|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomurke - nosečke
11.11.2008 8:37:50   
detelja
Lalica1 saj v bistvu to ni optimizem to je resnica...ti ko delaš ti bo še 1000x hitrej čas minil...ne vem jaz če samo cel dan doma ležim pa še s prstom ne mignem mi gre dan tako hitro mimo, posebej zdaj ko je hitro tema...saj če gledaš šele smo začeli z nov. in že ga je skoraj pol mimo...

kako ste drugače? jaz sem v redu samo to vreme mi gre na živce...ne vem, če sem malo nora ali kaj meni zunaj diši po sneguuser posted image  po eni strani bi bilo fajn, če bi že zapadel po drugi pa naj sneži za božič...bom zdaj božičku napisala pismo, da želim sneguser posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 226
11.11.2008 9:15:45   
Lalica1
Meni bi tudi pasalo malo snega in ne nič nisi čudna, tudi jaz sem zadnjič rekla, da mi diši po snegu.
Potem bo pa prišla topla pomlad, pa ptički, pa rožice in potem bodo prišli naši dojenčki pa bo res super. No zdaj sem malo zasanjala... sem pa že v poletju. Tiste, ki boste rodile aprila, maja in junija, ali nameravate kam na dopust? Mi bi kar šli, čeprav z 2-mesečnim dojenčkom. Sva se pogovarjala, da bi vzeli v najem kakšno prikolico, da zlahka odidem z dojenčkom v senco in bi šli nekam tu doma. Pa že zaradi hčerke, ki gre vsako leto še z dedijem in babico, pa ji še zmeraj ni dovolj. Kaj menite?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 227
11.11.2008 9:21:32   
detelja
ej midva še o dopustu nisva razmišljala...bomo videli kako bodo finance, otrok...mene pa bolj zanima od kdaj naprej se lahko dojenček kopa v bazenu? nekje sem prebrala, da od 4 meseca a je to res?...mogoče bomo mi bolj na jesen kam šli...mogoče na dunaj k sestri...naslednje leto za božička pa bo že fajn, je glih tašča rekla, da naslednje leto ne božično drevo tipi topi bo otrok vse razmetal...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 228
11.11.2008 9:38:54   
Lalica1
Lahko da boste vseeno imeli vse tipi topi. Tudi mi smo mislili, da bo vse narobe in zlomljeno, ko smo dobili pupo, pa je vse ostalo na svojem mestu. V teh treh letih njenega življenja smo vsi zlomili več kot ona (po moje je zlomila samo kakšna dva kozarca), pa tudi novoletne jelke se ni nikoli dotikala. Eni otroci so pač takšni. Medtem ko pa naši znanci v višini svoje hčerke nimajo nič spravljenega. To ne moreš verjeti kako hitro vse opazi in "pospravi". Otroci so si res različni. Samo da so zdravi.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 229
11.11.2008 9:48:37   
malapikica
Jaz kar nekaj sanjam o dopustu. Najbolj fajn bi bilo iti enkrat septembra, ko bo  user posted image  že mal večji, pa vroče ni več tako. Samo je pa problem, ker je ta večji že v šoli.
Detelja saj imaš prav, da bo čas hitro minil. Samo ko se zamislim naprej se mi zdi še takoooo daleč. Je pa res, da v službi čas hitreje mine. Sem bila dva tedna nazaj par dni doma zaradi neke viroze in se mi je čas tako vlekel. Mogoče tudi zato, ker nisem mogla nič delat.
Bom držala fige, da te božiček usliši in nam za božič nasuje malo snega. Mogoče pa ga prinese že miklavž. Bomo vidli.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 230
11.11.2008 13:25:37   
detelja
saj vseeno kakšen bo otrok tudi to ima svoj čar ko otrok kaj zlomi, raztrese...itak ne mislim 24 h za njim hodit z cunjo pa sesalcem, ker se mi bo zmešalo otroku pa verjetno z mano vred...

malapikica verjetno je bilo krivo to, da nisi mogla nič doma naredit...ker prve dni, ko sem začela z bolniško pa mi je bilo slabo pa sem se samo sem pa tja šlepala pa nisem mogal ne spat ne hodit ne jokat ne jest so mi ure bile dolge kot leta...sedaj ko pa lahko kaj pospravim, grem v trgovino pa mi gre čas tako hitro...

ja, božičku pa sem že napisala pismo pa ga oddala na pošto:) zato me tako dolgo ni bilo na netuser posted image

