bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Bamby, tenski za odgovor ja men je Janez že kar po 4 dneh 1 obrok mleka za menjal za GH a je to prehitr? Sva se dojila zjutraj ob osmih, pol je ob 11.00 jedel sadno kašico (jabolko+marelica 60 ml 3. dan isto), pol pa 13.40 spet dojenje (obe polne zize) pa popoldan po starem redu... Samo men res je brez težav, karkoli mu dam, popapca prvi grižljaj mal neumno pogleda, pol pa takoj ušteka, kako mora z jezičkom pogoltnit ... Saj jaz vem,da če otroku ena hrana paše, bi jedel vse, mleka pa že skoraj ne bi. Fora je bolj v tem, da še vedno kar precej mleka rabijo za razvoj. Še bolj pomembno za vas, ki dojite je pa to, da otroka postopno odvajate od prsi zaradi proizvodnje mleka samega. Tudi tvoje telo mora začutiti, da bo ob enem obroku manj mleka rabilo in ne na polno, kot je bilo prej. Anaja bi tudi večkrat samo kašice jedla, ker so ji nekatere zelo dobre, ampak ji raje dam še mleko, včasih celo premalo. Sem ugotovila, da ji kdaj mleko niti ne paše več . ella, ne delaj si enih predstav, da bo Zoja pa kar znala po žlički jest. Malo morgen! Itak da ne ve, kaj naj z njo sploh počne, zato pa gre več ven kot noter. Dojenčki se morejo vsega naučit. Naša še zdaj ne je kot en velik, zato ji moram še vedno popravljat velike količine, ki ji uhajajo iz ust. Pač še ne zna dobro požirat. Drugo kar je, ji po mojem hrana, ki si ji ponudila sploh ni všeč. Jaz sem začela najprej s sadjem (prav prva GH je bila žitno-mlečna kašica). Tudi zdaj ji je sadje precej bolj všeč, predvsem banana, medtem ko zelenjave nič kaj ne mara. Najbolj ji zaenkrat tekne korenček z jabolkom in cvetača z aptamilom (ta malo manj). Bučk pa sploh ne mara. Zelo rada pa ima te žitno- mlečne kašice, po mojem še najbolj od vsega. Krompirček Anaji tudi ni bil preveč všeč . Šele ko sem ji ga enkrat res fajn zredčila, da je bil totalno tekoč ga je šele jedla. Zdaj za začetek rabijo bolj sočne jedi. Tudi jabolko je iz začetka fajn skuhat, da je bolj mehko in sočno. Ko vidiš, da že malo bolj dojame, kako in kaj je z žličko in ko se navadi malce drugače požirat, pa spremeniš tehniko, da daš kar surovo. No, jabolko je fajn mešat še z drugim sočnim sadežem (banana, hruška, breskev..)
|