|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomurke - nosečke
15.12.2008 12:09:51   
Sončni žarek
Lalica upam, da ne boš kaj bolj zbolela...... Bi se pa jaz na tvojem mestu šla k zdravniku pokazat......da bi pa na dojenčka vplivalo-bi pa mogla kej drugega zboleti  user posted image user posted image user posted image user posted image  .meni je pa G rekla, da lahko vzamem kakšen lekadol plus C če bom fejst prehlajena....... 

Detelja- mrzlouser posted image .....meni se ne zdi tak hudo....... moram pa jaz tudi položnice plačat-sam lahko kar to iz fotelja naredim.......
Sam pa mojega kar vprašala kje je markovski konec.....jaz itak nimam pojma- če mene kdo vpraša sem prlečka, preseljena v Prekmurje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 551
15.12.2008 12:34:53   
detelja
Sončni žarek takoj zjutraj, ko sem šla ven se mi je zdelo glih fajn sveže potem pa je neki začel rosit pa sem šla nazaj domov po dežnik (seveda sem dežnik imela sabo za okras, mama je rekla, da ga lahko sedaj imam za oporouser posted image ) in ko sem prišla ven se mi je zdelo, da je nekam hladno ratalo...no sedaj pa veš kje je markovski konec pa kje je goričko in kje soboški konecuser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 552
15.12.2008 12:35:11   
detelja
pa še nekaj grozne, mi gre kar na bruhanje

http://24ur.com/novice/crna-kronika/dvojcka-naprodaj.html

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 553
15.12.2008 13:05:53   
Lalica1
Joj, sem tudi jaz brala to črno kroniko. Pa tista iz Srbije, ki ji je sin toliko star kot naša Lara... Pa še ena iz bolj naših koncevm ko sta ostala dva otroka bre mame... Pa to ne moreš verjeti kakšne delajo. Bomo res morali iti na kakšne sprejemne, da bomo imele dovoljenje za zanositev.
Jaz pa ne vem kaj bi naredila za svojega otroka, samo naj ima vse kar potrebuje. Že če jo kaj skregam si hitro premislim...

V tem vremenu se tudi meni ne da iti na zrak. Pa bi morala tudi jaz nekaj nabaviti. Sprehod mi ne bi bil nikakor odveč, ampak se bom verjetno vsedla v avto in šla onesnaževat okolje user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 554
15.12.2008 13:12:00   
Nalini
Ojla.

Jaz sem pa imela v soboto popoldne težave s pritiskom,.... spet je bil ful nizek, pa glava me je bolela. Včeraj pa danes sem pa user posted image . Upam, da bo tako ostalo cel teden. Opažam, da kar vreme vpliva na moje počutje.

meni se pa danes zjutraj ni zdelo tak mrzlo, vsaj ob 7. uri ne. Je pa ful turobno vzdušje,.... fajn bi bilo, če bi bili prazniki beli. ampak, jaz močno dvomim, da bo v naših krajih snežilo. Upam pa lahko user posted image .

Jutri grem pit glukozo user posted image user posted image user posted image . Že zdaj me je groza, ker težko prebavljam sladko (ravno kontra kot pred nosečnostjo user posted image ). Sicer pa, kaj morem .....  naslednji teden pa komaj čakam pregled. Potem bom pa začela počasi odštevat dneve do bolniške (že zdaj me daje hrbtenica, pa nočno nespanje, pa utrujenost ... user posted image  ....). Načeloma bom tam konec januarja šla lepo na bolniško,.... sicer me je gin želela dati že prejšnjiič zaradi bolečin v križu,.... ampak jaz nisem hotela user posted image . zdaj pa vidim, da je vednp hujše,.... zaradi velikosti trebuha težko spim user posted image  .... potem pa zjutraj komaj vstanem user posted image  .....

mejte se user posted image

pa pišite božičku, da naj pošlje malo snegeca user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 555
15.12.2008 13:56:31   
gajgaja
POZDRAVLJENE

Sončni žarek sem študentka,absolventka.
Pa ve kaj počnete kaj? Bolniška, služba, je kera študentka?

