Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 4.3.2008 11:54:47
|
|
|
|
soni
|
Tudi sama sem imela dvojčka. Pri enemu je bila povišana NS- 4,3 cm. Poslali so me na Ac, kjer sem po mukah čakanja dobila odgovor, da je vse ok. In je tudi tako bilo. Sedaj imam dva zdrava sončka.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 6.3.2008 19:23:11
|
|
|
|
plodek
|
Živjo...tokrat malo bolj optimistično ... Še nekaj dni je do izvida in ker je težko samo čičati in čakati in tuhtati sem šla še enkrat na pregled NS- če so morda kakšne spremembe. In so...ne vem če se lahko preveč veselim a vseeno : - naš plodek je sedaj ( v 13/4 ) velik 7,7 cm in se mu je nuhalna zmanjšala iz 4mm na 3mm , to je za naslednje preizkave v primeru negativnega rezultata kar spodbudno - vidi se tudi nosna kost ( v 11/4) - ko je bila prva NS se namreč še ni Zdaj imam nekaj za upati....upam, molim in čakam negativni rezultat kariotipizacije, ker točno vem kako se bomo vojskovali naprej. Oba pregleda sta bila zajeta v pravem času za realno merjenje NS...Izračun možnosti bi bil sedaj popolnoma drugačen. Izračuna z mojim gin. nisva naredila, ker tako ali tako oba živčno čakava na izvide... Danes sem reeeeeeeeeeeeeeeeesssssssss vesela....
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 6.3.2008 19:32:07
|
|
|
|
Taula
|
Super. To da se vidi nosna kost je zelo dober znak. To da je Ns manjši je super tudi zaradi morebitne preiskave srčka. Vem da je težko čakati, ampak kmalu bosta izvedala da je zdrava. Ne pozabi sporočiti veselo novico.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 9.3.2008 14:28:23
|
|
|
|
plodek
|
Hvala Taula...ti pa res znaš razvedrit in potolažit... Takoj bom sporočila ko izvem- enkrat ta teden- še malo... naj tudi vam vsem hitro in sončno mine...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 13.3.2008 17:55:28
|
|
|
|
dodi
|
Plodek.imaš že novice?Prosim sporoči-veliko mislim nate........
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 15.3.2008 19:29:28
|
|
|
|
plodek
|
Ni še novičk...ni.... Nisem zdržala pa sem v sredo klicala direktno v laboratorij. Sem pričakovala, da bodo hudi, ker je minilo šele dobrih štirinajst dni- pa niso bili. Je šla laborantka pogledat, pa je rekla da bodo šele drug teden dali v obdelavo- da se še razvija. Joj to čakanje.... Mislim da bom v torek zopet dvignila slušalko v želji da bi slišala nekaj lepega... Hvala ker mislite name- se mi zdi da mi kar malo pomaga...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 16.3.2008 11:27:43
|
|
|
|
Taula
|
Joj. Tole čakaje se vleče verjamem. Ti kar pokliči v torek. Srečno.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 16.3.2008 11:47:34
|
|
|
|
* Mateja *
|
Držim pesti, da bo ok. Vrjamem pa, da vaju čakanje ubija!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 16.3.2008 16:03:23
|
|
|
|
Ryssa
|
plodek tudi jaz spremljam tvojo zgodbo in ti želim čimprejšnje odlične izvide. Sem v podobni situaciji, pri meni so izmerili nuhalno 3,1 mm, tveganje 1:88, nosna kost vidna, vse ostalo ok. Na amniocentezi sem bila v torek, sedaj pa to čakanje. Se mi zdi, da se že teh pet dni tak dolgo vleče. Moram pa povedat, da mi vaše zgodbe (dodi, Taula, soni, račkapk) vlivajo veliko optimizma. Največ sem prebrala o dodi in Tauli in pa tudi eni julijki (mislim da je nick lunica24) in sem se pomirila glede rezultata. Največja panika je bila par dni po NS in so mi te zgodbe zelo pomagale, da sem na stvar gledala čimbolj optimistično.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 16.3.2008 18:52:09
|
|
|
|
pajek
|
Živjo plodek ! Imam podobno situaciji kot ti in jutri grem tudi jaz na biopsijo resic. Kako to, da se čaka na rezultat 3 tedne, jaz sem pa mislila, da samo en teden ? Tudi moja gin. je rekla, da je prednost te preiskave, da dobiš prej rezultate. Kako pa komentira tvoja gin., da je bil drugič rezultat nuhalne drugaačen ? Misliš, da je smiselno iti še enkrat? Fejst, fejst držim pesti, da bodo ti testi v redu !!! In sporoči nam rezultate !
