Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.4.2008 11:33:26
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Ojo, punce, kako mi je hudo za vas in vaše pikice. Žal mi je, da morate prestajati takšno bolečino.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.4.2008 14:26:04
|
|
|
|
tančk
|
Plodek, tako mi je žal...........šele zdaj se zavedam, kaj imam. Mislim na vaju s Pajkom in vama želim, da bi kmalu ugledale in da bi imeli srečno nosečnost in zdravega otročička.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 8:24:02
|
|
|
|
kapesanta
|
EN OGROOOOOOOOOOMEN , Mislim nate.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 9:55:52
|
|
|
|
sharona
|
IZVIRNO SPOROČILO: plodek Tudi mi imamo lepo novičko..smo jo včeraj po pošti dobili...Izvid je pokazal poleg 46 kromosomčkov še oznako XX, kar pomeni ...oprostite mi, samo sem tako srečna, da si ne morem pomagat... jst pa čakam rezultate dvojnega hormonskega presejalnega testa ... sicer je bil izvid NS kar ok, sam me je vseeno malo skrbelo, sem bolj nervozne sorte ... a oznako XX dobiš tud na tem izvidu? pa držim za vse punce za OK rezultate na NS, plodek zate mi je pa ful hudo, drži se in srečno naprej
< Sporočilo je popravil sharona -- 28.4.2008 10:07:06 >
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 10:02:00
|
|
|
|
pavlyna
|
sharona preberi si par postov nazaj plodekovo sporočilo. lp
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 10:06:32
|
|
|
|
sharona
|
se opravičujem ... zelo mi je žal ... sem popravila svoj prejšnji komentar
< Sporočilo je popravil sharona -- 28.4.2008 10:08:34 >
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 10:09:28
|
|
|
|
Taula
|
a oznako XX dobiš tud na tem izvidu? Ne. DHT da le razmerje 1: xxxx
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 11:59:21
|
|
|
|
sayuri
|
Plodek, zelo me je šokirala tvoja novica . Žal mi je, da morate to prestajati
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.4.2008 23:14:04
|
|
|
|
*Junona*
|
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 29.4.2008 21:19:42
|
|
|
|
gloria
|
Plodek zelo mi je žal
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 30.4.2008 8:20:22
|
|
|
|
pikica36
|
žalostno , zakaj nas le življenje tako preizkuša punci držita se!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 24.7.2008 8:01:24
|
|
|
|
khurde
|
živjo, bom pisala kar v to temo naprej, da ne odpiram nove. punci, čeprav je že nekaj časa mimo, mi je zelo žal in upam, da sta sedaj v redu. drugače sem imela včeraj NS in je malo povečana (2,1), tako da me je dr. Strahova poslala se na odvzem krvi ... v bistvu mi je precej tesnobno; ona je rekla, da je to povečano, drugje berem, da je meja 2,5 ali pa celo 3 ... ne vem. izračunano verjetnost imamo 1:5507, ampak vseeno sem morala dati še kri in upam, da bo vse ok.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 30.7.2008 14:34:24
|
|
|
|
pajek
|
Po dolgem času sem spet pogledala na ta forum. Khurde, mislim, da ni panike in da ja ta rezultat ok. Sem pa v tem času dosti razmišljala o tej nuhalni svetlini in sem se odločila, da ko naslednjič zanosim, na ta pregled ne grem. Kar bo pač bo. Ker v večini primerov, kjer ugotovijo povišano NS je vse v redu, jaz pa nočem več doživljat teh groznih psihoz. Ugotavljam tudi, da je okrog mene čedalje več ss in kakšnih komplikacij v nosečnosti in tudi povišanin NS. Vsem nosečkam iz srca želim vse dobro in lepo nosečnost !!!!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 2.9.2008 10:30:27
|
|
|
|
gruffalo
|
Ojla! Rada bi vam povedala še mojo izkušnjo s tole nuhalno. Januarja sem šla na UZ in so namerili 4,4mm. Verjetnost za DS je bila 1:14, za druga dva sindroma pa 1:156. Potem sem opravila biopsijo horionskih resic - btw za moje pojme ena bolj zoprnih in neprijetnih preiskav - rezultat je bil OK. Potem me je moja G poslala še na UZ plodovega srca in na natančno morfologijo. Obe preiskavi sta bili OK. Julija se je rodila naša deklica in moram reči, da sem s kepo v grlu čakala, kako bo z njo. Kljub vsemu, NS je le bila ogromna... no, ampak Liza je prava mala punca in zaenkrat je z njo vse čisto v redu. Ampak za nami je veliko strahu in negotovosti. Več preiskav kot je možnih, več je negotovosti. Itak ti povsod povedo, da gre bolj za verjetnost... Skratka, punce, nič ni izgubljeno, tudi če je NS ogromna. Ampak človek nikoli ne ve. Držte se!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 2.9.2008 13:19:46
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajek Po dolgem času sem spet pogledala na ta forum. Khurde, mislim, da ni panike in da ja ta rezultat ok. Sem pa v tem času dosti razmišljala o tej nuhalni svetlini in sem se odločila, da ko naslednjič zanosim, na ta pregled ne grem. Kar bo pač bo. Ker v večini primerov, kjer ugotovijo povišano NS je vse v redu, jaz pa nočem več doživljat teh groznih psihoz. Ugotavljam tudi, da je okrog mene čedalje več ss in kakšnih komplikacij v nosečnosti in tudi povišanin NS. Vsem nosečkam iz srca želim vse dobro in lepo nosečnost !!!!! Ja, jaz sem tudi rekla, da naslednjič verjetno ne grem na NS ... sva se z mojim takrat pogovarjala in verjetno ne bi šla na nadaljnje preiskave, če bi bile potrebne, ampak bi obdržala otroka, ne glede na to, kaj bi bilo. Na srečo, je bil test krvi boljši, je pokazal možnost 1:19000 pa še nekaj, samo itak nikoli ne moreš biti 100%. Naslednjič tudi jaz najverjetneje ne grem, ker se mi zdi (po mojem mnenju) malo grdo, da bi ga/jo "dala stran", ker je nekaj šlo narobe ... ne vem, če bi bilo treba, bi sprejela bitjece kakršno je. Ta nuhalna nama je takrat prinesla samo strah, dvom itd.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 4.9.2008 10:21:19
|
|
|
|
pajek
|
Glede na moje prejšnje sporočilo par tednov nazaj, vam lahko zagotovo potrdim, da na nuhalno ne grem. Sem namreč noseča . Odločila sem se, da bom hodila samo na redne preglede k svoji ginekologinji. Po dveh ss nočem več ziveti v negotovosti in strahu. Kar bo pa bo !!! Lepo nosečnost vsem in čim več optimizma !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 5.10.2008 20:58:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Skratka, punce, nič ni izgubljeno, tudi če je NS ogromna. Lahko pa se pokaže ravno obratno; kot npr. pri meni... Nuhalna 1,8; riziko nizek, vse bp - cela nosečnost brez skrbi, vse super. Sploh ne smem pomislit, kako srečna sem bila; po porodu pa šok DS in cel kup zdravstvenih težav pri naši mali štručki, s katero se še vedno borimo več v bolnicah kot doma. Nuhalna ti res da samo razmerje, vendar pri nekaterih žal napačno v drugačni luči kot pri tebi.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?