Sankka -> RE: Noseča vsak mesec znova (17.2.2019 22:05:27)
|
K1234, žal mi je za to. Se pa je meni prejšnji mesec enako zgodilo kot tebi - M 6 dni po O. Pa sem bila tisti dan na pregledu pri uroginekologi ji, pa je videla, da je O bila, in da je sluznica primerno debela za 6 dni po O... in ni videla, da bo M. Sem potem vprašala pušenjaka in je rekel da je 6-7 dni stara sluznica identicna tisti pred M, ker ta debelina pri ženskah variira. Enako je bila prva M po splavu - na pregledu je rekel da bo čez kakih 10 dni, prišla pa je spet isti dan. Očitno sluznice kot tak res ne gre prebrati. Glede Dabrostona pa... jaz sem en cikel sicer jemala Dabroston, potem pa 4 meseve Estimo, kar je v bistvu enako. Torej 5 mesecev progesterona, pa se mi cikel ni uredil (ravno prejšnji cikel je nisem vzela ker je ovulacija prišla tako hitro in evo, cikel je trajal 15 dni). Mogoče bi po klomidu mogla jemati se dabroston oz estimo oz karkoli pac. Klomid naj bi tanjsal sluznico v prvem delu cikla, po O pa potem za lažjo vgnezditev še progesteron. Sem zasledila, da je to velikokrat praksa, sploh pa za podaljšanje lutealne faze, ki je v tvojem primeru zdaj bila absolutno prekratka. Progestoron se jemlje za veliko primerov, sploh Dabroston. Kolegica ga ima recimo ker se nepojasnjeno redi, ene imajo za sprožitev M, ene za podaljšanje cikla, itd. Pač odvisno kdaj ga jemlješ.No, sicer pa pri meni je vse pripravljeno vsak mesec s to Estimo, pa se nič ne prime. Jaz v torek naredim test, da vem če preneham z estimo ali ne, ampak itak vem da ni nič, prsi so me že nehale bolet še tisto malo kaj so me, drugega pa itak ni nič.Punce lepo se imejte, pozdravčke tudi vsem ostalim in lep začetek tedna.
|
|
|
|