|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008-1.del!!!
19.11.2008 21:17:29   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: taja1235

hvlaa vsem za tolazbo....kaj bi pa na to rekle da mi moja cez dan spi sam  dve uri drgac je pa od sedmih zjutraj do desetih zvecer skoz pokonc???!!!??? pa brez joka....

Če bi skoz jokala bi rekla, da je lačna, če bi skoz spala, bi bla možnost, da je tolk šibka, da skoz spi, če pa ne spi in ne joka, ji pa po mojem nič ne manjka.user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
19.11.2008 21:55:13   
ključek
mi smo pa imeli danes UZ kolkov in je vse BP, tako da furamo sedaj samo pampersko.......user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
19.11.2008 21:56:30   
ključek
sem utrujena, sem popoldne delala na hiški...........user posted image user posted image user posted image ..............grem ln uštimat pol pa spat.............nočko...........user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
19.11.2008 22:17:08   
Lara Croft
Nisem pa je navadila (ne še ), da bi jo ob določeni uri in ritualu odnesla spat in bi se mala uspavala sama.

Jst je tudi ne mučim s tem.... njej je lepo v mojem naročju, ne vem, zakaj bi jo stresirala s tem, da bi jo puščala samo v zibki.... Jo dam vedno not, ko mi zadrema v naročju, ma če začne jokat, jo takoj ven vzamem... dvakrat menda, da je ostala mirna, čeblala sama s sabo in pol zaspala... in še takrat sem bla zraven in jo božala... Sej ne delajo nič zanalašč..user posted image

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu morango)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
19.11.2008 22:26:21   
Lara Croft
punce kok ve dojite??? dejte se mal razpisat...js prou ne vem vec kaj nej delam ;((((((((((((((

In jst se sekiram, ker se Lari delajo klobase na stegnih.... user posted image

Jaz sem tako pogosto dojila samo prvi mesec.... zdej že nekaj časa poje v 10 - 15ih minutah... in potem 2-3 ure nič...

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
19.11.2008 22:26:57   
taja1235

meta21 ja sej mas prav...sam js cist nc vec ne vem kaj je prav kaj ni...se vedno se pogovarja in
gleda svoje igracke....sploh ne vem kako nej jo uspavam..ce jo pa nosim mi pa skoz josko isce pa pol
hoce jest in pol zacne jokat... rada bi jo zredila pa mi nekako ne uspeva... user posted image kar me ful zalosti
sam upam da mi kje ne zboli...
joj sam da mi dns zaspi da grem tzud js pocivat ker sm cist crknena user posted image pa vsak dan se sprasujem
a bo sla dns kaj prej spat pa da bom js kaj nardila.......

lahko nocko tistim ki greste spanckat in vsem dojenckom lupcka na licke in lepe sanje

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
19.11.2008 22:28:49   
Lara Croft
Naša Lana se zredi 600 gramov na mesec,

pf... a ni 600 do 800 gramov čisto normalno?

MOrda pa eni otroci enostavno ne rabijo tolk..... so bolj žepne izdaje.... user posted image
Nismo vsi po JUS-u user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
19.11.2008 22:37:13   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you
mi smo pa imeli danes UZ kolkov in je vse BP, tako da furamo sedaj samo pampersko.......

Super.... Lara ima komaj čez en mesec UZ kolkov... ma jst ji čez dan ne dajam več tetra plenic čez.....samo ponoči... se mi zdi tku omejena v tistih fagotih... user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
19.11.2008 22:43:07   
taja1235

ja pravjo da je meja nekje od 600-800 na mesec...sam moja se mi zdi tok suha pa v licka ko jo gledam....
mah  bo ze.....

Neposredna povezava do sporočila: 3659
19.11.2008 22:47:58   
Lara Croft
ja pravjo da je meja nekje od 600-800 na mesec...sam moja se mi zdi tok suha pa v licka ko jo gledam....
mah  bo ze.....