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 16.3.2008 20:01:35
|
|
|
|
plodek
|
Hvala mateja za navijanje .. ga bomo potrebovale- kar skupinsko. Ryssa lepo da si se oglasila- je res lažje ko veš da nisi čisto osamljena duša. Tudi jaz tebi želim naj, naj izvid in seveda ekspresno hiter. Ja ko izveš- se ti res kar po koščkih začne vse podirati in začetki ko začneš prebirati literaturo so non stop tuki- pa jaz se imam ponavadi res v oblasti, ampak sem in tja se mi je zdelo da me zapušča še tisto malo razsodnosti. Moj ginekolog me ima res rad in mi je verjetno ravno zato predstavil vse zelo realno in črno in statistično slabo. Boji se da bi nam šlo po tako dolgem boju za otročka še kaj narobe. Mi je pa precej realno sliko uspelo sestaviti ko sem brala: http://www.fetalmedicine.com/f-downs.htm- sploh tisti del o povišani svetlini in normalnim kardiotipom ( sem pa brala v srbohrvaščini- zanimivo da mi je kljub temu da imam angleščino rada nekoliko bolj pasala ) Pajek vesela sem da si se oglasila- tudi jaz sem imela biopsijo na ponedeljek in bo jutri res tri tedne. Priporočam ti tudi genetski posvet- tam ti bodo še bolj vse razložili- vidva samo sprašujta ( čim več ), jaz sem bila že tako obupana da sem jih kar spraševala kaj bi oni naredili, če bi bili v taki situaciji. Jaz sem bila v Lj in poseg je opravila dr. Tulj- zelo natančno je izmerila svetlino in pregledala vse organčke- še posebej srček- veliko stvari sem tudi njo vprašala. Nič ne boli in mine res hitro- tisto poležavanje na kavču se vleče- tako da nujno vzet s seboj kaj dobrega za brat ali pa si naložit na mobi napeto igrico. Sem bila pa zelo vesela kosilca- dobrega, ker me je od lakote že pobiralo... Predno boš odšla, ti bo sestra vse razložila- no cel tak govor ima pripravljen za kompletno skupinico "kavčark". Štirinajst dni se odvzeti vzorec pripravlja v inkubatorju- po tem času pregledajo in če je izvid slab takoj pokličejo, drugače pošljejo po pošti. Vendar je meni laborantka po klicu dodatno sporočila, da včasih lahko traja dlje- da je odvisno kako hitro se resice razvijajo. Tako, da v najslabšem primeru lahko traja tudi do štiri tedne- dalj pa res ne. Ampak vseeno dobiš prej rezultate kot če bi čakala na amniocentezo in izvide po tej preizkavi. Meni genikolog ni veliko komentiral zmanjšano nuhalno, ker ga še vedno bolj skrbi kot ne. Mi je pa dr. Strahova že ob prvem obisku povedala da je prognoza, lahko dobra če povišanost izgine( več boš lahko prebrala tudi v literaturi fetal.medicine ). To o izboljšanju ji še nisem povedala, ker čakam rezultate- bom šla pa takoj (če bomo negativni) , z vsem kupom slik našega plodka k njej na temeljit uz pregled in posvet- še pred kardiološkim pregledom. NA žalost je tveganje da gre zdaj kaj narobe veliko večje kot pri mamicah ki nimajo te nesrečne povišane n*. Vprašanje je tudi, kako dobri diagnostiki so naši zdravniki in kaj resnično lahko odkrijejo in česa ne. Nikjer tudi ni zaslediti nobene razlage zakaj pride pri nekaterih plodkih do povišanja, pa so potem zdravi. Včasih se počutim kot bi igrala ruleto- rusko... vseeno ste me sedaj okužile z upanjem... Pajek jutri boš veliko izvedela in hitro bo mimo- pa zelo zelo dolgo in dobro boš gledala vajinega junakca kako bo brcal in opletal z rokicami. Najin frajer se je na koncu prav okrog obrnil in nam vsem skup pokazal zadnjo plat- to si je on mislil o tisti iglici ki je nekaj škrebljala po njegovem prostorčku. Fino se naspi in že jutri bolje bo...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 17.3.2008 3:16:18
|
|
|
|
Katina
|
Za vse, ki čakate na rezultate AC ali biopsije en velik . Dobro razumem nervozo med čakanjem na rezultate, ker sem tudi sama imela AC. Najlepše je bilo, ko sem po 20 dneh od AC prejela pošto, kjer je pisalo, da gre za normalen kariotip . Tudi vam želim odlične rezultate. Nato le začnite uživati v in občutenju vašega . Hkrati vam želim zdravo , brez problemčkov, lahek porod in najlepšega . Srečno!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 18.3.2008 15:52:10
