|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 3
1.5.2008 22:03:09   
nova10ka
ojla.

najprej seveda ŽIVEL 1. MAJ!!! user posted image (pa seveda še 2. maj). Vidim, da ste si za praznik dela kar prosto vzele in da se tukaj gor ne dogaja kaj preveč. Siper pa, aprilsko vreme se je čez noč preneslo v maj. Tudi danes sem ob vsakem sončnem žarku, ki se je pojavil, oblekla Tjašo za sprehod, ko pa sem voziček zapeljala ven, so že padale dežne kaplje. To vreme je očitno vaja za potrpežljivost.user posted image Oz. od poroda dalje se mi zdi, da ves čas delam vaje za potrpežljivost.

Janja -
Urban pa ful pridno je. Kolko pa poje na obrok? Pa čestitke za opran voziček.

Valči - možno da so res po Ospenu krči... Samo dokler se doji, po moje še ni take panike. Ker baje je panika takrat, ko otroček noče nič jest - tudi pri mamici ne. Vsaj tako so meni starši rekli.

Stolček za hranjenje - mi imamo trip trap, pa jo kar že noter posedam ob hranjenju (včasih jo dam v ležalnik, včasih v trip trap), čeprav še vedno malo po strani sedi (se ne sedi samostojno). A ima katera podoben problem? Imate kakšne blazine, s katerimi user posted image naravnate v trip trapu? ali se vam zdi še prezgodaj za ta stolček?

Odisejada vrtca v LJ - v zakonu o vrtcih sem prebrala, da "Če na območju občine stalnega prebivališča staršev ni vrtca, ki izvaja javno službo, oziroma vrtec nima prostih mest, starši pa izrazijo interes za vključitev v vrtec tolikšnega števila otrok, da bi se v skladu s standardi in normativi oblikoval en oddelek, je lokalna skupnost dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo. " Zdaj iščem še 11 staršev (12 otrok je za 1 oddelek), da skupaj pišemo pismo Jankoviču user posted image . Ampak resno... A sem optimist al nisem!

Uvajanje GH in dojenje -
nam gre krasno (tok tok tok - trkam po lesu) - zjutraj mlečna kašica, kosilo zelenjavna kašica, popoldne sadna kašica, pred spanjem pa še mleko z riževimi kosmiči. In user posted image vse poje. Pa cele dneve kaka k pr norcih user posted image Se pa še vedno kar veliko dojimo. Po vsakem obroku in vsaj 1x ponoči. Pije pa malo vode vmes, sam se mi zdi da ji kar manjka tekočine. Ji ful ni tolk zabavna kot hrana.

Mravlje -
Vanili, še vedno so tu, a na srečo v manjših količinah. Zdaj jih ubijam s prstom.user posted image

Porodna zgodba -
ena bolj grozljivih http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2728314&mpage=1&key=&#2728314
Jaz sem kar jokala ko sem jo brala. Pa sem prebrala veliko porodnih zgodb... Ve ste verjetno že imele debate o svojih porodih? Na part 1 nisem nič našla, me pa res zanima, kakšne so vaše porodne izkušnje. A je to že kje napisano, glede na to, da ta forum poteka že od takrat ko ste bile user posted image ?

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 226
1.5.2008 22:05:45   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Jaz pa se ubadam s tem ,če je najina hčera morda preokrogla user posted image  pa če ima mleko le zj in zv ,pol pa 2 kašici sadni in obrok kosila.....obroki po cc 160 ml
Je to preveč user posted image  Spije pa še flašo čaja -instant od bebivite
Tiste ki vam otročki že jedo kot moja.........kake kašice sadne delate user posted image  jaz ji najpogosteje skuham 1 jabolko + 4 suhe marelice+ 3 suhe slive + žlička rozin + žlica ovsenih kosmičev - pride nekje za 2 kozarčka in to v enem dnevu poje 1 kozarček - polovico dopoldan in polovico popoldan
Če ji dam presno jabolko naribano z pol banane - mi poje v enem obroku
Ne vem........a dajem preveč user posted image  Pediatrinjo sem vprašala glede teže pa je rekla da je ok....ko pa jo primerjam z vašimi  pa jo šiba samo ena deklica

lane31 ne sekiraj se, bodi srečna da je in da nimata težav. Ko bo shodila, bo vso odvečno prtljago skurilauser posted image user posted image . čisto lepo pupo maš in ni predebela!

