ursa_p -> RE: Februarčki in februarčice 2006-II del (15.1.2009 20:41:12)
|
... da nadaljujem ... upam, da bo zdej slo ... se je vmes se stran sesula ... Tudi pri nas smo bili bolani ... no, eni so se. Najprej sta imela decembra neko trebusno virozo (sta bruhala in driskala z Maticem), od 5.1. pa imata norice (sta jih dobila na dedku mrazu v vrtcu - v vrtcu sta bila prejni teden samo 2 otroka). Gal je zadevo res lepo prenesel ... ni imel niti vrocine, samo pike so se mu prvi dan razpasle povsod in sem bila prepricana, da bo obupen, ampak na sreco ni bilo hudega. Edini problem je bila ritka ... revezu so se naredile ene 10 pik cist v ritki in je prva dva dni komaj zaspal, ker ga je tako srbelo, da se je vsake 2 sekundi vrgel na hrbet in se drgnil po ritki, pa se jaz sem mu mogla ves cas masirati ritko. Imajo pa sedaj eno mazilo za norice in je nam pomoje ful pomagalo. Pa za Gala nama noben ni povedal, ko je sel pa Matic k zdravnici, mu je pa to dala. Matic je zadevo malo tezje prenasal ... imel je hudo vrocino 1 teden, bolela ga je glava (to ga se vedno), sklepi, bolelo ga je grlo, kjer se mu je spustilo veliko noric, ... Ampak gre na bolje ... na sreco. Ceprav mu pike se vedno ven lezejo .. bil je res grozen za pogledat. 3.1. smo bili v Kranjski na sanjkanju, potem pa je bil do predvcerajnem samo noter ... moram rect, da je bil glede na okoliscine kar priden, ceprav se je meni mesalo. Predvcerajsnim pa sva sla malo s sankami na sneg ... je ful uzival ... v soboto se gremo pa spet sankat. Imamo pa se nekaj novic ... poznamo ze nekaj crk ... A, I, O in D ... pa S se sedaj ucimo ... ve, da je kot kaca, ampak si ne zapomni, kako se izgovori. Sam si je zacel umivati zobe ... najprej si jih umije sam brez paste, pri pasti pa mu moramo pomagati ... si pa zobe umiva s pekoco pasto - mu je ful vsec, ce ga malo pece. Vecerno spanje ... je (bil) lump in nama (je) ful nagaja(l) ... vsakic pride in hoce dat se enega lupcka, pa se nekej je prisel pogledat, pa se oh in sploh. Tko da sem zdej uvedla tako rutino, kot je pri Malih vragcih. Ce pride iz postelje, ga za 3 minute zaprem v sobo in jo potem odprem, ga grem pokrit in recem lahko noc. Nato pustim vrata odprta in grem. Ce pride spet, pa ponovim. Je pa zanimivo, da ves cas, ko je zaprt, v svoji postelji in klice mami, mami, mami, ... In punce ... samo prvi dan je jokal, potem je pa nehal in zdej, po 4-ih dneh zaspi res noro pridno ... mogoce pride enkrat iz sobe al pa se to ne - rajs poklice, kot da pride iz sobe. Sej ne bom prevec hvalila, ampak gre na boljse. Jaz sem bila tako utrujena od vsega dela, ko sta bila oba bolana, da nisem mogla vec zvecer se njega 100x nazaj v posteljo vozit, pa on se je hotel se pogovarjat, pa pesmice pet, kljub temu, da smo vse to opravili predno sem mu rekla lahko noc. Ker se obvezno zvecer se malo ulezem k njemu in se se nekaj casa pogovarjava, pojeva pesmice, ... Je pa zdej zacel ponoci k nama hodit, ampak mu recem, ce ga grem pokrit, pa greva skupaj v njegovo posteljo in ga pokrijem in gre, potem pa takoj zaspi. Nekajkrat se je stisnil k nama, ampak je v vecini sam rekel, da gremo nazaj v njegovo posteljo. Sam jaz sem napol spala, ko je bil pri nama in sploh nisem vedela kaj govori. Zdej pa ce pride, gremo pa takoj nazaj. Eviii ... zacni gledat Male vragce ob sredah na kanalu A (in preberi kar sem napisala en odstavek visje) ... in se zacni tega drzat, sem prepricana, da bo Denaj po treh tednih spal kot top v svoji postelji .. in to ob 9-ih ... res se splaca. Poskusi. Ampak se moras res drzat, kar narocijo. Pralni stroj ... se nama je pokvaril pred novim letom ... za znoret ... pa nama je Katja svetovala da greva v Gorenje pogledat ... in sem kupila stroj znizan iz 1200 na 550 EUR ... ful sva zadovoljna ... zdej se nama cunje susijo pol dneva, prej so se pa v treh dneh osmradila. Danes sva pa sama (je moja mami vzela Gala k sebi okoli 4-ih in je rekla, da bo kar pri njej ostal) in sva si privoscila Kitajca, tako da bova pocakala dostavo, pa bova imela vecerjo .... je pa kar dolgcas danes, ko ni Gala. Marty5 ... probat ni greh ... pusti ga enkrat jokat, pa bos videla ali se bo Jernej zbudil ali ne ... pa se reakcijo sosedov bos videla. Glede Jerneja in izpisa iz vrtca ... imej ga zdej kak mesec doma, pa probajte s stvarmi, kot jih je nekaj sporocil nazaj pisala jer.za uredit njegov imunski sistem ... lahko pa mu das se kak ameriski slamnik ali kaj podobnega. Rojstni dan ... se malo ... Gal skoz o tem govori, midva pa se nimava pojma kje bomo in kako bomo. Toliko zenkrat (pa zihr sm se kej pozabila) .... greva pod tus ... mene zebe kot psa, tako da se grem malo pogret. Sva se vmes ze stusirala, pojedla, zdej pa gledava na kraju zlocina ... lep vecer. Ursa
|
|
|
|