|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
18.3.2011 16:20:47   
*zabica*
Vstavijo kar nekaj semenske tekocine, tezko recem koliko, vendar priblizno toliko kolikor se je izloci pri spolnem odnosu.....Pri IUI postopku je pravzaprav vse tako kot pri naravni zanositvi, razlika je le v tem, da ti  precisceno seme vbrizgajo direktno v maternico.....
Meni so ze pri laparoskopiji povedali kako naprej oz. zdravnica je dolocila 2 postopka IUI, potem pa IVF...Kaj pa je tzebi rekel tvoj dr? Se ze bila na posvetu?

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
18.3.2011 16:46:09   
*zabica*
Pa se to: za UZ ne dobis bolniske, dobis jo le za  tisti dan, ko imas IUI. Dobita pa jo lahko obga, ti in partner.....

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
18.3.2011 17:44:41   
tecnobica
Lej, jaz sem za prvi UZ samo menjala dve uri z nekom drugim. Potem sem pa videla, da je to preveč zame, skoz na trnih, a bom prišla pravočasno itd. pa mi je osebna dr. napisala bolniško. Brez potrdila seveda. Ne vem, kakšne osebne dr. imate. Moja meni verjame in mi napiše bolniško v vsakem primeru.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
18.3.2011 18:35:53   
*zabica*
Sej men jo tud napise ce ji recem, hotla sm samo povedat, da ti na GK ne dajo bolniske, za  IUI pa jo dobis  user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
18.3.2011 22:23:08   
vesper
o kar fajn je bilo zdaj tole prebirat. Tudi jaz imam namreč anslednji mesec IUI in me je vse to zanimalo. Joj, kako ste fajn punce, res, čisto zares user posted image user posted image user posted image

andreja_p kdaj pa imaš ti IUI? Mogoče bova trepetali skupaj. Z razliko, da sem jaz v Mariboru user posted image

Mene pa zanima še edino to. Kako to da nobena od vas nima več klomifena? Meni pa je doktor predpisal ravno klomifen user posted image user posted image
A je to ok? Al so sedaj klomifen zamenjale kakšne boljše tablete?

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
19.3.2011 8:56:09   
*zabica*
V Ljubljani klomifena ne predpisujejo več, ker naj bi preveč tanjšal sluznico, pa še veliko stranskih učinkov ima...Zdej predpisujejo Letrozol oz. Femara.
Srecno v postopkih user posted image  

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
19.3.2011 9:16:39   
~Biba~
andrejap za stopko ne potrebuješ bolniške...na zadnjem UZ dobiš injekcijo domov...in si jo potem določen dan daš sama, ob polnoči ponoči. ti tam pokažejo kako to gre.
kako p aboš naredila z UZ pa je tebi prepuščeno...poskusi se zmenit uro za UZ ko tebi najbolj ustreza, se da zmenit z njimi.

vesper res čudno, da si dobila klomifen, ko pa ga v Sloveniji v lekarnah ne izdajajo več.
Jaz sem šla ponj v Avstrijo...a ko sem morala račun predložit na zavod za zdravstveno zav. sem morala dobiš pečat iz lekarne. Tam pa mi je povedala, da se bo klomifen ukinil v Sloveniji, in v prihodnje stroškov več ne dobim povrnjenih.
Tako da pojdi do dr. in povprašaj za drugo zdravilo( kot je rekla zabica: Letrozol ali Femara): ali pa jih poskusi poklicat po telefonu.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
19.3.2011 12:14:22   
andreja_p
Meni niso še nič povedali,saj imam 24.03 v LJ kontrolo.ker so mi dali 6.mes. časa da po laporoskopiji
in histeroskopiji zanosim. Vendar nisem,zato bom predlagala postopek umetne.
Sem pa iz celja,tako da imam kar dolgo pot do LJ.
Upam da bo meni moja zdravnica dala bolniško,ker sem jo zamenjala,pa ne vem kako je to pri njej.
Sem se preselila,tako da mi drugega ni preostalo.
Koliko časa pa čakaš na IUI(mesec,dva,ali več)?
Jest bi rada čimprej začela s tem postopkom,verjetno se je pa treba naročiti.user posted image ?