< Sporočilo je popravil mama06 -- 1.5.2008 22:06:43 >

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 227
1.5.2008 22:11:15   
janja
Tiste ki vam otročki že jedo kot moja.........kake kašice sadne delate jaz ji najpogosteje skuham 1 jabolko + 4 suhe marelice+ 3 suhe slive + žlička rozin + žlica ovsenih kosmičev - pride nekje za 2 kozarčka in to v enem dnevu poje 1 kozarček - polovico dopoldan in polovico popoldan
Če ji dam presno jabolko naribano z pol banane - mi poje v enem obroku
Ne vem........a dajem preveč
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Pa ne da ti to napišeš. Lej, svojo pupico najbolje poznaš in tudi njen ritem hranjenja, zato mislim, da je vsaka skrb odveč. Glede teže se pa ne sekiraj, ko bo začela hoditi, bodo tisti šlaufki in obročki kar splahneli. Ji pa delaš dobre kašice. Jaz mu pripravim npr. take:
  • kuhano jabolko, piškotek
  • kuhano jabolko, banana
  • kuhano jabolko, banana, melona
  • kuhano jabolko, suhe slive
  • kuhano jabolko, kuhana hruška, banana
  • kuhano jabolko, breskev iz kompota, banana
Mu je pa vse njami. Bom pa poskusila še kake marelice in rozine. Rada mu pripravim vsak dan malo drugače, da se ne bi navadil samo na ene. Pri Andražu sem preveč kupovala Frutke, pa mi potem doma pripravljenih kašic sploh ni hotel jesti. No, Urban je drugačen, večinoma mu pripravljam doma, če pa slučajno zmanjka sadja ali pa se nam kam mudi in nimam časa skuhat, pa mu dam tudi kupljeno (Hipp - hruške vilijamovke ali jabolko + borovnice ali jabolko + breskev + banana...). Je pa vse.

Kaj pa mlečne kašice? A jih kupujete? Jaz bi mu raje kar doma skuhala riževo kašico, pa ovseno, pirino, pšenični zdrob in polento. Zaenkrat mu dajem zjutraj kar od Linota riž in koruzo, zvečer pa Milupino 7 žit. Drugače pa kupujem te stvari vse bio. Mamo blizu eno fajn trgovino.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 228
1.5.2008 22:15:29   
mama06
porodna zgodba - katastrofauser posted image , to kar si dala link nova10ka

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 229
1.5.2008 22:20:17   
janja
IZVIRNO SPOROČILO: nova10ka

Stolček za hranjenje - mi imamo trip trap, pa jo kar že noter posedam ob hranjenju (včasih jo dam v ležalnik, včasih v trip trap), čeprav še vedno malo po strani sedi (se ne sedi samostojno). A ima katera podoben problem? Imate kakšne blazine, s katerimi user posted image naravnate v trip trapu? ali se vam zdi še prezgodaj za ta stolček?

Mi imamo tudi Trip trap, pa enako kot tvoja sedi postrani. Jaz mu sicer podložim z dekico, vendar še ne sedi v redu, tako da ga zaenkrat še ne hranim v njem. A mate vi tudi mizico zraven? Jaz razmišljam, da bi jo nabavila. Stane okoli 20€.

GH - Urban poje na obrok približno 180-200 ml. Včasi tudi manj. Ga pa nikoli ne silim. Če poje vse, v redu, če poje samo polovico, tudi v redu. Mu pa ponudim še malo kasneje.

porodna zgodba - Moja je bila objavljena v SuperMami februarja. Grem pa prebrat zdaj tisto k si jo prilepla.

vrtec - upam, da porihtate. Ena moja kolegica je tudi napisala protestno pismo, vsem z Jankovičem na čelu.

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
1.5.2008 22:34:17   
nova10ka
porodna zgodba - Moja je bila objavljena v SuperMami februarja. Grem pa prebrat zdaj tisto k si jo prilepla.

a pa se jo da kje prebrati v elelktronski obliki?

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 231
1.5.2008 22:35:38   
janja
nova10ka - sem prebrala zgodbo. Grozno, mi grejo kar mravljinci po hrbtu. Še dobro, da je vsaj z otrokom vse v redu. Tole naše zdravstvo mi gre pa res že na kozlanje (pa delam v zdravstvu!).

moja porodna zgodba - lahko ti jo pošljem, jo imam v Wordu. Pošlji mi svoj mail na ZS, pa dobiš.

< Sporočilo je popravil janja -- 1.5.2008 22:36:46 >

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 232
1.5.2008 22:35:53   
nova10ka
A mate vi tudi mizico zraven? Jaz razmišljam, da bi jo nabavila. Stane okoli 20€.

