Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:26:46
|
|
|
|
sandra123
|
Jutro so ...tale ohladitev pa res prav paše ...še spala sem dobro, sem samo 1x morala na wc .... Ja, saj res, kaj se pa zdaj dogaja z nami MajaT, upam, da si še 2v1, drugače pa upam, da bo porod čim lažji in čim hitrejši ... Zoja Miša, mislim nate, upam, da boš še nekaj časa 2v1, pa naj ti čas v bolnici čim hitreje mine Anita...kaj ga sračkaš Čuvaj se in svojo pikico, pa HB, da je vse ok Nell, za kopalnico, pa upam, da vam uspe še tisto tvojo bano spravit v kopalnico Tatly, lepa slikca in lepa bodoča mamica Mishel, upam, da se čimprej kaj javiš in nam poročaš, kako se imate kot novopečena družinica Pablo , samo, da si še 2v1, pa upam, da niste imeli hujših težav z neurjem Gajka, jaz ti še ne dam odpustnice , je še eno srečanje na sporedu
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:32:06
|
|
|
|
MATEJKA_
|
jutro! Maja T- držimo pesti nam so pa ravno iz BC jogi (dormeo) in blazino za dojenje dostavli . pa mi ni bilo jasno, ko sem videla, da je jogi vakuumsko zapakiran in zrolan upam, da bo vseeno ok. jaz sem prejšnji teden bolj ali manj vse (razen stvari iz lekarne) nakupla, ker me je v sanjah panika zgrabla, da bom prej rodila... no, pol pa vidim, da prav pri avgustovkah že gre tudi zares...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:38:17
|
|
|
|
ANA_P
|
dobro jutro Maja T, kaj je zdaj to? Tudi jaz upam, da so lažni in še en čas z nami ostaneš 2v1. tatly - ob 8.20 imam pregled. Pa ti? Se bova srečali?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:40:14
|
|
|
|
mishel
|
zdraaaaaaaaaaaaaaavoooooooooo!!!!!!!!!!! Hvala vsem za čestitke in lepe želje, pa za pohvale mojega . Res je zlat in mi stoji ob strani bolj kot sem si sploh lahko želela. Najprej se moram pohvalit, da smo iz bolnišnice odšli že en dan prej, se pravi v nedeljo. David se počuti odlično, le mamica in ati sta rahlo utujena od vstajanja ponoči. Je pa zelo priden in večino dneva prespi. Mleka imam dovolj, vendar ga bom nekaj časa hranila s svojim mlekom po steklenički, ker pri dojenju porabi preveč energije in potem namesto da bi se redil, hujša . To je bil tudi eden izmed vzrokov, da smo bili malo dlje v porodnišnici. Zdaj pa zelo lepo napreduje in je pravi mali požerušček. Seveda pa se vseeno pocartama. Lump točno ve, da ima mami še nekaj drugega razen stekleničke in kadar je siten to tudi odločno zahteva. Skratka prva dva dneva sta minila in povedati vam moram, da je čudovito biti mami in pestovati malega angelčka v svojem naročju!!!! Brez strahu (kot je že moj napisal) prihaja najlepši čas vašega življenja.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:47:02
|
|
|
|
sandra123
|
Pozdravljena Mishel , me veseli, da ste vsi trije ok, predvsem pa to, da mali David dobro napreduje ...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:50:04
|
|
|
|
anita goitan
|
mishel čestitke!!! Super da si se oglasila! Kako se pa ti počutiš, kašen je bil porod?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:55:30
|
|
|
|
andrejaboris
|
Jutro! Kaj zdaj se pa že vsem nekam mudi? Ne še! Malo še mormo počakat! Če pa že ne gre drugače pa samo, da bo vse O.K.!!! Maja T. upam, da so samo lažni popadki in da boš še naprej vsaj kaka dva tedna nosečka! Tamy 30 meni so se pri Lanu tut začeli popadki kar na 5 minut, plodovnica pa mi ni stekla, so mi mogli kasneje v P. mehur predirat. MIshel lepo se cartajte, jaz bi se tut že samo bo treba še malo počakat! Daj lupčka Davidu še v našem imenu!!! Za mano pa je neprespana noč in zdaj sem ko mesečnik. Ne vem kaj je blo Lanu da ni in ni hotel zaspat pol pa se je čez uro zbudil in sma bla spet ur in pol pokonci, ker je imel neke sanje čudne, pol pa čez tri ure spet je nekaj jamral, vmes pa sem šla še 10 x na WC pol pa je bil že ob pol osmih pokonci! Samo ga bo upam da potem zmanjkalo in grem kar zraven njega dremuckat! NIč se kasneje še kaj javim! Lepo bodite!!!
