pikatara
|
Pridne vidim, da ste veliko pisale. Lara čestitke za nakuo, zelo lep voziček. No pa je ena skrb manj. Tškica za tale trakec sem jaz enkrat našla link pri aprilčicah. Pozdravlje Blanč. Take posteljce nisem še nikjer videla, bom pa na posteljce kolesa naštimala, da ju bom premikal po sobi. P še to bo kriza sem malo premerila. Najina postelja je stisnjena čisto v kot in če zraven postavim dve posteljci bosta zrven postelje pa do stene. Do omar sploh ne bo dostopa, iz postelje bo pa treba pri nogah lest. Pa se bomo že znašli. Mi je dala Taškica dobro idejo, da bosta najprej spal skupaj v eni postelji. Snežinka, če si že zdaj na bolniški in boš tri mesece gotovo ne boš šl nzaj delat. Jaz sem na bolniški od desetega tedna naprej, sem na začetku parkrat krvavela. Od začetka mi je bilo grozno doma, pa se navadiš, sedaj si pa sploh ne želim it delat. Sem dosti bolj spočita in imam dovolj časa zase. Sedaj ko obiskujem šolo za starše vidim kako je večkina nosečk čist utrujenih, ker še vedno delajo, jaz pa kot rožica. Mislim, da je med nami Skorpija edina, ki je delala do konca, sedaj je na dopustu, pol pa porodniška. Moja zdravnica je rekla, da v Ljubljani nosečk komisija ne preverja. Moja prva odločba je bila mirovanje, pol mi je pa ginekologinja napisala, da priporoča sprehode, tako da imam dovoljeno gibanje v kraju bivanja. To odločbo imam do konca 28. tedna pol bomo pa videli. Hedviga nič ne skrbi, boš še par tednov počakala, da bosta imela vsak 2 kg. Meni se pa ne zdita tako majhna, ker sem se sama rodila s sedmimi meseci in 1,1 kg. Le pol sem mogla v inkobatorju bit. Maja izrat kinderpet se pri nas na koroškem skoz uporablja, prav tako vsi kraji v Sloveniji blizu nemške meje. To je tako kot jaz kraševce poslušam, ko imajo ful italijanskih izrazov. Nokes mi imamo voziček adbor ring duo. Nikjer na netu ga prej nisem videla, pa mi je Lara povedla zanj in sva ga kupila v Italiji. Sicer ima 20 kg, ima pa vse dodatke, bil je dost ugodno pa še let. Če pogledaš strani nazaj imaš linke in slikce v moje albumu. Zloženega bom imela kr pri stopnicah v prtličju, do prvega nadstropja pa ne bo tako težko košar nosit, sploh ker lahko grem dvakrat. Ko sem povedala za dvojče, so me vsi spraševali, če se bomo selili, da ne bom toliko nosila, ker ni lifta. Pa sem rekla, kaj pa tisti, ki so v četrtem nadstropju, pa nič ne jamrajo. Pol so pa nehali gnjavit. Maja nič ne hiti, jaz sem si izbrala 23. marec pa imam 9 dni pred tabo rok, je pa res, da imaš ti enojajčna. Ampak kar lepo počakaj, da boš na vrsti . Dlje ko sta not, večja bosta. Naslednji pregled imam 23.1. konec 28. tedna. Dobila bom inekcijo za rh-. Mislim, da imaš ti tudi takrat enkrat pregled, pa bova mal težo primerjale. V 23 tednui in pol sta bila naše dva zelo lahka, 300 in 400-450g. Upam, da pridno jesta in se redita. Skorpija karavan je res bolje, prej sem imela enoprostorca Citroen Picasso pa je bil noter super velik, prtljažnik pa kar premjhen. Je v karavanu trikrat več prostora. Pa še kovček na streho pa bo. Sunčica prvo leto lahko na morju spita kar v vozičku ko bosta še tako majhna, pol bom pa jaz v prikolici na ležišče namontirala ograjico, da ne bomo rabili zložljivih posteljc. Kalina pridno počivaj, da ne bo treba v bolnico. Doma imaš vsaj družbo in dvo in pol letnico. Maja meni je trafic bolj všeč, ker ima res več prostora. Meni so kombiji že od nekdj všeč. Ko bomo pri nas menjali avto bi imela s-maxa, vendar verjetno še nekaj let ne. Dokler bo pa karavan čist ok. Nas bo le samo pet in še gre. Peti član je naš kuža, ki sedaj kraljuje na zadnjih sedežih, pol si bo mogla pa prostor zborit. Zadnjič sem imela dva nečaka v avtu, enega v sedežu enega pa ne, pa se ni nič pripoževala. Lara prijetne temperture, pri nas je bilo pa -9 pa nič sončka. Sem že parkrat rekla, da se moramo na Primorsko preselit. Vsaj pri avtu imam srečo, da sva junija kupila še alfico 147 zame. Sem tričetrt leta vozila starega puntota brez klime in servovolana pa še tri vraten je bil. Iz službe se vozim 45 min, ša avto je bil od sonca razgret, d je bilo zelo vroče. Sem pa mojemu rekla, da ko bova imela otroka, ga ne bom tlačila pri sprednjih vratih not. Kaj šele če bi vedla, da bosta dva. Sva gledala novejše puntote, pa se je moj v živo rdečo alfico zaljubil in sedaj jo z veseljem vozim. Pa še dobro, da sem pravi čas težila, ko so šle še delnice gor, ker bi sedaj bila brez nje. Recesija. Voziček gre v prtljažnik, sam pokonci, pa polico je treba dol vzet. Sunčica spontani splav v 19. tednu, to je moralo pa biti grozno. No bo pa tokrat vse ok. Mene je že to dajalo, da sva se skoraj 9 mesecev trudila, da nama je uspelo. Lepo, da se naš seznam daljša. Sunčica in Lara držim pesti za preled. Tokrat sem se pa res razpisala, ampak kaj morem, če vam pa tri dni nisem sledila in ste bile tako zelo pridne. Lep začetek tedna vam želim in čim bolj uživajte.
|