|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prekmurje-prlekija 08
17.3.2008 19:09:04   
Anitka
sonce 84 ge man PDP 26.5.

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prekmurje-prlekija 08
18.3.2008 10:21:15   
Anonimen
Mi smo pa preživeli prvo noč doma skoraj tak kak če ne bi meli dojenčka. Matic se je zbüdo  štirikrat v noči. Najprlej je podudal, te smo ga previli in je lepo nazaj zaspo. Brez pretiranoga kričanja.

Zaj iden delat narezek za moža, ka de neso v službo. Od vütro dale pa de koristo očetovski dopust.

Večer pa van napišen porodno zgodbo. Za idnok pa van lejko poven samo to: Osebje v porodnišnici super, san porod me je nej fejst bolo. Če trbej iden včasik še idnok rodit.

Anitka, ti gnes začaš s šolov nej?

(odgovor članu Anitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prekmurje-prlekija 08
18.3.2008 11:10:35   
bastian111
Že zdaj si napisala tak lepou ka mi časik vola iti rodit!user posted image  Čakam pa na tvoj nouvi mail ka vidimo kak je potekalo!Želim ti čim več prespanih noči!Lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prekmurje-prlekija 08
18.3.2008 19:26:03   
Anonimen
Sinek se je lepo najedel in sedaj spiuser posted image , zato imam čas, da vam napišem kako je bilo.

Še v sredo zvečer sem napisala, da sem še zmeraj tu. No okrog polnoči pa se je začelo. Začutila sem rahle krče. Začela sem meriti čas in so se pojavljali na približno 15 minut. Nekateri so trajali 20 sekund, nekateri pa tudi skoraj minuto. Niso bili hudi, ampak jaz sem jih vseeno lepo predihala, da sem dobila občutek za plitvo dihanje. Res zelo pomaga, ker se v bistvu osredotočaš na dihanje in ne na bolečino. Poleg tega ko plitvo dihaš ne zadržuješ sape in s tem posledično tudi ne moreš krčiti mišic.

Zbudila sem user posted image  in rekla, da se je akcija začela.user posted image Potem sem se še stuširala, mož je še jedel, jaz sem spila samo kavo in okrog 6. ure zjutraj sva prišla v porodnišnico.

Babica me je priklopila na CTG, ki je pokazal popadke. Odprta sem bila že 3 cm. Potem sem dobila klizmo in na wc preživela približno 45 minut. Popadke, ki niso bili hudi sem lepo predihala. Nato sem se stuširala in odšla v porodno. Izbrala sva tisto veliko z rdečo posteljo v njej.

Skobacala sem se na porodno mizo, kjer sem morala izpolniti še neke formularje, vzeli so mi kri (test trombocitov zaradi EA), predstavila se mi je ekipa, ki bo zraven pri porodu (babica Hedvika Koler, pripravnica Pal in žal sem pozabila ime tistega, ki mi je vbrizgaval EA, vem, pa da je iz Beltinec).

Zaradi EA so me priklopili na umetne popadke, da bo šlo hitreje, v drugo roko sem dobila infuzijo, da razširi žile.user posted image Nato je prišel anesteziolog s pripravnico in ji razlagal postopek EA. V tem času so postajali popadki čedalje bolj boleči. Približno pet minut po EA pa so popustili. Še vedno so bili dovolj močni, da sem jih morala lepo predihavati. Noge sem še zmeraj čutila (torej ni res, ko govorijo, da si omrtvičen od pasu navzdol). Priklopljena na CTG sva se z možem ves čas pogovarjala. On je preverjal na monitorju kako močni so popadki, kakšen utrip ima otrok in kakšen pritisk imam jaz. V tisti modri halji je izgledal kot pravi zdravnik.user posted image Po navodilih babice sem se izmenično obračala na levi ali desni bok, da je glavica lažje potovala navzdol.
Ker mi voda ni odtekla so predrli mehur in potem je šlo še hitreje. Najprej je babica govorila, da bom rodila okrog 14. ure. Potem pa ugotovi, da sem že skoraj odprta do konca.user posted image