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 231
11.11.2008 15:07:47   
Lalica1
Zdaj pa bo počasi tudi meni prekipelo. Res je da nas sploh nihče ne ceni. V službi mislim. Tu se matram kot govedo in hodim s slabostmi v službo, samo da vse naredim, direktor pa.... Prve tedne sem se sicer bolj vlačila kot hodila,... Direktor pa sedaj enega privleče in sploh več ne vem kaj ostaja moje delo (seveda ostane delo, ki ga drugi ne marajo meni)...
Me pa zanima še finančna plat. Menda je porodniška manjša, če si prej na bolniški. Ali katera ve za koliko je manjša porodniška če koristiš bolniško pred porodom?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 232
11.11.2008 15:37:09   
malapikica
Lalica mislim, da se kot osnova za porodniško šteje bruto plača (ta pa je v primeru bolniške nižja).
Tukaj je link za inf. izračun porodniške:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 233
11.11.2008 15:53:55   
detelja
Lalica1 ja, če si na bolniški se ti šteje tisti čas tudi v porodniški dodatek...kdaj imaš že ti rok? jaz imam npr. 10.4.2009 in zadnji mesec kateri se mi šteje za porodniški dodatek je januar...mislim, da je bolniška 80% tvoje plače brez dodatkov...prvi mesec si itak na račun delodajalca na bolniški pa je boljše plačana kot tista od ZZZS....tako odkrito ti bom povedala, si res vztrajna, da pri teh težavah in obnašanju še vedno hodiš v službo + tega ko preberem, da delaš delo katero drugim ni všeč...1x boš tudi ti odšla pa bodo morali tudi drugi to delo opravljat...ti jim greš tako na roko oni pa si mislijo, kako je nora, da se tukaj matra mi pa jo tako postrani gledamo pa se ji potihem smejimo....denar tudi ni vse...

Neposredna povezava do sporočila: 234
11.11.2008 16:00:46   
Lalica1
Rok imam 11. maja, torej 1 mesec za tabo detelja. Za bolniško vem, da je plačana 80%, me pa zanima ali je porodniška potem veliko manjša, če sem že prej na bolniški. Ker se menda kar nekaj pozna.
malapikica: hvala za link, bom jutri računala, ko prinesem s sabo izpiske, ker mi te številke niso preveč poznane.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 235
11.11.2008 16:08:22   
detelja
Lalica1, ko  sem bila na bolniški še na račun delodajalca je bila bolniška nekje slabih 100eur večja kot je sedaj, ko sem že prek zzzs...to je vse odvisno od tvoje plače...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 236
12.11.2008 7:18:46   
detelja
jutro zaspankice...kako ste kaj? se dobro počutite? jaz sem to noč tako slabo spala, celo noč sem se zbujala, ko pa sem zadremala pa sem imela čudne sanje...

kaj lepega boste danes počele?

lep dan uživajte

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 237
12.11.2008 8:11:07   
Lalica1
Dobro jutro tudi od mene.
Tudi jaz nisem nevemkako odlično spala. Najbolj me jezi, če se zbudim slabo uro preden moram vstati in potem več nikakor ne zaspim nazaj. Mogoče nas meče ta megla, ki noče in noče stran...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 238
12.11.2008 8:34:26   
detelja
pupe a ste slišale, da se meja sneženja spušča? mogoče pa je božiček že dobil moje pismouser posted image  ja mene to tudi ful jezi, ko sem npr. pred uro, ko je treba vstat zbudim potem pa ne morem pa  nemorem zaspat, tik preden pa treba vstat pa vseeno zaspim potem sem pa kot kakšna cunja...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 239
12.11.2008 9:10:53   
Lalica1
Se iskreno opravičujem, da je moj prejšnji čvek tako prazno dooolg. Zaštekal mi je enter in tako je to to. Sedaj bi to rada popravila in mi nekako ne uspe. A ni bila včasih še ikonica za popravi ali uredi dodadana? Mah, sem že jezna.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 240
12.11.2008 9:27:57   
detelja
ej ne vem kako se to popravi...pusti saj ni nič hudega...tukaj si lahko vsaka sama svojo zgodbo izmisli pa jo prebere...user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 241
12.11.2008 10:04:43   
Lalica1
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 242
12.11.2008 10:42:48   
malapikica
Dober dan.
Že veselo v službi. Tudi jaz sem precej zaspana. Sem mislila, da se to dogaja samo meni, zdaj pa berem, da smo skoraj vse tako. Se zbudim uro preden je treba vstat, se premetavam po postelji in ko mi končno uspe zadremat mi zvoni ura.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 243
12.11.2008 14:04:50   
Nalini
Ojla.

jaz sem tudi bolj tako tako - kor vreme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prišla s lužbe, utrujena user posted image , najedla sem se kosila (upam, da bo ostalo v meni user posted image user posted image user posted image user posted image ), zdaj pa sem malo za računalnikom, potem bom pol ure počivala,..... in upam, da danes pospravim sobo, ker je malo user posted image  razmetana....

Komaj čakam na pregled in UZ,..... in komaj čakam BOŽICČNE PRAZNIKE user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 244
13.11.2008 7:33:55   
detelja
jutro nosečke...kako ste kaj? danes bo spet gnilo vreme...včerja je bil dragi doma pa je tako hitro čas minil, potem sva še obiske imela pa je kar pobegnil čas...danes pa spet cel dan sama user posted image  ta megla, občasnot mi pa grejo že pošteno na živce, rajši bi bila da bi bil sneg, sonce pa tudi če bi bilo -15 st....mogoče nam pa božiček pošlje sneguser posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 245
13.11.2008 10:07:39   
detelja
ku ku? kje se skrivate danes? a ste šle na kavico brez mene? ali ste pa šle po sneg?user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 246
13.11.2008 10:17:57   
malapikica
Pozdravljene.

