Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:20:35
|
|
|
|
Katina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Na srečanje bi pa tudi jaz prišla, samo zaenkrat bodo verjetno relacije za naju dva malce predaleč. Do MB bi še nekak šlo. Če vas ne spoznam prej pa morda, ko bomo malce večji. Počakaj, da začnejo veljati vinjete, potem tudi jaz pridem do MB No, od jutri naprej pride špelin@ tudi do MB . Meni je že itak vseeno kam se peljem, ker SLO ni tolk velika. Malo sem že pozabila katera vprašanja so se pojavljala, zato bom šla po spominu: Uspavanje: jaz sem se po dnevih nošenja s krčki močno naveličala tega nošenja, ker sem imela roke do tal. Ko smo zamenjali AM smo zamenjali tudi sistem uspavanja. Čez dan dremlje na igralni dekici. Dam mu dudko in jo malo popravljam dokler ne zaspi. Ležalnik žal še ni v funkciji upam pa, da ga navadim tudi nanj (kljub špelininim "prijateljicam" . Zvečer spi v zibki kamor ga položimo po večernem ritualu. Navadno mu dam dudo in počakam zraven na postelji, ker mu ziher nekajkrat pade ven in zajoka. Ko se umiri vključim varuško in odidem. V vozičku je pa vedno priden in spi kot top. Jaz sem malo manj navdušena, ker vem, da bom jaz fuč ko prideva domov, on pa buden kot ris. kasso: tudi pri nas smo navajeni praktičn vse likat. Vendar bi ti zaradi svoje bolezni lahko izločila del perila. V četrtek grem po napotnico za fizioterapijo, kjer naj bi mi z ultrazvočno terapijo pomagali. Upam, da res. Bom pa zdravnici omenila možnost povezave z ledvicami. špelin@, ti si ekstra 1A organizatorka. Bi se potrudila tudi tokrat za organizacijo srečanja? kliče, čao...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:26:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej punce ampak moj P. je pa res zlata vreden. V petek sva se pogovarjala da ga bo poslal k alergologu. Sedaj me kliče in pravi da imam jutri pregled in sicer v Trbovljah... Ej, ker drug bi mi samo napotnico dal, pa išči si sam ,kje in kako...On je preklical vse naokrog kam bi ga najhitreje lahko spravil... In zrihtal že za jutri... Pa rečte če ta človek ni zlata vreden... Špelin@: helppppp kako se pride v Trbovlje v bolnico.Pls čim krajšo možno varianto, ker nimamo klime v avtu...in se bomo že tako skuhali...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:32:06
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Špelin@: helppppp kako se pride v Trbovlje v bolnico.Pls čim krajšo možno varianto, ker nimamo klime v avtu...in se bomo že tako skuhali... Najbolje na AC in na Trojanah dol. Potem imaš do Trbovelj slabih 25 km - skozi Izlake, Kisovec in Zagorje. Lahko greš do LJ in potem proti Litiji, skozi Litijo in do Trbovelj, ampak se zna kar vleči in še gradbišče je vmes. A se kaj vidiva? Pridem tudi do bolnice, samo da te vidim
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:32:47
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katina Ko se umiri vključim varuško in odidem. V vozičku je pa vedno priden in spi kot top. Jaz sem malo manj navdušena, ker vem, da bom jaz fuč ko prideva domov, on pa buden kot ris. Tole mi je pa zelo poznano.... Katina: saj me je sram vprašat, ampak kaj pa je narobe s tabo? Na kateri strani si pisala, kaj o tem, da ti ne bo treba še enkrat pisat.. Karkoli že je:
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:38:47
|
|
|
|
kodrana
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** IZVIRNO SPOROČILO: kodrana čao punce. sem mojega poslala v lekarno po kapljice proti krčem in imajo neke nove. BioGaia probiotične kaplice za otroke. menda naj bi bile učinkovite. pomagajo vzpostavit črevesno floro. jih je katera že probala? Ne, meni jih je P odsvetoval. Zato smo še kar na sab simplexu in vetrovnih in tistih italijanskih ki so itak iste kot sab simplex v obeh je sintetikon glavna sestavina... Sem hotela te nabavit pa je rekel da se mu ne zdi jo uredu, da probiotiki naj ne bi bili za novorojenčkovo črevo.... a res? tale v lekarni jih je pa full pohvalila . da so to nove in da so zelo dobri rezultati . jaz sem ji jih pa že dala..