Predihajte še 10 popadkov in potem bomo rodili, je rekla babica. No, potem pa sve z babico ugotovile, da sve skoraj iz istih krajev in začele malce "šinfati" in par popadkov sem kar prešinfala in ne predihala.user posted image

Vmes smo še imeli vajo, kako bom iztisnila plod. Primeš se pod koleni, noge potegneš k sebi, zajameš sapo in iztiskaš. Čisto enostavno.

Prišel je porodničar (imena si nisem zapomnila, vem pa, da je rekel, da je z Gorenjske). Glavico sem že čutila. Pri naslednjem popadku sem globoko zajela sapo in glavica se je porodila. Pri naslednjem pa še ramena in otrok je bil zunaj z glasnim jokom.user posted image

Mož je prerezal popkovino, nato je pa babici pomagal otroka očistiti. Mene so medtem zašili, ker je babica malce prerezala presredek. Še pri tem opravilu smo se šalili saj ni bilo nobenih bolečin.user posted image

Nato mi je babica položila otroka na trebuh. Občutek vam ne morem opisati, sicer pa ga boste vse same doživele.user posted image

Ko so ga oblekli pa sva se prvič podojila. Takoj je zagrabil in iz dneva v dan je večji sesalec.user posted image

Z možem sva ostala v porodni sobi še skoraj 4 ure, da smo se v miru v pritajeni svetlobi cartali.

Na koncu me je babica pohvalila, da sem "super rodila". Ves čas poroda nisem niti glasu spustila iz sebe. Sicer pa ni bilo potrebe saj ni bilo hudo.

Vsaki od vas želim tako hiter in enostaven porod kot je bil moj.user posted image

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Prekmurje-prlekija 08
18.3.2008 19:32:59   
bastian111
Vidim da je enkratna izkušnja,opravila pa si jo odlično.Upam ,da bom tudi jaz piisala lepe stvari ,ko bo prišel moj čas.Še enkrat ti čestitam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prekmurje-prlekija 08
18.3.2008 21:00:57   
Anitka
user posted image user posted image user posted image user posted image Roda za tako lep porod. Vupan ka de tudi moj takšen. Babica Hedvika je tüdi z mojoga konca, tak ka zgleda ka sve nej daleč narazenuser posted image Zdaj se pa pridno cartajte, pridno rastite pa se kaj tipkamo, nej?user posted image Aja, kak je sineki ime?

Z MŠ pa ge začnen vütro, ka san dobila domov obvestilo ka namesto v torek začnemo v sredo.

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prekmurje-prlekija 08
19.3.2008 10:45:20   
mihaela1
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,Roda iskrene čestitke ob rojstvu vajinega sinekauser posted image user posted image .Želim vam čim več prespanih noči in cartanja.
Malo se van oglašan,ka nas nedo spravili na drugo stran,ka se nemo iskale.Kak ste kaj,moj maliuser posted image user posted image tak brše ka po noči več nemren spatiuser posted image .Včeraj večer san se spravila spat na desno pa je bil te tan,te san se obrnola na levo pa je bil palik tan,te san se pa spravila na hrbet in evo mali se spravi na sredino pa grata tan ena velka bulauser posted image pa še malo je bolelo.Hvala bougi ka se je kaj hitro umiril,ka san lejko malo zaspala.Kak so pa kaj vaši bebeji,ali še lejko spite?
Tak zdaj pa moren iti se riktak,ka san popoldanska.Uživajte vuser posted image ,pa se še kaj pišemo.

