ALESSA
|
Pozdravljene punce! Ja, res me že ni bilo kar dolgo tukaj gori "piškotek". Včasih vas malo preletim ampak res včasih. Pri nas se ful dogaja. Neli in Anel hodita v vrtec. Hvala bogu ni bilo nobenih problemov z vrcem, nobenega joka. Neli je že itak navajena saj že 3 leto hodi , Anel pa je septebra začel na novo. Jaz sem se pri možu zaposlila in sem prav srečna, da ne rabim hodit v staro službo. Sedaj imamo 2 bolnika s škrlatinko (Neli in Anel). Včeraj sva z Neli bili pri zdravniku, jutri pa moram it še z Anelom, ker je danes postal pikčast. Sem samo čakala, kdaj bo še on. Tako, da bo pestro. Sem pa Neli uspela prepričat, da je začela pit sirup. To mi je včeraj prvič ratalo, ker prej smo imeli vedno rebuke in živčno vojno. Sem ji rekla, da je zdravnica rekla, da mora pit "sokeca" (sirup), da bo zdrava in bo lahko šla spet v vrtec. Finta je to, da sem ji rekla da ni sirup ampak, da je sokec. Da sedaj, ko bo stara 4. leta je že velika in tako veliki frajerji ne pijejo več sirupov ampak "sokece". In je palilo. Je vzela brez problema. Sem si prav odahnila, ker me je bilo ful strah, kako bo, ko bo mogla vzet sirup. Ker ta bolezen ni hec, če je ne zdraviš. Sedaj mi pa sama reče, kdaj bo sokec. 100 % preobrat. Kaj dela psiha........ Ne moreš verjet. Za tamalega pa me ne skrbi, ker vzame brez problema. Drugače čez zimo nismo bili kaj dosti bolani. Malo sta šmrkala in kašljala, kaj drugega pa ne. Še vročino sta imela samo 1x, pa še to samo en dan. Tako, da ni bilo sile. Pri zdravniku sta bila nazadnje lani oktobra. Zdaj sem se že ful veselila njunih roj. dnevov (Neli-06.04.2005 / Anel-14.04.2007) in velikonočnih praznikov, sedaj pa ta škrlatinka. Po eni strani se pa tolažim, da bosta oba prebolela sočasno in bo potem mir. Vsaj upam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maladva pa rasteta kot gobe po dežju. Med njima je ful mala razlika. Se vidi, da je tamali fant in, da bo bolj velik, po atiju (198 cm). Pa tudi po konstrukciji je nabit in sploh ni debeli. Težek pa je kot vol, ko ga dvigneš. Če dvignem prvo Anela in nato Neli je pri Neli tak občutek kot, da je perje, napram malega. Sem pa ful srečna, ko vidim, kako se imata rada. Kako se objemata in si dajeta lupčke na lička. Ko nekaj časa nista skupaj, se že pogrešata in sprašujeta kje je Neli in kje je Anel. Pa Neli je ful zaščitniška do Anela. Prava "big sister". Se mi pa dopade, da se je Neli začela bolj cartat, kot pa se je včasih. Ker sedaj vidi malega, da se carta in potem se tudi ona. Ker mali je pa pravi cartljivc. Drugače pa komaj čakam, da bo lepše vreme, da lahko kam gremo, v naravo, pa pikniki itd.. Čeprav smo en vikend v februarju imeli srečo, ko smo šli na morje v Izolo in Portorož, da smo imeli ful lep vreme. Je bilo prav fajn spit kavico na soncu ob morju. Ja, pa z atijem smo bili na vožnji s tovornjakom v Italiji in je bilo zakon. Maladva sta ful mahnjena na tovornjake in avte na sploh. Komaj čakata, da lahko sedeta v tovornjaka. Tako kot njuna mama. Ha, ha, ha. Se vidi, da imamo to v krvi, ker je moj oče tudi šofer. Tega mrzlega in deževnega vremena imam že vrh glave. Pa lepe in vesele velikonočne praznike vam vsem želim! Vse vas lepo pozdravljam in upam, da se še kaj slišimo! Alessa
|