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
19.3.2011 12:51:56   
tecnobica
Ko so meni na konziliju odobrili, sem šla takoj v naslednjem ciklusu v IUI. Pa v tadruzga tud prec v naslednjem. In po dveh neuspelih sem imela že takoj naslednji mesec pregled pri dr. , ki me je takoj dal na IVF. Tako da gre kar hitro.

Neposredna povezava do sporočila: 4534
19.3.2011 13:26:33   
*zabica*
Odvisno kdaj gredo papirji na konzilij in kdaj opraviš preiskave....Partner mora imeti opravljen spermiogram, oba  pa potrebujeta preiskave krvi za spolno prenosljive bolezni (pregled delajo na Centru za transfuzijo krvi, napotnico dobiš v Leonišču). Ko so preiskave opravljene, gredo papirji na konzilij. Ko dobiš pošto, pri prvi menstruaciji pokličeš in že si v postopku. Z drugim lahko nadaljuješ takoj....Jaz  trenutno čakam na rezultate 2 IUI, 29.03. imam že pregled pri svoji zdravnici, da gremo naprej v IVF v kolikor tudi tokrat ni uspelo....Ko si enkrat zraven, se stvari res hitro odvijajo....
Tudi jaz sem kar daleč, vozim se namreč iz Trbovelj. Sem pa trenutno brez službe, tako da ni bilo problemov z bolniško. Sem pa izvedela, da povrnejo potne stroške za preglede in UZ. V tem ciklusu sem bila kar 6x na UZ + IUI in kilometri se kar nabirajo.....Moj partner je recimo 1-ič dobil bolniški list od svoje zravnice brez problema, 2-ič pa sva mogla prinest papir iz Ljubljane....

< Sporočilo je popravil *zabica* -- 19.3.2011 13:32:27 >

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
19.3.2011 16:32:59   
vesper
hhhmmm pa bom res šla vprašat zakaj klomifen user posted image user posted image user posted image me je zdaj kar malo zaskrbelo.
Biba saj to je meni tudi povedal doktor, da moram po njega v Avstrijo, oz.da naj bi ga celo na Ptuju ena privat lekarna uvažala v Slovenijo user posted image
Jao, zdaj pa res ne vem no...
A je mogoče katera še v Mariboru za postopek IUI? Če je, naj mi prosim pove al je dobila klomifen ali kaj drugega?

Andreja_p jaz sploh nisem nič čakala za IUI. To je bil moj prvi razgovor po operaciji in smo se kar zmenili za postopek. No, res pa je, da sva midva oba imela opravljene vse preiskave že pred mojo operacijo. user posted image
Po moje je kar ok, če se ti kar čimprej nardiš vse te preiskave, ker tako ali tako čas neusmiljeno beži...user posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
19.3.2011 17:29:46   
andreja_p
VESPER naredila sem preiskave:kri sem oddala za pregled hormonov
odstranitev septuma,jajčniki,jajcevodi,naj bi bili o.k
odkrili so mi endometriozo,tako da so mi jih požgali
Moj je naredil spermiogram in je pri njem vse o.k.
Kakšne preiskave me še čakajo pred IUI?
Kri bova dala za spolno prenosljive bolezni.Mogoče še kaj?
A potem ko si v postopku IUI ne smeš imeti spolnih odnosov?

Upam da se bo pri meni tudi tako hitro odvijalo user posted image .

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
19.3.2011 18:36:54   
vesper
andreja_p potem pa tako imaš mislim da vse. Jaz sem še edino dala skozi pregled za klamidijo. Potem pa skoraj ni več razloga da ne bi prišla hitro na vrsto.
Kdaj imaš pregled v kliniki za neplodnost? Ali si ga že imela zdaj po operaciji? Joj, oprosti, saj verjetno si že to kje napisala ampak sem pozabila ali spregledala user posted image
Glede spolnih odnosov v postopku pa mene tudi zanima ja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4538
19.3.2011 18:48:09   
andreja_p
VESPER kakšen je to pregled za klamidijo?
Imam sedaj 24.03 v četrtek naslednji teden.
Enkrat po operaciji sem že bila in takrat so nama dali ta datum 24.03.
Upam da nama rata v prvo ker mi je muka hoditi okrog zdravnikov.
user posted image

