|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
19.9.2008 14:28:05   
aurora28
Evo sva z Galom že doma, mi je v bloku pred dvigalom zaspal in sva se kar obrnila in šla še malce vozičkat naokrog. Moram povedati, da mi je bil čvek zelo všeč, Alja se je tak lepo smejala Galu, Gal pa preden je porajtal, da ga Alja osvaja jo je najprej grdo gledal, no potem pa je tudi on postal šarmer. user posted image user posted image .

Mark je tak velik fantič in priden, obe Estrella* in Catja super izgledata, pa fajn mi je bilo čvekati, tak da Estrella* ko še prideš v naš konc kar pokliči pa se dobimo. user posted image

Gregorju, Tilnu, Omarju in Evi čestitke za polne 4 mesece!!! 

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
19.9.2008 14:37:55   
tilči
IZVIRNO SPOROČILO: katy82

Tilči lahko gre za vnetje,primi ga pri vhodu v uho in malo s prsti pritisni,če ma vnetje ga bo ziher bolelo.A trebuh ga kaj boli,mojo sestrično je zmeri grozno bolel pred vsakim vnetjem tko da smo že vedel kaj sledi.Božček upam da se pocajtauser posted image

nič ga ne boli, ne uho, ne trebušček, le z noska mu občasno priteče. Sem študirala, če ni zadnjič v vrtcu kaj staknil. Še malo bomo počakali, če bo enako, drugače gremo jutri k P, razen če se kaj poslabša, pa še danes

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
19.9.2008 14:45:01   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Moram povedati, da mi je bil čvek zelo všeč

Meni tudi, sam škoda, da je šele zdaj sonček malo prikukal izza oblakov. Bi lahk bile zunaj.
Sta bla pa posrečena Gal in Alja, kako sta na koncu v duetu "zapela" user posted image

Tudi jaz se pridružujem čestitkam za naše štirimesečnike user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
19.9.2008 14:50:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

edinaos a veš, da sva midva šele mal prej prišla domovuser posted image . Prava potepuha sva ratala user posted image .

ufff to je pa bil sprehod, kje pa sta bila? jaz sem pa med tem časom skuhala kosilo za danes in jutri, oprala in obesila 2 stroja, šle še en krog z Anjo, zdaj ko pančka ša sem še goooro perila speglalauser posted image user posted image zdaj imam pa mir za nekaj časauser posted image

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1854
19.9.2008 14:55:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Edinaos...user posted image  za spanje, pa četudi v mrazu
ma prav imaš, samo da spijouser posted image , sem pa opazila da še bolje spi, če vklopim kuhinjsko napouser posted image user posted image

Špelin@...user posted image
da se že enkrat ustavi to kakanje. Vidim, da tole cepljenje za rotavirus
ni tako nedolžno

ja moja tudi od kar smo jo cepili za rota, kaka čisto po vsakem obroku. Upam, le da kakec ne bo izgledal tako ko pri Alji (od Estrelle) me je kar strah tegauser posted image , ker tisto kar sem včeraj videla meni prav nič nedolžno ne izgleda, pa bogica mala kako se je namatrala predno je pujseka ven spravlauser posted image

(odgovor članu tilči)
  Neposredna povezava do sporočila: 1855
19.9.2008 14:56:54   
Anonimen
Saj res: Estrella kako je zdaj z vašim kakecom, se je kaj obarval in razrečil??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1856
19.9.2008 16:19:10   
aurora28
Joob moje sožalje, mi je žal zate user posted image user posted image user posted image

Hijenca jaz uporabljam za Galovo ritko Bebival in nima nobenih težav, ali ima tvoj user posted image tudi bele pike po ustih? Ker če ima, potem gre za glivice, probaj daktarin, verjetno najbolje, da greš v lekarno ali pa pokličeš P. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
19.9.2008 17:08:33   
aurora28
Pravkar je Gal popil 4 male žličke 100% jabolčnega soka in pojedel 60 g frutka okus korenček-jabolko. Da bi ga videla s kakšnim veseljem je jedel frutek, on bi cel kozarček 120 g pojedel, sam sem raje polovičko prišparala za jutri. user posted image Očitno mu paše ta okus, ker je kar usta odpiral user posted image user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
19.9.2008 17:34:52   
katy82
Aurora Gal je pa pravi mali jedec.A se mu je količina obrokov kej spremenila zdej ko dodajaš?

