|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomurke - nosečke
12.12.2008 13:43:36   
malapikica
Me zanima, če ve katera ali se kje v MS dobi nosečniški pas?
Ga je mogoče katera nabavila in kje.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 526
12.12.2008 14:31:56   
Lalica1
Joj punce. Ne misliti na slabo. Boste videle, da bo z nami in našimi dojenčki vse v redu (detelja, to si mi ti rekla in zdaj ne smeš vleči nazaj!!!). Vse imamo kdaj slab dan in s tem tudi slabe misli. Sploh ve, ki ste dale kakšno slabo izkušnjo že skozi. Sploh vam ne zavidam. To, da ti pa otrok umre potem, ko je že nekaj mesecev s tabo, pa je nezaslišano. Kako more biti življenje tako kruto? Če bi umrla moja Lara, verjetno ne bi preživela niti jaz. Pa sem drugače kar močen človek, ampak to pa ne bi šlo. Je pa verjetno lažje, če ti en otrok ostane. Ker potem pa tega ne moreš kar pustiti in se predati.

Lusa, tudi mene zanima, (če hočeš povedati) ali si že prej vedela za DS (npr. po nuhalni)? Ker midva z možem sva se v prvi  user posted image  dogovorila, da grem na splav, če je kaj narobe z dojenčkom. Oba sva bila istega mnenja, ker potem niti midva, niti najin bolan otrok nima nič od življenja. Čeprav menim da sam DS še ni nič tako hudega... Ampak ko sem prvič videla svojega otroka kako miga na UZ... četudi bi mi dr. rekla, da je vse narobe, ne bi več s tako lahkoto šla na splav. Šele takrat se zaveš, da nosiš nekaj živega, nekaj tvojega in to imaš rad, takšno kot je.

malapikica: prav hudo mi je za tvojega fantka. Saj ti "božički" so itak kaki mulci, ki se sploh ne zavedajo kako pomemben je Božiček v otroških očeh. Ampak vseeno ga lahko pregovoriš. Da pač pravi Božiček ni imel časa in je poslal nekoga drugega, ker ima toooliko daril za zavijat.

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 527
12.12.2008 15:30:26   
detelja
malapikica dobiš ga v sanolaboru-moje mnenje: ni fajni, ker je širok in itka ga moraš nosit pod trebuhom potem pa imaš občutek kot, da bi imela oblečeno mini krilo pa še ful čudno je če imaš kaj čes oblečeno, čudno pa je, če nimaš ničuser posted image  dobiš pa ga še v la vie (mehurček ali kaj že je) v šavel centru-ta pa je super je pa skoraj isti princip kot tisti v sanolaboru, edino tanjšnji, bolj udoben in še cenejši...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 528
12.12.2008 15:34:26   
detelja
aja, če prideš malapikica v šavel c. javi, da greva na kavicouser posted image

hehe, Lalica 1 dam ti čist prav...tudi sestra moja je rekla, da drugo ne govorim kot o slabih izkušnjah, da me je tega in onega strah...ne vem, če je naključje ali kaj, če pa samo take stvari slišim...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 529
12.12.2008 15:46:26   
malapikica
detelja hvala za odgovor. Verjetno bom šla naslednji teden kaj pogledat v Šavel center. Ko bom šla ti prej sporočim in se zmenive. Samo jaz bom šla verjetno popoldne.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 530
12.12.2008 15:50:26   
detelja
malapikica, če nimam tisti dan nič v planu mi je vseeno kdaj greš...tako, da če boš imela voljo in čas se lahko dobive na pijači...

Neposredna povezava do sporočila: 531
12.12.2008 16:57:00   
Nalini
danes je pa tak user posted image  dan,..... ta dež mi že gre pošteno na živce user posted image ...

Ne vem kam naj se dam, se mi nič ne ljubi,...... otroček pa brca, brca, brca user posted image

mejte se čez vikend,..... jaz komaj čakam, da se malo odpočijem, ker ponoči nisem skoraj nič spala,.... (zgleda, da luna vplivauser posted image )