Kolikokrat si že bila na IUI?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
19.3.2011 18:56:13   
novorojencek
zdravo vsem puncam tukaj gor.jaz sem nova uporabnica.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4540
19.3.2011 18:58:10   
andreja_p
dobrodošla iz moje strani.user posted image
Upam da bova tudi mi2 kaj počvekale.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novorojencek)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
19.3.2011 19:01:01   
novorojencek
hehe hvala.je katera od vas tukaj v veselem pricakovanju tako kot jaz???user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4542
19.3.2011 19:17:18   
vesper
andreja_p meni so vzeli kri in poslali v Lj na pregled za klamidijo. Kaj vem zakaj ta test, saj so mi povedali pa sem pozabila user posted image user posted image user posted image

to bo moj prvi IUI do zdaj sva se trudila po naravni poti user posted image
jaz bi na tvojem mestu kar rekla zdaj na tem razgovoru ki ga imaš, da ti je pa zdaj dovolj in naj te dajo naprej na IUI. Jaz sem tudi kar rekla, ker drugače bi še verjetno rekli da še malo počakajno, ampak niti ni imel izbire doktor, ker sem ga jaz prehitela user posted image
Meni ga je uspelo prepričat, upam da bo tudi tebi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4543
19.3.2011 19:20:22   
andreja_p
A si user posted image ?
Čestitke iz moje strani. Si zanosila naravno?
Ali si mogoče šla na IUI in sedaj pričakuješ user posted image ?
He,he sem pač babji firbec,kot bi moj rekel.

Neposredna povezava do sporočila: 4544
19.3.2011 19:28:04   
andreja_p
Hvala vesper.Sem na netu zasledila da je to test
za prisotnost bakterije v maternici ki naredi žensko neplodno.
Je pa zadeva prenosliva, je ena napisala da njen mož ni mogel
tiča držati v hlačah in da jo je okužil.user posted image
Ja bom rekla sej nima smisla čakati,saj bo vsako leto slabše,ker bom starejša.
Pa tudi želim biti mlada mamica.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4545
19.3.2011 19:31:11   
vesper
andreja_p zdaj se pa verjetno nisva razumeli user posted image user posted image user posted image

nisem user posted image in to bo moj prvi IUI po dobrih treh letih poskušanja po naravni poti. Da te malo spomnim za nazaj, imam podoben primer kot ti. Odstranitev pregrade in laparo sem imela v devembru 2010. Zdaj pa ker tri mesece še vedno ni bilo user posted image so me pa dali naprej za umetno. In sedaj imam dva postopka IUI potem če pa še vedno ne bom srečka user posted image pa grem na čakalno vrsto za IVF. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4546
19.3.2011 19:33:07   
vesper
ok andreja_p zdaj pa grem spit eno kavo, Vidim da mi pada koncentracija. Prejšnji pos verjetno ni bil namenjen meni user posted image user posted image user posted image [sm=jezicek.gif_

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
19.3.2011 20:16:50   
*zabica*
Spolni odnosi med IUI so dovoljeni oz. meni vedno sestra reče, da lahko še doma malo "popraviva" user posted image Ok, obstaja sicer možnost, da zanosiš z IUI postopkom, potem pa še naravno in tako tvegaš večplodno nosečnost, ampak pomoje so možnosti res majhne.... 

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
19.3.2011 22:53:23   
vesper
hvala žabica
sicer bi se pa kakšna pauza tudi prilegla malo, glede na to kako sva bila zdaj natempirana s tem user posted image
Hja kdo bi si mislil, da bom to kdaj izjavila, verjetno se mi že malo meša od vsega tega user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
20.3.2011 8:47:31   
*zabica*
Sej ravno stres je eden izmed glavnih razlogov neplodnosti.....In naj te ne skrbi, nič se ti ne meša, mislim da smo se več ali manj vse punce, ki se borimo z neplodnostjo,  srečale s takimi ali podobnimi  mislimi.  

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?