ninocka
|
Uf, jst se kar kopiram in kopiram in kopiram... Ful je smotano, ker kopira tud tickerje in pol mam zdej ze 4 Wordove dokumente, vsak ima cca. 600 strani, drugac sem pa sele na 100 strani nasega CVP Mah, sej bo, bi bla drugace ful zalostna, ce bi zgubila vse podatke in zapiske... Bom pa pol se mal uredila, da bo mal manj strani. Porocilo iz vrtca: - torek: katastrofa - sem ga pripeljala, bla z njim cca. 15-20 min, se je ful zaigral in sta rekli naj grem za 1 uro ven. Mali se je zacel po 5 min jokat, jst sem se zunaj pogovarjala z mamico, ki tudi uvaja hcerkico, pa je prisla se ena mamica s tamalo, ki tud uvaja in so jo po 10 min tudi ven poslale. Je rekla, da je bubi stal na vratih in jokal in se drl MAM MAM MAMA... Po 1 uri sem prisla not, je planil v histericen jok in skor skocil iz narocja vzgojiteljici. Ko sem ga vzela v narocje, me je objel in naslonil glavico na rame in me sploh ni spustil. Sva potem spakirala in sla Vzgojiteljici sta sicer rekli, da ni jokal skoz, da se je mal umiril, potem pa spet zacel. - sreda: smo imeli 1. cepljenje in sistematiko za 1 leto. Pri cepljenju je pojokal zarad tega, ker smo ga drzali, drugace pa ima 9100 g, 75 cm, 46 cm obseg glavice. Potem smo sli pa cez teste: - ali je levicar ali desnicar (sem rekla, da nic od tega, pol pa doma mal bolj pozorno gledam in je desnicar - zlico drzi skoz v desni, pa tud barvice, svincnike, predmete, naprej prime z desno), - ali posnema hisna opravila - ja, pometa (potem sem se spomnla, da se sesa in zabija zeblje) - besede, ki jih uporablja (am-am, mama, ne) - ali ploska in maha papa (ja + poslje poljubcka) - ce stoji in koliko casa (ja, ze dela korake) - ce ze sam je (drzi zlico, zajema, v usta daje meni) mislim da je blo to vse - aja pa se, ce sem opazila, ce kaj slabse slisi, vidi in ce ima pincetni prijem. Aja, pa dobili smo napotnico za urologa, ker se mu jajcka spustijo in potem spet dvignejo, pa kozica na lulcku mu gre cist mal dol (manj kot za rizevo zrno). - cetrtek: odlocila sem se, da ge ne bom vec pustila tko kot v torek, ampak da bom zraven in zapustila igralnico za 10 min, ce ne bo jokal. Vgojiteljica se je strinjala z mano in smo se lepo igrali, mali je zacel lazit okrog, spoznavat igracke, igralnico in se je ful zaigral. Sem se mu pa ful umikala - ko se je nekje zaigral, sem se prestavla na drug konec igralnice in ko je videl, da me ni, ni jokal, ampak me je samo poiskal kje sem. Po kaksni uri sem sla ven in cakala pred igralnico. Ene 5 min se je igral, pol je pa zacel jokat. Najprej ga je nosila vzgojiteljica, pa se je umiril in ga je dala na tla, sta mal kocke zlagala, pol je pa spet jokat zacel. Potem ga je mela pa pomocnica, sta pa sedela pri oknu in gledala pticke, se je pa ful vzivel, ji je kazal pticke, ko ga je dala na tla se je tud sam igral. Sem bla ful vesela (sem opazovala cez uno okence), pol ko je pa spet zacel jokat, sem sla pa noter. Ostala sva se na kosilu, je sedel na stolcku za mizico in sam jedel Mi sploh ni pustil, da bi ga hranla, ampak mi je skoz jemal zlico iz roke in si sam nosil v usta. Je pa ena puncka kr na stolu zaspala Po kosilu sva sla pa domov. Popoldne ga je cuvala pa sestra, ker sem mela sestanek za svet starsev in se ji je1.5 ure samo jokal, ni hotu jest, pit, nic. Ko sem prisla ponj, je pa ful zacel skakat, pa se igrat, pa pojedel je vse zivo...Sem pa zvecer spet zamudila z uro za uspavanje (dala spat po 8 in smo se uspavali do skor 10, s tem da je skoz govoru am am, am am in sva sla se nazaj cokolino jest). Mi je blo pa ful vsec, ko sva zjutraj prisla in ga je vzgojiteljica takoj vzela v narocje in mu dala enga velikega lupcka - petek: z vzgojiteljico sva se zjutraj dogovorili, da sploh ne zapuscam igralnice, ampak sem cel dan z njim. Je rekla, da ni pricakovala, da je tolk navezana name in da bo slo lazje. Pa da se je doma ful sekirala, kaj narobe delajo, da tolk joka. Sem ji povedala, da nista onidve nic krivi, ampak da je pac tak otrok, da ne mara tujih ljudi. Da ko se ju bo navadu, bo pa OK, pa bo tud rad pri njima. Sva prisla pa ze na zajtrk, je spet sam jedel, potem smo se pa igrali, igralnico je ze cist osvojil, z enim fantkom sta se pol tud cufala za telefon, enga druzga je tud bozal in z eno puncko sta se metala po enmu kuzatu in ga vlekla za usesa Skratka igrace, otroke in igralnico je osvojil. Ni dovolil pa vzgojiteljicama, da mu dasta hrano, da ga hranita, da ga umijeta, nic... Igralnico sem zapustila edino za 10 min, ko sem sla ven pojest eno banano, pa je takrat mal jokal in sta ga nosile, pa se je umiril in pol spet jokal. Sem otrokom tud zapela Macka murija in me je vzgojiteljica ful pohvalila in rekla, da mam glas lih za v igralnico ne vem, mogoce slabo slisi Sem se pa na koncu pocutila ze kot del tima tam noter, sem pomagal otrokom slincke zavezat, pa igrala sem se z njimi, pa hrano pospravit...ma ful mi je blo vsec, vidim, da sem cist poklic zgresila Potem smo pojedli se kosilo (puncka od vceraj je spet zaspala za mizo ), so bli pa pred kosilom ze tko vsi zaspani, da smo sli za ene 10 min v atrij, da so se mal zbrihtali, da so lahko sploh kosilo pojedlli. Ruben mi je zaspal v avtu in spal do 14:30 (3 ure ), zdej pa ze spet spi. Za v ponedeljek smo se pa zmenile, da bom sla ven za kaksno urico, ker prevec se pa tud ne sme navadit, da bom jst skoz z njim tam noter. V glavnem po zelo slabem zacetku, se mi zdi da je zdaj kr bolje in da smo malo napredovali. Sem pa vedla, da z njim uvajanje ne bo najbolj na izi in sem si zato pac vzela 1 mesec casa. Za Evana sem si takrat vzela 3 dni, ta drug dan uvajanja sem sla se v DM kupit test nosecnosti Tkole, zdejle pa koncam, pol se pa presedem na drug racunalnik, pa se kaj napisem in sploh preberem, kaj se kaj pri vam dogaja