pa upam, da bo sneg .... user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 532
12.12.2008 17:33:32   
tatly
lusa-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 533
12.12.2008 17:40:24   
Lusa
Detelja-zdaj se pa jezim ,ker sem sploh povedala mojo zgodbo ,ker se še potem bolj sekirate...mislite pozitivno!!!...jaz nisem bila na Nuhalni ,tako ,da ste lahko pomirjene.Ne pri prvi nisem šla in ne pri drugi.Ampak veste kaj sem enkrat ,ko sem bila noseča z Ajšo ,sem spremljala prijateljico h ginekologu in smo se tam v bolnici MS punce začele pogovarjat o NS in sem rekla JAZ ,da če ti je usojeno ti je in evo ga jaz sem nosila mojo punčko.In HB ,da sem jo jaz ,ki sem močna osebnost ,polna ljubezni in čustev in sem jo takoj vzljubila ,čeprav bi danes (če bi bila med živimi)bila drugačna od drugih ,ampak rada bi jo imela -zelo.Sem pa pri tretji nosečnosti ,ko sem nosila fantka šla na nS in je bilo vse ok ,tud kromosomsko mali ni bil bolan.Pri Daši zadnji četrti nosečnosti pa sem šla 2x na NS in na AC v LJ.

nalini-tudi meni je danes takšen čuden dan ...

malapikica-moja kolegica ima pas ,pa ga prodaja.Koliko št. pa bi potrebovala ,ker to je po št. ampak ona ni bila preveč zadovoljna z njim in tud njena zdravnica Kosova ji je odsvetovala ,ampak ne vem več zakaj.

lalica-če bi zdaj v 4nosečnosti pokazalo ,da ima otrok DS ,bi takoj šla na splav ,ker ko vidiš kako morajo trpet ti otročki ,kaj vse morajo prestat...si sploh ne predstavljaš.In veš ,zelo malo otrok z DS se rodi zdravih ,tu mislim predvsem na napake ,skoraj vsak potrebuje kakšno operacijo ...

Neposredna povezava do sporočila: 534
12.12.2008 17:50:04   
detelja
Lusa ne imet slabe vesti...jaz se ne sekiram zaradi tvoje zgodbe...ampak saj veš...že ena slaba izkušnja...težav v tej nosečnosti...polno žalostnih zgodb, dogodkov okrog mene...sem pa tudi sama bila kar dosti okrog različnih gin. im je že tudi jasno kako in kaj...in ker je prva nosečnost ne vem kako bom prenesla bolečine, kako se bom obnašala, kako se bodo sestre,babice obnašale do mene...sicer pa imam dragega takega hudega, da jim bo dal vetra...

Nalini če ti je dolgčas pridi do mene pa bova skup zlagali puzzleuser posted image  pa klepetaliuser posted image

kaj lepega boste počele čez vikend? jaz bom jutri dragega odpeljala v službo pa bom šla v nabavo, sicer pri nama to dela moj dragi, ampak če je skoz v službi se bom morala sama znajt (ne smem nosit vrečk itd..) pa za božička je treba darila nabavit...

aja, kaj boste kupile dragim za božička? jaz mislim, da bom zokne pa spodnje majce...to nekak najbolj rabi pa itak sva se zmenila, da nič, ampak jaz ga moram vseeno mal razvajat...user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 535
12.12.2008 20:29:16   
Sončni žarek
Lusa- mmislim, da se v današnjem času niti še ne zavedamo, koliko nam pomeni zdravje dokler ne zbolimo oz. nekdo ne zboli v krogu najdražjih........
Jaz te ful občudujem.....pogum........meni bi se ziher zmešalo, če bi se Evi kaj zgodilo oz. če bi zbolela......Jaz sem taka čustvena, občutljiva-čista rakinja......
Res vaju občudujem z možem user posted image user posted image user posted image  Jaz si verjetno res nebi upala več zanosit-je pa res, da je to sedaj samo razmišljanje in je vprašanje, kaj bi res naredila, če bi bila v tej situaciji...... Upam, da se bomo res spoznale.

Detelja- vidim, da si gor......a samevaš? Midve sva tudi same-Eva že spi, možek pa je na zaključku....... A se pol zmenimo drugi teden dopoldne za kavo? Kateri dan tebi ustreza? Pa jaz sem še vedno za maximuma- te pa komot v centru poberem in odpeljem nazaj.
Kaj bom počela čez vikend- čiščenje, pranje, likanje......Izkoristim čimbolj čas, ko se Evi bolj posveča ati in si lahko kaj nardim.......

