|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
4.4.2008 10:39:53   
larisa
Ker je tolko govora o tem kolk pojejo user posted image  in kolko naj bi pojedli, vam posredujem formulo za izračun, koliko naj bi pojedel user posted image :

user posted image naj bi pojedel 150-160 ml mlekca mlekca na 1kg telesne teže. Torej če veste kolko je težak, potem lahko izračunate koliko poje na dan. Torej če ima 4000g in 7 obrokov na dan:
4000 × 160 (al pa 150) : 7 = 91 ml na obrok. (640 ml v celem dnevu)
Dojeni user posted image  pa ne pojejo vsak obrok enako, tako da je treba še to upoštevat. Važno je da poje 640 ml v dnevu:

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
4.4.2008 10:59:52   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Aja Larisa, kdaj pa si imela kolke v P? Pa si aj klicala kaj in kako zdaj?

Pa kaj jim ni jasno glede teže Tare?!user posted image  Idealno je če se dojen user posted image  zredi na dan 20g. Tvoja se je pol 25, kar je čist zvrhano dovolj.user posted image  Društvo za podporo dojenja celo pravi 15g na dan, tako da so res mal čudi tle pri tebi!

Mah pomojem jih bega to, da se je rodila s 3570 g in pol čez 1 mesec imela samo 3980g user posted image  Pa sem jim lepo povedala, da je ful zgubila ko sva domov prišle in da je imela 16 dni pred posvetovalnico 3580g, sam pomojem nobena od koz tam tega ni slišala al pa hotla slišat user posted image  Se držijo ko pijanc plota tistega, da mora cca 1 kg od poroda dobit, pa ne glede na to kaj se vmes dogaja user posted image  Jaz pa 2x 39 vročine in valda mi je jasn, da tut mlek ni bil dober user posted image

Glihkar sem spet ta ranjeno levo zizo zmolzla in namolzla 90 ml user posted image  Zdaj ko se zbudi pa najprej dobi desanko in ko jo sprazni (ziher ni tolk notek, kot je blo v levanki) dobi še flašo in če bo sreča, bo 20 ml celo pojedla user posted image  Pol pa upam, da nama rata it na en sprehod ker je tako lepo zunaj, potem ob 13.30 pa na vaganje k user posted image  v ZD user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
4.4.2008 11:06:23   
ella79
misar čestitke Lani za mini roj. dan user posted image user posted image naša ga ima tudi danes

februarka jaz sem mela tudi še po 'koncu' čišče mal takega izcedka. Pomoje je to čist normalno.

naša user posted image je danes prvo noč prespala v posteljici, pa ji očitno ravno tako ustreza kot košek user posted image user posted image user posted image je zaspala ob devetih, malca ob petih in jutranje bujenje ob pol desetih user posted image itak da sem včeraj mogla potem takoj še po vrtiljakec, ampak ga še prižgat nisem uspela, k naša tok hitr zaspi. Zdej pa šibava mal vn na sončka, čeprav piha k user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
4.4.2008 11:17:41   
dolenjka
Misar in Ella čestitke vajinima user posted image  za mini RD user posted image  user posted image  user posted image  Pa Zoji za prvo prespano noč v posteljici user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
4.4.2008 11:20:28   
ELMA

Aja Larisa, kdaj pa si imela kolke v P? Pa si aj klicala kaj in kako zdaj?

Pa kaj jim ni jasno glede teže Tare?!user posted image  Idealno je če se dojen user posted image  zredi na dan 20g. Tvoja se je pol 25, kar je čist zvrhano dovolj.user posted image  Društvo za podporo dojenja celo pravi 15g na dan, tako da so res mal čudi tle pri tebi!

Mah pomojem jih bega to, da se je rodila s 3570 g in pol čez 1 mesec imela samo 3980g user posted image  Pa sem jim lepo povedala, da je ful zgubila ko sva domov prišle in da je imela 16 dni pred posvetovalnico 3580g, sam pomojem nobena od koz tam tega ni slišala al pa hotla slišat user posted image  Se držijo ko pijanc plota tistega, da mora cca 1 kg od poroda dobit, pa ne glede na to kaj se vmes dogaja user posted image  Jaz pa 2x 39 vročine in valda mi je jasn, da tut mlek ni bil dober user posted image

Glihkar sem spet ta ranjeno levo zizo zmolzla in namolzla 90 ml user posted image  Zdaj ko se zbudi pa najprej dobi desanko in ko jo sprazni (ziher ni tolk notek, kot je blo v levanki) dobi še flašo in če bo sreča, bo 20 ml celo pojedla user posted image  Pol pa upam, da nama rata it na en sprehod ker je tako lepo zunaj, potem ob 13.30 pa na vaganje k user posted image  v ZD user posted image

