|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V pričakovanju druge M ..
17.11.2008 15:26:23   
Anonimen
Punce pozdravljene...
Ja, lep vikend je bil.. pa je blo škoda sedet za računalnikom... No, lep tko, da sem celo stanovanje obrnila na glavo, si naredila drugače. V službi, mojo pisarnico tudi. Se tok bolš počutim danesuser posted image .
Enkratna...., preživi krasen dopust. Naj dopust vsaj za trenutek vzame ti to grdo izkušnjo in sledi... Hitro pridi nazaj.
Tassika..., piši diplomo..., piši, piši..., fenomenalen občutek je, ko se tega rešiš. Jst to vem, sem se.user posted image
Punce.... , jutri naj bi prišla moja 3. M... ali pa ne. Lumpala sem... Sicer dvomim, da lahko spet rata v prvo ampak... enkrat je že... zato upam, upam, da je ne bo... Upajte prosim z mano. Ne čutim nič, prav nič, da prihaja... drugače sem obupna pred M, tokrat pa nič. No, včeraj sem bla tečna.... za znoret, zamišljena in .... ne vem....
Lupčka

(odgovor članu pilotina)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
17.11.2008 18:40:13   
tassika
user posted image
Ime:            Starost:     Kraj:        Otročki:    Nosečnost: 
Rižko                26           Celje                0          1
Tassika           25           Domžale           0          1
enkratna         35           okolica KK        0          3
MAŠKA             33           ok. Celja          1          2
Drobtinica29    29           Maribor           0          1
Lara33            34                                   1          3
strumf              26           ok. Brežic         0          1
Nea_teja         33           Cerknica           3          4
polna_luna      32                                    0          1
pilotina             29           ok. Portoroža   0          1
pentagram        ?                      ?             ?          ?
Fargesia           26           ok. Ljubljane    0          1
sabri                32           ok. Ljubljane    1          2
Nogavica          31           Maribor            1          2
Maj2009           24        ok. Ljubljane       0          1
misli_pozitivno  33           Ljubljana         1          3
Maxy                 30          Ljubljana          0          1
Barbara_L

Ime:                Datum SS:      Teden SS:     Katera M:  
Rižko                14.08.08                  8                    3
Tassika            04.10.08                10                    2
enkratna          07.10.08                16                    1
MAŠKA              16.08.08                  8                    3
Drobtinica29    12.09.08                10                    2
Lara33             07.10.08                10                    1 
strumf              15.08.08                20                    3
Nea_teja          01.10.08                12                    2
polna_luna       08.10.08                10                    2
pilotina             31.07.08                10                    3
pentagram       15.09.08                10                    2
Fargesia           11.07.08                  9                    3
sabri                31.10.08                  7                    1
Nogavica          25.9.08                  12                    1         
Maj2009           26.10.08                13                    1      
Misli_pozitivno  24.10.08                  8                    1 
Maxy                28.09.08                                         2
Barbara_L        17.10.08

Ime:               1.M po A:   2. M po A:  3. M po A:  Test, II:-)
Rižko                02.10.08    25.10.08         user posted image               
Tassika            30.10.08      user posted image
enkratna          12.11.08       user posted image  
MAŠKA              23.09.08     23.10.08         user posted image                    
Drobtinica29     11.10.08     07.11.08          user posted image  
Lara33              10.11.08         user posted image
strumf              15.09.08     27.10.08          user posted image    
Nea_teja          01.11.08      user posted image
polna_luna       04.11.08      user posted image
pilotina             12.09.08     15.10.08           user posted image      
pentagram       31.10.08      user posted image
Fargesia           11.07.08     14.10.08      16.11.08             user posted image
sabri                02.11.08           user posted image
Nogavica         15.11.08           user posted image  
Maj2009          user posted image
Misli_pozitivno     user posted image
Maxy                23.10.08             user posted image
Barbara_L             user posted image

Do sedaj nas je 18 bork, ki se trudimo, da kmalu ponovno zagledamo user posted image     