Upam da bo vsaj za božič sneg, da bo malo idile.Edino pekli ne bomo letos tolko kot prej, ker meni tak ni nič za jesti.Edino ene dobre kekse z nutelo, ki jih moj dragi obožuje.Lahko vam napišem recept, če kera rada pečeuser posted image

PA LEP POZDRAV IN ČUVAJTE SVOJE SONČKEuser posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 556
15.12.2008 14:03:42   
Nalini
gajgaja prosim za recept user posted image

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 557
15.12.2008 14:20:29   
malapikica
Nalini vidim, da greš tudi ti jutri na "slakdanje". Jaz bom šla zjutraj ob 7-ih v laboratorij v ZD. Kaj pa ti? Mogoče se srečave.

Drugače pa imam danes popoldne še toliko opravkov, da sploh ne vem če bom vse izpeljala.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 558
15.12.2008 14:22:24   
Nalini

malapikica jp, jaz bom tudi šla tam nekje ob sedmih od doma .... bom nekje ob 7:30 tam ...

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 559
15.12.2008 14:42:30   
malapikica
Nalini potem se jutri zjutraj vidive. Bove kakšno rekli, da nama tista ura čakanja prej mine.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 560
15.12.2008 15:18:32   
detelja
vedno, ko me malo ni za rač. ste tako čvekave, ko pa pridem pa je taka tišina, da še miške slišim kako hodijouser posted image

Nalini in malapikica sporočta mi kako kaj izgleda to "sladkanje" pa če je ful zoprno to pit itd...naslednji pon. grem jaz to pit...kdaj pa sploh začne delat laboratorij?

Lalica1 v Avstriji, če te vidijo, da v javnosti udariš otroka oz. če te kdo vidi pa te prijavi pride takoj socialna služba in nič kaj dosti ne premišljujejo, če ga bodo vzeli ali ne...pri nas pa je to tako, prosiš za pomoč itd...pa se noben ne zgane dokler se kaj takega ne zgodi kot to pri ormožu...pa tisto mi je bilo tudi tako hudo, da bi umrla, ko so v splitu vrgli petardo mamici v voziček z 10 mesečnim otrokom...otrok  bil hudo poškodovan...takmu bi dala v gobec petardo ali pa v ta zadnjo...ne vem ali eni nimajo nič v glavi, ali je res tko brez srca...včeraj sem na tv gledala, da je v nemčiji odšel iz nekega zavoda nek možakar, ki nima tega občutka, da bi kaj prizadelo ali da bi se mu zdelo nekaj nečloveško npr. ubijanje ljudi, "mesarjenje"ljudi itd...ne vem kako se temu reče strokovno...v glavnem to je baje neka bolezen...in so opozorili ljudje, da so naj pozorni...

Nalini pritisk to pa ni glih fajn...mene je ena dva tedna nazaj matral, kako kavico si moraš privoščit ali pa zeleni čaj ali kaj podobnega...si šla potem v soboto v ms? šele pozno zvečer sem vidla, da si spraševala če ima katera čas...seveda jaz sem ga imela...edino ful utrujena sem bila...

včerja je naš bebi do pol 23 tako brcal pa se premetaval, da sem mislila, da bo prišel skoz moj špehuser posted image

gajgaja jaz sem v bistvu tudi še grešnik na faksu...najprej sem začela kot študentka delat pa so izpiti pal počival...potem sem vmes neki naredila...potem je bila priložnost sem eno nadomeščala pa so me redno ta čas zaposlili...seveda vsak drugi dan sem delala popoldan...izpiti so spet počivali...potem so mi pogodbo podaljšali sem nadomeščala spet drugo...sedaj sem pa tam...izpiti so še vedno na čakalni listi...sicer sem hotela it delat septembra pa so se začele težave pa sem morala vse odložit, tako, da bi bilo lepo, da bi naredila izpite preden grem rodit...

