cv105
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja včeraj sva bila z možem v vrtcu na predavanju "Ali moj otrok potrebuje igrače in kakšne" . jaz bi se malo poducila.. kaksen povzetek prosim ... a veš, da sem imela prav tebe mal na sumu, da te zna zanimat ... Torej: - dobra igrača: pralna, obstojne barve, igrača "ki to ni" - otrok zares potrebuje: pozornost in pogovor z odraslo osebo, čas, da se osredotoči na svojo dejavnost (=igra), dovolj prostora, mir in predvidljivost poteka dogodkov, umirjene prehode med dejavnostmi oz. dogodki, svež zrak in dovolj gibanja - konkretne ideje: - odpadni material (trakovi, les, papir, katalogi, revije) - otroške knijge in revije - barve, plastelin, barvice, flomastri, ..., karton, spenjače, škarje (tudi deca naše starosti je dovolj stara za tope škarje) - namizne igre (sestavljanje, igre z enostavnimi pravili) - LEGO KOCKE (!), lesene kocke, konstruktorji - magneti - žoge, lopate, izvijače (orodje skratka) - mala vozila in kolo - plastične živalice (kvaliteta!), punčke, tkanino - stare nahrbtnike, torbe, telefone - dobro glasbo (instrumentalna, etno, ...) in doma narejena ali kupljena glasbila ... V glavnem je bil poudarek na temu, da se za potrebe otrokove igre ni potrebno skeširat do onemoglosti, ker otroci po defaultu ljubijo igrače, ki to niso (pravo orodje, pravi lonci, kuhalnice, čevlji, knjige, aparati, ...). Moj zaključek: Po predavanju sem šla malo med M-jeve igrače in s ponosom ugotovila, da ima kar "dobre" igrače ... le, da jih je preveč ... Kaj pa vem ...nama je bila zadeva všeč ...
|