< Sporočilo je popravil andrejaboris -- 8.7.2008 9:57:13 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 9:59:08
|
|
|
|
mishel
|
Jaz se počutim odlično, že prvi dan po porodu sem bila v primerjavi z nekaterimi v dobri kondiciji - na srečo. Porod je potekal brez posebnosti. tudi bolelo ni prehudo, razen zadnje pol ure, po tistem, ko mi je babica predrla mehur in mi je odtekla voda. Ampak pol ure hitro mine in čisto prav imajo vsi ki pravijo, da takoj ko primeš angelčka v naročje, takoj pozabiš na vso bolečino in trpljenje. Mi je pa zelo veliko pomenilo, da je bil moj ob meni. Masaža hrbta mi sicer nikakakor ni pasala, me je pa božal po laseh in me spodbujal in opominjal na dihanje. Med popadki pa sem vedno glavo stisnila k njemu in takoj je bilo bolje. Tako zdaj pa moram k Davidu!!!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:09:38
|
|
|
|
bambi14
|
Jutro babike, spali -uffff je blo fajn. In seveda prvo kaj je ko se zjutraj zbudim,....kavica in sveže pečen kruhek z marmelado in RR in kaj vidim------------ejte ženske ni še naš čas, smo komaj 8.07. in ne 7.08. Nič še ne dobite potnega lista za prestop meje! Maja- si še 2v1,...ali se že cartlate. Javi in se kaj slišimo. Kolegiga je rodila 1 mesec prej in je mala imela 2600g in velika 47 cm in sta šle 3 dan domov, tako da se ne rabiš bat kako in kaj. V Mb- porodnišnici vaju bodo že porihtali. drži se. koš za plenice- mi2 sva kupila Angelcare- če pa je ok pa bomo vidli( v tega se je moj dragi vpičo in sem mu pustila veselje, ker tako nisem vedla keri je boljši). Hvala za copy- paste. sem jih zašila- hihi.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:10:36
|
|
|
|
gajka
|
Evo, za vse firbčne avgustovke... Najnovejše novičke od Maje T.: trenutno je odprta 3 cm, popadki so se malo zmanjšali. Ne ve še, ali bo rodila danes, jutri, ali mogoče celo kasneje. Voda ji še čisto nič ne odteka, menda mehur še močno drži. Kot kaže, pa bo v vsakem primeru hospitalizirana. Je pa ful polna optimizma in mi je delovala zelo skulirano. Držimo pesti, Maja!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:14:54
|
|
|
|
ANA_P
|
Mishel, lepo se cartajte in napredujte. Maja T, če že mora biti zdaj pa naj bo hitro in čim manj boleče.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:17:17
|
|
|
|
sandra123
|
OJOJ.............pri MajiT gre pa zares , upam, da bo čimprej rešena in ji pošiljam ... No, še en avgustovček je na poti...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:19:11
|
|
|
|
naty13
|
Mishel lepa, da si se javila. Smo mislile nate. David vidim, da je priden fantek. Jojjjjjjjj si mi naredila skomine, ko si napisala, da je David pravi mali požerušček. Sem kar solzice dobila v oči, ko sem se spomnila, da je bil Nejc tudi požerušček. Važno, da ima tvoje mleko, pa naj papa pri tebi ali po flaški. Tudi sama sem ga velikokrat spumpala ven in mu ga dala po flaški, da sem sploh videla koliko poje. Tvoj je pa res zlat. Gajka hvala za inf-. od Maje T. Maja T. drži se. Meni se je vleklo to s 3cm par dni. Popadki so se pojavili in nehali. Upam, da mala zdrži še kakšen teden.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:25:57
|
|
|
|
naty13
|