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 402
17.11.2008 18:53:07   
strumf
živjo punce. kako ste kaj? jaz sem o.k.  tassika, da te potolažim, tudi jaz sem odlašala z diplomo skoraj dve leti in pol. potem pa mi je prekipelo, zadala sem si rok in končno diplomirala. sem bila tako srečna, ker sem imela eno breme manj. sedaj moram samo še strokovni izpit narediti, pa se je spet ponovila zgodba. že pol leta ga pacam, pa se nekako ne spravim. tak da sem si sedaj zadala cilj, da ga naredim do marca 2009. upam da mi uspe. tako da pogumno naprejuser posted image user posted image user posted image , jaz veselo navijam zate user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 403
17.11.2008 18:58:29   
tassika
Evo mene od zobarja, je ugotovil, da mi že od leta 2003 ni nič naredil v ustih in me poslal na čiščenje zobnega kamnauser posted image . Seznamček sem tudi posodobila, smo ga pozabile kar 4 strani nazajuser posted image .

Maxy in Maj2009 poročajta kako sta opravili na pregledih.

Rižko upam da tvoja M ne pride, če pa pa bomo drugi mesec skupaj lumpali, potem pa se bo že moglo kaj zgodit.

< Sporočilo je popravil tassika -- 17.11.2008 19:01:32 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 404
17.11.2008 19:02:36   
tassika
Strumf jaz pa zate, kakšen izpit pa imaš za učiteljico ali predšolsko vzgojo?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 405
17.11.2008 19:21:47   
Nogavica
Ve ste vsaj zablokirale pred pisanjem diplome, meni se je pred leti ustavilo pri zadnjih dveh izpitih. user posted image  Zdaj samo čakam, kdaj bom dobila obvestilo s faksa, da mi je kak star izpit "potekel" in da ga moram ponovno delat. user posted image

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 406
17.11.2008 19:43:08   
tassika
 ah nogavica ne bodo, ampak če se me lotimo pisanja diplom pa še ti spaca tista dva izpita, vsako leto bo težje, vem ker je imela moja sodelavka tako in je potem nujno mogla naredit ker bi drugače padla pod bolonjski sistem.
Punce dajmo se vsest in narediti to šolo do konca in potem mirno živeti. Pa da vidimo katera bo prvauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 407
17.11.2008 20:06:21   
strumf
tassika, delati moram strokovnega za učiteljico. me je kar grozna user posted image user posted image . predvsem me je strah tega piflanja zakonov in slovenščine, ker sem bolj praktični tip (učim mat), tak da mi je too much.tak da upam, da res to zrihtam, do marca user posted image . vam pa tudi predlagam, da sedete za rač in se lotite, pa se bomo spodbujale.

mam pa danes čuden dan, že celo popoldne stojim pred hladilnikom in iščem in iščem, pa nekaj najdem. pa pojem, pa vidim da ni to to. pa spet neki drugega najdem.... joj groza, kile pa sam gor. mislim da bo kmalu prišla tečka user posted image , čeprav ne vem kdaj naj jo pričakujem, ker mam cikluse tako sedaj zbrkane. mam vložke ves čas v torbici za SOS user posted image user posted image .

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 408
17.11.2008 20:08:29   
tassika
Strumf moja sestrca je sicer delala za vzgojiteljico ampak saj zakoni so skoraj enaki, tako da če rabiš kaj zapiskov kar povej, drugače je pa pri aprilčicah ena, ki ga je tudi naredila mislim da septembra, pa lahko tudi njo kaj vprašaš.

Saj bo, nič batuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 409
18.11.2008 13:41:06   
Anonimen
Moja 3. M je prišla :-(
Nism prv nč vesela, pa tud kej preveč žalostna ne. Je že bolš, da je tko glede na najin "v pizdi" odnos. Brez zamere...
Ja, učite se..., ko i vsaj jaz imela kaj koristnega za počet. Tko pa sam razpravljam, pa sm vsa zadepresirana in iščem smisel vsega... Jezna sem nase.. , da sem si dovolila "dat" svoje življenje v roke nekomu in zdaj sem nehote zaživela njegovo življenje.., kot da mojega več ni. Vse sem zamenjala in šla.. naredila eno ogromno in luksuzno opremljeno stanovanje.., v katerem ne znam dihat in se počutim vse samo svobodno ne. Čist sm na tleh. Mah.. sej je prav, da je M prišla. Nekdo že ve, da za naju nikakor ni čas.
Sorry, ker morim ampak sem totalno u podnu in....