Sej verjamen,da te skrbi... sam jst tudi mislim, da bo vse OK... Če bi bla lačna bi še kako flašo zagrabla.... user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
19.11.2008 22:59:56   
Lara Croft
Tk, jst grem spat počasi.... Lara spi že skoraj eno urco.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3661
19.11.2008 23:14:16   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Punce hvala za tolažbo, bo že nekak.
Meta saj jaz Lano dregam malce pod brado, pa po nosku, pa po uhici, ampak je zaspanka in lenuhec, pa očitno še prvovrstni nejedec in ni haska. Sem pa opazila, da mi je malo na živčke vdarilo to vse skupaj, saj ne da sem živčna, ampak jokam danes in včeraj zaradi tega. Na koncu bova še mogli na kake preiskave iti, če ne bo začela papati. Edina tolažba mi je ta, da so planičke polulane, kaka po trikrat na dan, je dobrovoljna in nasmejana, precej živahna, skozi nori in ne joka in zato si tudi malo mislim, da očitno ni lačna, da je pač to to.

pf - če se tvoja Lana redi cca 600-800 g na mesec ni neke panike, pa če je 3x na dan pokakana...pomeni, da dobi dovolj za jest.... Ne sekiraj se zaradi tega, ker se pač manj redi.....    Moj pikec je na flaški pa se je zredil cca 900g - je tud na spodnji meji...pa kaj zato....

...prvega sem izključno dojila kjub CR do 13 meseca, brez da bi enkrat dodala.... Tud naš ni bil kaj prida jedec, jedel je max 5-10 min na obeh dojkah..., pa sva pač imela svoj ritem na cca 1,5 ure, v bistvu je blo bolj brez ritma...... ampak sva se pa dojila, normalno napredovala in bila kljub vsemu zdrava....

Tudi jaz sem se nonstop sekirala, zakaj tako malo je...pa mi je enkrat  pediatrinja rekla (sem to že pisala tu gor), da v Mb še noben otrok ni od lakote umrl...in naj se neham sekirat.... in od takrat dalje sem se res nehala sekirati....

..tudi sedaj drugi pikec ni neki jedec.....če gledam, da mi recimo včeraj in danes ne poje več kot 80ml....sicer fehta pol na 2,5 do 3 ure, ampak če mu dam več ne spravi vase......    To isto količino (v bistvu 85ml) so mu silili, ko sva bila še v bolnici - torej pri starosti 14 dni.......   Pri manjši oz. isti zaužiti količini se on meni sedaj normalno redi in razvija...... in jaz se ne mislim sekirat....

Ti in vse ostale, ki dojite, morate biti čimbolj močne na tem področju, ker drugače bodo živčki naredili svoje in res zgubite mleko...... je škoda.......

Mogoče je pa kaj v zraku, da so otroci bolj neješči......sem že več katero slišala ta teden......

...ena lastovka še ne pomeni pomladi.......   ne obupaj (te) prehitro,

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
19.11.2008 23:15:56   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

hvlaa vsem za tolazbo....kaj bi pa na to rekle da mi moja cez dan spi sam  dve uri drgac je pa od sedmih zjutraj do desetih zvecer skoz pokonc???!!!??? pa brez joka....

Če bi skoz jokala bi rekla, da je lačna, če bi skoz spala, bi bla možnost, da je tolk šibka, da skoz spi, če pa ne spi in ne joka, ji pa po mojem nič ne manjka.user posted image

se popolnoma strinjam....user posted image ...

Taja.... sprosti se in uživaj s svojo pupiko......    

