VANILI
|
Dober večer! Evo, zlikala sem že, preden grem pa pakirat za jutri (gremo na morje, jeeee , sicer samo za 1 dan, a tudi to je dobro!!), pa seveda prečekirat, kaj ste kaj danes napisale. Mi3 smo šli na en ultra hitri sprehod, tako rekoč smo bežali pred črnim oblakom, naredili 5km in potem olajšano opazovali dež, ki se je ulil... imeli piknik za rojstne dvneve svakinj in to je to. opažam, kako Teo išče mene, mojga ali Živo, ko se znajde v veliki množici ljudi (ki silijo vanj...). Včasih se mi zdi, da prav trpi in da folk sploh ne upošteva njega, ampak vsak fura ego-trip in se grebe za ubogega bebija, da poteši neke svoje težnje... ah blabla, malo sem zabluzila, saj ni tko hudo, samo včasih se mi zazdi dojenje in gh - no em se kar potolažila. Sicer meni je kul dojit, in ne razmišljam o odstavljanju, ampak malo moram poštudirat, a mu dam dosti kašice ali ne. Mi2 sva še vedno na riževih kosmiči, zdaj pa iščem kako domače sadje, da začnem s kompotki - katera je že pisala, da da za pit vodo kjer se je kuhal kompot? Super deja! No pri nama je celo tako,da če semutrujena, ko ga dojim, ga kar pustim na joški tako da je priklopljen tud kako uro, sicer kao spi, na pol dudla, pa se zbudi, pa spet bolj zadudla, pa meni spet priteče... no pa dokler obema paše, ni panike, ne? miska1- kok si lepo napisala,da se uležeš zraven Martina in vonjaš njegove llaske. (Sori, ne znam kopirat...). Tud jaz velikokrat to počnem, ga celega prevohkam, ko kakšna kužica svojga mladička, hehe. Nasploh je lepo crkljat te naše bebice. Pa ko ga lupčkam po obrazu, kar miži od ugodja in ima nasmehek. Kok je to lepo!!! vnet uček - jaz sem z Teota dobila Tobrex kapljice, je bilo že drugi dan veliko bolje. Priporočam, da boste res ok do toplic. eno veliko pošljam!!! mama06 in zobozdravnik - v ZD Šiška je otroška zobozdravnica dr. Rahne, kamor sem vodila tudi Živo. Je za otroke do treh let. Zdaj je Živa v ordinaciji nasproti te, ki pa je tudi ful v redu zobozdrvnica. Torej dr. Rahnetova vedno na koncu naredi balon iz rokavice in to jebil za Živo glavni vzrok, da je šla na pregled. No, ne vem, kako se obnese, če je ustih kaj narobe, ampak meni so jo svetovale druge mamice. Če rabiš tel., sporoči, ker zdaj se mi ne da iskat kartončka, kejr piše (pol se bom pa potrudla ). Torej po navadi pošlejo iz ZD, kamor bebi hodi, vabilo na pregled, mapk mi imamo enega čudnega zobarja, tako da Živo vozimo v Lj, bomo pa še Teotka. Naj bi se pa nekje okoli 6. meseca naročil. Jaz ga bom v ponedeljek oz. po praznikih. neprebavljena hrana - ko je Živa še jedla, je enkrat pozobala koruzo s pizze. Joj kok sem cviknla, ko je bila koruza v isti obliki v plenici . Ja tako je, nič hudega. lane31 in okrogla : naj ti povem, da je imela moja Živa velik apetit, ko je bila tako mala. Jaz sem ji miksala enako kot ti kašice iz vsega sadja, kar sem ga mela pri roki - vse popapala. Ko smo šli na bazen, in je imela gor prave kopalkice, je imela takšen buši in taka bedrca, da se kopalkic sploh ni videlo... no potem pa se je nekaj zgoilo (sam bog ve kaj) in kotbi odrezalo, je postala izbirčna kot kakšna princeska. Zdaj ne je od sadja nč, razen banane in pomaranče ampak sok iz njih, pa koščke jabolka. Od zelenjave NIČ. Krompir samo pire, riž za silo,testenine samo s kislo smetano. Govejo juho, ampakbrez milimetra peteršilja ali kakih drugih sumljivih koščkov,tako da ponavadi moram vse cedit 3x. Od mesa samoperutničke, hrenovke piščančje brez kože in piščančje koketke. Pa krau, margarino ,sir in poli salamo. Eo - to je vse akr je. Ampakres vse . Zdaj ko bo 5 let, ima slabih 18 kg. Ampak je zdrava, živahna in vse ima, kar rabi (v krvi, ker sem vprašala P). tako da, očitno ljudje lahko živijo od zraka . Lane, hočem rečt,kar naj papa, če ima apetit, super, lahko da (upam, da ne) stakne kakšno drisko, kaj vem kaj, pa bodo kilce šle tako hitro dol, da je čist ok, da ima zalogo. In kot pravijo, ko bo začela hodit, bodo šlaufki šli papa!