_____________________________

Mi imamo dva falotka luka in Niko.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Prekmurje-prlekija 08
19.3.2008 11:52:16   
bastian111
Drage moje pišem Vam iz bolnice .Včeraj ob 22 so me sprejeli ka san mejla krvavi, oz. rozaste izcedek.Dr.Ovčekova me je sprejela te ka san čakala več kak eno vro.Mou se je raspizdo te je tehnek pouzvo še enok doktorco in te je komaj prišla.Pravla je ka je mejla dva poroda pa nemre biti na dveh krajih.Mislim ,da če je nujno je poulek lejko samo babica ona pa sprejme nujni primer.Stvar pa je zdaj takšna; noseča sen punih 22t in 1/7, po enekciji nemam več izcetka (no malo san še mejla vgojno pa je pravla dr. ka je tou nej navarno),čakam še na izvid krvi,vode pa tudi bris so mi vzeli.Z našim malen je vse vredi tudi zdaj je pravla ka je obrnjene glavično(do zdaj san mejla prečno lego)tak ka vupam ka de vse vredi.Sujšala san za tri kile od zadnjoga pregleda(ge nemrem vrvati).Sestra mi je pa pravla ka je lejko tou od diteta ka se je obrno in ka se tak je viditi pomalen lušči posteljca.Man strogi počitek samo do wc in kopalnice pa nazaj pa te mo vidli kda pridejo izvidi.Fala bougi ka man nadstandartno sobo ka mi je nej dugi čas.Moj je čistam nouri(mejla san že dva ss,pa komaj po letu in pol zanosila) boji se pa samo išče krvca.Pravo mi je kda prideš domov neboš nika delala samo ležala,pravo san te ka ne delaj več.Ge mam zadostno plačo ka lejko preživiva.....!Po eni strani ma prav ,po drugi pa san samo ščela ka mo mejla lejpo porodniško.Zdaj je samo odvisno od boga pa od narave ,vupan ka de me naklonjeno ka postanem mama.Se še kaj čujemo.user posted image

(odgovor članu mihaela1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Prekmurje-prlekija 08
19.3.2008 12:29:11   
darja81
Alo alo, prekmurske nosečeke, pozdravlene...
Tudi jaz san ena, ka je podobna van...user posted image
Rok pa man komaj septembra, tak ka bomo mogli še malo čakati pa potrpeti...
San že doma na bolniški, ka man rizično nosečnost, san mejla pred 4 leti-konizacijo, zaj pa se trbej paziti, ka de vse ok...user posted image
Pa še eno nevolo man, mogoče mi kera lejko pomaga...
San se zaposlila za nedolečeni čas 01.02.2008, s poskusno dobo 3 mesece, se pravi poskusna traja do konec aprila... Zaj pa san že na bolniški pa neven kak jin naj poven ka san noseča, ka se bojin ka me bodo odpustili...
Ma kera podeben primer ali pa pozna zakonodajo, kak je kaj s ten????user posted image

Sicer pa se lepo mejte pa uživajte, bojte vesele...
Papa za zaj...


(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Prekmurje-prlekija 08
19.3.2008 21:36:03   
Anitka
Oj!

Bastian vupan, ka de se vse dobro izteklo in resno počivaj, počivaj pa še ednouk počivaj. Drži se pa oglasi se kaj kda boš lejko.

Darja pozdravlena med nami. Na vtoje vprašanje pa ti žal ne ven dati odgovora. Tudi ti se drži in čuvaj.

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu darja81)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 7:48:15   
bastian111
Pozdravljene, izvidi krvi in vode so vrede,čakam še na izvid brisa.Z malim je tudi vredi pa izcetka nemam nika niti ko se zbrišem.Hvala bouge.Če de tak ostalo idem v petek domov.Se še kaj čujemo.Pa san dobila vupanje ka mo dogurala do konca.Smejšno pa je tou ,kak se hitro lejko nekaj zgodi,zdaj se vrede za en čas pa že v bolnici.Vsem priporočam da se pazite,ka lejko zgibiš se zavedaš prekesno! Lp

