|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomurke - nosečke
4.12.2008 15:31:02   
Lalica1
Sigurno ste že slišale za avtizem...
Ena izmed teorij namreč pravi, da se naj v nosečnosti izogibamo odstranjevanju in vstavljanju amalgamskih plomb, ker vsebujejo živo srebro. To pa je eden izmed dejavnikov, ki povzročajo to motnjo. Ni pa to še nič dokazano!!! Zato, ker imam tudi drugače nek slab občutek, se bom izogibala zobarja dokler bo le mogoče, da se ne bom potem počutila še bolj krivo, če bo kaj narobe.
Se pa bojim, da moji vojaki ne bodo preživeli te "vojne". Že pred user posted image  sem se namreč nekajkrat naročila in vedno je prišlo nekaj vmes. Bom pa probala zdržati, čeprav se mi zdi, da bi potem tudi med dojenjem lahko naredila škodo, če bi mi že bilo usojeno.

Vem, da sem malo paranoična, vendar si ne morem pomagati. Drugače nisem neka idealna in najbolj sterilna nosečnica, ampak prej nasprotno. Vendar sem se zadnje mesece precej ukvarjala z boleznimi in me strah kar lepo obrača.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 426
4.12.2008 16:23:50   
detelja
jaz nočem sedaj k zobarju tudi zaradi tega, ker mi je dostikrat že med ščetkanjem slabo (se mi dviguje samo če dam ščetko na jezik) pri zobarju pa, ko ti nabaše usta s tistimi tamponi bi pa itak verjetno vse izbruhala...tako, da zdaj lepo ščetkam pa se trudim, kljub temu, da mi je včasih kar lepo slabo potem po nosečnosti pa grem k zobarju...drugo pa je to, da jaz tem zobarjem pa raznim dr. ne zaupam...meni že ko gin. predpiše zdravila jo 1000 vpr., če to ne škodi plodu itd...pa še 1000 preberem navodila pa sem vsa zmešana kaj bo...imam pa razlog zakaj ne zaupam...tukaj v bloku živi ena mlada gospa z dvema otrokoma...in enkrat zjutraj, ko sem hodila še delat jaz slišim, da punčka ful čudno cvili ali ne vem vam opisat tistega zvoka...pa smo imeli v bloku sestanek pa me gospa vpr., če se ful sliši, da njihova deklica pač včasih bolj glasna...pa sem rekla, da nekaj tu pa tam zjutraj slišim, da cvili drugače pa ne pa da me itak ne moti...potem pa je rekla, da ona to ne cvili, ampak tako govori..pa ok..ni mi dalu miru ampak iz spoštovanaj nisem nič spraševala..potem pa je prišlo poletje pa zunaj sedimo pa je bila ena soseda noseča pa pride ta mamica z to hčerko...in potem se tako pogovarjamo in ona reče, da če bi bila še enkrat noseča se več ne bi dala prepričat pri nobenem dr., da zdravila ne škodijo plodu...baje je bila bolna-kaj točno je imela se ne spomnim in je dobila injekcijo in ta injekcija je pustila na tej deklici posledice...hude...deklica ne govori, hodi bolj tko v smislu tavanja, ni samostojna....pa je sama mamaica rekla, da ni htela, da ji dajo to injekcijo in so jo v nulo prepričali, da ne škodi otroku...no in to je en dodatek vzrok zakaj nočem k nobenemu zdravniku razen gin. v času nosečnosti....

lalica1 glede pijače te pa čist zastopim...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 427
5.12.2008 8:46:33   
detelja
ojla...kje ste vse? kako ste kaj? spet en tečen, turoben dan...mogoče pa bo jutri miklavž prinesel sneg....

jaz se danes tako nekam čudno počutim, ne vem, če je ta pritisk kriv ali kaj...rahlo me glava boli pa tko na čase imam občutek kot, da bi se mi vrtelo...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 428
8.12.2008 8:45:39   
detelja
halllllllllllllllllllllllllooooooooooooooo?user posted image  kje ste? kako ste? kako ste preživele vikend? moj dragi je skoz delal tako, da sem večino časa preživela za rač. in tv...zunaj je itak skoz deževalo pa še pritisk me je zafrkaval....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 429
8.12.2008 12:22:37   
pokica_
Hellow!

Miklavž in vikend sta mimo. Ko bi le teden tako hitro minil kot lep vikend. Danes še malček lenarim, jutri se pa spet začne šiht in konec poležavanja zjutraj. user posted image

Dobra stran tega je vsaj, da bo več evrčkov pri hiši. Vsaj nekaj...

Meni je danes tudi tak nekak čuden ponedeljek, še mačk se je spravil spat. user posted image  Lenuh!

Lepo preživite teden!

