniku, dobila Ab, vendar ji-ta seveda ni takoj prijel), sem ji rekla, da se naj skopa, se je tudi samo v kamilicah - mi je javila, da ji je tudi pomagalo takoj.