|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
24.3.2011 23:01:59   
vesper
hhhmm vidim da se postopki v MB-ju in LJ kar fajn razlikujejo user posted image user posted image user posted image
meni niso poslali nobenih papirjev na konzilij. Zakaj pr vas pošljejo papirje prvo na konzilij in potem čakaš na odgovor in šele potem dobiš termin!? Jaz pa moram poklicat prvi dan M in me naročijo peti dan na ultrazvok, potem pa začnem jemat klomifen. Potem me pa spremljajo z ultrazvokom in ovulacije itd....
Zakaj je to tako drugaće? Ker ti Andreja_p začneš z tabletami drugi dan, jaz peti dan.... ti imaš ultrazvok 10dan jaz 5dan. Jao koliko nekih različnih podatkov in postopkov v tej naši majhni državi user posted image user posted image user posted image Ma sem radovedna no, ampak me res zanima zakaj so te razlike?? user posted image

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
25.3.2011 7:17:36   
šičko
Ojla punce!
Malo sem si vzela odmora od vsega po SS ki se je zgodil po prvem IUI-ju. Vidim da ste imela kar fajn debatni krožek user posted image

Žabica tolk sem držala pesti in mislila nate..... žal mi je, ampak saj veš kako je ..... padci vzponi.... dežek sonček..... vse bo tako kot treba samo glavo treba držati gor. Meni se je nekako uspelo pobrati, čeprav sem bila psihično kar zelo potrta (najhuje mi je pa to k v službi 2 sodelavki naenkrat gledam kako jima rastejo trebuščki user posted image ) Zdaj čakam na user posted image  da prileti da grem potem v nov postopek IUI, kar pa naj bi bilo v kratkem saj je danes že 27 dan ciklusa.
Za vse ki čakate na postopke velik objemček  user posted image  v upanju da vse čim prej zagledamo user posted image .
Žabica, a se boš sedaj prestavila na forumu na IVF, da vem da te bom lahko mal spremljala al se nam boš še tukaj kaj javila?
Lep sončen dan vsem....izkoristitega ker čez vikend spet nekaj dežja in snega napovedujejouser posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
25.3.2011 7:53:25   
*zabica*
@Šičko, sem te ful vesela, sem se tud jest dostkrat nate spomnla in sem te pogrešala tuki gor...Sej lohk si po ZS telefonske izmenjava, pa se kdaj slišiva če boš želela. Me veseli, da se počutiš boljše, itak bo tudi za nas enkrat posijal sonček sreče user posted image , predvsem pa ti želim veliko sreče v naslednjem postopku....Si na dobri poti, če je uspelo 1-ič, ne vidim razloga da nebi še 2-ič.user posted image
v torek imam posvet, pomoje bo minilo vsaj še 3 mesece da začnem z naslednjim postopkom, tko da vas bom nekaj časa še sigurno spremlja tukaj na tej temi.
@Vesper: postopki se med centri  razlikujejo, zato tudi različni pristopi in različne metode zdravljenja. V Ljubljani te po dveh neuspelih IUI-jih pošljejo kar na IVF, pomoje zato že prej potrebuješ vse preiskave in odobritev konzilija.....

(odgovor članu šičko)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
25.3.2011 8:17:01   
šičko
Žabica tudi jaz upam da gre v tretje rado, po dveh SS bi bil res čas da ugledam pravi user posted image  ki bosta vztrajali vseh 9 mesecev in ne samo par tednov.
Ti pošljem na zasebno moj telefon in email pa bova kakšno še tako lahko rekli.
Pozdravček

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
25.3.2011 14:21:09   
andreja_p
Ko sem včeraj odhajala od svojega ginekologa
je sestra pritekla za mano in mi napisala številko na list
40/11 in mi rekla da ko bom klicala za IUI v primeru
da mi kaj ne bo jasno naj povem to številko in mi
bodo vse razložile.
Tukaj sem že nekaj zasledila glede št. pa ne vem ali je to čakalna vrsta mogoče?

(odgovor članu šičko)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
29.3.2011 12:06:30   
andreja_p
Hej dekleta!
mene pa zanima če je katera tukaj ki čaka na papirje iz LJ
in je pacientka Dr, ZORNA in gre v prvi postopek IUI.
Javite se,da malo poklepetamo.
Lep dan,user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4581
29.3.2011 12:17:53   
Storžica 81
Ko sem včeraj odhajala od svojega ginekologa
je sestra pritekla za mano in mi napisala številko na list
40/11 in mi rekla da ko bom klicala za IUI v primeru
da mi kaj ne bo jasno naj povem to številko in mi
bodo vse razložile.
Tukaj sem že nekaj zasledila glede št. pa ne vem ali je to čakalna vrsta mogoče?