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 410
18.11.2008 14:02:45   
tassika
Ah rižko, ne bit tako črnogleda, vsaka stvar je za nekaj dobra, vse se bo poštimalo.
Pa še tako vreme je da smo vsi depresivni, jaz sem zdaj vsako jutro zoprna bi svojga kr nekam poslala in tudi popoldne, bolj ko sem sama boljše mi je, ampak jaz vem da je to samo zimsko obdobje, ko mi gre vse na živce. Moram si najdt hobi, sem rekla da bom začela hodit na aerobiko, tko da daš nekaj od sebe, pomaga, mojga sem pa poslala na fitnes in bo.
Za tvojega pa, morta se pogovorit, če tebe duši in utesnjuje, moraš ugotoviti kaj, mogoče ti samo manjka kakšen pogovor ob kavici, da nisi ves čas zaprta v stanovanju, meni pomaga, da občasno uidem in grem s kako kolegico in pol cel dan zabluzim, na kavici ali pa tako. Je pa res, da sem se tudi jaz določenim stvarem odpovedala. Zgleda da je vedno tako, da se punce vedno bolj prilagajamo, moški so pa itak idealni.
PRi nama je zadnje čase tako, da je itak ratu fikus, pride iz službe, jaz moram narediti kosilo, potem pospravit, potem gledat pikca, da ne poje preveč omar, mu pospravit kleto,... On pa komandira, sem zanč čist znorela in rekla da v mojem opisu del ni samumevno da sem za vse sama. No malo je zaleglouser posted image .
Jaz verjamem da bosta vse rešila.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 411
18.11.2008 17:08:16   
maj2009
ojla punce!!!
no, da vam poročam moj pregled pri tetki ginek.
vse je ok! nič mi ni notr ostalo, pogledala mi je jajčnike, maternico, vse! ni našla nobene ciste, pregrade al karkoli druzga!user posted image me je pa mal prizadel k mi je dala materinsko knjižico katero prej sploh nisem videla, ampak pol, ko sem doma zvečer gledala to knjigco sem ugotovila, da sem imela datum poroda narobe napisan (5.5.2008) namesto (2009) in me je ta stvar ful pomirila. ne morte vrjet.user posted image
sicer mam še zmer probleme z vnetjem, tko da mi je napisala recept za 2x tablete, tko da bom v teh 2 mesecih to uštimala pol pa v akcijouser posted image .
men je rekla da naj počakm 2 meseca po abraziji, pa tud sluznice imam še zelo malo v maternici,  tko da komaj čakam novo leto, da bom začela spet štet plodne dni in, če rata takoj kot je blo v prve pol bom jeseni user posted image !bomo mel pa jezuščka drugo leto!!
tale moja ginek. mili lomšek je ful dobra, me je ful pomirila pa dala vzpodbude, tko da sm ful dobre volje pršla domov.user posted image se je ful zavzela zame, me poslušala, pri njej sem bla pou ure!

ker je blo vse ok, sva z mojim eno penino spila, pol sva ga pa lumpala!!!!user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 412
18.11.2008 17:16:58   
tassika
Ojla maj super, da je vse ok.

Drugače je pa Lomškova imela mene na abraziji in je bila tudi ful prijazna, sploh mi je blo všeč, ker mi je šla po posegu naredit še en UZ, da se je prepričala, da je vse ok.

Vidiš ti imaš premalo sluznice na maternici, jaz sem jo pa imela preveč in tudi ni bila zadovoljna, ampak mislim d abo sedaj vse OK, popapam tele tabletke in grem še enkrat k njej, pa da vidim kaj bo potem.

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 413
18.11.2008 17:22:36   
maj2009
oj no pa se je le ena našla!
sm misla, da ste vse odsotne.
ja res mi je ful ušeč, ker je zlo človeška in te razume!
prej sm bla pr šelihovi in je blo porazno, prou fino, da sm zamenjala.
zdele grem pa mal u citypark, k ma moj fax tko da grem mal šnofat kaj bi komu kupla za miklavža!
pozdravček!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 414
18.11.2008 17:32:22   
strumf
čav bavuser posted image user posted image . ja maj sem zlo vesela, da si uredu obavila. jaz sem jemala po abraziji neke antibiotike, se je G bala, da bi dobila vnetje. sm jih ni bilo veliko mislim, da kašnih 4-6. tko da sem bla v nekaj dneh konec z njimi. grozno mi je pa, ko sem bolana pa moram tiste "konjske" tablete jemat skoraj 10 dni. sem vsa obupana. nisem ravno ljubitelj tablet. še lekadol rajši vzamem šumečega namesto tabletke user posted image user posted image