DOLENJKA kaj te briga kaj oni govorijo , ti veš kaj je najbolše za tvojega otroka , važno je da je ona zdrava in da ji daš jest takrat ko je lačna . Ne se preveč obremenjevat stem da ne boš še v depresijo padla , meni je tudi ena krava v ZD rekla ,  ko je tehtala in merila otroka, da sploh ni važno koliko je otrok zrastel , zato ker je izmerila 1 cm da je zrastla .Misliš da se kaj sekiram , jaz vidim  ko ta malo vzamem v naročje da je vse OK ...user posted image

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
4.4.2008 13:05:35   
mlavla
larisa..glede vnete ritke...probaj še s praško pasto..pa v lekarni reci za testerček od Mustele za plenični osip...nam je pomagal...aja pa še Canesten probaj..jst sem ga kar hkrati z Bepanthenom gor nanesla...
pri naši v bistvu sploh nevem kaj je prijelo...saj sem te stvari izmenično nanašala..če pa ne bo nič od tega prijelo pa kupi Gencijano..to je taka vijolična raztopina (sicer ima pol otroček nekaj dni mal vijoličastao rito), ki jo direktno na izpuščajčke namažeš...to je meni priporočala patronažna...rekla je da to skoraj vedno prime..
pa upam, da vam čimprej uspe pozdravit vašo rito..
Jst zdej odkar smo rito pozdravili ne upam več uporabljati navadnega hladilnega mazila..mažem jo izmenično z Bepanthenom in Mustelino vitaminsko kremo (zaenkrat imamo še testerček)..ki se mi zdi zelo fajna krema...se ji je pa pred tremi dnevi spet naredila ena pikica..ki sem jo hitro namazala s Canestenom+Bepathenom..in je zvečer že ni bilo več...trenutno pa je naša rita lepa...
uf sem se razpisala..

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
4.4.2008 13:36:24   
bamby
Dolenjka, blagor teb, da imaš maserja doma, ki te je tudi pripravljen masirat. Pri nas je bolj obratno,da moram jaz njega user posted image . Glede tega, koliko dojenčki pojejo, ti dam jaz čist prav. Ne moreš jim nekaj vsiljevat, ker nič ne dosežeš. Po drugi strani spet pravijo,da otrok poje kolikor rabi user posted image , pol se pa pejd, kva je prav in kaj ne user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: buči

itata, bamby - mislim, da tudi če pediatrinja zateži, da je Tilen preveč, mu ne milsim dat manj, ker pa č rabi in poje. Pa tudi premajhen je še, da bi mu umetno delala ritem hranjenje.

Točno to sem prej rekla user posted image . V našem primeru pa ne moremo nekaj prisilit, a ne?

mala pikica, sinoči smo jedli zadnji obrok ob 23h ,ker se je zaradi tistega ob 19h tolk zategnilo. Je pojedla enih 95 user posted image . Pol sva pa že ob 4.30 jedli naslednjega, pa je pojedla samo 80 user posted image . Ob 8h sva najprej plenico zaemnjali in nos spucali, ker je imela grozno enega gnojčka in je pojedla 100, pol sem šla v trgovino, se je baje konkretno nakakala, ker včeraj ni nič in ob 10.30 je spet zahtevala obrok in je zmazala spet 100, vendar je trajalo celo uro user posted image . Zdaj bomo ob 14h spet jedli, trenutno pa spi.
Težko bi ji vmes še kakšen obrok vrinila, ker so še ti na cca. 3 ure ali 3 in pol. Če pa noče jest, se pa takoj zategne na 4-5 ur. Bom videla, kako bo šlo do večera, če ne bomo še ta 7 obrok skup spravile.
Čaja pa ne spije več dosti, tako da čaj sigurno ni problem, kvečjemu, da ga bi bilo lahko premalo in da bi bila zaradi tega žejna user posted image .

misar, tvoja in naša sta si še najbolj podobni. Le da je naša pridobila v enem mesecu le 550 g, to je v 4-5 tednih. Je pa še nekaj res, da sva šli praktično lačni tja, ker sva imeli tako smotano uro, da je bilo malce prezgodaj za jest, jedli bi pa takrat, ko sva mogli bit tam user posted image . Pol bi pa tudi nama vaga kazala vsaj 4.400g. Je pa tvoja še za 3 cm bolj velika user posted image .
čestitke Lani za 2 meseca user posted image  user posted image user posted image !