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 7:58:24   
mihaela1
Bastian drži se,samo ne misli na slabo pa de vse v redi boš vidla.Ti fajn počivaj pa naj te tvoj dragi razvaja,ka da de dete te te ga vsi razvajali pa cartali, na nas mamice pa se "pozabi".Želim ti ka boš šla v petek domou,samo tudi doma moreš počivati kelko se le da.
Fajn se mej pa ne misli na slabo,ka s ten potejgneš slabo na sejbe.Misli ka je vse v redu pa de tudi tak.Tudi ge san mejla že 3 SS,pa mamo doma enoga krasnoga sineka,pa še eden je na poti,tak ka se ne sekejraj,ka de vse v redi.
Lpuser posted image

_____________________________

Mi imamo dva falotka luka in Niko.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 10:33:31   
tatly
oj roda cestitke.kaj pa je to klizma????imam eno vprasanje a katera kadi???

(odgovor članu mihaela1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 13:20:54   
darja81
Alo alo....
Jaz san nekadilka, pa tudi kave in alkohola ne pijem... Niti nikoli nisem, tak ka je mogoče to en plus več ali pa tudi ne....
Eni pravijo, ka če si kadilka, ka tu pa tan lejko kakšnega, ka se otrok že v tebi navadi na vse spremembe, če boš mogoče po porodi spet več kadila...
Sicer pa je po mojen bolše nehati, če seveda lejko...user posted image
Ajde mejte se lepo in pozdravlene...

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 15:03:26   
tatly
joj ce pa tak pase zdaj kadit,sicer se malo drzim nazaj!darja81 tudi jaz mam rok komaj konec avgusta!pa ce bi blo vse po pravilih te nebi smeli odpustiti samo na vsaki firmi je drugace!poznam eno ki bi jo mogli za redno zaposlit in ko je povedla da je noseca so jo odpustli!upaj na najbolse in pazi na busijauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darja81)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Prekmurje-prlekija 08
20.3.2008 17:58:11   
Anitka
Ojla!

No mi smo pa gnes meli GP in je vse vrejde, tak ka me zdaj čaka 1.aprila UZ in te pa pregled 17.4. Pa dobila san papejre za CSD tak ka me čaka letanje s papejrami.

Bastian drži se in misli samo na najboukše.

Klizma je klistiranje.


_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Prekmurje-prlekija 08
21.3.2008 12:58:39   
tatly
ja pa se sploh dobis pred porodom klizmo?moja mami je rodila na ptuju pred dvema letoma pa klko vem je ni dobla?a je kaka ki bo rodila na ptuju???

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Prekmurje-prlekija 08
21.3.2008 13:19:22   
Anonimen
Če je že preveč odprta in za klizmo ni časa, potem je pač ne dajo. Ampak v tem primeru gre mnogokrat ob porodu tudi blato. Če pa si dobila prej klizmo pa veš da kljub nenormalnemu pritisku ne bo prišlo na tisto luknjico nič ven.user posted image

(odgovor članu tatly)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Prekmurje-prlekija 08
21.3.2008 18:58:10   
Anonimen
Sicer nisem v pričakovanju vendar vas želim samo pozdraviti.

Sem namreč tudi Prekmurka z eno pikico nov.2004!

Mirne praznike vsem.

Anitka saj veš user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Prekmurje-prlekija 08
21.3.2008 21:50:21   
Anonimen
bastian111, upam, da si doma.?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Prekmurje-prlekija 08
22.3.2008 7:52:43   
Anitka
Klizmo lahko odkloniš tudi v MS, amapk potem je pač tako kot je že Roda napisala.

Bojanauser posted image user posted image user posted image

Roda in kako ste vi?

Bastian upam, da si doma in da ste o.k.

Pa lepe praznike vsem skupaj.