Darila- imam že vse nabavljeno, razen za možeka..... Pri nas imamo dogovorjeno, da obdarujemo samo otroke. Babice, dedki, tete in strici dobijo novoletni kolendar 2009 z Evino sliko......Nečakinji vsaka 40€ v kuverti (vse skupaj še za RD, miklavža, god), nečak- vrečo kock in zokne, Eva pa kocke, domine, majhen klavir, banjico in pripomočke za kopanje pupe.......tamala sestra- majčko iz benettona.......... Možek pa majico s.oliver-sam jo moram še kupit......

< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 12.12.2008 20:47:59 >

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 536
12.12.2008 20:38:47   
Sončni žarek
Detelja- jaz pa sploh tudi prvič nisem razmišljala, kako bo bolelo....kakšen bo G pri porodu......Sem zmeraj govorila, da so še vsakega otroka spravili na svet...... Me je pa sedaj tudi malo strah bolečine (prvič je bil CR in mogoče bo sedaj tudi-bomo videli)ampak razmišljam pozitivno, ker itak nima časa zraven Eve..... Me sedaj bolj skrbi ona (prvič sem bila v P vse skupaj 13dni), ker je ful navezana na mene......Sam bo mož vzel dopust, pa kakšen dan tudi moja sestra (da bo Eva pri njej, pa da mi po pospravila , pa kaj oprala)- se bodo že znašli.......

Veš kok je čudovito, ko se Eva stisne k meni in mi reče mama....je v trenutku pozabljeno vse slabo......

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 537
12.12.2008 20:49:23   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: malapikica

Me zanima, če ve katera ali se kje v MS dobi nosečniški pas?
Ga je mogoče katera nabavila in kje.

Jaz imam doma laviejevega......ga ne uporabljam in ti ga dam za sprobat......Če ti bo OK, ga prodam za simbolično ceno.....

Neposredna povezava do sporočila: 538
13.12.2008 7:44:10   
detelja
Sončni žarek itak, da nonstop samevam...si se pa res razpisalauser posted image  tudi jaz se na ta način tolažim, da če je tolkiko ženska spravilo otroka na svet ga bom pa tudi jaz...mene je bolj strah, če bi bil zraven kak čuden gin.in, da bi kaj zamomljali in bi imela bolnega otroka ali bi se pa meni kaj zgodilo...zakaj pa si bila 13 dni v porodnišnici? blo kaj narobe ali zaradi CR? a te je ful bolelo po CR? nekatere pravijo, da ful boli druge pa da skoraj nič...saj glede navadnega poroda je isto-eno ful boli drugo pa ne...

kaj lepega boste danes delale? jaz peljem dragega v službo potem pa grem v nabavo, ker nimamo več nič za jestuser posted image  in se mi vsak dan ne da hodit do trgovine pa nest 2 stvari domov in drugi dan drugi dve...pa spet je tako gnilo vreme...kje je sonček...sneg...

Neposredna povezava do sporočila: 539
13.12.2008 9:46:55   
Sončni žarek
Jutro oz. dan user posted image

Jaz tudi hočem sneg user posted image user posted image user posted image   Drugače pa imam kosilo že skoraj kuhano: goveja juha, govedina, ogromno zelene solat (pa noter še korenček, kumarica, koruza) in pražen krompir-no ta se bo kuhal po 12uri.......

Detelja- bila sem v bolnici 8dni prej, ker me je ful špikalo v trebuhu in sem mogla ostat preventivno (pri meni še bolj komplicirajo zaradi ščitnice-ker sem kao bolj rizična), in potem sva šle domov 5dan po CR....... Če me je bolelo-ja....najhuje je bilo vstati iz postelje in si vležt......Sem pa doma 7dan pšo CR že celo stanovanje spucala (pa nimam malo-cca. 130m2) -tak da moj možek pravi, da me ni tako hudo bolelo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 540
13.12.2008 11:29:41   
Nalini
lep turobenuser posted image dan ...

Jaz sem pa bila v trgovini, nakupili nekaj osnovnih stvari,.... Razmišljam kaj naj danes kuham,.... mi nič ne diši - že dva dni mi ni za jesti (razen kumaric in sira,.... gor pa košček milka čokolade user posted image )

Na tak dan sploh ne vem kam naj se dam,.... sicer perilo čaka, ampak user posted image  (ne da se mi) ..... Najraje bi šla danes nekam ven,... pa moj user posted image  ima popoldne nogomet. Mislim, da bom šla kar sama nekam v MS,.... a ima kera čas za pijačo?

Zdaj pa grem še malo prečekirat forume,..... potem pa ... kuhat in za kako uro dremat user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 541
13.12.2008 12:26:11   
gajgaja
Pozdravljene dekline!