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 415
18.11.2008 17:34:21   
tassika
Ne ne nisi sama, jaz tudi visim tukaj gor, zraven pa kuham rižotko, pol bom pa spekla višnjeve mafine, njami.
Drugače je pa moja g.dr.Jemčeva in moram reči, da za mene se je vedno pobrigala in naredila vse kar je lahko, tudi zadnjič, res da včasih kaj bolj na hitr razloži, ampak če ji rčeš naj še po domače, zna tudi to. Ne vem, meni je všeč.
Uživaj v nakupovanju, jaz bom šele decembra, sem že porabila celo plačo in bo treba počakati novo.user posted image

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu maj2009)
Neposredna povezava do sporočila: 416
18.11.2008 17:44:41   
strumf
jaz pa sem že neki nakupovala za božička, sem imela glih priliko. sem pa mogla to skrit med knjige, ker moj dragi tam sigruno ne bo pogledal user posted image user posted image . je pa res, da že malo razmišljam, kaj bom kupila za ostale. mi je to tako lepo, ko je vse praznično in oh in sploh user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 417
19.11.2008 8:50:21   
pilotina
Dobro jutro punce,

jaz sem tudi dobila 3. user posted image , včeraj 18.11.2008... ne vem no, recimo, da sem vesela, ker vem, da je verjetno ovulacija bila in to je zame velik uspeh, vendar...v ponedeljek sem naredila CB in je bil rahel +, včeri pa preden je pritekla user posted image  še First sign in je bil tudi rahel user posted image  tako da...sem kar user posted image  to noč
no midva lahko user posted image  za user posted image  samo še ta mesec, ker pol moja ljubezen gre in ga ni do aprila user posted image  user posted image  user posted image

hvala vam vsem, mi je lažje, ker vam lahko povem

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 418
19.11.2008 10:25:20   
tassika
ah pilotina, saj bo, če ne prej pa potem aprila, ali pa kdaj vmes. Mogoče pa user posted image  hoče da sta oba prisotna čez celo nosečnost. Ne vem pa zakaj ti je test narobe pokazal, jaz bi vseeno šla mogoče na krvnega, ker se je že zgodila, da je bila moja kolegica user posted image  pa je imela normalno M še 4 mesece. Nočem ti zbujat lažnega upanja, ampak bi vseeno preverila.
Kam pa šiba tvoj dragi? A bo kaj hodil na obisk? Mogoče pa takrat rata, ker bosta oba bolj sproščenauser posted image .
Jaz imam pa gužvo na službi, groza.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 419
19.11.2008 10:55:05   
Anonimen
Posodobljenih par številk. :-) Pilotina & Jst, na žalost. :-( Pa še slonček...
Tassika.. sej veš.., najlažje je rečt... "ne bodi črnogleda"... Sem zelo.. in se tud nočem prisilit, da bi čutila drugače.
U bistvu mi veza "razpada" pred očmi.. in je sam še vprašanje časa kdaj bova rekla, dost je in obupala... , tko je to pr men. In mam dost in jamranja in vsega. V pizdi sem..., pa brez zamere. V pizdi je vse okol mene..., sam si kr nisem hotla priznat.

Fergesia..., zate pa en...user posted image ... HVALA za vzpodbudne misli. Jst bi si mogla nalimat to... na vsak kotiček v stanovanju. Zlata si.
user posted image
Ime:            Starost:     Kraj:        Otročki:    Nosečnost: 
Rižko                26           Celje                0          1
Tassika           25           Domžale           0          1
enkratna         35           okolica KK        0          3
MAŠKA             33           ok. Celja          1          2
Drobtinica29    29           Maribor           0          1
Lara33            34                                   1          3
strumf              26           ok. Brežic         0          1
Nea_teja         33           Cerknica           3          4
polna_luna      32                                    0          1
pilotina             29           ok. Portoroža   0          1
pentagram        ?                      ?             ?          ?
Fargesia           26           ok. Ljubljane    0          1
sabri                32           ok. Ljubljane    1          2
Nogavica          31           Maribor            1          2
Maj2009           24        ok. Ljubljane       0          1
misli_pozitivno  33           Ljubljana         1          3
Maxy                 30          Ljubljana          0          1
Barbara_L