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:41:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: **** Špelin@: helppppp kako se pride v Trbovlje v bolnico.Pls čim krajšo možno varianto, ker nimamo klime v avtu...in se bomo že tako skuhali... Najbolje na AC in na Trojanah dol. Potem imaš do Trbovelj slabih 25 km - skozi Izlake, Kisovec in Zagorje. Lahko greš do LJ in potem proti Litiji, skozi Litijo in do Trbovelj, ampak se zna kar vleči in še gradbišče je vmes. A se kaj vidiva? Pridem tudi do bolnice, samo da te vidim PLS. daj mi mobi če se slučajno zgubim...In ko pridem v Trbovlje, kje pa je bolnica?? Pa valda pridi v Bolnico...če utegneš. Sej ne vem še kako bom to izvedla glede hranjenja Kakšna ideja od tistih,ki že šopingerate in pohajkujete ??? Koliko časa pa rabim od Vrhnike do tja??
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:42:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana IZVIRNO SPOROČILO: **** IZVIRNO SPOROČILO: kodrana čao punce. sem mojega poslala v lekarno po kapljice proti krčem in imajo neke nove. BioGaia probiotične kaplice za otroke. menda naj bi bile učinkovite. pomagajo vzpostavit črevesno floro. jih je katera že probala? Ne, meni jih je P odsvetoval. Zato smo še kar na sab simplexu in vetrovnih in tistih italijanskih ki so itak iste kot sab simplex v obeh je sintetikon glavna sestavina... Sem hotela te nabavit pa je rekel da se mu ne zdi jo uredu, da probiotiki naj ne bi bili za novorojenčkovo črevo.... a res? tale v lekarni jih je pa full pohvalila . da so to nove in da so zelo dobri rezultati . jaz sem ji jih pa že dala.. Mogoče pa to z "črevi" velja samo za mojega Ki ima kolike pa še alergijo na KLM?!!
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:48:29
|
|
|
|
špelin@
|
kodrana, te kapljice uporablja Majabo. Moram vam povedati, da sem takooo ponosna na našega malega junačka Toliko stvari že obvlada. Vsak dan je kaj novega. Včeraj sem ga dala ležat na hrbet na kavč, ki rahlo visi (sedalni del), in se je obrnil na bok, potem pa tako dolgo "poganjal" z nogico, da se je prevalil na trebuh Danes je pogruntal, da lahko po igračah, ki visijo nad blazino igralne podloge, tolče z rokicami in je že 2 uri srečen notri Pa še nekaj: včeraj je fotografiral našega junaka, ki leži na meni in pase kravice, in se je mali konkretno dvigoval, že celo prsni koš Bom dala fotko v album
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:52:49
|
|
|
|
jana81
|
punce naš Nejček ima na lulčku en tak rdeč obroček, tak okoli in okoli lulčka po kožici... a mislite da morem k zdravniku? pa še eno jajčko ma nižje kot drugo.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 16:58:44
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: **** Špelin@: helppppp kako se pride v Trbovlje v bolnico.Pls čim krajšo možno varianto, ker nimamo klime v avtu...in se bomo že tako skuhali... Najbolje na AC in na Trojanah dol. Potem imaš do Trbovelj slabih 25 km - skozi Izlake, Kisovec in Zagorje. Lahko greš do LJ in potem proti Litiji, skozi Litijo in do Trbovelj, ampak se zna kar vleči in še gradbišče je vmes. A se kaj vidiva? Pridem tudi do bolnice, samo da te vidim PLS. daj mi mobi če se slučajno zgubim...In ko pridem v Trbovlje, kje pa je bolnica?? Pa valda pridi v Bolnico...če utegneš. Sej ne vem še kako bom to izvedla glede hranjenja Kakšna ideja od tistih,ki že šopingerate in pohajkujete ??? Koliko časa pa rabim od Vrhnike do tja?? 1. Rabiš dobro uro, če ni zastojev. Nekje uro in deset minut približno. 