Hmm, ne vidim razloga za mizico. Vsaj zaenkrat še ne, kaj bo pa kasneje si pa še ne predstavljam.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 233
1.5.2008 22:48:43   
Ulaa
pingi: R in pika, 168€, meni se je zdel tko oreng narejen in upam, da bo o.k.
pot:  niso vsi navzkrizni alergeni, ki so nasteti tudi tisti, ki ti povzrocajo alergijo, odvisno od posameznika. Je pa dobro ugotovit kateri ti skodujejo in se jih izogibat. Jaz spomladi nisem jedla jabolk, jagod, paradiznika, paprike. Ko je bila pa tahujs sezona cvetenja mimo sem pa spet normalno jedla. Letos pa mi ni se nic hudo - lahko jem vse, mislim, da so me uspeli pozdraviti user posted image
vanili:
sem že enkrat spraševala: a je katera od vas, ki dojite, alergična na cvetni prah??????

Jaz imam alergijo na cvetni prah in sem dojila - zakaj?

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 234
1.5.2008 23:01:05   
VANILI
Dober večer!
Evo, zlikala sem že, preden grem pa pakirat za jutri (gremo na morje, jeeeeuser posted image , sicer samo za 1 dan, a tudi to je dobro!!), pa seveda prečekirat, kaj ste kaj danes napisale.

Mi3 smo šli na en ultra hitri sprehod, tako rekoč smo bežali pred črnim oblakom, naredili 5km in potem olajšano opazovali dež, ki se je ulil... imeli piknik za rojstne dvneve svakinj in to je to. opažam, kako Teo išče mene, mojga ali Živo, ko se znajde v veliki množici ljudi (ki silijo vanj...). Včasih se mi zdi, da prav trpi in da folk sploh ne upošteva njega, ampak vsak fura ego-trip in se grebe za ubogega bebija, da poteši neke svoje težnje... ah blabla, malo sem zabluzila, saj ni tko hudo, samo včasih se mi zazdiuser posted image

dojenje in gh - no em se kar potolažila. Sicer meni je kul dojit, in ne razmišljam o odstavljanju, ampak malo moram poštudirat, a mu dam dosti kašice ali ne. Mi2 sva še vedno na riževih kosmiči, zdaj pa iščem kako domače sadje, da začnem s kompotki - katera je že pisala, da da za pit vodo kjer se je kuhal kompot? Super deja!
No pri nama je celo tako,da če semutrujena, ko ga dojim, ga kar pustim na joški tako da je priklopljen tud kako uro, sicer kao spi, na pol dudla, pa se zbudi, pa spet bolj zadudla, pa meni spet priteče... no pa dokler obema paše, ni panike, ne?

miska1- kok si lepo napisala,da se uležeš zraven Martina in vonjaš njegove llaske. (Sori, ne znam kopirat...). Tud jaz velikokrat to počnem, ga celega prevohkam, ko kakšna kužica svojga mladička, hehe. Nasploh je lepo crkljat te naše bebice. Pa ko ga lupčkam po obrazu, kar miži od ugodja in ima nasmehek. Kok je to lepo!!!

vnet uček - jaz sem z Teota dobila Tobrex kapljice, je bilo že drugi dan veliko bolje. Priporočam, da boste res ok do toplic. eno veliko user posted image pošljam!!!

mama06 in zobozdravnik - v ZD Šiška je otroška zobozdravnica dr. Rahne, kamor sem vodila tudi Živo. Je za otroke do treh let. Zdaj je Živa v ordinaciji nasproti te, ki pa je tudi ful v redu zobozdrvnica. Torej dr. Rahnetova vedno na koncu naredi balon iz rokavice in to jebil za Živo glavni vzrok, da je šla na pregled.  No, ne vem, kako se obnese, če je  ustih kaj narobe, ampak meni so jo svetovale druge mamice. Če rabiš tel., sporoči, ker zdaj se mi ne da iskat kartončka, kejr piše (pol se bom pa potrudlauser posted image ). Torej po navadi pošlejo iz ZD, kamor bebi hodi, vabilo na pregled, mapk mi imamo enega čudnega zobarja, tako da Živo vozimo v Lj, bomo pa še Teotka. Naj bi se pa nekje okoli 6. meseca naročil. Jaz ga bom v ponedeljek oz. po praznikih.

neprebavljena hrana - ko je Živa še jedla, je enkrat pozobala koruzo s pizze. Joj kok sem cviknla, ko je bila  koruza v isti obliki v pleniciuser posted image . Ja tako je, nič hudega.

