ronja
|
Ne vem no, eni pač ne razumejo, da ima človek še kaj drugega za delat, kot pa sprejemat obiske. Ali pa nočejo razumet... Meni je tašča zadnjič jamrala, kako ji zdaj soseda pride vsak dan gor na kavo in kar visi tam in noče it domov... Če me bo kdo vprašal, kaj je to ironija, mu bom to povedala . ko sva se pogovarjali nekaj čisto drugega, kako se nekateri pogumno spopadajo z invalidnostjo, pa je rekla, da so problemi, s katerimi se spopadeš in so taki, od katerih bežiš. Nisem si mislila, da se to tako čisto zavestno odloči, da se z določenim problemom ne bo ukvarjala oz. bo bežala od nejga, ne glede na vse. Sem mislila, da je to zato, ker problema ne vidiš, si ga ne upaš priznat... Ne pa da veš, da obstaja, ampak se nočeš z njim soočit... In tako sem ugotovila, da je res brezveze karkoli probavat, ker dokler se ona ne bo odločila, da bi se zmenili, se pač ne bomo in bomo pač reševali drugače. Še vedno sem prijazna z njo, ne morim ji z ničemer, ne težim, koliko naj bo mala oblečena tam ipd, ampak je pa zdaj ne vabim več na obisk, ker vem, da to pomeni, da bo cel dan tu, niti ne grem več sama s tamalo k njej, ker pač rabim svojega medveda zraven, da me brani, hehe. In tako stvar dela, čeprav sem na začetku mislila bit (in sem tudi bila) veliko bolj odprta za vse. Pa se ni izšlo, vedno bolj se je vsiljevala in nikoli ni bilo dovolj... Včasih moraš tudi zelo prijaznim ljudem postavit meje... Žal, če si jih ne sami... Saj tudi če dajo starši otroku stanovanje (svoje stanovanje, stran od njihove hiše), to ne pomeni, da bojo kar uleteli, kadar jim bo pasalo, ne da se najavijo, ne da pokličejo, karkoli... Nobeden v tem primeru kar ne uleti, pa čeprav imajo ključe. To je normalno. Ja, kakšna je pa razlika, če dajo starši otroku zgornje nadstropje? Mislim, da če daš, daš! To, da postavljaš ne vem kakšne pogoje v smislu, "pri nas je pa tako" (neka osnovna higiena je sama po sebi razumljiva , pa da vsak plačuje svoje stroške in skupaj skupne, ampak to je po moje to), pomeni samo, da nisi dal, ampak da imaš svoje otroke v najemu - lahko tu živiš, če... Samo da otroci ne plačajo z denarjem ampak z živci, delom, nesamostojnostjo... Tega svojim otrokom ne bi hotela naredit!
|