Ojla,

to je samo zaporedna št. pod katero te vodijo.

Želim ti uspešen postopek....

Neposredna povezava do sporočila: 4582
29.3.2011 13:48:22   
andreja_p
Storžica81 hvala za tvoj odgovor.
In HVALA ker mi želiš uspešen postopek.

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
29.3.2011 22:11:56   
sončyka
Ojla punce!

Sem se prav razvselila tega foruma, ker vidim na nas je kar nekaj takih, ki imamo enake ali pa podobne težave. Jaz hodim v ambulanto za neplodnost v MB in trenutno čakam na postopek IUI, sem pa prav tako dobila Klomifen, ki sem ga šla iskat v Avstrijo.... me pa prav zanima če bom dobila povrnjene stroške od zavarovalnice...Ampak zakaj sploh izdajajo recepte za zdravila, ki več sploh niso registrirana v Sloveniji user posted image  
No v glavnem sem že hodila na UZ pred tem sem jemala po 2 tabletki klomifena na dan,  ampak so potem ugotovili da imam preveč foliklov in bi bilo preveč tvegano izvesti postopek IUI, zaradi večplodne nosečnosti. Odsvetovali so mi celo nezaščitene spolne odnose...zaradi večplodne nosečnosti..no saj niti nisem verjela,da lahko sploh pride do tega če pa v 4 letih ni blo nič user posted image  ampak vseeno nisem upala tvegati...zato pa še vedno veselo čakam na naslednji potopek user posted image

Lep pozdrav vsem ki komaj čakate na user posted image  :)

Neposredna povezava do sporočila: 4584
29.3.2011 22:18:36   
vesper
sončyka dobrodošla. A to naj bi bil zdaj tvoj prvi posotpek IUI? kako dolgo pa čakaš sedaj na naslednji posotpek? Glede na to , da si imela preveč foloklov že kaj veš če ti bodo sedaj zmajnšali dozo klomifena? Sem kar radovedna veš, tudi mene čaka sedaj v začetku aprila prvi postopek IUI v Mariboru. Kaj pa je tvoj oz.vajin vzrok da ne moreš zanosit?

(odgovor članu sončyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
29.3.2011 23:26:14   
Anonimen
sončyka user posted image user posted image user posted image dobro si odreagirala, nič sekirat. Klomifen je najmanj nasilna metodauser posted image v bistvu ti v možganih sproži, da folikli rastejo. Stavim, da bo že naslednjič ratalo user posted image user posted image user posted image če so user posted image plavalčki v dobri formi user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sončyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4586
30.3.2011 8:23:23   
Anonimen
Mi ni jasno, zakaj niso naredili punkcije in IVF, če si imela preveč foliklov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4587
30.3.2011 22:25:24   
sončyka
Ker sem imela preveč foliklov mi niso nič delali in naslednji cikal prav tako ne, tako da sem zdaj v tem ciklu ko pač čakam če bo kaj ratalo. Če ne bo nič moram spet poklicat in ponovit postopek z ultrazvoki...mislim pa da mi bodo zmanjšali odmerek klomifena na 1 tabletko dnevno.
Drugače sem pa bla na laparoskopiji v decembru, odklili so rahko endometriozo, ampak to naj ne bi bil vzrok za neplodnost. S partnerjem je tudi vse ok. Pred dvema letoma sem celo zanosila ampak v osmem tednu splavila. Zato sem imela upanje, da bo šlo po naravni poti. Ampak sem očitno ena tistih ko ne ugotovijo vzroka...verjamem pa, da ima stres tudi vlogo pri tem...
Kolikor sem razumela imam štiri poskuse IUI šele nato IVF... A ima mogoče katera tel št. na katero pokličeš prvi dan ciklusa za IUI v MB, jaz sem jo imela napisano na napotnici ampak sem napotnico dala v ambulanti ko sem šla na UZ. Zdaj pa niti ne vem če mi ta ista napotnica velja še za naslednje postopke...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
31.3.2011 13:35:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sončyka

Kolikor sem razumela imam štiri poskuse IUI šele nato IVF...
Takšna je praksa v MB...največkart, a ne vedno.
A ima mogoče katera tel št. na katero pokličeš prvi dan ciklusa za IUI v MB, jaz sem jo imela napisano na napotnici ampak sem napotnico dala v ambulanti ko sem šla na UZ. Zdaj pa niti ne vem če mi ta ista napotnica velja še za naslednje postopke...user posted image
321 24 62 je nova številka za naročanje, za UZ pa menda še vedno ista  321 24 90.
Če ti napotnica ne velja, ti bodo tako povedali, ko se boš naročila na UZ.