lane31 in okrogla user posted image : naj ti povem, da je imela moja Živa velik apetit, ko je bila tako mala. Jaz sem ji miksala enako kot ti kašice iz vsega sadja, kar sem ga mela pri roki - vse popapala. Ko smo šli na bazen, in je imela gor prave kopalkice, je imela takšen buši in taka bedrca, da se kopalkic sploh ni videlo...user posted image  no potem pa se je nekaj zgoilo (sam bog ve kaj) in kotbi odrezalo, je postala izbirčna kot kakšna princeska. Zdaj ne je od sadja nč, razen banane in pomaranče  ampak sok iz njih, pa koščke jabolka. Od zelenjave NIČ. Krompir samo pire, riž za silo,testenine samo s kislo smetano. Govejo juho, ampakbrez milimetra peteršilja ali kakih drugih sumljivih koščkov,tako da ponavadi moram vse cedit 3x. Od mesa samoperutničke, hrenovke piščančje  brez kože in piščančje koketke. Pa krau, margarino ,sir in poli salamo. Eo - to je vse akr je. Ampakres vse . Zdaj ko bo 5 let, ima slabih 18 kg. Ampak je zdrava, živahna in vse ima, kar rabi (v krvi, ker sem vprašala P). tako da, očitno ljudje lahko živijo od zrakauser posted image . Lane, hočem rečt,kar naj papa, če ima apetit, super, lahko da (upam, da ne) stakne kakšno drisko, kaj vem kaj, pa bodo kilce šle tako hitro dol, da je čist ok, da ima zalogo. In kot pravijo, ko bo začela hodit, bodo šlaufki šli papa!

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 235
1.5.2008 23:01:23   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa

vanili:
sem že enkrat spraševala: a je katera od vas, ki dojite, alergična na cvetni prah??????

Jaz imam alergijo na cvetni prah in sem dojila - zakaj?

tudi jaz imam alergijo na cvetni prah in dojim. Zakaj?

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 236
1.5.2008 23:10:32   
mama06
Še eno vprašanje, potem pa šibnem spatuser posted image

A katera pozna ali je že uporabljala stolček za hranjenje od Jane???

Odgovore bom brala jutri, pa verjetno ne bo sile, ker je neko zatišje trenutnouser posted image

Lahko noč!

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 237
1.5.2008 23:23:52   
VANILI
nova10ka - ti pa morš bi obupana,kar fizično si se lotila mravljicuser posted image . A si jim probala nasut sol??

trip-trap - jaz sem ga imela pri Živi. Sem kupila tisto original blazino, a je valda bila skos popacana in več v pralnem stroju kot na trip trapu. Gor je bila že zgodaj, tudi nekako pri 6.m, ampak meni ta stolček se ni zdel prijazen. Tak trd, pa k mizi ni šel -pa pladnja ni mel. Ga je pa dolgo uporabljala, ker smo samo tega meli. Nekateri ga ful hvalijo.

vrtec - če ne bom mel službe, bom januarja kar sama ustanovila en tak eko-vrtec. Prednost imajo mamice oktoberke 007user posted image . Vljudno vabljene!!!

user posted image mlečna kašica - kaj naj bi to bilo in v čem se razlikuje od kašice z rižem??

(po)porodna zgodba- tista, ki sem jo prebrala, je res zelo žalostnauser posted image
jaz imam od obakrat zelo pozitivne izkušnje. Če rodiš 2x(ali večx), nehote primerjaš. Živa je imela 2640g in sem jo hitro rodila, samo enx sem iztisnila. Teota sem pa iztiskala in iztiskala, pa se mi je zdelo, da mi bo ven zlezlo poleg njega še komplet notranjih organov plus drobovje!! Ni lepšega občutka, kot ko ti položijo bitjece, ki miga, ki joče (joj ta mali glasek, koliko krat sem se med nosečnostjo pogovarjala z njim  zdaj pa ga res slišim!!!) - in ne bom pozabila izraza na obrazu mojega moža, ko je vzel user posted image  v roke... Nekaj najlepšega, kar sem doživela. Jokala od ganjenosti...
Nič posebnega se mi ni dogajalo, edino, kosem čakala na vrsto, ob enih ponoi, sem se sprehajala mimo porodnih sob in vsakič ko je katera zarjovela, sem prijokala k mojemu in si mislila, o bog, kaj se tok derejo, boge so, ajih boli, to mene še čaka... hkrati eno prijetno pričakovanje, pa tudi strah , negotovost... potem je ena preklela tako sočno: Jebuser posted image m ti mater!!!!! Potem je zarjovela in potem sem zaslišala jok... ma skos sem bila solzna...