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
19.11.2008 23:18:37   
gold fish

meta21 ja sej mas prav...sam js cist nc vec ne vem kaj je prav kaj ni...se vedno se pogovarja in
gleda svoje igracke....sploh ne vem kako nej jo uspavam..ce jo pa nosim mi pa skoz josko isce pa pol
hoce jest in pol zacne jokat... rada bi jo zredila pa mi nekako ne uspeva... user posted image kar me ful zalosti
sam upam da mi kje ne zboli...
joj sam da mi dns zaspi da grem tzud js pocivat ker sm cist crknena user posted image pa vsak dan se sprasujem
a bo sla dns kaj prej spat pa da bom js kaj nardila.......

lahko nocko tistim ki greste spanckat in vsem dojenckom lupcka na licke in lepe sanje

...jaz sem se z mojim vlegla...mu dala ziziko...en čas je vlekel, pol pa itak zaspi...., pa še tvojga srčka sliši, se umiri in ji je lepo .... in pol lahko še ti zaspiš.....user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
19.11.2008 23:19:32   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Naša Lana se zredi 600 gramov na mesec,

pf... a ni 600 do 800 gramov čisto normalno?

MOrda pa eni otroci enostavno ne rabijo tolk..... so bolj žepne izdaje.... user posted image
Nismo vsi po JUS-u user posted image

točno touser posted image ........

Neposredna povezava do sporočila: 3665
19.11.2008 23:21:36   
gold fish

mah  bo ze.....

...daj če lahko prilepi eno njeno slikico gor, ker men se zdi, da je ona čist v redu, samo tebe skrbiuser posted image

....kje pa piše da mora biti kot tisti "mišelin" dedec

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
19.11.2008 23:23:46   
gold fish
Babike - držite se...... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
19.11.2008 23:25:16   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Tk, jst grem spat počasi.... Lara spi že skoraj eno urco.. user posted image

jaz tud šibam, ker naš tud spi...... ma enga malega medvedka v kinderpetu...si ga je zdaj že 2x potegnil k obrazeku in se zgleda carta z njimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3668
20.11.2008 8:44:05   
pf
Punce dobro jutro. Saj meni osebno se ne zdi da je tako kritično, ampak na teh dveh posvetovalnicah pa skozi poslušam, da je 600 gramov spodnja meja in da se mora zrediti. Ko je nagec ni tak ful suha za videti tudi ne, ampak ko pa pogledam njene vrstnike je pa suhec na kvadrat, ker se mi zdijo vsi tako okrogli proti njej, pa ko poslušam: "moja poje 140 ml, moja 150 do 170 ml", potem si pa vse sorte študiram. Samo mleko imam in bi lahko jedla več, ampak pač noče. Danes sem že malo boljše volje.
Lara je res da nismo vsi po jusu, ampak pediatrinja pa potem teži. Isto bi mogli potem tudi pediatri vprašati koliko otroček kaka. Naša trikrat, drug samo enkrat na dan, ali pa še to ne in potem normalno da ima lahko večjo težo, eni so bolj mirni, drugi norijo kot vrabci.
Gold fish bi dala slikco gor, pa ne znam. Bom v prihodnjih dneh rekla svaku obljubim.

Neposredna povezava do sporočila: 3669
20.11.2008 8:44:54   
ključek
Mogoče je pa kaj v zraku, da so otroci bolj neješči......sem že več katero slišala ta teden......

lana neja tudi bolj malo je zadnje dni. me je že skrbelo, sam kaj naj, če noče???mogoče je spet kakšna luna, pa vpliva na otroke???user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3670
20.11.2008 8:46:15   
ključek
lara, sem dobila nalepkico..............user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3671
20.11.2008 8:47:54   
ključek
aja, če bi dobro jutro najprej zaželela................user posted image ..........bi bilo tudi lepo..............user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
20.11.2008 9:01:27   
Olivija*
Dobro jutro, punce!

Bolj redko se oglasim, berem pa vas kar redno. Šele zdaj sem videla, da je naša Ana včeraj prejela cel kup čestitk. Najlepša hvala! Tudi midve čestitava vsem, ki ste praznovali včeraj in tistim, ki imate danes "obmesečnico".

Zgleda je okrog 2 mesecev tako obdobje, da se rade pojavijo težave z dojenjem. Ana je bila tudi prej lepo navajena na 10min + 10min dojenje, zdaj pa hoče bit kar dlje priklopljena. Ko jo podojim na eni strani, začne tako na glas tulit, da sem čisto nervozna, dokler da jo ne priklopim še na drugi strani user posted image .