Maja T. in čimmanj bolečin ti želim, če boš morala že danes na porodno.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:27:57
|
|
|
|
tatly
|
ojjj...joj maja hitro se resi ce gre res zares .ANA_P-jaz imam pa 9.10.zdaj sem gledla po materinski knjizici in vidla da nisem imela nikol pregleda popoldan
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:28:26
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14 Jutro babike, spali -uffff je blo fajn. In seveda prvo kaj je ko se zjutraj zbudim,....kavica in sveže pečen kruhek z marmelado in RR in kaj vidim------------ejte ženske ni še naš čas, smo komaj 8.07. in ne 7.08. Nič še ne dobite potnega lista za prestop meje! Bambi zgleda, da bo 7.8. že 3/4 avgustovk cartalo.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:29:33
|
|
|
|
Julija08
|
Hojla, so zdaj ko sem doma se komaj prebijem do interneta tolk imam enega dela . Drugače vse po starem, komaj sem dočakala dež, ker sem že res umirala od te vročine. Tudi jaz razmišljam, da bi kupila koš za pleničke, pa ne vem katerega? Ima katera kakšne izkušnje? Iskanje, mene je strah poroda, ja. Ravno zato sem se odločila za Ultivo v Kranju. Še katera? IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz Tudi jaz sem že razmišljala o Ultivi, pa še nisem ziher. A si šla ti na tisto posvetovanje v Kranj?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:41:16
|
|
|
|
MATEJKA_
|
mene pa je ravno patronažna sestra obiskala... sem kar malo debelo pogledala in jo vprašala, če je ziher, da mene išče. pa je rekla da ja, da je hotela še pred porodom malo prit pogledat in kaj povedat, ostalo pa se bomo tak zmenle, ko bo otrok tukaj... pa malo je povedala, kaj naj kupim in kaj ne ipd... za mb patronažne
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 10:52:54
|
|
|
|
tatly
|
aja kaj ultiva je za plačat?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:12:46
|
|
|
|
ozziebo
|
Mishel, samo da ste vsi v redu in se lepo cartete, pa kar počivajte še vsi skupaj, boste že kmalu okrog laufali. Pa za Davida, da tako pridno je!!! Mi imamo tudi Davida, ki bil pravi mali požerušček!!! In pa za tvojega moža, da nas je tako lepo obveščal.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:13:46
|
|
|
|
ozziebo
|
Julija, preberi ene 2-3 strani nazaj (78,79), so debate o košu za plenice.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:18:13
|
|
|
|
Erin
|
Dobro jutro jaz sem se tudi končno naspala po kakih 2 tednih. Se je tako prijetno ohladilo..uf..paše.... naty - za petek ne vem, bom vedela povedati zadnji dan, saj veš kako je pri meni sayuri - bravo za dobro kri Sedaj greš pa lahko rodit Že premišljuješ o datumu ali ti bodo tokrat ga pa oni določili? cicmic - sem vohala pa ni vonja po mandeljih Tudi umirilo se mi je vse skupaj tako da upam da bomo zdržali do naslednjega pregleda čez en teden Hvala za nasvet. Kako je bilo danes na G pregledu? Si dobila antibiotike? Mala pa lepo pridobiva na teži, malce počasneje ampak dobiva pa...me zelo veseli Zoja Miša - ne vem če boš to brala ampak želim ti vse dobro, tebi in pikici Ne vem od katere razpredelnice si govorila, mogoče si opazila tisto drugo na katero sem dala