|
|
|
|
plodek
|
Še kar nič novega....so danes pogedali pa še ni dovolj razvito za obdelavo ...konec tedna zopet klicanje pa živčkanje, pa...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 18.3.2008 15:56:03
|
|
|
|
pajek
|
Plodek hvala ti za izčrpen odgovor !!! Bilo je točno tako kot si napisala. Bila sva tudi na genetskem posvetu. Edino, kar je, da me je precej bolelo in še tudi danes me boli, sploh, če pride do premika trubušnih mišic. A sem prepričana, da bo kmalu boljše. Tudi meni je delala dr. Tuljeva - je krasna in prijazna. Je pa prijaznost res tisto, kar ženske v takšni situaciji rabimo. Dr. Tulj mi je tudi predlagala, da bi prišla k njim na morfologijo- seveda, če bo rezultat v redu. A ti boš šla k dr. Strahovi samoplačniško ? Zdaj pa čakamo in upamo na najboljše !!! Pozdravčke !!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 18.3.2008 15:56:54
|
|
|
|
pajek
|
Drži se !!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 9:58:54
|
|
|
|
dodi
|
Držite se vse...in sporočite novice
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 10:40:49
|
|
|
|
srki
|
Plodek, drži se. Meni je tudi G rekel, da če je nosna kost vidna, da je to dober znak. še naprej pogumno in mislim nate!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 11:08:57
|
|
|
|
tančk
|
Pozdravljena, tudi jaz sem imela zelo slabo nuhalno, celo 4,6 in tveganje 1:14, za drugo se ne spomnim. Šla sem na biopsijo hormonskih celic in je bilo vse o.k. glede teh sindromov in tudi nosna kost je bila vidna, kar pomeni zelo veliko.Povečana nuhalna pa največkrat pomeni kakšno drugo napako kot npr. srčno,... Pri najinem fantku je moja ginekologinja odkrila, da ni nekaj v redu s pljuči.Potem smo samo upali, da bo vse o.k.Bil je operiran 5 dni po rojstvu na pljučkih,ampak je drugač čisto lep, zdrav fantek. Ne obupajta in želim vama vso srečo in zdravega .
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 17:36:57
|
|
|
|
*anč*
|
plodek,držim pesti,da bo vse ok!!
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 17:57:31
|
|
|
|
Virtualna
|
Ojoj , tudi jaz drzim pesti za nick name "plodek" in njenega dojencka
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 19:32:58
|
|
|
|
Acjom1
|
Punce, ki so vam izmerili povišano NS, res držim pesti za vas in upam, da bo na koncu le vse vredu z . Verjamem, da mora biti nenormalno težko, ko čakate na rezultate.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 19:37:04
|
|
|
|
Taula
|
Plodek
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 19.3.2008 19:52:05
|
|
|
|
mimi81
|
Sama sicer nimam takih izkušenj, da bi lahko bila v dilemi in me po rezultatu NS + DHT ne skrbi več. Pravijo pa, da toliko dalj ko čakaš rezultate AC, toliko več možnosti imaš, da bo vse v redu, saj te menda v nasprotnem primeru hitreje pokličejo. Mogoče za mejčkn bolj pozitivno razpoloženje v teh dolgih dneh. Vso srečo! P.S. Po eni strani pa smo lahko srečne, da imamo vsaj možnost ugotovitve kromosomskih napak. Če tega ne želimo vedet in živet tako kot naše mame (brez te možnosti), pa za nas obstaja tudi ta pot. Jaz tako gledam na tele plačljive testke. Držim pesti za vse mamice, ki so nekoliko bolj zaskrbljene.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 21.3.2008 17:02:32
|
|
|
|
plodek
|
Kako se pozna da ste navijale.... Lupčkov sto vsem vam... imamo NEGATIVNI izvid ...To pomeni,da ni trisonomija ali kakšna od hudih genetskih okvar...Prva bitka je dobljena- tako se je vsaj lažje vojskovati naprej. Sedaj pa res lepe pirhe vsem in poskočne zajčke... Seveda ne bom pozabila na vas in malo osveževala tole temo naprej... in seveda navijala za vse mamice, ki jim nagaja nuhalna svetlina. Mislim na vaju Rysa in Pajek... Pajek poskusi z magnezijevimi šumečimi tabletami- potem pa res ne sme več bubat...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 21.3.2008 18:23:40
|
|
|
|
pajek
|
Dragi Plodek, PRESREČNA sem zate !!!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?