Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.2.2008 17:04:38
|
|
|
|
Taula
|
Vem kako se počutiš. Jaz sem imela tveganje 1:47. Na srečo je AC pokazal, da je vse ok. Kot so ti rekli že na genetski verjetno...NS je izračun tveganja, moraš ga vzeti z ''rezervo'' ker lahko pokaže lažne rezultate. Lahko je NS 1:2 in je zdrav. ali pa NS 1:10.000 pa ima otročiček krom.napake. Na RR je kar nekaj mamic imelo slabo NS pa je bil zdrav in ni imel težav s . Glede na NS ti tudi pripada na Pediatrični kardiološki pregled srčka okoli 20 tedna oz. kasneje se izvaja. Srečno.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.2.2008 18:07:58
|
|
|
|
bskrle
|
Verjetno bo potrebna odločitev,ali sprejemaš otroka takega kot je. Ali bo otrok zdrav ali ne, ti ne more nihče jamčiti, so le odstotki in verjetnost. oBILo POGUMA IN ti želim
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.2.2008 18:55:10
|
|
|
|
Hans
|
Džim pesti !
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 26.2.2008 20:47:16
|
|
|
|
2.2.
|
jaz tudi upam da bo vse ok. za kaj več se boš pa sama odločila
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.2.2008 21:47:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.2.2008 23:04:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 27.2.2008 6:55:31
|
|
|
|
Katina
|
Slab rezultat ob polčasu še ne pomeni, da bosta izgubila tekmo! Kot so ti že povedale moje prdhodnice, je slab rezultat velikokrat lažen, zato ne smeta obupati. Kako zgleda čakanje na rezultate pa dobro vem, saj sem bila tudi sama na AC. Naj vama čas do prejema rezultatov čim prej mine in naj se vama potem odkotali kamen od srca. Želim vama zdravega in po tem brezskrbno .
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 27.2.2008 7:23:32
|
|
|
|
srki
|
Joj, kaj naj ti rečem, ne obupaj, želim vam vse dobro. Sama grem danes na NS in si niti ne predstavljam, kako bom, če me doleti kaj takega... Mislim na vas
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 27.2.2008 9:17:10
|
|
|
|
kary
|
jaz sem mela NS 2mm, test krvi pa 1:740 in sem že za to delala paniko, in vsak dan se obremenjevala ali je vse ok z našo pupico ali ne.....tako, da vem kako se počutiš šele ti....kot pa pravijo druge punce je možnost, da je vse ok, kot pri tistih ki imajo dobre rezultate, da je kaj narobe.....žal je tako....a si šla na AC?? mene zanima, če se opazi na MF ko gin pregleduje srček in organe, če ima otrok DS ali se pri MF tega ne da opaziti, kaj pa pri 3D-ju??hvala za odg... upajmo na najboljše in bodimo pozitivni
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 27.2.2008 11:52:12
|
|
|
|
plodek
|
Hvala za vaše iskrene odgovore. Kary...če ti izmerijo povišano nuhalno že v dvanajstem tednu greš lahko na biopsijo horionskih celic ( vzamejo tkivo maternice in posteljice), postopek je podoben AC in tveganje za splav enako nizko. Da popolnoma enak rezultat kot AC- le da ga dobiš že ( v mojem primeru do 15. tedna ), tako da bomo takrat že vedeli ali ima otroček kromosomske nepravilnosti. Žal pa nikoli ne morejo popolnoma izključiti srčnih in še ostalih hujših obolenj. Srček lahko podrobno pregledajo šele v 20- tem tednu, hrbtenico pa na morfološkem pregledu- 22. teden. Tako da tudi če je rezultat negativen na trisonomijo ( Dawn, Edwards, Petau) ostaja veliko tveganje da bo otrok imel eno od hujših obolenj ( srce, pljučna, hrbtenica, prebavila). To velja predvsem zame, ker imam nuhalno 4mm- to je pokazatelj da nekaj vseeno ni ok., kaj pa pa ponavadi ne izveš vse do rojstva otročka.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 27.2.2008 12:59:46
|
|
|
|
Taula
|
Malo za spodbudo. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2214399 Tale mamica je imela tudi povečano nuhalno (3,8 do 4,2) in je zdrava.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.2.2008 9:13:38
|
|
|
|
kary
|
ja lih sem hotela rečt za to mamico, ki sem se spomnila je imela zelo povečano NS pa je bilo z tamalimi vse ok....jaz sem v 22 t in sem imela MF in je vse ok......no tako je reku gin, da se nimam za kaj obremenjevat, NS pa sem imela 1:1500
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.2.2008 19:31:12
|
|
|
|
arabela*
|
kako pa Ns 1.3000? Naj bi bilo vredu?