Ana je imela zadnja 2 tedna precej težav s kakanjem. Najprej 6 dni ni kakala, potem se je revica tako napenjala, da je imela čist vijolčne prstke na rokicah, tako je stiskala, da je končno ratalo. Pa sem jo zalivala s sladkimi kamilicami vsak dan! Nato spet 5 dni ni kakala. Potem je dobila nek sirup pri pediatrinji in zdaj je že dva dni zapored kakala. Ampak moramo dajat sirup še 2 tedna, da se prebava uravna. Upam, da bo vredu, ker se je res namatrala pred vsakim kakanjem.

Ta drugi mesec je pridobila le 300g glede na 1. posvetovalnico (s tem, da 5 dni prej ni kakala!, torej verjetno še manj), a je zdravnica rekla, da je to čisto normalno, saj je prvi mesec pridobila 1500g in da so v razvoju dojenčkov taki poskoki v rasti čisto normalni. Če en mesec zraste več, pač drugega manj. Taja1235, vidiš da smo skoraj na istem, zato se nič ne sekiraj. Tudi jaz Ano dojim zdaj tudi po pol ure na eni strani, tako da včasih že zaspim zraven. Mislim, da Ani pri tem ne gre le za hranjenje, ampak se pač rada stiska k meni. Ko jo pristavim, se močno razburja, ker mlekec ne priteče takoj, nato pa tako spokojno vleče... Na koncu pa včasih tudi besno vleče nastavek na vse strani, ko zmanjka user posted image .  Še vedno se dojiva z nastavkom in dvomim, da ga bova lahko sploh kdaj opustili, ker sploh nima interesa zagristi v bradavico,ampak velja samo nastavek.

Saraya, enkrat sem prebrala, da čakaš na sling. Kako je všeč Marisi v slingu? Naša Ana je čist alergična, če se je kaj dotika po čelu in zato tudi v slingu tako opleta z glavo, da ji ni za držat. Pokonci je pa še ne upam naštimat.

Danes bo zgleda spet lep sončen dan. Uživajte!

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3673
20.11.2008 9:07:14   
Olivija*
IZVIRNO SPOROČILO: pf

ampak pediatrinja pa potem teži

Kako so različni pediatri! Mene je slabih 300g skrbelo, da ni dovolj, pediatrinja pa pravi, da je to še čist normalno,č e upoštevamo še prvi mesec....

Brez veze se sekirat. Mene je moja pediatrinja čist pomirila, da je vse v najlepšem redu!

Punce, ste že slikale vaše sončke za dokumente? Mi smo včeraj Ano peljali v dva foto studia, pa je nikjer niso "znali" ali "želeli" slikat. V prvem studiu mi je tist gumpec celo rekel, naj jo posadim pred ozadje, da bo sedela in do držim za boke. Kaj pa glavica, halo?? Po moje je prvič dojenčka videl!

V drugem studiu so mi svetovali, da jo sama slikam in mi oni potem izdelajo fotografije. Da pa mora imeti na sliki zaprta usta, odprte oči, da ne sme bit nobenih senc in rdečih oči, pa da mora bit obrazek ne-vem-že-koliko cm od zgornjega roba itd...

Kje v Ljubljani sploh znajo slikat dojenčka za dokumente?

< Sporočilo je popravil nosecka08 -- 20.11.2008 9:11:25 >

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
20.11.2008 9:49:27   
leda
nosečka, mi smo ta prvo pri slabih dveh mesecih slikali tukajle:
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=foto%2C+litijska&tab=maps

ma ni blo izi, se je pa fotografinja zelo potrudila. sicer pa mi je dala eno rjuho, nanjo sem posadila/polegla tamalo, pol sva se pa šli, a rata sinhronizacija: jaz sem jo za trenutek spustila, ona je pa slikala. pa seveda gledat jo je mogla. sej zdele ko to pišem, zveni kot znanstvena fantastika, ampak je ratal v drugem poizkusu in še danes se pri treh letih s to osebno čez mejo podaja.

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?