Ime:                Datum SS:      Teden SS:     Katera M:  
Rižko                14.08.08                  8                    3
Tassika            04.10.08                10                    2
enkratna          07.10.08                16                    1
MAŠKA              16.08.08                  8                    3
Drobtinica29    12.09.08                10                    2
Lara33             07.10.08                10                    1 
strumf              15.08.08                20                    3
Nea_teja          01.10.08                12                    2
polna_luna       08.10.08                10                    2
pilotina             31.07.08                10                    3
pentagram       15.09.08                10                    2
Fargesia           11.07.08                  9                    3
sabri                31.10.08                  7                    1
Nogavica          25.9.08                  12                    1         
Maj2009           26.10.08                13                    1      
Misli_pozitivno  24.10.08                  8                    1 
Maxy                28.09.08                                         2
Barbara_L        17.10.08

Ime:               1.M po A:   2. M po A:  3. M po A:  Test, II:-)
Rižko                02.10.08    25.10.08     18.11.08              
Tassika            30.10.08      user posted image
enkratna          12.11.08       user posted image  
MAŠKA              23.09.08     23.10.08         user posted image                    
Drobtinica29     11.10.08     07.11.08          user posted image  
Lara33              10.11.08         user posted image
strumf              15.09.08     27.10.08          user posted image    
Nea_teja          01.11.08      user posted image
polna_luna       04.11.08      user posted image
pilotina             12.09.08     15.10.08      18.11.08     
pentagram       31.10.08      user posted image
Fargesia           11.07.08     14.10.08      16.11.08             user posted image
sabri                02.11.08           user posted image
Nogavica         15.11.08           user posted image  
Maj2009          user posted image
Misli_pozitivno     user posted image
Maxy                23.10.08             user posted image
Barbara_L             user posted image

Do sedaj nas je 18 bork, ki se trudimo, da kmalu ponovno zagledamo user posted image     

[/quote]

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 420
19.11.2008 11:01:04   
tassika
Rižko, vemd ati je hudo, pa ti ne znam nič povedat, v takih situacijah tudi jaz zablokiram, zato ti pošiljam samo tole.

user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 421
19.11.2008 11:04:40   
pilotina
aprila pride nazaj, nič vmes...dolga zgodba...zdej bo par let tako...bova pa veselo user posted image  tista dva meseca, ko bo doma

želim ti, da se gužva čimprej umiri user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 422
19.11.2008 11:12:23   
pilotina
Rižko...veš, da se večkrat spomnim nate user posted image ...močno si želim, da bi se ti odprla svetla pot in to čimprej...tudi tebi pošiljam pozitivno energijo....bzzzzzzz

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 423
19.11.2008 12:26:25   
Argojuhica
Dober dan,
tudi jaz se vam pridružujem, ss sem imela 7.11 v 12t (odmrtje ploda). To je bila moja 6 nosečnost, za sabo imam 2 uspešna poroda. Sem primorka. Statistično gledano, bi morala sedaj normalno donosit :), saj se je vsaka 2. nosečnost žal končala s ss.
Včeraj bi morala imet NS. Bil je dolg in žalosten dan. Sicer sem pa od vsega začetka nekako slutila, da se ne bo dobro končalo.
Krvavim oz. izcedek še imam in koooomaj čakam, da pride prva M. Sedaj jo z veseljem pričakujem, potem pa jo bom preč pošiljala, čudno ne.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 424
19.11.2008 12:31:13   
tassika
Pozdravljena agrojuhica, sem te spremljala že na drugih forumih. Lepo da si se nam pridružila, bomo kakšno skupaj rekle in se bodrile v težkih trenutkih.
Vem da ti je bilo včeraj hudo, tudi meni je bilo ko bi mogla imeti NS, pa sem šla naprej, še vedno me kdaj stisne in najbrž tudi druge. Takšne pač smo ženske, meni je moj rekel da dajemo preveč poudarka na stavri, ki so se zgodile, samo kaj ko ne moreš pozabit.
Pounce jaz se nisem najedla, nažrla sem se, zdaj pa komaj sedimuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Argojuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?