In kak smo kaj?Vidim da mamo podobne težave.Ja tak pač to je.Jaz si samo rečem vse pretrpim, samo da bo z bebekom vse dobro.Ena me je vprašala od kod sem.Živim v Lendavi sem me je lubezen pripeljala, drugače pa sem iz prlekije.

Pa ve od kod ste kaj?

Nalini jaz tudi kuham, pa mi vse smrdi na hipeuser posted image ,haha.

Lep pozdravček in pazite na svoje male sončke.user posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 542
13.12.2008 15:23:21   
detelja
evo mene...sem končno prišla domov...dopoldan sva se z mamo potepali po trgovinah (joj, kak gužva)...potem pa sem jo peljala domov...dobila sem orehove palačinke (že par dni so se mi tako luštale, da sem mislila, da bom se vtopila  v lastni sliniuser posted image ) drugače pa sem tako crknjena, da komaj gledam in sedim...bo treba mal počivat...še naša user posted image  je bila jezna, ker se mami cel dan potepa...mi je kar naprej skakala ta poredna bebica po mehurju pol pa vsakih 5 min na wcuser posted image ...mene tudi perilo čakauser posted image

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 543
13.12.2008 15:35:09   
tatly
gajgaja-kje iz prlekije si ce ni skrivnost?

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 544
13.12.2008 18:00:41   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: gajgaja
Živim v Lendavi sem me je lubezen pripeljala, drugače pa sem iz prlekije.

Mene pa je ljubezen pripelala v okolico Črenšovec in sem tudi iz Prlekije-Lotmerka  user posted image user posted image user posted image .......

A si v službi, ali na bolniški.....

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 545
13.12.2008 18:03:57   
Sončni žarek
Nalini- škoda, da nisi že včeraj omenila, da bi šle na kafe.......Tak na hitro pa se jaz ne morem spakirati in iti v MS......

Lahko pa se zmenimo za naslednjo soboto....babe kej ste za akcijo?

Neposredna povezava do sporočila: 546
13.12.2008 18:05:14   
Sončni žarek
Tatly- a si že prodala voziček?

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 547
13.12.2008 18:32:49   
detelja
gajgaja mene pa je ljubezen pripeljala v msuser posted image

sončni žarek, napisala si, da si iz črenšovec...se pravi markovskega konca...meni so vedno govorili, da če združiš marka in goričanca, da potem pride ven sobočanecuser posted image ...se pravi midva čakava sedaj sobočanca...jaz sem goričanka...dragi je v bistvu marko (oba starša sta iz markovskega) pa če glih celo življenje živi v ms, kri je vseno kri in se je ne da zatajituser posted image user posted image

kaj lepega počnete? jaz sem spet sama...še vedno sem tko hin...tak me danes boli hrbetnica...še bi malo spala pa ne morem...potem pa bom čakala, da me dragi pokliče, da ga grem iskat...pa upam, da ne bo kot vedno, ko zaspim zvoni telefonuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 548
15.12.2008 8:43:44   
Lalica1
Dobro jutro!

Mi smo imeli pa kar naporen vikend. Smo bili v Ljubljani, ker je tast na operaciji in ni izgledal najbolje. Se mu je kolcalo in je cel zdelan, pa bruhal je,... Upajmo da bo boljše.

Drugače sem pa sedaj tudi jaz zbolela. Sem se kar hvalila, kako dobro se držim, sedaj me je pa uničilo. Ne spomnim se kdaj sem bila tako bolna. Ušesi obe, o grlu, da sploh ne govorim, pa iz nosa in notri ima toliko ene zelene zadeve... Tablet itak da ne vzamem nobenih, tako da ne mislim niti k zdr. Imam pa jutri G pregled in jo bom vprašala, ali lahko ta bolezen vpliva na dojenčka.

Torej iz moje prisotnosti na pijači zaenkrat ne bo nič, ker res nočem, da greste po moji poti.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 549
15.12.2008 11:54:11   
detelja
Lalica1 jej veliko vitaminčkov, pijč veliko pa mogoče ne bi bilo slabo, da se greš malo pokazat k zdravniku,saj vem, da ne boš dobila zdravil itd...ampak vseeno...a si v službi?

zunaj pa je nekam hladno postalo...sem šla položnice plačat (me je skoraj kap kolko eur je šlo)...drugače pa sem tako utrujena...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?