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 430
8.12.2008 12:37:55   
detelja
pokica_  jaz pa vedno komaj čakam, da vikend mine...ker sem čez vikend vedno sama pa še tako je vse nekam mirno zunaj...med tednom pa vseeno greš mal sem pogledat po trgovini pa zuanj je bolj živahno...sam vreme je pa resno tako ubijalsko...jaz sem tudi nekam zaspana...pa še Pomurke so me čez vikend pustile na cediluuser posted image  nobena me ni prišla pogledatuser posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 431
8.12.2008 12:48:42   
Nalini
Ojla.

Miklavž je prinesel tisto kar je želel user posted image user posted image user posted image , zdaj pa čakamo na božič user posted image  ....

V soboto sva bila v Grazu - nabavila previjalno, posteljico za user posted image ,.... Včeraj se mi pa ni dalo nič user posted image  ... sem bolj ali manj lenarila. Danes sem že oddelala svoje, me pa doma čaka en kup za likanje (ima katera čas? user posted image ).

Počutim se bolj tak kot vreme,... malo me dajejo nosečniški hormoniuser posted image . Grem skuhat kosilo,... potem pa .... user posted image  .... likat user posted image  (hehe, si mislim, da mi bo uspelo).

Detelja, ko bom imela čez vikend čas (ko bo moj user posted image user posted image user posted image na nogometu - in to se mi obeta v prihodnje user posted image ) sem za kakšno pijačo,..... seveda pa tudi čez tedenuser posted image ....

Uživajte,

user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 432
8.12.2008 12:56:17   
malapikica
Lep pozdrav.
Sem nazaj s pregleda (MF). Videla user posted image  in kot kaže bomo dobili še enega user posted image . Tudi mene je napotila na pregled za sladkorno. Grem 16.
Miklavža smo preživeli bolj doma. Na sejem nismo šli. Baje je bila ful gužva. Popoldne je pa itak deževalo. Smo šli v kino gledat Madagaskar2. Včeraj smo pa cel dan prelenarili.
Drugače sem pa ta teden skoraj cel dan v službi (do 17). Počasi že tudi nabavljam darila. Kar hodim po trgovinah in sproti iščem ideje.
Kdaj boste ve postavljale jelke?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 433
8.12.2008 12:58:16   
pokica_
detelja, pri meni je pa glih kontra. Med tednom se itak zvečer vidima, ko pridema oba z šihta, vikendi so pa običajno le najiniuser posted image . Pol mi pa v ponedeljek manjka tisto cartanje, ker me za vikend user posted image preveč razvadi. Mi2 sma bila malo na mikloževem senju, sam je glih začelo deževat, pa sma šla raje čimprej v nabavo za kuhno. Vinčeka sem nama pa pol zvečer skuhala; sem si privoščila en lonček, upam da ni kaj preveč škodilo. Če se mi je pa takooo luštal user posted image .

Nalini,...zdaj te bom pa vprašala o podrobnostih tvojega nakupa v Grazu, če smem? Kje si kupila previjalno (katero, cena) in pa posteljico (mere, cena)?
Jaz sem včeraj lih brskala na Ikeeini strani in se zaljubila v belo posteljko (120x60cm), mislim da je cena bla cca. 80€. Ker pri nas so pa full drage v Baby Centru. Škoda je edino, da nimajo večjih, bi se bolj splačalo kupit 140x70cm, da bi dlje časa bila uporabna. Do kerga leta je pa ta manjša sploh uporabna?
Previjalnih pa v Ikeei nimajo glih na izbiro. Sma se menila, da bi jo dala najverjetneje delat kar po meri, ker tudi hočem imet belo, pa morda me bo celo prišlo še manj kot 100€.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 434
8.12.2008 13:42:03   
Nalini
pokica_ kupila sva kolekcijo Leksvik, in sicer posteljko, previjalno, omaro, polico in ožji regal (ta visok)
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/series/11928/

Tudi meni se dopade bela barva, vendar gledava naprej, ker bova vse te stvari  (razen posteljke) uporabljala naprej - in lahko skombinirava ali spalnico ali otroško .... (to bomo še videli). Meni je zelo všeč bela posteljka in previjalna - je lepo videt v živo, ker na sliki ne vidiš tako.

aja, pozabila sem prej napisat, da smo se naročili na 3D - komaj čakam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  (ker na morfo nisem nič videla user posted image )

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 435
8.12.2008 13:52:26   
pokica_
Lep komplet pohištva ste nabavli. Sam, jaz sem izrecno za belo barvo. To sem si vtupila v bučko in hočem beeeelouser posted image .

Nalini, kam si se naročila za 3D UZ in kolko te bo stalo?