Pa kako že kravce pase user posted image . Kakšen cortek je tvoja miška!

februarka, po moje je tvoji čišči rjavkast izcedek sam še pika na i.
Lariso pa pusti mal jokat, pa ne jo za vsak jokec v naročje vzet. Če imaš ležalnik jo daj tja, pa jo malo pozibaj, pa dudo ji ponudi. Če jo takoj ne bo hotla zagrabit, ji jo pa malo pridrži, razen če se bo res drla na ves glas, pol ji je ne tiščat. Ti je tudi larisa lep nasvet dala.

ella, lepo da Zoji tudi nova posteljica paše user posted image . Zdaj je ziher važna, ker je nova, zato ne protestira in je ponosna nanjo user posted image

< Sporočilo je popravil bamby -- 4.4.2008 13:38:20 >

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
4.4.2008 14:28:40   
itata
misar: men je rekla babca, da se gleda, da se user posted image  zredi več kot 600g na mesec. to je vse. sej ne morjo bit vsi bajsi. okol dojenja in zaščite. men je G rekla, da če redno dojiš na 4 ure, da je 97% zanesljivo... dokler nimaš menstre oz prej ovulacije pa itak ni nič...
larisa: rjav izcedek je še del čišče. vsaj jaz sem ga imela zadnji teden (beri 5. teden, prej pa 4 tedne krvav)

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
4.4.2008 14:29:15   
itata
ops februarka ne larisa okol čiščeuser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
4.4.2008 14:31:45   
itata
drugač sva bila pa midva danes že na obisku in to na kureščku in na sprehoduuser posted image  se tko pridno vozi v avtu, da sem skoz zdej neki za obiske zmenjenauser posted image  zdej je pa zmatran in spančka... zunaj bo pa itak vsak čas dež... no vsaj grmi že...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
4.4.2008 14:41:05   
bamby
Anaja je spet pojedla stotko v mal več kot pol ure user posted image user posted image user posted image .

Pri nas je še sonce, samo se oblaki že kopičijo. Dopoldan, ko sem šla v trgovino, je pa tako grdo mrzlo pihalo, da ni bilo prav nič prijetno biti zunaj user posted image .

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
4.4.2008 14:49:17   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

ella, lepo da Zoji tudi nova posteljica paše user posted image . Zdaj je ziher važna, ker je nova, zato ne protestira in je ponosna nanjo user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image sam čist res user posted image user posted image jo dam v dnevni zdele na igralno podlogo, pa začne čez 10 min protestirat, jo sam v sobico v postlo nesem, se ji je kar smejal. K sem pa vrtiljakec prižgala se ji pa sploh. Prav une zvoke spušča, t zadovoljne user posted image

user posted image user posted image user posted image za Anajo, k pridno papca. A vmes če eno uro je, kej greješ flaško?

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
4.4.2008 14:56:05   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

A vmes če eno uro je, kej greješ flaško?

A veš, da sem jo res dala mal v mikrovalovko, čeprav se baje tega ne bi smelo delat user posted image . Samo pol je pa takoj spet potegnila. Zdaj ko je pa pol ure jedla, je pač pila takega kot je bil user posted image .

Se mi zdi, da je glede krčev zdaj res bolje, odkar sem menjala cucelj. Zdaj se nič ne zvija, ko jé. Pa še spi cel cajt, ko papaca. Vem, da to ni najboljše, samo je bolje da vsaj jé, čeprav počasi, kot pa da na brzino vase meče, pol se pa v krčih zvija user posted image .

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
4.4.2008 15:06:50   
ella79
bamby a tudi če jo prej previješ, da se bolj zbudi, počasi je? Jaz jo ponoči vedno prej previjem, pa potem tako pridno papca in takoj naprej zaspi. No, pa tudi 12 ur ne more biti v isti plenici.

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
4.4.2008 15:15:52   
larisa
Mlavla, hvala za nasvet glede ritke user posted image

Ella, kakor se spomnim ste imeli tud vi vneto ritko!? Kako ste jo pozdravli?

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
4.4.2008 15:18:41   
dolenjka
user posted image  user posted image  user posted image  Za mojo carico user posted image  user posted image  user posted image  Vaga je pokazala 4190 g user posted image  user posted image  user posted image  Torej smo se v sedmih dneh zredili 210 g, kar pomeni  30g na dan user posted image  user posted image  user posted image  Kljub vsem vragolijam, ki so nas spremljale v tem tednu user posted image
Je pa danes rekla, da zadnjič ni bilo krize, je bila pa na spodnji meji user posted image  Ha ha, pa samo malenkost manj se je poredila kot v tem tednu user posted image  Sej ne vejo kaj bi rade, ampak mene boli ..... ker je imela skoraj tolk na vagi kot sem ji napovedovala (4200 g) user posted image  user posted image  user posted image

Bamby user posted image   user posted image  user posted image  za Anajo, pridno jedko user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
4.4.2008 16:00:20   
ella79

sem najprej vse živo probala, na koncu pa ugotovila, da ji lekarniško hladilno mazilo ne odgovarja. Lahko probaš še, da daš v pleničko en kos tetra penice, da bo rita na čistem bombažu. Pa praško pasto, bepanthen, drugih idej pa nimam več.