no je bilo nekaj zdaj sicer smešno, takrat pa prav nič: nisem hotela nobenih pomirjeval, ampak samo masko. In sem spraševala babco, zakaj nas v bistvu porod boli (to lepo na porodni mizi, med popadki). In ona se zapali in mi začne razlagat,kako se mišice MV na hitro odpirajo. In potem sem poštudirala, da če se sprostim in vizualiziram, kako se vrata odpirajo, da bo moja bebica lahko skoznje, sem to začela početi. In,res je bilo lažje!! No dokler bolečine niso bile prehude. Potem nobena vizualizacija  ni pomagala. Po moje - bi blo zanimivo vprašat - kakšna ženska,ki se ukvarja z jogo ali meditacijo, lažje gre čez porod. Z manjbolečinami. No če bi šla tretjič na porod, se ne bi več bala Prvič se nisem, ker nisemvedla, kaj mečaka, drugič sem se, ker sem vedla,kako zelo boli... No tretjič se ne bi, ker drugič ni tako bolelo...
in tiste urice, ko smo bili samo mi3... ko sem ga dojila in se je rpisesal z unimi malimi usteci... sama sreča...
depresije nisem imela, ker sem se ves čas zavedala, da imam neznansko srečo (dve prijateljici - bile smo 4 nosečnice v družbi - sta rodili mrtvi dekliciuser posted image ... ena v 24. tednu, druga v 36... tako da kdor je rekel, da bo vseok, sem samo molčala...dokler nimašotročička  naročju, ne veš, a bo ok ali ne... samo upaš lahko in si želiš...).

Zdaj pa,ko vem, da verjetno ne bom imela več bebic (če bi imela 10 let manj in službo, bi pa gotovo še kakšnega), hočem doživeti prav vsak trenutek Teotovega razvoja, nikamor se mi ne mudi - da bi hodil, da bi to ali ono... ker še prehitro se bo vse zgodilo... zato ga zdaj crkljam, ga božam, se pogovarjam z njim, hočem si vtisniti v spomin te trenutke, ker nikoli kasneje ni isto...

ulaa - glede alergije sprašujem zato, ker se ne sme jemat claritina ali podobnihantihistaminikov. Kaj si ti naredila??

< Sporočilo je popravil VANILI -- 1.5.2008 23:27:51 >

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 238
1.5.2008 23:30:45   
janja
Vanili - jaz tudi vodim Andraža k zobozdravniku v ZD Šiška, ampak k dr. Berdajsovi. Sicer je mislim, da že 4 ure upokojena. No, pa sem pri zadnjem obisku uturila še Urbana. Tako da midva sva za 6 mesecev opravila. Ene sicer kritizirajo to dr., meni pa je všeč. Je prijazna, nežna do otrok. Mi je pa prav hecno, ko reče Andražu, da se bosta najprej malo peljala z raketo gor in dol (ko se vsedeva na stol naju najprej nekaj krat privzdigne in spusti). Pa je Andražu ful všeč. Ko je pregleda konec, pa obvezno še štampiljke. Če je pa kaj za popravit, npr. zvezdica na zobku, pa da otroku še nalepko.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 239
1.5.2008 23:31:19   
VANILI
joj da vam povem en preblisk teh dni...

torej sosedi so se vrgli v govedorejo in našo parcelo ogradili z el. pastirjem, noter so pa kravice-dojilje, ene breje, ene z mldički, ki hodkajo za njimi in sesajo...

in zadnjič v mei taju hodim po travniku, božam mojga sinčka, vsa blažena opazujem te mukice... opazim eno, ki liže svojga mladička... pa jaz pobožam Teota... potem uni teliček začne sesat mlekeca, pa spet pogledam Teota in pomislim ter veselo zavzdihnem: " Ahhhh, kako sva si podobni, ti kravica in jaz..."

no pa lahko noč, moram se še zrihtat pa spakirat, ker že ob petih vstajamo.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 240
1.5.2008 23:36:40   
Ulaa
vanili:  ja nisem nic jemala  user posted image .  Jaz sicer nisem jemala claritina ampak nekaj bolj konkretnega, plus se kapljice za nos, kapljice za oci in se pumpico za pljuca. Ko sem bila prvic noseca se je stanje zelo poslabsalo in je bil  user posted image rojen glih aprila, ko se je tahujs zur zacel. Vecino casa sem presmrkala, mislim Paloma je zasluzila na meni. Sedaj pri drugem ze  med nosecnostjo nisem proti alergiji jemala nic, in tudi sedaj ne. Mislim da mi ne bo treba, saj imam za sabo 5 let imunoterapije in imam obcutek, da mi je pomagala (sem bila v ponedeljek v Arboretumu in sem prisla ven brez tezav). Imam pa sreco, ker mali ne pije vec pri meni, tako da ce bo panika se bom opremila z zdravili.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 241
1.5.2008 23:41:05   
janja
mlečna kašica - kaj naj bi to bilo in v čem se razlikuje od kašice z rižem??

