valči
|
Zdravo! No pri nas tudi kriza. Nina,je bila en teden v vrtcu,po predhodnih 14. dneh doma in bolezni,AB,evo,spet doma.Od ponedeljka.Bila je popolnoma zdrava,v nedeljo dobi vročino in hropet ji začne v pljučih in z nosa tečt...Vročina-čez dan 37.5-38,ponoči od 39 pa tudi do 40 je prišla.Torej,včeraj pri zdravici z obema puncama,ker ima Lara tudi vročino,že od sobote zjutraj in jo še kar ima,tudi visoko.Pardon črke.. Torej,šle sva k naši P,Nino posluša in me pogleda,reče-pljučnica.Jaz nič presenečena,glede na njeno dihanje in hropenje.Gremo v laboratorij,potem še z Nino na slikanje pljuč.Ja,pljučnica.In gripa. Lara ima "le" gripo.Ker jo zelo boli trebušček-driska,glava in mišice jo bolijo in seveda vročina.In ne dobi nič.Je rekla zdravnica,da je za Tamiflu prepozno,pa jo pogledam,a ona mi to o svinjski gripi,ali kaj Pa mi reče,naj se ne sekiram,da Lara bo še kake tri dni kuhala,Tamiflu pa se da,če je ugotovljeno v začetni fazi.No,niti vedet nočem,kako gripo imata.Samo,da mi bosta vredu. No pol peljem punci domov,ju nakranim,dam spat in nazaj v Brežice po izvide od slikanja in izvide od krvi.Pa mi zdravnica da za Nino spet AB,ker pač moreglede na njeno stanje,tokrat Makropen.Ker bi mi najbrž v bolnici pristala.Pa Ventolin in Calpol za obe. Tako je to.Lani nič AB,letos pa po 11. dneh spet nova doza.Bogec moj mali. Drugače pa naš šolar je zelo vesel,da se je začel vozit v šolo z avtobusom,ker pasč so punce bolne in ju ne vozim v vrtec.Tako je tudi on prišel na svoj račun.Jutri tudi domov pride z avtobusom.Ja,take malenkosti ga osrečujejo.