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 436
8.12.2008 14:06:40   
Nalini
Ptuj -  dr. Lukmanu (sestra je rekla, da stane 70 EUR)

Madžarsko ne znam, da bi šla tja (ker je baje ceneje),..... sem se pa odločala med dr. Rosičem in Lukmanom (oba Ptuj).
Posname ti na CD, lahko pa imaš s sabo svoj usb ključek. Vam sporočim kako je bilo. Je pa najbolje delat med 24 in 26 tednom (takrat se najlepše vidi zaradi velikosti otročka). Bomo videli user posted image .

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 437
8.12.2008 14:09:49   
detelja
ooooo glej jih zbudile so seuser posted image detelja pa je mal zadremala pred tv...user posted image

Nalini, ko boš lahko samo pokliči pa se dobive na kavici in traču...posluši jaz bi ti vse lepo zlikala samo čez vikend, ker je meni takrat taka beda...vsi nekam grejo, imajo drage doma, nekaj delajo...jaz pa z najino user posted image  samevam...vozička nista kupila?

malapikica čestitke za uspešno opravljen pregled in za user posted image ...a so ti na vseh pregledih oz uz rekli, da bo user posted image ? jim verjameš?user posted image

pokica_ moj dragi je kuhar in potem veš kako je čez vikend, takrat se največ dogaja + tega so sedaj tile zaključki, razne zabave, potem še kak rojstni dan pa krst...bo ga pa danes in jutri prišel sodelavec zamenjat ob 3, kljub temu, da je na bolniški, da si bo lahko moj dragi malo spočiluser posted image ...ampak verjetno na to nista študirala, da je doma user posted image , katera mu ne bo dala miruuser posted image user posted image user posted image

Nalini kam greš na 3D uz?? koliko stane? saj veš babe smo radovedne....

no jaz pa sem danes klicala, če so slučajno že rezultati toxe...ko sem čakala, da mi povejo, da so in kak je rezultat sem mislila, da bom bruhala od nervoze...k sreči so negativni, tako, da me še en test čaka v 36. tednu...

naša mala rožica (user posted image ) pa obožuje glasbo...danes cel dan neki poslušam, si pojem...in ona kar veselo pleše...ati pravi, da ima to po mamiciuser posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 438
8.12.2008 14:12:31   
pokica_
Nalini, k dr. Lukmanu sem jaz šla pred tedni na nuhalno. Full fajn zdravnik je in prijazen. Imel je pa en problem z posnetki, nek nov program ima. In mi je posnel v eni drugi datoteki na ključ, tako da sma doma morala naložit prvo ta program, da sma posnetek in slikce lahko gledala. Sem ga pa še prosila, če mi posname CD in mi ga je poslal domov po pošti!

Vem, da ni med cenejšimi, za  nuhalno sem tudi dala 70€, sam ni mi blo škoda. Moj lubi je kar gledal z odprtimi ustiuser posted image . Pa njemu je lepo vse razložil, kje je kaj.

Jaz bom šla s kolegico na Madžarsko na 4D. Tudi verjetno v 26. tednu.
Mi boš povedala, kako bo potekalo pri dr. Lukmanu. Jaz se že tudi veselim tega. Še prej pa imam vse drugo. V januarju imam morfologijo. Pr tem lahko gre moj z mano, kajne? user posted image

detelja, ti si samo privošči spanec....meni pa sploh ni nekak za spanje, sem  zjutraj predolgo zavlekla, pa imam zdaj oči kot sokoluser posted image . Vem pa kako zgledajo delavniki kuharjev, poznam 1 kuharco. Ni jim lahko!
Jaz sem tudi negativna na toxo, se moram malo bolj paziti. Kaj ti boš jedla tatarski biftek in pršut? Glih danes sem se slinila, ko sem videla Interšparovo reklamo in biftek na njejuser posted image . Jaz ga obožujem! Nevem, če se mu bom lahko uprla!

malapikica, a fantka bote imeli? To bo mali lepi pobalinček. user posted image  Mi bomo verjetno na morfologiji upam da, zvedli spol user posted image . Ker me res že fejst zanima, kaj bo migalo v user posted image .