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
19.9.2008 18:12:31   
jana81

Pravkar je Gal popil 4 male žličke 100% jabolčnega soka in pojedel 60 g frutka okus korenček-jabolko. Da bi ga videla s kakšnim veseljem je jedel frutek, on bi cel kozarček 120 g pojedel, sam sem raje polovičko prišparala za jutri. user posted image Očitno mu paše ta okus, ker je kar usta odpiral user posted image user posted image

naš je tudi danes popil 8 žličk doma skuhanega korenčkovega in jabolčnega soka in pojedel še celo zizo.user posted image

aurora vidim da vedn, ko me ni zraven maš čas za čvek, kaj le to pomeni ??? user posted image user posted image user posted image
hecam se, da me ne boš resno vzela.

Mene so pa danes klicali iz Pikapolonice da je prišel naš stolček za hranjene od Jane...pa bo šlo spet 160 evrčkov, ampak Nejc bo pa nobel sedel.user posted image
Gremo zvečer po njega.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
19.9.2008 18:18:59   
ljubljana
Tole sem našla na netu, od ene mamice, ki je v razvojno hodila. Ni na mojem zelniku zraslo, je pa precej direktno, pa ne se preveč zasekirat. 

Forum RR:
Mene kar zaboli, ko vidim otroka, ki moli "roke v vis", hodi z izbočenim trebuščkom, ves iztegnjen -trebuh ven, rame nazaj- , za njim pa kot lučka ponosno sije eden od strašev (ali starih satršev), češ "glej, naš pa hodi!" Tanč ima zelo prav - otrok ne hodi, ampak ga k hoji silite VI! Kaj narediš ko otrok prileze k tebi in te zgrabi za prst? Pelješ ga do prve opore in usmeriš, da se za njo drži in hodi. Boste rekle "a ni to isto?!" Ne, ni isto!! Prvič mora koordinirati gibe rok in nog, da roke in noge premika tako, da se z rokami lovi na oporo, noge pa prestavlja, drugič so roke SPUŠČENE in mora otrok oporo ISKAT - ne hodi opora z njim in za njim, ON jo mora locirat in poštudirat, kako bo koordiniral, da ne bo ostal brez nje. Če pa ostane brez nje, mora spet naštudirat, kako se pride nazaj na vse 4 in po 4 naprej. To ni enostavno, to je zelo zapleten proces in dokler ga otrok ne osvoji, so vsa sprehanja za roke ENA VELIKA ŠKODA OTROKU. Saj 90 od 100 bo to "škodo" nekako podelalo, nekje vmes. 10 bom pustilo težje posledice, recimo ne znajo stat in skakat po eni nogi, ne znajo hodit po črti, meče jih iz smeri, obračajo stopala, "racajo". Med tistimi 90-timi pa jih je ogromno, ki ne znajo past. Vedno padejo naravnost na obraz ali pa vznak, spodrezani kot snop. Ne vedo, zakaj imajo roke. Eno in drugo je lahko zelo nevarno. Potem jih je cel kup, ki so nerodni, nestabilni tudi, ko shodijo. Hodijo "na trdo", podobno kot roboti. Potem so otorci, ki se iz stoječega položaja ne znajo vsest. Pa drugi, ki se ne znajo sami postavit pokonci. Hodijo, ko jih na noge postavijo starši, ne znajo pa ne vstat in ne sest. Vse to sem gledala v razvojni ambulanti v mesecih, ko sem jo obiskovala s sinom. Prepričalo me je v to, da sina nikoli in nikdar nisem sprehajala za roke. Sam se je na noge postavil pri 6,5 mes, vendar ga nikdar nisem sprehajala in sprehajti ga ni smel nihče drug. Ko je bilo res nujno, smo uporabili naramnice, ki otroka držijo čez prsni koš, pa še to res v skrajni sili. Tudi kasneje, ko je že sam hodil in ga je bilo potrebno držat (cesta, promet), sem uporabljala naramnice. Roko da šele sedaj, ko si ne izpahne več rame, da doseže mojo roko. Sem mu pa v stanovanju uredila cel poligon, postavila stezo iz stolov, klopc, pručk, ki se jih je lahko oprijemal in ob njih hodil. Zunaj pa je plazil tako dolgo, dokler ni znal sam it ob vozičku. Bil je umazan, zasvinjan, vendar je kljub zgodnji postavitvi pokonci in precej razvojnim problemom shodil z 10 mes in to 100% sigurno-nimamo nobenega resnega padca v evidenci - in 100% pravilno, od vsega začetka je znal vstat in se sam usest, lepo je podstavil nogo in se dvignil. Ko sva dobila ta izvid, se mi je odvalila skala od srca.
Zato vas tudi jaz v dobro vaših pikcev prosim - ne sprehajajte jih!!! Usmerjajte jih v prave gibe, vzpodbujajte jih k plazenju, nastavljajte jim opore in jih učite hoje ob njih, nikar pa jih ne vtikajte v hojice in jih ne sprehajajte za roke.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
19.9.2008 18:29:01   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