Ne vem, a si meni postavila to vprašanje. Mislila sem kašice, ki se pripravijo z mlekom, lahko je tudi riževa. Sem pa pozabila, da lahko riževo pripraviš tudi brez mleka. V glavnem, gre za vprašanje, ali boste to vedno kupovale ali pripravljale same. Kupijo se lahko riževi, ovseni, pirini, proseni...kosmiči, pa pšenični in koruzni zdrob..., pa lahko sam skuhaš kašico. Ne pa da kupimo instant kosmiče in dodamo samo mleko. A sem zdaj kaj bolj jasna? Jaz se nagibam k prvi varianti in bi Urbanu počasi začela kar sama pripravljati.

antihistaminiki - men je pa moja sestra danes predlagala (za Andraža) Aerius, ki je boljši od Claritina. Baje Claritin sploh ni v redu ker veže vodo, pa cukra ima preveč... bla bal, ne vem več. Vem pa, da to itak za doječe mame ne pride v poštev.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 242
1.5.2008 23:43:20   
janja
Grem pod tuš, pa pridem še nazaj.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 243
2.5.2008 8:09:30   
janja
Dobro jutro!

Očitno sem danes prva. No, naš Urban se je odločil, da bo začel prej vstajati. Včasih smo spali tja do 9h, zdej me pa že ob 7h mori.  Zajtrk smo že popapali (Lino mlečna kašica), mami pa jabolko (je že skrajni čas, da začne topiti zimske obloge).
Za vse ostale na forumu pa ponujam kavico, čaj in pomarančni sok. Zraven pa rogljičke in muffine. Slikic pa še zdaj ne znam pripopat.user posted image

No, po vseh mukah in težavah mi je danes uspelo sleči voziček. Pa sem se včeraj matrala ves dan, pa še čistila s H2O (BTW bi ostal velik flek) in na koncu čist obupala. Zdele zjutraj, ko sem vstala, mi je pa takoj kapnilo. Mal bolj sem potegnila kao "zanetana" gumba, pa se je odpelo. Odšraufat sem morala edino pasove na eni strani, da sem prevleko dokončno slekla. user posted image user posted image user posted image Zdej se pa pere v pralnem stroju.

Alarm že kliče... mamo že tortico v plenički.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 244
2.5.2008 9:32:21   
vedra
Dobro jutro  ... res grozljiva zgodba. Tudi jaz sem imela CR in zelo dobro je, da česa tekega nisem brala pred rojstvom user posted image

Vanili - tudi jaz sem še vedno tako raznežnjena, da ko po RTL gledam oddajo ob delavnikih ob 10.30 uri, kjer prikazujejo resnične porode, sem zraven vsakič solzna in ganjena.

Midva za hranjene uporabljava stolček Bumbo, ki se zelo obnese že od njegovega 4. meseca dalje, saj ima tako visoko oporo za hrbet, da nikamor ne leze.

Danes se pa kaže zelo lep sončen dan (vsaj pri nas), brez vsakega vertčka, zato bomo uživali zunaj.

Prosim za nasvet: kdaj začeti dojenčke mazati po obrazu -zaradi močnegauser posted image ?

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 245
2.5.2008 9:42:59   
lane31
Dobro jutro vsem
Ja saj vem ,da sem neumna.....ampak mi delai skrbi ljudje ki jo pogledajo in rečejo -o tebi se že na daleč vidi da rada papaš user posted image  In ker vem da ni nujno da user posted image  zgubi z hojo - sama nisem in pri 3-eh pristala v kliničnem v LJ  ker sem nonstop padala -diagnoza debelost , me še toliko bolj skrbi....pa se trudim da nisem ena od tistih mam ki jih srečujem ,ko kar nenehno tišijo otroku nekaj v usta ker se pač oglaša ....Hvala da ste me pomirile

Vanili - ti kar maži ,ni nič prehitro user posted image

Janja......jaz ji bom te kašice kuhala sama malo kasneje - po 9 m , ko ji bom dala kuhat na mleko......zdaj dokler je na AM ,mi se zdi pretežko ,če pa ne sme zavret user posted image

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

(odgovor članu vedra)
Neposredna povezava do sporočila: 246
2.5.2008 10:14:42   
suzanamai
Prosim za nasvet: kdaj začeti dojenčke mazati po obrazu -zaradi močnega ?