dolenjka user posted image user posted image user posted image za Taro

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
4.4.2008 16:00:37   
misar
no pa sem s sprehoda. sva s kolegico obdirjali celo celje, sem kar mal utrujena.
čestitke dolenjka vaši carici, ker je pridno papcalauser posted image user posted image da ni bilo treba zob kazat v ZD. ker kolikor te spremljam si kar divje sorteuser posted image user posted image user posted image
pa hvala vsem, za čestitke ob rojstnem dnevu. enako čestitke tudi vam ella..user posted image user posted image
ampak babnice, men je g. rekla, da je to res dobra zaščita. sem tud jaz skeptična okoli tega in se ne mislim nikakor na to zanašat ampak spoštujem g. kot strokovnjaka, tako, da ne vem, če je ravno bučke klatilauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil misar -- 4.4.2008 16:01:47 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
4.4.2008 16:03:54   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

sem najprej vse živo probala, na koncu pa ugotovila, da ji lekarniško hladilno mazilo ne odgovarja. Lahko probaš še, da daš v pleničko en kos tetra penice, da bo rita na čistem bombažu. Pa praško pasto, bepanthen, drugih idej pa nimam več.

dolenjka user posted image user posted image user posted image za Taro

aja, pa mi smo tudi s fenom rito sušili oz. jo še sedaj

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
4.4.2008 16:07:55   
ella79
sem nekje brala, da je dojenje 100% zaščita le če dojiš konstantno na 3 ure, drugače ne. Je prav pisalo, da če kdaj recimo vmes na 5 ur (kar mislim da se vsaki slej ko prej zgodi user posted image user posted image ), pa to potem nikakor ni več zaščita in naj se na to sploh ne zanašamo

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
4.4.2008 16:33:30   
ELMA
ella in misar čestitke vajinima user posted image  za mini roj.dan .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
4.4.2008 16:50:39   
bamby
ella,  plenice menjam kakor nanese. Lako je to pred jedjo, po jedi ali pa vmes user posted image . Saj jest začne kar dost hitro vseeno, tudi če jé skoraj v spanju, samo pol začne hito popuščat, pa jo je treba ves čas spodbujat. Plenic pa jaz ponoči sploh ne menjujem, če se ne pokaka.

dolenjka, pridna Tara. Še malo pa bo Anajo prerasla user posted image .

Glede zaščite: jaz ne bi zaupala zaščiti z dojenjem user posted image ! Bi zahtevala kaj konkretnega!

< Sporočilo je popravil bamby -- 4.4.2008 16:51:47 >

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
4.4.2008 17:29:05   
buči
Punce, sem dobila za darilo pamperske - sranje - že 3 x danes je šlo vse mimo, pa pol rite mu je zadaj ven gledalo, ker mu je dol zlezla. Kje so pa tisti elastični trakci, ki se raztegnejo za 8 cm, ki jih reklamirajo? user posted image

Aljaž je bil pri okulistu, celo pustil, da so mu zmerili dioptrijo na napravico (ker sem ga 2 dni podkupovala, da gremo potem en lego delovni stroj kupit user posted image ), pa na daleč vidi ok, na blizu pa ima 0,25 +. Baje je to normalno za to starost, tako da do šole nimamo več pregledov. Sliši se fajn, ampak šola bo čez 2 leti. user posted image  Ej, kako gre hitro čas. Kar v šolo bo šel ... user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
4.4.2008 17:34:00   
ELMA
Glede zaščite ...Jaz tu di ne zaupam dojenju ,user posted image  preden sem zanosila sem imela EVRA OBLIŽE in sem kar zadovoljna bila kosem nehala uporabljat jih sem čez 2 meseca in zanosila .Ampak  mi se zdi ful preprosta zadeva da bi zdaj še naprej to koristila ko ne planiram več rojevat . Ne upam si ...Pred obliži sem tudi obroček imela in ni šlo , imela sem krvavitve skoz , kot da bi imela M....24 UR NA DAN .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
4.4.2008 17:51:45   
srečka nosečka
Midve pa kraljujeva sami doma. Ati je šel na službeno zabavo, midve pa si bova svojo naredile. user posted image
Smo pa danes naši user posted image  privoščili prve "čeveljce" v Baby centru. user posted image user posted image user posted image  Da se revica ne bo več bosa potepala naokoli. user posted image

buči - super user posted image user posted image user posted image  za pregled pri okulistu. se mi tako smilijo otroci, ki že morajo očala nositi.

dolenjka - 100 hura za Taro in njeno težo, kar tako narej.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?