rmmaja
|
Dobro jutro! Super, da ste se tako razpisale . Pozdravljene novinke . Jaz sem imela včeraj pregled v Lj pri Cerarju. Naročena ob 9.30, zaključila ob 13.30. Še danes me boli trtica od tistih trdih neudobnih stolov. Organizacija pregledov je katastrofa. Trije zdravniki, ena ambulanta, čakajo da eden odpravi svoje, potem drugi... Naročena sem bila na četrtek izredno, ker je bilo na sredo, ko so dvojčki, že vse polno, potem pa so hoteli kar vse druge obdelati pred mano. Ob naročanju pa so mi rekli, da bodo najprej mene odpravili, včeraj pa so malo pozabili name. Ko sem sestri povedala, koliko časa že čakam, je samo skomignila z rameni in rekla "Ja pa?" Potem pa je najbbrž notri pogledala seznam in ugotovila kakšno je stanje in sem bila naslednja na vrsti že čez eno uro . Novice pa nič kaj vzpodbudne. Eden mali je še v povprečju, drugi pa je veliko manjši. Ocenjena teža 530g in 680g. Piščančka bomo imeli, kaj "čmo". Pretoke imata v redu, samo redita se pa bolj slabo. Ravno drugače kot mami, ki je že na +10.Čez 14 dni (21.1.) nas spet gledajo. Sem se pa že navadila, da so na vsakem drugem pregledu slabši rezultati, tako da bodo morali biti na naslednjem boljši . Pikatara, ta injekcija je za hitrejše dozorevanje, predvsem pljuč in za zmanjševanje možganskih krvavitev pri prezgodnjem porodu. Nekateri g jo zelo radi dajejo, Pušenjak pa je proti preventivnemu dajanju, ker je menda v 90% nepotrebna. Ob prejemu i. se rast malo upočasni in pospeši zorenje, daje pa se jo največ do 32 tedna. Jaz sem bila najprej proti temu, zdaj pa mislim, da bom kar šla ponjo, bom potem lažje spala. Saj nobenega otroka nisem velikega in težkega rodila (2590g in 2880g), zdaj sta pa kar dva, pa sploh ne more biti drugače. Lara, pokaži novo pridobitev. A je to morda rabljena Teutonija? Pred dvemi dnevi sem našla en oglas na netu. Snežinka, dobrodošla. Ste planirali tretjega, pa ste dobili dvojni paket, kajne? Nič bat, saj imamo veliko izkušenj in bomo že zmogle, samo zdravi naj bodo ti naši . Moja hči je danes naredila "štalo" v vrtcu. Že v avtu je hotela poslušati kuža pazi, pa ni bilo notri CDja. Potem ni hotla ven iz avta, pa kričala in tulila je 10 min, da je bila vsa penasta in so vse vzg. priletele nakup, potem pa ji je njega vzg. obljubila, da bodo skupaj zapeli in zaigrali pesmico, pa se je malo potolažila. še dobro, da jo je peljal mož, jaz je še z avta ne bi dobila, ker je ne smem dvigniti. Zadnje tedne ima napade trme, ampak ne popuščamo. No, skoraj nikoli. Lep dan želim in ostanite kje na toplem.
|