Vedra zaenkrat še ne maži, saj je lahko direktno na sončku le do 10 ure zjutraj in po 17-i. pa še to ne smeš pretiravat. Zaščiti s kapico ali senčnikom na vozičku. Ko bo poletje, je potrebno večkrat dnevno namazati s faktorjem max 16, saj vse kar je višje ima full kemije in ni ok za kožico.

Jaz Zojo vedno malo pustim na sončku pozno popoldan, ponavadi, ko zaspi.

Lane31 ne sekiraj se, vse bo izgubila, tudi naši Zoji vedno rečejo, joj kako je lepo okroglauser posted image , saj bo zgubila samo da začne bolj intenzivno migati. Mai je bil tudi mišelinko do 9 meseca, potem pa tak suhec, da je joj.

Ostalih stvari ne bom komentirala, saj nisem imela še časa prebrat, sedaj pa šibamo na celodnevni izlet, se javim zvečer.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu vedra)
Neposredna povezava do sporočila: 247
2.5.2008 10:20:54   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: vedra

Prosim za nasvet: kdaj začeti dojenčke mazati po obrazu -zaradi močnegauser posted image ?

Jaz sem ga mazala že pred dobrim mesecem od Eucerina za otroke. Kar namažiuser posted image

Dobro jutro vsem!

Saj ne vem. Ali je *kinnie* odšla kam za praznike, ali pa čaka, da pride Pandica do neta in da začneta pivsko veselico. Pravo zatišje jeuser posted image

Jaz pa grem sedaj po recept, saj mi je zmanjkalo AB in še nisem OKuser posted image Zunaj pa tako lepo vreme, jaz pa bom več ali manj morala bit notuser posted image Kriza.

lane31 - presliši komentarje. Meni pa vsi pravijo, a ti pa sploh nisi debeli. Gospa, a ga dojite? In rečem, da ja in potem: Ja kaj še ne jesta nič drugega, potem pa to že ni dobro. Sem se na začetku sekirala, sedaj pa ne več, saj vem, da je moj prav edini pravi za najinega otroka.

GH - danes je znazal polovičko korenčka(normelne velikosti) in se sploh ni hotel več po tem dojit. Je pa res, da pred hrano mu pa moram dat zizo, šele potem lahko greva jest kaj drugega. Ma neke fore. Včeraj za večerjo pa je zmazal 90ml riževih kosmičev.user posted image user posted image

(odgovor članu vedra)
Neposredna povezava do sporočila: 248
2.5.2008 10:34:50   
Kasija
Pozdravljene!

Najprej upam, da bo sonček trajal, da se spravimo kaj ven. Jaz sem sama, dragi dela na hiši. Bova se šla potepat z Elianom.

Nova10ka - pri nas v jasli sprejmejo 7 otrok. Po moje je številka 12 za oddelek za malčke. Da ne boš po nepotrebnem iskala. Je pa ena na rr pred časom pisala kar Jankoviču in baje, da ji je zrihtal vrtec. Ne vem, no, če se še katera spomni te teme.

Porodne zgodbe - Smo si jih pisale v oktobru pod forumom nosečnost. Samo take bolj slabe zgodbe smo prihranile za začetek foruma dojenček ali pa smo jih kar zamolčale. Vsaj občutek imam tak. Poglej tja.

Janja dobro si se spomnila za čistit s h2o-jem! 

Lane31 Eni otroci morajo biti najmočnejši in drugi najlažji. Pa tako kot z ravnimi ali skodranimi lasmi - vse bi menjale za tisto, česar nimajo. Predalgam, da seštejeva in zdeliva z 2 kile najinih otrok, pa bova obe srečni user posted image .  Mene včasih prime mama-panika: je presuh, je premalo gibčen, še vedno ima temence,... pa potem mine. Prav lepo in zdravo punčko imaš!