ja, recept za nutelo bi pa tudi jaz imela...nutela mjami...user posted image

Nalini če par strani nazaj pogledaš imaš nekje priliman en link za piškotke in likerje...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 561
15.12.2008 15:25:46   
detelja
evo sem našla:

to so recepti za likerje:

http://www.shrani.si/f/l/rJ/1orJBlqH/1/likerji.doc

to pa recepti za piškotke:

http://www.shrani.si/f/2o/am/33UsWlwj/1/piskoti.doc

no zdaj pa vam poven eno zgodbico kako naju je s sestro uspavala prababica, ko nisva hoteli popoldan spat...prababica je tu pa tam rada nagnila kak kozarec vina...in ker nisva hoteli spat si je domislila, da bi lahko probala z vinom...in seveda, ko otroku nekaj ponudiš valda, da bo vzel..in tako sve midvi lepo spili mal rdečega vina (količinsko ne vem koliko je bilo) in sve spali ko topuser posted image  in ko je bila mama čez vikend doma nisva pa nisva hoteli spat...pa ji je bilo čudno kako to, da čez teden spive več ur skup čez vikend pa niti pol ure...pa vpraša prababico kako naju dobi v posteljo pa ona ja nič...tako sta utrujeni pa spita brez vsakega problemauser posted image potem pa pride enkrat iz službe pa je zavohala, da smrdive po alkoholu potem pa je poslušala prababica...je baje prababica mami rekla ja kaj če sta me pa prosili kaj naj potem otroku povem, da ne sme pa itak sata čisto malo spiliuser posted image user posted image  

zdaj pa mal heca...zdaj imate recepte za likerje hitr jih skuhat pa shranit, da če po porodu ne bo otrok spal bo dobil dobro mešanico....pa bo mir v hiši... TO SE SAM HECAM, DA NE BO KAKE POMOTE...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 562
16.12.2008 10:02:25   
Lalica1
Ha, ha, ha detelja. Podobno izkušnjo sem imela tudi jaz. Doma sem bila z babico, dedkom in stricem (ki je veliko mlajši od mojega očeta in tako samo 10 let starejši od mene). Seveda si me je velikokrat privoščil, ampak potem se kaki na rit ni mogel izogniti. Pa so mi natočili špricer. Seveda, da sem pila. In kot malčiki so mi dali še slamico. Pa to je bilo fino. In potem ko sem spila, sem bila čisto fuč. Da ne rečem, kako jezna je bila mama ko je prišla iz službe. Najprej ji ni bilo nič jasno, potem sem ji pa itak vse povedala.

Sem bila danes na pregledu in je vse v redu. Sem si kar oddahnila (zaradi mojih trapastih občutkov seveda).

In sedaj vas kličem še na pomoč.....
Seveda je treba kupiti darilo tudi za naše otroke. Lari bova tako kot vedno kupila nekaj, kar potrebuje, ampak otroku se seveda najbolj svetijo oči ob igračah. Čeprav jih ima, tako kot vsi, ogromno, bo vseeno vesela še kakšne. Ampak nama se je tukaj zataknilo, ker ne veva kaj ji naj vzameva. Ona bi seveda imela vse tiste igrače, ki jih reklamirajo med Ringa-Rajo, ampak so tako BV, ker itak vsega že ima. Lani je dobila kuhinjo, sedaj bom pa res vesela vsakega predloga. Ker več glav itak več ve in sem že skoraj obupala.
Hvala vam!!!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 563
16.12.2008 11:32:14   
detelja
Lalica1 midvi pa sva hitro začeli lumpatuser posted image user posted image ...še dobro, da nisva postali odvisnici od alkohola...no pri nama sestro bi lahko bilo še hujše...prababica je rada tudi tu pa tam nagnila pelinkovec (ali kako se reče) in če bi nama to dala bi bilo sigurno hujše...ampak verjetno je vedela, da tega ne bi hoteli pit...mi je pa od mojega dragega sorodnica govorila, da pozna eno gospo, ki je svojim otrokom kuhala makov čaj in je skoraj enega otroka ubila z tem čajem...baje se ni pa ni hotel zbudit in potem je rekla kaj mu je dala...baje je bila prevelika doza...ampak to ji je baje celo zdravnik svetoval, da naj otroke tako pomiri...ampak to je bilo že davno, davno nazaj...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 564
16.12.2008 11:50:49   
malapikica
Tudi jaz sem začela lumpati že zelo zgodaj. Sem morala imeti okrog 1 leto in me je teta vzela s sabo v zidanico po vino. Tam si je najprej natočila en kozarec in ga odložila na mizico zraven katere sem stala jaz, ker baje še nisem znala hoditi. Ona pa je medtem točila vino v flaše. Ko se obrne pa kozarec prazen. Je mislila, da si pač ni natočila. In šele po poti domov je ugotovila kam je vino iz kozarca izginilo. Me je namreč komaj domov prinesla. Njej se je vse skupaj zdelo prcej smešno, moji mami pa ravno ne. Vse skupaj se je zgodilo na Dolenjskem, tako da sem pila cviček in moram rečt, da je to še danes moje najljubše vino.