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 28.2.2008 19:36:09
|
|
|
|
dodi
|
Pri meni je imela ena od dvojčic NS 3,8 pa do 4,2,druga 2,5mm.Za AC se nisnva odločila,maja pa sem rodila dve zdravi deklici...zato pogumno... SREČNO
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 29.2.2008 10:05:02
|
|
|
|
plodek
|
Dodi sem tako vesela za vas... Tvoj spodnji stavek o pospravljanju in kidanju me je pa sploh nasmejal... Ko boš utegnila...mi lahko napišeš kaj so rekli zdravniki ko je bila pubica zdrava...Zakaj in od kje povišana nuhalna? Mislim da jaz lahko pričakujem potrjen rezultat za kromosomsko okvaro- a vseeno kaj če bo rezultat negativen? Hvala in lepo pomladno prebujanje vsem...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 29.2.2008 18:58:36
|
|
|
|
iskanje
|
Samo pozitivno misli pa boš videla,da bo na koncu vse uredu.Sama sm imela tudi povišano Ns 2,5 in sm si delala skrbi a je bilo na koncu vse uredu.Vem kako je pa tudi ko izgubiš otroka vem da je zelo težko sm dala tudi to skozi.Zato razmišljaj le pozitivno, vem da je težko a če nekomu zaupaš deliš stvari ,ki te mučijo z njim ti bo lažje. ZATO LE POZITIVNO NAPREJ PA BO SUPER NAPIŠI KO DOBIŠ REZULTATE
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 1.3.2008 9:55:39
|
|
|
|
plodek
|
hvala....bom takoj napisala ...odštevam še cc deset dni... Vsak dan je daljši- bi kar najraje prespala ves ta čas do takrat...
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 1.3.2008 10:43:59
|
|
|
|
RAČKAPK
|
Pozdravljene še z moje strani jaz sem imela tudi NS 6,3 in šla na AC pa pregled srčka na pediatrijo in na koncu smo dobili zdravega fantka, SREČNO
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 12:42:22
|
|
|
|
plodek
|
Hvala Račkap, da si se oglasila... To je pa res lepo slišati...Srečno tudi sedaj sem te našla med semptemberkami 08
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 15:37:15
|
|
|
|
tatly
|
pozdravljeni meni je izmerila nuhalno svetlino 1,2mm, pa me zanima ali je katera imela podobno? ginekologinja mi je rekla da je to dober rezultat, pa me zanima ce ve katera kaj vec o tem, oz. ce se da kje na netu naredit izracun. dijo
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 19:22:03
|
|
|
|
Anonimen
|
no to tudi mene zanima - kaj je dobro? je 1,5 ok?
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 19:46:12
|
|
|
|
Taula
|
Če ti je izmerila NS ti je tudi morala izmeriti, izračunati rezultata tveganja. Npr.1:xxx. Če ima licenco moraš imeti ta izračun.
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 20:01:34
|
|
|
|
Anonimen
|
to sem nasla na netu: Pri plodu med 11. in 14. tednom nosečnosti je nuhalna svetlina povprečno velika 1-2,5 mm. Vrednosti višje od 3,0 mm veljajo za povišane, nad 6,0 mm pa močno povišane. Statistično je kromosomska mutacija prisotna pri 2 od 10 otrok z nuhalno svetlino večjo od 3,0 mm. Nekateri zdravniki svetujejo analizo kromosomov pri svetlini, večji od 2,5 mmm, zlasti zato, ker gre za preiskavo, ki lahko pokaže tudi lažne negativne izide.
|
|
|
|
RE: povišana nuhalna svetlina 3.3.2008 20:29:46
|
|
|
|
Leiah
|
Zelo pomembno je tudi pri izmeri nuhalne svetline, če je nosna kost prisotna! Pri tistih , ki je nosna kost odsotna je večja verjetnost da ima otrok downov sindrom (to pa zopet ni 100% podatek)!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?