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 249
2.5.2008 11:16:07   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI

. opažam, kako Teo išče mene, mojga ali Živo, ko se znajde v veliki množici ljudi (ki silijo vanj...). Včasih se mi zdi, da prav trpi in da folk sploh ne upošteva njega, ampak vsak fura ego-trip in se grebe za ubogega bebija, da poteši neke svoje težnje... ah blabla, malo sem zabluzila, saj ni tko hudo, samo včasih se mi zazdiuser posted image

Vanili tole me je pa spodbudilo. sem tudi sama razmišljala o čustvenih odzivih na dojenčke. Pa sem jih razdelila:

Empatični - soi tisti, ki dejansko razumejo, da ni fino bit majhen in nebogljen pa te vsi vlačijo po rokah. če otroka dobijo v roke, začutijo kdaj ima dovolj in ga vrnejo staršem, ga ne podajajo naprej. Ti so user posted image  Me je pa do sedaj večkrat presenetil kdo, ki paše sem.

Ignoranti - Ljudje, ki jih dojenčki ne zanimajo. Se jih ne dotikajo in se neradi pogovarjajo o njih. Sploh so po moje globoko prepričani, da so otroci nepotreben hrupni dodatek. Če jim želiš dati otroka v roke, se stresejo in naježijo, na obrazu pa jim odsevajo misli o gnusnem pokakanju, lulanju, slinjenju in bacilih. Ampak jaz jih imam vseeno rada, ker se ne vtikajo po nepotrebnem in se z njimi lahko meniš o čem drugem kot o otroku.

Vklonjeni dolžnosti - Pridejo, odrecitirajo svoj buci-buci, ker so prevljudni, da bi pokazali nezanimanje, in odidejo dalje. So nekoliko naporni, ker vsakič ponovijo ista vprašanja, ki se jim zdi, da so vljudna "a se dojita -lepo, lepo" "a kaj spite ponoči - joj, joj" "ja zdaj je pa že zrasel, a si zrasel - a ne, a ne".  Ampak sčasoma se jih navadiš. Čeprav se kot mama tako ritualiziraš, da včasih daš napačen odgovor "on: a kaj spi - jaz: ja, res je zrasel" recimo.

Vseobsegajoče najboljše mame/starši -  To so tisti, ki mislijo, da so tako dobri starši, da bi bili najboljši za kateregakoli otroka. Vehementno prijadrajo do otroka, ga brezobzirno dvignejo, nosijo in veselo ne prepoznajo njegovih krikov groze, ki si jih intepretirajo kot vzklike radosti.  Ga preljubčkajo, preslinijo in premečkajo kot da je povsem brez čustev. Poučijo te o prav vsem in sploh se potrudijo prijazno te opozoriti na tvoje napake - napačno držanje otroka, pokakano plenico ipd. Vprašanja v stilu "a ti pa otroka ne previjaš na 3 ure? res? " in zraven izbulijo oči, ki ti jasno govorijo, da si mnogo slabša mama kot si misliš. V kategoriji opažam mrgoli predvsem starejših žensk, ki so tako dobro vzgojile svoje, da bi jih lahko še vsaj 200 zraven. Presenečeno pa sem srečala kar nekaj očetov, ki so še slabši od njih. Pa obilo ljudi, ki so si pomembne izkušnje nabrali kar brez otrok.  Aja, pa silno radi se user posted image  polastijo in ga potem nosijo okrog in dajejo naprej, da ga vsak malo pocarta. Meni se zraven kar strga user posted image   Kategorija je user posted image .

Nasvetodajalci - Že ime vse pove. Nasveti so pa ponavadi zelo vsklajeni s starostjo otroka. "Ja potem šele je križ, ko rastejo 3-ke - mamici s 3-tedenskim dojenčkom na prvem sprehodu". Zelo radi delijo ljudske modrosti tipa "za zobke kar z vinom namažeš dlesni" - japajade user posted image  Iritirajoči sčasoma, ker vedno delijo iste nasvete user posted image

Ljudje še brez otrok, ki pa si jih želijo - Te omenjam, ker mi je zraven vedno hudo user posted image , ker vso kot kategorija dostikrat prezrti. se spomnim občutka, ko gledaš dojenčka in ga malo, čisto po krivici, ne maraš, ker bi hotel imeti svojega. In ne vem zakaj se vedno dogaja, da ravno njim silijo in tlačijo ljudje prejšnjih dveh  kategorij dojenčke kot da jih bodo zato čudežno dobili. Tisti boleči nasmeh ob otroku me vedno ubije. Potem se vedno sprašujem, zakaj nekateri smejo imeti otroke, drugi pa ne. Pa še bolj cenim svojo srečo.

Se vidi, da imam preveč časa danes user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?