naš je tudi danes popil 8 žličk doma skuhanega korenčkovega in jabolčnega soka in pojedel še celo zizo.user posted image

aurora vidim da vedn, ko me ni zraven maš čas za čvek, kaj le to pomeni ??? user posted image user posted image user posted image
hecam se, da me ne boš resno vzela.

Mene so pa danes klicali iz Pikapolonice da je prišel naš stolček za hranjene od Jane...pa bo šlo spet 160 evrčkov, ampak Nejc bo pa nobel sedel.user posted image
Gremo zvečer po njega.

user posted image user posted image Jana ja kaj le to pomeni user posted image ? Je tak naneslo, drugič pa se definitivno dobimo. user posted image
Bravo za Nejčkov stolček user posted image user posted image user posted image .

Katy V bistvu se nama z Galom ni kaj dosti spremenilo, le to, da zdaj komot zdrži 3 polne ure brez dojenja, imava tak ritual, da v dopoldanskem času (okrog 11. ure)  dobi nekaj žličk sadne kašice, včasih mu dam tudi popoldan mogoče 3 žličke, pač ko vidim, da je zainteresiran mu postrežem user posted image , ko pa vidim da usta vztrajno drži skupaj odpade vsakršno poskušanje in papcanje, pač prestaviva na drug dan.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
19.9.2008 19:28:50   
aurora28
Imam nove temno plave kavbojke in nevem kako jih naj operem v stroju? Ali jih lahko operem s črnimi cotami na 40 stopinj? 

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
19.9.2008 19:32:19   
tilči
Danes bo še zanimiva noč.
 Nejc ima še vročino, a ne več tako hudo, 37,7.Zgleda, da se je še Tilen kaj nalezel, ker mu malo iz nosa teče. user posted image Sem mu dvignila vzglavje, da lažje diha in preventivno namazala z materino dušico po podplatih.
Pri Nejcu sem pa tudi že vse živo sprobala- hladen tuš, kisove obkladke, rdeča pesa...
Jutri upam da bo bolje

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
19.9.2008 19:33:50   
tilči

Imam nove temno plave kavbojke in nevem kako jih naj operem v stroju? Ali jih lahko operem s črnimi cotami na 40 stopinj? 

