Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršika*** Ulla: najbrž je potenje in vročina v savni za kar precej stopinj višja, kot pa pri športu, povišani telesni temperaturi, v tropskih krajih, na njivi med delom in podobnim, kot ti navajaš. Bom se jutri pozanimala še pri svojem ginekologu. Ampak najbrž bo rekel, da odsvetuje, ker je pač takšen previden tip in lepo skrbi za svoje pacientke. Saj to ni kreganje- je pač drugačno razmišljanje. Nekatere smo pač bolj previdne kot druge in rajši vprašamo tudi takšna vprašanja, ki se nekaterim zdijo neumna. Super za malo Ullo . Važno, da že teka naokoli. seveda, ampak telesna temperatura se vseeno ne poveča bistveno. če prideš iz savne in si zmeriš temp. je povečana mogoče za stopinjo, dve. da pa bi se z mlekom kaj zgodilo, bi se moral organizem segreti na vsaj 46 stopinj, to pa bi pomenilo smrt, v tem primeru je pa tko vseeno če se mleko skisa in res je da so joški bolj štrleči del, ampak recimo še bolj štrleči in od telesa odaljeni so prsti in pol po vsaki logihi bi se moralo ono mičkeno mesa in kože, k je na prstih, skuhat v savni na recimo onih 80 stopinj ronja sej, improvizacija je zakon koleraba pa pri nas ni ravno priljubljena, tko da ne vem....jst tud jagnjeino jemljem od enga k jih redi, ma za vse mam en tak krog ljudi, kje se da dobit teletino, pa fajno govedino, zajce in piščance v trgovini mesa praktično ne kupujem, razen rib, pa občasno seveda kaj, ker ne gre drugače. načeloma pa vse od zasebnikov, ker pač ne podpiram te masovne reje, pa tko vsaj vem kaj jem. meso iz trgovine mi ful smrdi, bohve s čim vse fotrajo boge živali za sojo pa men ni, kaj vem sploh pa za tofu, mi je kr neki...ne vem zakaj bi človek jedel nekaj, kr nima okusa po ničemer si narediš recimo sendvič, daš notri tofu, sir, paradajz. sendvič ma okus po siru in paradajzu, zakaj bi pol dajala notri tofu men je res brezveze....pa tud niti ni tko fajn, sploh pri punčkah velja bit previden in ne pretiravat, ker soja vsebuje ogromno fitoestrogenov ( hormonov), kar je super za ženske v meni, za punčke v razvijajoči dobi pa nikakor ne. leča, grah fižol in čičerka so pa redno na jedilniku, če ne drgač, pa v solati niia ja, plodovnica bi naj mela različne okuse, odvisno pač kaj mamica je. sem na 3D UZju gledla Ulo, je bla ful smešna, k je požirala plodovnico, pa se pačila zraven in kremžila, se je še zdravnica nasmejala in vprašala če sem kaj kislega jedla evo dete že spi, jst grem pa cunje dat prat pa kopalnco spucat včeri sem vse okoli obrnila, sem si otla kaj za oblečt kupit, pa ne vem....a sem jaz tok čudna, al res ni nč pametniga? pa nisem mela kakšnih ekstravagantnih želj, obične črne hlače, ala trenirka, mal širše, univerzalne da pač lohk vse zravn nosiš pa kakšno tuniko za čez al pač kej daljšega....no, na koncu sem v H&Mu na otroškem(!!) oddelku našla približno to, kar sem iskala za crknt
|