Sem bila pa danes v laboratoriju zaradi sladkorja. Gužva taka, da se ti zmeša. Najprej dolgo čakaš, da daš napotnico. Nato sem eno uro čakala, da so mi dali piti sladkor in potem še eno uro, da daš kri. Za popiz....
Detelja laboratorij odpira ob 6:30. Si vzami kaj za brati, ker se res načakaš.
Sreča je bila samo to, da nisem bila edina nosečka in smo mal klepetale, da je čas prej minil.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 565
16.12.2008 11:59:07   
Lalica1
A to si bila v laboratoriju v ZD? Kako pa to? Je odvisno od tega kje imaš G? Ker kot se jaz spomnim sem šla na ta test v bolnici in ni bilo gužve. Poleg tega bi pa tisti sladkor po moje kar izbruhala, če bi morala tako dolgo čakati. Ali kako že to gre...

Pozna katera kakšno družabno igro ali kaj podobnega, kar bi bilo primerno za 3-letnico?

Neposredna povezava do sporočila: 566
16.12.2008 12:23:05   
gajgaja
Cao cao dekline!

Evo receptuser posted image

SESTAVINE:
150g masla,2 žlici kisle smetane,200g sladkorja v prahu,ščepec soli,žlička cimeta,3 rumenjaki,200g moke,50g škroba,100g zmletih orehov.

PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 200 stopinj ( ventilatorsko na 180).Maslo,kislo smetano,sladkor v prahu,sol in cimet penasto stepite.Umešajte rumenjake, dodajte moko, škrob in zmlete orehe, ter premešajte.Napolnite vrečko za brizganje(al pa navadno plastično malo vrečkico, kot jo vzamem jaz) in na obložen pekač s peki papirjem nabrizgajte približno 5 cm dolge paličice.Pecite jih 10 do 12 minut, da bodo zlato rjave barve.

NUTELO stopite nad vročo vodno kopeljo in zlepite skupaj po dva piškota.V receptu je tudi da se k nuteli lahko doda malo instant kave ampak to je po želji.Jaz je ne dodajam.

Lahko jih za dekoracijo malo pokapate z čokolado ali jih potresete s sladkorjem v prahu.

To je res hitro fertik, ker samo vse skup zmešaš, spečeš, namažeš pa je to to.

Upam da vam bo uspelouser posted image

Pozdravček od prlečke in že zdaj lepe praznike vsem, pa čuvajte svoje sončke.user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 567
16.12.2008 14:04:55   
Nalini
user posted image Ojla.

Jaz sem pa dane čisto fuč. Le še za spat semuser posted image . Že zjutraj nisem bila ta prava,.... potem sem se pa kar načakala v laboratoriju. Danes so začeli uvajat nek nov sistem j+in je bila ludnica (po novem rabiš zraven tudi zdr. izkaznico),.... najhuje je pa bilo to, da sem bila laaaačččččnaaaaaa. Ob desetih sem komaj imela zajtrk,... ko mi je bilo že pošteno slabo.
Smo pa preživeli. Glukoze ni težko spiti,.. seveda moraš ruknit na eks,.... ogaben je občutek v ustih , ko spiješ. potem pa uro čakanja,.... pa seveda nič pitja in hrane. Jaz pa lačna user posted image .
Ni pa tak hudo, sem mislila, da bo bolj.

Lep dan,...

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 568
16.12.2008 15:16:55   
malapikica
Nalini upam, da si se uspela hitro najesti...
Je bilo kar fajn malo pokramljati. Upam, da se v kratkem spet kaj srečamo.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 569
16.12.2008 17:01:22   
detelja
Lalica1 od mojega nečakinja je tudi nov.napolnila 3 leta...ona ima ful rada puzle, kocke s črkami in številkami, pupe...a veš kaj sva ji midva za rojstni dan kupila...zgoraj v mullerju imaš tako hobotnico poleg pa 4 plastelini potem pa ima vsaka lovka svoj modelček in lahko izdeluješ različne stvari (školjke, morske ježke, konjičke....) pa je ful zadovoljnja pa se ful rada s tem igra...

gajgaja mislim, da mora bit to pecivo ful dobro...ko bom pri volji ga bom kar spekla...aja, koliko pa pride iz te mase???