Če boš prala s takimi, da ni nevarnosti, da se kaj obarva, ni panike. Jaz sem zadnjič ene črne hlače oprala kar na roke in je šla ful barva stran

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
19.9.2008 19:52:17   
aurora28
Tilči a potem bi verjetno bilo bolje, če jih najprej operem na roke? 

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
19.9.2008 19:55:18   
Estrella*
Oj!

Kva ste naklofale, sem sam na hitco preletela.

Sem pririnila nazaj iz Velenja. CatJa in Aurora: hvala za družbo. Mi je bilo tako luštno mal poklepetat. Fanta sta bila veliko bolj pridna, žal Alje ne morem pohvalit, je bila kakih 20 min normalna, potem pa se je začelo njeno cmevkanjeuser posted image
Še ko sem bila pri kolegici se je pokazala v vsem svojem sijaju- negativnem seveda.
Sem jo pa podojila in po dojenju dala za probat breskev riž in je tako mljackala, da sem ji morala po cca. 60g ustavit, ker bi tud ona pojedla celega. Zgleda, da njej mleko ne paše najbolj.

edina: danes imamo prvič po 14 dneh normalen drekec in je šel brez kruljenja venuser posted image user posted image user posted image Očitno je bilo cepivo krivo.

jana: saj ne da sem žleht, sam tvoj Nejči bo v nedeljo star 5 mesecevuser posted image , danes smo 19.

Katy: fasada; se odločam med oranžnimi in rumenimi

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
19.9.2008 20:01:18   
tilči

Vsaj prvič, da boš videla, če gre barva stran

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
19.9.2008 21:11:38   
katy82
IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Vsaj prvič, da boš videla, če gre barva stran

Jst tud tako nardim,če mam pa same temne pa operem skupaj pa dam luno prašek al pa kerga druzga za črno perilo

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
19.9.2008 21:15:57   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Naty, se že po postu vidi, da si zadihala...superca, samo da gre na bolje user posted image

No, jaz sem pa ena taka cartka, ker Varjo pristavim skoraj vsako urco....ma se mi ne da jo po rokah nosit, ker imam potem z rokami probleme...ona pa kar štrajka s spanjem. In ko mi končno zaspi na jošku se pa psička spomni, da je čas, da malo nagaja in jo zbudi...ma same borbe user posted image

Ja js še na netu ne morem skrivat kako se počutim, kaj šele v živo user posted image ! Ja dan je šel dobro skoz, upam da bo šla tudi noč. Žanu sem zmiksala četrt banane s 30ml allernove, pol je pojedel še okrog 130ml samo allernove pa še zizo za povrh. Neki se mi je prejle zbujal pa zvijal, upam, da ne bo tud ponoči tko user posted image .

Kar se pa crkljanja z dojenjem tiče si pa privošči, sej dejansko je tolk hitr tega konec...

edinaos po celem Logatcu naju je blo dost user posted image , sej zato so me pa pol že tolk noge bolele, ko smo šli še popoldne en krog! Si bla pa pridna, ampak tud js sm bla potem... Jure me je presenetu, ko je prišel prej domov, pa sm ga poslala kosilo kuhat, js sm pa mal pospravla tačasuser posted image  . A Anja še zmer tolk kaka?

Estrella* pri vas bo pa očitno res GH šla v promet, mogoče je pa res že čas user posted image . Mi bomo tud začeli user posted image .

No hroščki in mamice dobro spite.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
19.9.2008 21:23:32   
Estrella*
Naty:
Se je pa konkretno napapcal Žankouser posted image Me nekaj zanima; kaj ti piše na napotnici, samo sum na alg na KM ? Mogoče bi bilo dobro, če ne piše, da bi se z dr, zmenila, da naredi test še za sojo, pršico in podobne stvari. Ker če bo dokazana alergij na KM, al ti potem predpišejo pregomin al tud alernovo?