(odgovor članu sončyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4589
1.4.2011 21:05:03   
vesper
sončyka tudi jaz sem v MB in imam sedaj aprila prvi postopek IUI. Meni so dali dva postopka IUI, potem ša IVF, če noben IUI ne bo uspešen.
Številka za naročanje pa je 02/321 24 62 med 9-12uro. Tako imam jaz napisano na napotnici user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
3.4.2011 19:56:29   
cina
Zdravo punce!

V petek sem imela tretji UZ odkar sem na Klomifenu, kakšnih stranskih učinkov ni bilo.
Pridelala sem štiri folikle; 20, 19, 14 in 12. Včeraj sem si dala injekcijo, na moje veliko presenečenje mi je celo uspelo sami, jutri pa imam prvi IUI. Živčki že malo delajo, upam na najboljše. user posted image   Je še katera na vrsti ta teden?

Zanimivo bi blo slišat zgodbe tistih, ki jim je IUI pomagal do user posted image . Tako za vzpodbudo.

Pa držite pesti za jutri prosim!!! user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
3.4.2011 21:04:14   
vesper
cina seveda bomo držale pesti zate user posted image user posted image user posted image user posted image ti samo poročaj kako bo šlo. Mene res zanima. Joj upam, da bo pri tebi res uspešno in nam sporočiš veselo novico. Tudi mene namreč čaka prvi IUI sedaj v aprilu. A to je tvoj prvi, ali kateri?

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
3.4.2011 21:09:41   
cina
Hvala vesper. user posted image
Ja to je moj prvi IUI, zato bo vse zelo novo. Upam tudi, da bo to zadnji postopek. user posted image
Kako pa kaj tvoji folikli kažejo? Si na klomifenu?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
3.4.2011 21:17:26   
vesper
cina verjetno sem malo noro napisala user posted image jaz komaj začnem s postopkom sedaj v aprilu. Moja M bi naj bila sedaj 8.4. takrat pokličem in imam peti dan M, UZ. Nato pa začnem s klomifenom. Sem si ga pa že nabavila, tako da sem že v nizkem štartu user posted image user posted image
Kje imaš postopek v MB-ju?

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
4.4.2011 20:59:59   
cina
Tako, prvi IUI je za nama. user posted image Upam, da tudi zadnji.
Sploh ni bilo hudo, pravzaprav je še jemanje brisa bolj neprijetna zadeva. In zdravnica je rekla 'končano', ko sem mislila, da šele instrumente pripravlja. user posted image Sestra je pa bla zelo prijazna in nam je vse povedala za naprej, sploh nisem rabla kaj spraševat.

vesper, bila sem v mariboru, ja. Zaenkrat sem zadovoljna. Potem klomifena ti še nisi jedla?

Držite pesti, da nama uspe. Od stop injekcije dalje imam kot neke pms znake, upam, da bo minilo in je to normalno.

Vso srečo vsem, ki še imate IUI ta mesec. user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
5.4.2011 16:55:30   
vesper
cina držim pesti da vama je zaressss uspelo. user posted image user posted image user posted image joj bi bila to lepa spodbuda za nas, ki se ta mesec pripravljamo za postopek.
Ne, jaz še s klomifenom nisem začela, saj začnem pati dan M. Moja M pa bi naj prišla 8.4. tako da računam, da bi naj z 12.4 začela s klomifenom. user posted image

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
5.4.2011 19:29:03   
sončyka
Hvala za telefonsko, mogoče pa je ne bom potrebovala več...če bo ta mesec kaj ratalo... moramo bit optimistične, baje to deluje user posted image .  Cina tudi jaz upam, da ti bo uspelo.
Držim pesti user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
9.4.2011 13:34:22   
lenci
pozdravljene sotrpinke!po zeloo,zeloo dolgem času se vam javljam tudi tukaj.ker sem bolj na forumu mamina čvekalnica.no tudi za mano je prvi IUI,ki sem ga imela 7.4.11.upam,da nam uspe že v prvem krogu.sicer na otroku delava že 7 let skozi sva dala že čist vse možne načine in ne najdejo razloga zakaj ne pride do oploditve.z obema je pa vse ok.jemala sem tablete femara in sicer 2 tabl./dan in pridelala 2 folikla velika 20mm.nisem dobila STOP injekcije,ker je na urinu pokazalo pozitivno.toliko od mene za enkrat!
vse  sotrpinkam želim en velik ++++!

(odgovor članu sončyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
9.4.2011 16:47:56   
vesper
lenci držim pesti, da zagledaš user posted image
tudi mene čaka moj prvi postopek IUI zdaj v aprilu. Samo tečka se še prikaže dokončno danes in v ponedeljek že kličem, da se naročim na UZ user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
9.4.2011 18:42:42   
lenci
vesper tudi zate držim pesti da čimprej dobiš datum in da bo hitro mimo iz postopki in potem +!
katere tablete pa ješ?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?