2. Ko prideš v Trbovlje, pelješ ves čas po glavni (prednostni) cesti. Skozi prvi semafor greš naravnost, ravno tako se držiš te iste smeri skozi krožišče, skozi drugi semafor naravnost, pri tretjem pa levo, pelješ ene 100m do vrh hribčka in spet levo. Potem pa ene 200 m naravnost in si pri "kompleksu" zdr. doma + bolnice + otroškega dispanzerja. Pri tem križišču greš desno navzgor in ob zdr. domu zaviješ levo (se da parkirati ob otroškem dispanzerju - za rampo pri bolnici, ki se dvigne, ko pripelješ do tam) ali pa kar še naravnost in nekje ob cesti, kjer so zarisani parkirni prostori, parkiraš. Odvisno od ure, ob kateri prideš, ker je včasih težko najti prost parking. 3. Kar se hranjenja tiče, se lahko ustaviš pri meni v Zagorju in poštimaš zadeve, doma sem tik ob glavni cesti
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 17:30:36
|
|
|
|
Taula
|
Hranjenje...jaz prekuham vodo in jo dam v termovko...zdrži mi do 5 ur. Vedno pozabim vprašati....koliko časa se čaka na odločbo za otroške dodatke? Midva sva vlogo oddala 3 teden nazaj Sej dobila bova najnižji znesek, ma bolje to kot nič.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 18:10:03
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pa še nekaj: včeraj je fotografiral našega junaka, ki leži na meni in pase kravice, in se je mali konkretno dvigoval, že celo prsni koš Bom dala fotko v album Je že v albumu
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 18:11:50
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Hranjenje...jaz prekuham vodo in jo dam v termovko...zdrži mi do 5 ur. Vedno pozabim vprašati....koliko časa se čaka na odločbo za otroške dodatke? Midva sva vlogo oddala 3 teden nazaj Sej dobila bova najnižji znesek, ma bolje to kot nič. Meni voda v termovki zdrži fajn vroča celo 12 ur Odločbo za otr. dod. sem dobila v 1 tednu Je pa res, da pozna tisto uslužbenko
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 18:14:15
|
|
|
|
Taula
|
Kako termovko pa imaš? Material? Sem pogledala slikice..mali se konkretno dvigne Tista slikica, ko so vsi trije otročki skupaj je pa Še nekaj..ko vaši pasejo kravice...kaj imajo rokice v pesti ali prstke iztegnjene?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 18:33:16
|
|
|
|
Katina
|
Valentina2006, ful cute slikice . špelin@, mali je že pravi junak . špelin@ in ****: jaz bi se pa vama pridružila, če je to ok in če bo to dopoldan. Sicer bi šla z manu tudi , vendar upam, da vaju to nič ne moti. ****, glede mojih težav ti enkrat razložim "v živo", da ne bom smetila po forumu.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 18:45:59
|
|
|
|
Anonimen
|
špelin@: hvala obvezno te pokličem.... Jaz bi tud geslo. gregor mi ne prime... si kaj novega pogruntala... Uro imam ob 16.30... Špelin@ a je takrat gužva?? Še eno vprašanje: avto nima klime, kaj svetujete da olajšam malemu to na žalost nujno vožnjo??? Katina vabljena vedno, saj veš...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 19:06:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Špelin@: Aha sem pogruntala geslo... pravopisno mora bit . Pravi korenjak. Saj ne zameriš, morala sem pofirbcat, ker sta glih isti dan rojena in vidim da sta kar približno glih v razvoju... Dva orenk deca. Saj ko bom imela kaj cajta bom tud jaz kako sliko not v album nalimala...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 20:08:28
