ronja
|
ker delam s svincem in je absolutno prepovedan za nosecnice Najki, delodajalec ti je dolžan spremenit delovno mesto, če delaš z nevarnimi snovmi. Če pa te možnosti ni, te lahko dajo na bolniško, vendar jo v tem primeru krije delodajalec, se mi zdi. ZZZS krije pa, če je kaj narobe s tabo, ne z delom. Verjetno si zato mela štale. Zbuni se šefu, da naj te da na drugo mesto, saj verjentno obstaja še kako delo v tvoji firmi, ki nima svinca, ne? To so ti dolžni zagotovit. Povej šefu, pa naj te premesti! Glede kil je pa res, večina g. ima pri že original malo bolj polnih nosečkah rajši, če sploh nič ne dobijo. Pa se mi zdi, da skoraj vsaka vsaj kako kilo pridela, ampak se pa zgodi, da si bolj suha po porodu kot pred zanositvijo. Ampak saj to ne bi bilo nič strašnega, ne? Ti pa želim, da se čimprej porediš za par kilc, da te ne bo skrbelo. Moja g. tudi pravi, da ne mara "kar tako" dajat bolniške, če ni nekaj res narobe - no, mene pa ne pusti delat, ampak sem itak videla, da im prav, ker res ne bi mogla... Ja, nespečnost je pa ena od tegob , pri meni je zdaj boljše, bo pa zadnji mesec dva verjetno spet isto. niia, fantje so drugačni. Ampak dostikrat se taki "nezreli" veliko boljše obnesejo kot tisti, ki resno vse spremljajo, vejo o porodu več kot ti in te potem komandirajo, da vendar posluši babico, kaj ti govori, pa da ne smeš tako, pa daj tako... . NO, moj ni v nobenih od teh kategorij (vsaj na glas ne bo tako komentiral, samo meni pa ziher kaj ). Ampak res, včasih je boljše, da so malo "preveč" sproščeni, pa potem tudi otroka jemljejo bolj na izi kot pa da delajo celo paniko okoli vsega in nič kar narediš ni dovolj dobro za njihovo dete, pa ti morijo, kaj nisi to pa ono... Tudi taki so. Mam rajši, da ma rahlo neokusne pripombe, čeprav se mi to niti ne zdi tak hudo . mima, eni g. so zelo strogi glede kil - moja prejšnja se ni prav nič sekirala, jaz sem bila v 4. mesecu podhranjena za normalno nenosečo žensko, pa se ji ni zdelo to čisto nič riskantno, moja sodelavka, ki je tudi pri njej, se vsako nosečnost zredi za več kot 30 kil, pa ji tudi nikoli ni nič rekla. Ampak veš kaj ti povem: boljše, da je g. bolj previden kot da je premalo! Tak da kakor ga preklinjaš, ti verjetno hoče dobro... In zdaj te je pač prestrašil, da bi se resno držala njegovih navodil, ker se pač do zdaj nisi čisto . Ne bit jezna, saj vem, da je težko - jaz mam tudi zdaj prepoved sladkarij, ne upoštevam 100%, ampak bolj kot sem mislila, da bom. Ni sicer niti približno tako hudo kot pri tebi, ampak pri meni je bil samo cuker na zg. meji normale, kil nimam toliko - 64 trenutno. Skratka: te razumem kako ti je, ampak po moje se zdravnik vseeno boji zate - boljše preveč skrbi kot premalo - vsaj s strani zdravnikov... sonček, čestitke za ! Bojo mele naše razbojnice več izbire Jaz Angel sounda nimam, Ronja je spala pri nama v sobi prvih 7 m, pa tudi sicer imamo tako mičkeno stanovanje, da se vse sliši in se težko nekaj zgodi v eni sobi, da ne bi vedel za to v drugi. Je pa to zelo praktična stvar za hiše in sploh za tiste, ki živijo z raznimi babicami - daš otroka spat, varuško babici in lahko gresta oba na lepše za tisto urco. Babica nima nobenega dela, hkrati pa ima otrok varstvo. nina, a tebi se zdi nujno zaradi smrti v posteljici ali zaradi česa?
|