mala_pikica
|
Dobro jutro! Joj punce vidim, da ste že pri gosti hrani. Jaz bom začela z gosto hrano pri 6m, če bom le imela mleka dovolj in bo Luka lepo napredoval. Če ne bi dojila, bi pa mogoče začela res malo prej. Tudi Lana je bila do 6m samo dojena. Sva pa midva oba alergika in sem zato bolj pazljiva. Drugače pa tudi jaz pri uvajanje GH nisem komplicirala, jedla ni pač tistih parih stvari, ki so poznane kot močni alergeni( Morske stvari, beljak, KM, lupinarji in agrumi, gobe,...). Je pa meni dojenje ful komot in se mi že zaradi tega nikamor ne mudi. Mislim pa, da je težko določiti strogo mejo kdaj je zrel za uvajanje GH. Saj že par let nazaj v vsaki literaturi piše med 4 in 6m, sedaj pa odvisno od , eni so zreli že okrog 4m, drugi pa še pri 6m niso. Zato pa je najbolje, da vsaka mamica opazuje svojega , kdaj je tisti pravi čas. Pomembno je, da izgubi plazenje jezička, to pa je ponavadi po 4m, da že vsaj malo hoče sedeti, da pogleduje za žličko, .... . Sem pa odkrito povedano v časih šokirano, ko preberem ali pa slišim kaj vse že eni 4m morajo jesti. Vseeno mislim, da ni pomanjšani odrasli in da je potrebno biti tudi malo pazljiv. Sem pa ravno zadnjič brala v čakalnici članek iz časopisa, kjer so delali raziskavo in je bilo napisano, da prehitro in nepravilno uvajanje GH, poveča za nevem več koliko %, večjo možnost pojava alergij do 10 leta. Tako, da glede na to, da je Luka alergik bom jaz še ziher čakala. Bamby za Anjo, da je prido jedla. Pa recept sem tudi shranila, ko ne bom več na dieti, ga bom sprobala . Pina ti si bila tudi pridna, meni se pa sploh ne da likati, ko je zunaj tako lepo vreme, zvečer pa sem tudi zanič. Pa pzdravljene vse nove čveke! lp
< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 26.5.2008 8:32:51 >
|