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Kako termovko pa imaš? Material? Iz rostfraja je - bila je draga kot Še nekaj..ko vaši pasejo kravice...kaj imajo rokice v pesti ali prstke iztegnjene? Stiska pestke. IZVIRNO SPOROČILO: **** Uro imam ob 16.30... Špelin@ a je takrat gužva?? Za parkirat takrat ni več problem, je pa gužva na cesti, ker se ljudje vračajo iz služb - to vzemi v račun, da boš pravi čas tu
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 20:54:41
|
|
|
|
Taula
|
Glede kakanja.... ZNAKI Otrok ima težave z zaprtjem, če: - se napenja, ko hoče kakati - je razdražljiv - joka md odvajanjem blata - ima trdo, suho blato - ima drobne kapljice krvi na plenički ali v blatu - ga boli trebušček Dojenčki - Zaprtje je pogostejše pri dojenčkih, ki pijejo adaptirano mleko, ker je težke prebavljivo od materinega, v tem primeru preverite ali je mlečna formula pravilno pripravljena. Preveč koncentrirano mleko lahko povzroči zaprtje, malce redkejša mešanica lahko razreši težavo - Med obroki lahko ponudite prekuhano ohlajeno vodo, da bo dobil dovolj tekočine - Slecite mu pleničko in nežno pritisnite njegova kolena proti trebuščku ali pa mu trebuščk rahlo masirajte, da spodbudite dlovanje črevesja - Ponudite mu kamilice oslajene z laktozo - Dojenčku, ki je uživa gosto hrano ponudite čim več sadja in zelnjave (ne babane in korenja) - Skuhajte kompote in jabolk, sliv, marelic-otrok naj poje tudi sadje iz kompota, tekočino mu lahko ponudite večkrat dnevno - čez noč namočite sihe slive in fige, zjutraj precedite in na tešče ponudite dojenčku - Če nič od prej naštetega ne pomaga dojenčku lahko ponudite mlačen, postan (brez mehurčkov) donat in sicer 1 ml na kg telesne teže http://med.over.net/forum5/read.php?46,1588391,1588391#msg-1588391
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 30.6.2008 22:24:50
|
|
|
|
barbaw
|
Vse, ki imate težave s kakanjem omejite kapljice proti krčem, ker je eden med stranskih učinkov zaprtje. Mi HB nimamo več krčev iin jih ne uporabljamo, kaka pa vseeno na nekaj dni. Se pa naša pikica ne muči. Prdi pa tako, da prav smrdi.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 1.7.2008 8:25:42
|
|
|
|
špelin@
|
Dobro jutro Samo na hitro, da ne izginemo na drugo stran Pesticidi v otroškem čaju - tudi Lumpi, Sparky KLIK
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 1.7.2008 8:48:45
|
|
|
|
špelin@
|
Joj, pri nas sonce že tako nažiga ****, upam, da se z Omarjem ne bosta skuhala v avtu, ker bosta brez klime Pa tako sem stiskala pesti, da bi bilo danes vsaj malo oblakov
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 1.7.2008 8:49:17
|
|
|
|
špelin@
|
Madona, se je luštno sam s sabo pogovarjat...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 1.7.2008 9:24:33
|
|
|
|
Anitka
|
Dan! Nam se še kar ni uspelo pokakati
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 1. del 1.7.2008 9:33:51
|
|
|
|
tilči
|
dobro jutro! midva sva že s sprehoda, sedaj pa spi. v vozičku mi sploh noče spat, ker mora vse okoli pregledati. kako vaše sončke uspavate zvečer. čez dan nimava problemov, zvečer pa se dere kot bi ga klali, potem ga pa nosimo, pa košek vozimo gor pa dol, potem mora pa dobiti še flaško, da zaspi. danes se mi je po 2. uri zbujal na dve uri, malo pojedel, pa zaspal nazaj. Ob 6. pa je bil že v luftu, saj zvečer hodimo spat ob 20. jutri imava prvo posvetovalnico. bomo videli, če je kaj s srčkom. srčno upam ,da ni nič narobe. Jutri imam še jaz pregled pri ginekologu.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?