pot
|
Kje sem ostala? Je treba nadaljevat. Morem še počakat, da še zadnje kapljice vzamem. suzanamai, čestitke Mai-u! Če ni prepozno, jasna: mleko je lahko do 24 ur v hladilniku. Tako so nam rekli v šoli za starše. Če bi dala pa v skrinjo, pa nekaj mesecev, koliko točno, pa sem pozabila. Nimam toliko mleka, da bi ga v skrinjo dajala, drugače bi vedla tudi ta podatek, ker bi šla spet zapiske študirat, zdaj se mi jih pa ne da. Črpalka pride kar mastna od mleka, tako da jo lahko samo opereš in isto, po uporabi mleka, flaško s sredstvom za pranje posode (brez reklame ). Za boljši občutek pa lahko na začetku tudi prekuhaš. Mleko pa ne smeš pogret v mikrovalki ampak pod toplo vodo ali daš, če ne porabiš vsega mleka na enkrat v drugo šalčko in jo segreješ v kozarcu s toplo oz. vročo vodo, vmes pa še malo premešaš, da se toplota porazdeli. Jaz črpam zdaj samo še zvečer, ker drugače je polnoooo in zjutraj boli. Pa ni ravno pretiravanja v količinah, tam ok. 30ml. Čez dan se mi ne da več, ker preveč časa vzame. Če pa boli, pa mali noče jest, pa morem tudi čez dan. A Neli, se že kar puza po tleh? Vav! Čestitke! Vrtec, midva z Oskarjem sva točno 14. februarja oddala prošnjo v roke ravnateljici, ker sem imela še nekaj vprašanj, kot nezaposlena. Aprila nam pa sporočijo kako in kaj. Potem se je pa treba v roku 7 dni (nekaj podobnega, mogoče še kak teden zraven) pritožit, da ti zmanjšajo finančno breme. Je pa rekla ravnateljica, da so že do takrat dobili 40 ali 50 prošenj (joj, moja pozabljivost!), potem, pa je cifro na koncu povečala na 200 (!?! Od kje ji cifra nevem, mogoče je seštela še otroke drugih starosti, ki so trenutno še pri starih starših ali kje drugje). Kaj lahko pričakujemo, pa nevem. Ampak jaz bi rada službo našla, tako, da Oskar ne more bit sam doma v jeseni. Je pa tako, vsaj pri nas, da otroka vpišeš v vrtec tisti mesec (april ali september), ki je najbljižji otrokovi starosti 11mesecev, oz. do takrat, ko se je rodil v mojem primeru. Za čas, ko še ni dopolnil starosti oz. je še doma, plačuješ vrtec brez hrane. Pri nas je tudi tako, da se upošteva prošnja glede na čas, ko je bila oddana. Se pravi dodatna prednost, kot bi bil v čakalni vrsti. Tako mi je ravnateljica razložila. Glede na to, da je samo moj zaposlen, pa ne gre ravno v plus. Menda bodo še nekaj novega okoli tega napisali, oz. še nekaj sestavljajo. Upam, da se kaj zastopite iz tega šmorna. No, zdaj pa vidim, da je že jasna vse lepo točno povedala. Samo nevem ali to velja za vse vrtce ali kakor kje. No, ko nam bodo sporočili kako bo z vpisom, bomo že ugotovili. mama06, zdaj spet nevem točno, ker dobivamo toliko reklam domov. Ampak mislim, da v BC. Tudi midva sva že razmišljala o takem ogledalu, ampak še nisva šla nič naokrog. Ni časa. Pa, vidim, da so pet že druge odgovorile. Kaj se sploh matram. lane31, naš tudi ne pleza, še na bok se več ne obrne. On raje na svoji igralni blazini prijema in v usta tlači igrače. Ko pa ga posedem, da ga vzamem, ker se pritožuje, pa kar poleti proti igračam in slikam, ki jih opazi ob strani, na blazini in jih praska ali sega po njih, na trebuščku, dokler nima dosti. Pa saj ima še čas, otroci dan danes tako ali tako prehitro odrastejo. Meni se nikamor ne mudi. Kruh: sicer ne pečem v kruhomatu, ampak ga pa spravim najprej v krpo, potem, ko se ohladi, pa v vrečko. Gre pa po navadi tako hitro, da je joj. Kar nekako lačna postaneva, ko tako lepo diši. Pa saj morava oba zdaj kg nazaj dobit. Jih je tudi moj izgubil, odkar nima več tako močne malce v službi. Zobki, pri nas je par dni prej malo več polival (če je to od tega), pa veliko bolj grizljal stvari kot po navadi, tudi mojo bradavico. Vročine pa nisem nikoli natipala na čelu. V soboto sem pa opazila, da ima malo krvavo pod dlesnijo, pred in med zobkom, pa da je tam en tak lep, bel, oster pravokotnik vmes. Pa lahko noč.
|