Očitno to vreme vpliva na vse. Kar nekaj manj klepetamo.
Moram povedat, da je bil(a) naš user posted image  danes zjutraj zelo živahen. Se mi zdi tako lep občutek. Komaj zdaj se začnem redno zavedat tega, da sem user posted image .
Še malo pa se bo začel praznični december. Trgovine so se že začele "preoblačiti". Mi je kar všeč - vzdušje mislim. Najhujše je pa, ko je potrebno darila zbirat. Mamo kar veliko familijo in preden nabavimo za vse kar traja. Bo vsaj čas hitreje minil.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 247
13.11.2008 10:49:19   
Lalica1
Dober dan vsem!

No, jaz sem danes bolj v gužvi, zato mi oprostite, da se ne oglašam.
Sicer je res, da postaja že praznično vzdušje, ampak meni se zdi, vsaj dva tedna prekmalu. Po tolikih tednih potem vse izgubi svoj čar. Ko pa se začneš zavedati koliko daril moraš kupiti, pa pojma nimaš kaj, pa si rezervirati še finance, me kar začne glava boleti.
Sicer me glava že nekaj dni tako zelo narahlo, komaj očitno boli. Pa še nekaj. Saj nisem panik, ampak to mi je sedaj čisto novo. Ob večerih me v zgornjem delu trebuha pika oz. zbada. Saj ni grizna bolečina, ampak je malo moteče in sem včeraj premišljevala, da ni kaj narobe. Sem pa noseča 14 tednov. Kaj vi menite?

Neposredna povezava do sporočila: 248
13.11.2008 11:32:25   
pokica_
Dober dan tudi z moje strani!

Jaz se že tudi veselim praznikov, ki dajo poseben čar decembru, upam, da bo božiček res uslišal naše želje po belem snegecu!
Včeraj sem šla mimo Millerja zvečer in imajo že poooolno lučk, je kar celi razsvetljen; bi bilo bolj čarobno, če bi trgovine začele z temi okraševanji v začetku decembra. So zmeraj prezgodnji. Ampak to je pač njihova taktika, da pač čimveč ljudi privabijo čimprej. Sicer pa tudi ni slabo, da začnemo premišljevat že prej o darilih za pod jelkico, ko ni hujšega ko zadnji dan it v šoping! user posted image
Mi2 boma letos skromna z darili, boma raje na kupček za bebico djala,...sj itak vsi zastopijo.
Drugače pa sem js tudi vsak dan zunaj in fiiiino voham snegeca, mogoče pa le bo! Ali se pa peljemo na Pohorje, tam bo ziher danes! user posted image

Lalica1, kar se tiče teh krčev, špikanja, tiščanja,...sem jaz vprašala v torek G in je rekel, da naj se kar nič ne čudim vsemu temu; je rekel, kako bi bilo, da si človek vstavi v maternico eno tako lepo žogico, sigurno bi kaj špikalo, malo se je pohecal. user posted image  Drugače pa je to zato, ker od spočetja pa tja do 3-4 mes otrok najhitreje raste, poveča se celo 5000 krat! Toliko se nebo več nikoli do rojstva. Če računaš da je pri spočetju velik kot konica svinčnika, zdaj npr. 14-15 cm, je to še več kot 5000x, ane? Maternica se privaja na spremembe, in sčasoma, ko bo otroček večji ne bomo tolko občutljive več na te spremembe.
To so besede G, pr kterem sem bila na nuhalni. Tako da je mene tudi pomiril. Mene celo zaboli spodaj ko kihnem! Kiham pa kr, ker mam alergijo na pršice! user posted image  Tako da se vedno primem in stisnem maternico, preden kihnem.
Tako punce.....danes sem bila pa dolga, preveč!

pišite kaj še ve....! user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 249
13.11.2008 11:34:38   
detelja
oooo glej pa sem jih priklicala iz kaviceuser posted image

glede daril pa tega saj je fajn, da so tile lepi prazniki pa vse samo se mi zdi, da je vse bolj na tem, da nekdo nekaj dobi in iz leta v leto se pričakujejo čim večja darila...tisti pomen, da se zbere družina, da imamo skupaj kosilo/večerjo/zajtrk pa je nekam skopnelo...meni je po eni strani všeč, da so že trgovine božično nakinčane samo kot pravi Lalica 1 to vse prehitro zgubi svoje čas...potem pa pride januar pa se mi zdi, da pol familij nima kaj za jest, ker so vse zapravili za te praznike...saj vem nišče nikogar ne sili...midva sva rekla, da vsakemu kupiva neko malenkost pa pika...

Lalica1 kaj točno je ti ne znam povedat, mene je 2 tedna bolelo cele dneve pa to kar fajn, neglede, če sem ležala hodila v spodnjem delu trebuha pa mi je gin. rekla, da je to vse ok, da to lahko celo celo nosečnost boli, baje da se razteza maternica...pa če se prav spomnim imaš ti naslednji teden gin.pa jo vprašaj, ali? mogoče pa bi morala malo več počivat...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?