MATEJA
|
Ojoj ste se prav razpisale/i na to temo... mi je bilo zanimivo brat vaša dogajanja doma... in nič kaj zabavno ni kakor nekatere/i pišete, kako nimate zasebnosti in miru pred mamami/očeti, taščami/tasti. res je žalostno, kako se nekaterim ljudem ne "posveti", da morajo biti mlade družine same, na miru, če kaj rabijo, bodo že vprašali ane?! no mi imamo svojo hišo čez cesto mojih staršev (cca 20 m)... in kako je že tisti pregovor? da moraš it živet tako daleč, da ti tašča ne more prit v hišo v copatih . no nam vseeno lahko pride v copatih ampak ni veliko teh obiskov, večkrat grem jaz k njej v copatih kakor ona k meni... dokler ni bilo , sta z očetom redko, res redko prišla, ko sem zanosila (sva bila za vikende večinoma doma) sta se kr navadila ob sobotah hodit s pladnjem pršuta itd... že to mi je šlo na živce, ker bi z možem raje pogledala film na miru, pa sva morala z njimi sedet za mizo in čebrnjat... ko se je mali rodil mi je bila mama res v pomoč, ker mi je skuhala, zlikala kak stroj plenic... danes pa je tako, da mama pride redko, če kaj prinese ali rabi, oče pride ponavadi zvečer z kinderjajčkom videt vnuka, ker čez dan dela in ga ne vidi... in tudi to mi je včasih odveč... ampak nekako shajamo, sem pa že ko smo se preselili v svojo hišo (ko je mama, ki ima ključ, včasih kar šla malo posesat stanovanje ali pomest garažo ali podobno ) rekla, da to ne rabi delat, razen če jo jaz ne prosim in če sama ne bom zmogla, jo bom sigurno vprašala za pomoč. in od takrat je mir, edino sedaj v zimskem času nam gre zakurit ogenj, ko delamo popoldne, da pridemo v toplo, za kar sem ji hvaležna... in še 1000 prednosti je, ker smo tako blizu, če mi kaj prifali, grem k njej iskat, malega čuva ko nas ni in pride k nam, da počaka da vstane itd... ja so slabost in veliko dobrih strani, ampak prevladajo dobre, vsaj pri nas. je pa res, da bi včasih raje živela 100 km stran, pa bi prišli 1x na mesec na obisk, pa bi se imeli najraje. tašča in tast pa prideta zelo redko, večkrat gremo mi k njim na obisk (ob vikendih) in so super ljudi in tudi z njimi nimamo problemov. aja pa še to, imamo zunanja vrata narejena tako, da se odpirajo samo z ključem, in ko hočemo sveti mir, damo ključ z notranje strani in so obiski rešeni. pri nas ko ni ključa zunaj pomeni da "nema ulaza". svetujem pogovore z vašimi taščami, ker vem da to živce spira in ni za nikogar dobro... pa naj merijo če imajo meter . vi ste družina zase in pika. in nobeden nima pravice šetat po vašem stanovanju kadar ga je volja. lp.