Olivija*
|
Dobro jutro, punce! Bolj redko se oglasim, berem pa vas kar redno. Šele zdaj sem videla, da je naša Ana včeraj prejela cel kup čestitk. Najlepša hvala! Tudi midve čestitava vsem, ki ste praznovali včeraj in tistim, ki imate danes "obmesečnico". Zgleda je okrog 2 mesecev tako obdobje, da se rade pojavijo težave z dojenjem. Ana je bila tudi prej lepo navajena na 10min + 10min dojenje, zdaj pa hoče bit kar dlje priklopljena. Ko jo podojim na eni strani, začne tako na glas tulit, da sem čisto nervozna, dokler da jo ne priklopim še na drugi strani . Ana je imela zadnja 2 tedna precej težav s kakanjem. Najprej 6 dni ni kakala, potem se je revica tako napenjala, da je imela čist vijolčne prstke na rokicah, tako je stiskala, da je končno ratalo. Pa sem jo zalivala s sladkimi kamilicami vsak dan! Nato spet 5 dni ni kakala. Potem je dobila nek sirup pri pediatrinji in zdaj je že dva dni zapored kakala. Ampak moramo dajat sirup še 2 tedna, da se prebava uravna. Upam, da bo vredu, ker se je res namatrala pred vsakim kakanjem. Ta drugi mesec je pridobila le 300g glede na 1. posvetovalnico (s tem, da 5 dni prej ni kakala!, torej verjetno še manj), a je zdravnica rekla, da je to čisto normalno, saj je prvi mesec pridobila 1500g in da so v razvoju dojenčkov taki poskoki v rasti čisto normalni. Če en mesec zraste več, pač drugega manj. Taja1235, vidiš da smo skoraj na istem, zato se nič ne sekiraj. Tudi jaz Ano dojim zdaj tudi po pol ure na eni strani, tako da včasih že zaspim zraven. Mislim, da Ani pri tem ne gre le za hranjenje, ampak se pač rada stiska k meni. Ko jo pristavim, se močno razburja, ker mlekec ne priteče takoj, nato pa tako spokojno vleče... Na koncu pa včasih tudi besno vleče nastavek na vse strani, ko zmanjka . Še vedno se dojiva z nastavkom in dvomim, da ga bova lahko sploh kdaj opustili, ker sploh nima interesa zagristi v bradavico,ampak velja samo nastavek. Saraya, enkrat sem prebrala, da čakaš na sling. Kako je všeč Marisi v slingu? Naša Ana je čist alergična, če se je kaj dotika po čelu in zato tudi v slingu tako opleta z glavo, da ji ni za držat. Pokonci je pa še ne upam naštimat. Danes bo zgleda spet lep sončen dan. Uživajte! Lp
|