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 8.12.2008 14:18:37 >

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 439
8.12.2008 14:17:48   
detelja
pokica_ ja, pri morfo. lahko gre dragi poleg...edino, če ti bodo z vaginalnim uz merili MV bo moral malo it ven...jaz bi tudi šla na madžarsko na 3d kaj ko pa ne vem niti a povedat po madžarsko...oni so pa tudi bolj trdi glede jezikov:(...sicer pa, če bom šla se bo videl spol potem pa ne bo presenečenjauser posted image
kako hitro gre čas...glih sem včeraj dragemu rekla, ko sem neki preračunavala, da bom 1,2,3 ga klicala, da gremo rodit...me je vpr., če me je strah...sem rekla malo pa že...jaz se tolažim s tem, da takrat ne bo časa za premišljevat, če bo bolelo ali ne, če bo to ali ne...

a je katera od vas hodila na dan odprtih vrat soboške porodnišnice? vsako drugo soboto v mesecu imajo od 10-12...baje ti pokažejo vse kar te zanima...tudi porodne sobe, samo če glih takrat nobena ne rodi...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 440
8.12.2008 14:20:57   
Nalini
detelja, voziček bo prišel na vrsto po novem letu (da ne bankrotiramouser posted image ) ...

na morfo je bil moj user posted image  z mano,.... sem ga pa hecala, da če v sredo ne bo mogel prej končati, bom šla sama na 3Duser posted image  (je imel na morfo cel čas kaj zagledat,.. jaz pa nisem nič vidla)

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 441
8.12.2008 14:22:20   
detelja
Nalini nisi povedala kam greš na 3d uz??? pa koliko stane? smo radovedni....user posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 442
8.12.2008 14:22:48   
pokica_
Pol bomo pa dragega zraven vzeli na morfologijo!

Jaz sem tudi premišljevala, da nebi bilo slabo, če bi šla pogledat porodnišnico malo pobližje. Sam me kar malo zmrazi, ko pomislim na to. user posted image  Na vse to, kar me še čaka!

A pol bo zdaj 13.dec. naslednji dan odprtih vrat?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 443
8.12.2008 14:23:30   
Nalini
detelja, sem se pozanimala glede tega, če ne želiš vedet spola (mu moraš prej povedat in potem ga ne snema med nogice user posted image ) - tako,da bo še vedno user posted image  (jaz sem ravno zaradi tega oklevala ali naj se naročiva ali ne)
jaz nisem šla na ogled, bi pa z veeljem šla user posted image  (bi se lahko zmenile pa bi šle skupaj)

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 444
8.12.2008 14:25:40   
Nalini
detelja - dr. Lukman (Ptuj), 70 EUR

danes em klicala, v sredo pa gremo user posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 445
8.12.2008 14:28:16   
detelja
ja, potem takem bi to soboto bile spet odprta vrata...najboljše, da pokličeš pa povprašaš...tako nam je bilo na uvodu v šolo za starše povedano...

Nalini javi, kako je bilo na 3d uz pa če res nisi nič vidla med nogicami...samo tako odkrito povedano bi me kar mal mikalo, da bi pogledalauser posted image mogoče si boš pa premislila saj itak ni nujno, da komu poveš...

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 446
8.12.2008 14:48:31   
malapikica
detelja saj nisem 100% glede spola. Zaenkrat je pač fantek. Bom pa dobila siguren rezultat na izvidu AC. Tam pa ni dvomov.

Sicer sva oba z možem mislila, da bo punčka. Tudi ime sva že izbrala. Zdaj pa bo pač potrebno iskat tudi za fanta. Sicer je ras glavno samo to, da je zdrav.

Tudi mene bi zanimal ogled porodnišnice. A je to sigurne glede odprtih vrat?

Ali je katera že mogoče razmišljala o EA oz. čem podobnem. Jaz se bom verjetno odločila za EA. Prvič je namreč trajalo predolgo in sem bila na koncu čisto izčrpana.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 447
8.12.2008 14:55:26   
pokica_
Glede tega, da spol ostane skrivnost je res tako, pač prej poveš samo, da ne želiš vedet spola, pa pol ne snema v tistem območju.

Jaz bi tudi želela imet EA, pa ne zato ker ne prenašam bolečine, prav nasprotno, ampak zakaj bi bolelo. če ni trebauser posted image . A je zdaj res EA skos, tako podnevi kot ponoči, kadarkoli? Ali je še zmeraj loterija, pač odvisno od tega ali je anasteziolog tam?

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 448
8.12.2008 14:56:26   
detelja
glede odprtih vrat so nam rekli meseca novembra v šoli za starše...najbolj ziher je, da pokličeš v porodnišnico pa vprašaš...

malapikica veš kaj me že ves čas zanima, kdaj te pošljejo na AC? kateri izvid, če je na meji oz kaj mora bit narobe...vem, da lahko greš tudi tako, če si plačaš, ampak večinoma pošiljajo gin...

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 449
8.12.2008 16:34:57   
malapikica
detelja AC ti pripada, če si starejši od 37 let, ali če je kateri od predhodnih testov pozitiven. Glede na moja leta (36) sem se odločila, da sem poleg NS šla delat še ČHT. NS je bil negativen, ČHT pa pozitiven. Zaradi tega sem se potem odločila še za AC. Sem pa šla tudi v genetsko posvetovalnico. V tem primeru (čht-pozitiven) mi to pripada.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?