Nalini in malapikica čestitke za uspeli test...v tem laboratoriju pa imajo itak neke "nove" metode in novosti pa če glih se mi zdi, da že 20 let isti sistem edino gužva je večja...mene zanima kak je to okus? npr. kot da bi bil čisti med, raztopljen sladkor????

Lalica1 to kam greš na ta test glukoze je odivsno kje imaš gin....včasih je to bilo, da si lahko dal samo kri in urin za splošne preiskave v ZD laboratoriju, drugo pa so te vse poslali v rakičan...

joj, se vam nisem pohvalila, da imam danes in jutri dragega doma (danes je 2. v tem mescu cel dan doma) user posted image user posted image ampak nama gre tako hitro urauser posted image  zdaj zvečer pa gremo do enega njegovega prijatelja-praznuje rojstni dan...

Neposredna povezava do sporočila: 570
16.12.2008 17:34:37   
malapikica
Danes sem dobila izvide AC. Je normalen izvid in aprila dobimo še enega fanta.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 571
16.12.2008 19:53:39   
gajgaja
HEJ HEJ

Detalja pride nekako 50 keksov.Ja in res so dobri.

Čeprav jaz jih zaj ne bi jedla, ker mi je nonstop slabo.Joj včasih se moram kar prisiliti da kaj pojem.Pa ene pravijo da to mine po treh mesecih, ene da po petih, enim pa je 9 mes slabo.Pač vse smo drugače naštimaneuser posted image

Nekaj bi vprašala! Tukaj sem videla da se pogovarjate o pitju glukoze.Zakaj to, tega pa res še ne vem.

Hvala za odgovor punceuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 572
17.12.2008 9:00:05   
detelja
malapikica veš, da sem ful vesela zate/vaju/vas...res...user posted image user posted image user posted image user posted image samo, da je vse v redu, spol ni pomemben...

gajgaja to pošlje večino gin. mislim pa da tam okrog 24 tedna pa do nekje do 28...to dobiš 50 g čiste glukoze počakaš uro potem ti vzamejo kri in pregledajo, če slučajno nimaš nosečniškega diabetesa...

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 573
17.12.2008 9:09:33   
Lalica1
Oh kako lep dan bo spet danes.... Prav takšen kot vsi ostali.... Bljak.
Ne vem če bomo dočakali sneg. Brezveze. Sicer smo pa tega že počasi vajeni.

A katera ve, kje bi se dalo kupiti kakšno lepo tuniko ali pulover (tak bolj dolg). Se pakiram v petek na zaključek in ne bi rada izgledala kot zadnji revež. Kaj pa črne pajkice? Je pa seveda dobrodošla tudi kakšna druga ideja za obleči. Ampak imejte v mislih, da sem en tak majhen indebel palček in vse ne izgleda dobro (čeprav mislim, da tudi ta moja kombinacija ni glih najbolj za razkazovanje mojih čarov... user posted image  )

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 574
17.12.2008 9:13:27   
detelja
Lalica1 veš kaj bodi samozavestna pa te boli patak kaj drugi pravijo, če si predebela ali presuha ali taka ali drugačna...jaz imam eno prijateljico, ki je tam 175 cm in kakih 100 kg sigurno...ona je tako samozavestna pa si obleče to pa ono, pa kopalke takšne in drugačne bikinke...in če verjameš ali ne...vsi jo občudujemo...nekateri ji celo zavidajo...tuniko pejd pogledat v vogele...pajkice pa mislim da dobiš v daltonu (btc zgoraj) ali pa v maximusu tudi v daltonu...jaz sem si jih kupila v zari, ampak to je v mb...tudi jaz se včasih obremenjujem glede tega, da sem sedaj bolj okrolga...potem pa srečam enega pa drugega pa tretjega...in mi vsi pravijo, da imam zdaj glih ta pravo postavo ne pa tisti "okostnjak" in če sem odkrita se mi tako lepo zdi pa še mal se mi samozavest dvigneuser posted image ...kje pa imate zaključek??

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?