_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Prekmurje-prlekija 08
22.3.2008 13:08:18   
bastian111
Naj Vam na začetku zaželim vesele predovsem pa mirne velikonočne praznike!
Roda 17 ja  ge san doma.Tudi bris je prišo negativen nazaj.Z našim Bu Bujem(tak ga mouž zove) je vse vredi ,tudi zmenoj je vse ok.Moram Pa strogo ležati ,pravijo da naj bar zdržim do 28t ali celol do 32t.Te naj nebi bilol več navola.Doktorca Kousova je pravla ka man vse tak nisiko ,pa ka če se mali ne bi obrnil ne bi zakrvavela.Prle je bil v prečni legi zdaj pa glavični .Ka je tudi težki fejst pritiska dol,zatou morem ležati in počakati ka se matrnica zdigne.Skratka drage moje prejokala san dve noči ka ne bi šlo kaj naroube.Pa man pali možnost,ki jo bom strogo se držlala vsaj mejsec dni ka se naj rejsan maternica zdigne pa de te vupam baukše.Štejla san prejšnje mejle pa moren povedati ka tudi ge san nej nikdar v življenju pila ali kadila  pa vidite ka man tudi probleme.Seveda ne priporočan pitje in kajenje v nosečnosti samo tak pravin.Saki je svojga telesa gospodar,če se pa zaveda ka dela drugome škodo pa naj malo premisli.Hvala Vsem Vam ,da ste skrbele za mene in stem pokazale ,da so ljudje ki jim ni vseeno za druge.Res še enkrat HVALA in vsem pošiljam en velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Prekmurje-prlekija 08
22.3.2008 13:50:31   
mihaela1
Drage souser posted image  tudi jaz vam želim Vesele velikonočne praznike,pa ka se nete preveč najedle dobrot,ka nedo potem problemi,ha,ha,...
Bastian dobrodošla nazaj domou,zdaj se pa pazi in počivaj,ka nas več neboš strašila.
Tak zdaj pa iden malo počivat,ka de gnes še naporno-obiski prihajajo.

Lepou praznuvlite,Mihaela1

_____________________________

Mi imamo dva falotka luka in Niko.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Prekmurje-prlekija 08
22.3.2008 14:21:50   
Anitka
Bastian me veseli, da sta z Bu Bujemuser posted image doma. Zdaj se pa probaj čim menje sekirati, pa čimveč počivaj. Držim pestke, ka zdržita čim duže - do 32.tedna. Sicer pa je Kousova ena a ginekologinja, štera se zavzeme za pacientke, tak ka de poskrbela ka de vse v najlepšom rede. Vglavnom počivaj, počivaj in še enkrat počivaj, zdaj sta glavniva samo ti pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ge san pa gnes cejli den v pogone. San pekla eno fino bananino pecivo (prvič) in je gratalouser posted image user posted image user posted image user posted image , pa kujala san, pa nesla san k žegnji, pa pucala, pa cote peren.... se pa že pozna, ka ne delan več telko, pa tudi kda moren malo duže stati me fejst noge bolijo. Še dobro ka mamo dukši vikenduser posted image user posted image

Fajn bojte vse Pomurke, čuvajte se in se tipkamo kaj


_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu mihaela1)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Prekmurje-prlekija 08
23.3.2008 12:50:16   
Anonimen
Fajn ka si doma bastian111. Doma je itak najlepše. Če nej drügo vsaj postelja je bokša. Meni je tista plastika pod prton tak šla na živce.
Ka san to preštejla: Ka si se jokala? Vej pa znaš ka de se vrejdi. Zaj se nika nesmiš sekerjati.

Anitka, mi smo tak, kak če nebi meli Matica. Un papca pa spi. Edino protestera, da ga mujvlemo po obrazi. V sredo de se pa prvič kopal. Te de verjetno kričanje.user posted image

Vüpan, ka ste fajn gele žegenj. Meni je patronažna prepovedala gesti šunko, pa bilice pa hren. No, potice pa itak ne gen. San žülila samo beli krüj.user posted image

Lejpo nedelo pa pondelek sen sküper.

(odgovor članu Anitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?