punce ki so se javile le 1x ali 2x, tja te pa ne damo, kvečjemu na ROdili so se Srečno!!!! čipka - sliko koša sem prilepila le nekaj strani nazaj, opisat ga pa ne znam. Poglejte si na kako spletno stran npr. www.baby-center in poiščite koš za plenice, jih je nekaj vrst pa boste same najbolje preučile kateri je najboljši. Jaz ga ne bom imela. Sem si kupila male vrečkice v DM in bom pleničke dajala tja in nato v večjo vrečo ki jo bom imela v navadnem zaprtem košu na balkonu, da se nebi vonjave širile bom pa dajala elastiko čez. sandra - kako si ti danes? A so te počakale srajce a? Možeki bi kar pustili da visijo tam celo večnost, potem te pa zagrabi in raje sam narediš kajne? Samo ne pretiravaj obljubi mi! ANA_P - meni raje ne sporočajte ko boste rodile, po pravici povedano ne vem koliko bom sploh potem zmogla viseti tu in urejati vse sezname plus da bi še to. Želim biti malce bolj previdna ker pravijo da po porodu čimmanj branja, računalnika, tv-ja... Upam da razumete. Bi bilo pa fajn da se javi kaka ki ima PDP šele proti koncu avgusta, jaz sem pri tistih ki ga bomo otvorile *zvezdica* - seveda je možno da te podzavestno skrbi...se taki dogodki tudi meni dogajajo in to ko je najmanj treba-beri največ problemov. V takih primerih si skuhaj čaj, posedi na kakem hladnem prostorčku, globoko dihaj in počakaj da mine. Takim napadom se reče panični napadi in jih lahko izzovejo stresne situacije lahko pa tudi kake grde sanje. Bo vse ok -ti iz lastnih izkušenj povem. Maja T. - kaj to bereeeeeeeeeeem???? Popadki??? Pišuka!!! Sej ne vem ali naj skočim sedaj do zadnje strani ali post za postom spremljam kaj se dogaja....sem vsa nervozna sedaj.. Vsekakor pa držim pesti da bo vse ok! naty - ej eeeeeeeeej...kaj pa moja odpustnica? Imam tudi samo še 22 dni po zadnji M oz zadnjem UZ. anita- samo da je vse dobro Mene tudi mali zadnje čase straši ker je tako miren ampak premika se pa tako da me pomiri. SEm ga pa kregala in je v zahvalo popolnoma premetal moj trebuh včeraj zvečer mishel - dobrodošla doma! Še enkrat čestitam za malega princa! Berem da se imate lepo in je vse uredu.. Super. Sedaj nas pa le počakaj da se začnemo zbirati na nasledni temi- dojenček. Pa le večkrat se oglasi da nam boš postregla s kako inf. glede malega,... MAJA DRŽI SEEEEEEEEE!!!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:20:51
|
|
|
|
ozziebo
|
Anita, zdaj pa malo počivat, da še tebe kaj ne prehiti!!! Čuvaj se. Zdaj sem si pa res pripravila torbo za P, pa še sobico za , postlala posteljico pa košek... Tako, vse pripravljeno, čeprav pričakujem, da bom šla še kaj na razprodaje (2v1) Danes pa imava z mojim 8. obletnico poroke . Kako to hitro gre! Moram se zdaj lotit torte, da se potem malo pocrkljamo!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:22:13
|
|
|
|
Erin
|
ozziebo - čestitke za 8 obletnico!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 8.7.2008 11:23:32
|
|
|
|
andreja***
|
No danes je moje počutje veliko boljše. Zjuraj sem šla še po zadnjih nakupih ki sem jih nemaeravala včeraj ampak sem jih zaradi slabost preložila na danes. Zdaj grem pa skuhat pa se kasneje oglasim
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?