2kg manj kot preduser posted image , no za user posted image ti je. Sem pa danes vidla CatJo; ta  ženska pa zgleda, kot da ne bi nikoli rodilauser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
19.9.2008 22:14:07   
suzy85
ojla!

se spet oglašam po dolgem času. mam bolj malo časa za RR - dopoldan služba, popoldan pa mojo pikico cartam. tudi mi smo že dali prehlad skoz oz. se je še kr drži. že v petek zvečer se ji je zamašil nos, pa se ji še zdaj ni vredu odprlo. tu pa tam se kaj vlije, drugač se pa prav sliši, da ma poln nosek. uporabljam fiziološko, pa aspirator, pa nič ne pomaga. operila si pa še ne upam probat.
včeraj smo meli spet P, pa je tokrat ati peljal Evo. je P kr debelo pogledal, ko je prišel očka brez mamice k njemu.  eva je dobla drugo dozo cepiva za rotavirus, čez 14 dni dobi pa še drugo pikico. velika je 65cm, težka pa 6320g. se mi zdi da bolj slabo pridobiva na teži, sam ni P nič rekel.

se oglasim še drugič, ko bo več časa - zdle je treba še mleko črpat, pa stanovanje pospravit

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
19.9.2008 22:29:18   
sesil
čveke čvekaste. ste pridne na rr-ju.
nam se je očitno ritem pokvaril, al kaj jaz vem kaj. ponoči se mi velikokrat zbudi, malo pociza, pa zaspi nazaj, ma kaj ko je čez 1h še spet....jaz pa ko user posted image .
danes sem si privoščila sprehod v naše male hribčke. hodila sem 2,5 uri. mi je prav pasalo. jutri dobim še kengurujčka, takega ko lahko gleda naprej in grem z našo user posted image  ven. zdej imem takega ko lahko samo k meni gleda in ni prav nič navdušene. no sej jaz tudi ne bi bla, če nebi nič vidla okoli.
se še kej javim, zdej moram položnice plačat....user posted image

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
20.9.2008 7:14:35   
Naty*
Jutro! No za nami je uradno najhujša noč do zdaj user posted image

Estrella* očitno veliko papice ni nič pomagalo.  Mogoče je celo alergija na banano. Pa bodi dost pameten... Na napotnici sicer piše samo "alergija na KML?" ampak js sm itak nameravala rečt naj testirajo še na druge stvari (pršice, prah, perje, mačja-pasja dlaka, jajca, pa še nekaj drugih mislim, da je itak v osnovnem kožnem testiranju) js bom rekla pa še za sojo, piščanca, ribe, banane, pšenico. Vse kar sem jedla pa je mel težave. Ker drugače bo uvajanje GH še hujše kot je trenutno dojenje user posted image .
Mislim, da ti v primeru alergije na KML in sojo predpišejo allernovo, drugače pa pregomin.
U glavnem... znorela booom!!!! Najboljš da sem sam na kruhu in vodi, pa še to ne vem, če ni na pšenico alergičen user posted image . Sploh ne vem, kaj naj še naredim, da bi vsaj dve noči zaporedoma spal brez krčev.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
20.9.2008 7:42:35   
Estrella*
Naty: user posted image user posted image Mislim, da je sedaj pa že res čas, da se kaj dokaže oz. ovrže. Človek je ob tvojem pisanju že čisto brez idej , kaj probat. Najbolje je , da mu daješe allernovo in ga mogoče čez dan samo parkrat podojiš, ponoči pa ne. Počasi ti bo vsa energija šla v maloro, naspati se pa tudi moraš. Čez vikend vpreži malo Jureta,
taščo in se malo spočij.

Suzy: služba....joj si mi kar mal luštov naredila. Ni pa verjetno nič manj naporno, kot če si samo doma. Men je doma kal luštno, samo monotonost me pa ubija!

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.